Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Gandalf
#72251 Re: Liverpool FC
Zadnja utakmica je pokazala da je taj missing piece na sredini terena upravo DMF. Ne bih imao ništa ni protiv nekog hibridnog DMF koji ima i ofanzivnog potencijala, ali za sada, ako ništa na nezgodnom gostovanju, barem trebamo DMF-a koji zna odigrati defanzivno i destruktivno, kosača terena koji u duelu može izgurati i omanji kamion. Mac nije 6-ica i bezze momka zavaljujemo na toj poziciji. Mac, Szobo, Jones i Ryan su fina ekipica veznjaka, treba im još jedan DMF koji će sa zdravim Stefanom konačno uspostaviti sredinu terena, neophodnu za napad na titulu. I naravno još jedan odbrambeni. U Januaru imaju priliku popuniti rupe i krenuti muški na titulu. Neka se ne prave da su sirotinja, vrijeme je da se pokaže karakter i na tržištu.
- AmiĐa_Idriz
#72252 Re: Liverpool FC
Rezultati ankete
Liverpool - USG 2:0
1. Ibrahima Konate - 5b
2. Ryan Gravenberch - 3b
3. Diogo Jota - 1b
Brighton - Liverpool 2:2
1. Mohamed Salah - 3b
2. Alisson Becker - 2b

Liverpool - USG 2:0
1. Ibrahima Konate - 5b
2. Ryan Gravenberch - 3b
3. Diogo Jota - 1b
Brighton - Liverpool 2:2
1. Mohamed Salah - 3b
2. Alisson Becker - 2b

- BHF_Manijak
#72253 Re: Liverpool FC
Slazem se i pisao sam o tome. Amidja govori igrao je i u Brightonu Mac 6, jeste, ali brate imas pored sebe Caiceda, tu je onda 6-icu mogao i Nedim Mekic igrati i izgledalo bi OK.Gandalf wrote: ↑10/10/2023 09:28 Zadnja utakmica je pokazala da je taj missing piece na sredini terena upravo DMF. Ne bih imao ništa ni protiv nekog hibridnog DMF koji ima i ofanzivnog potencijala, ali za sada, ako ništa na nezgodnom gostovanju, barem trebamo DMF-a koji zna odigrati defanzivno i destruktivno, kosača terena koji u duelu može izgurati i omanji kamion. Mac nije 6-ica i bezze momka zavaljujemo na toj poziciji. Mac, Szobo, Jones i Ryan su fina ekipica veznjaka, treba im još jedan DMF koji će sa zdravim Stefanom konačno uspostaviti sredinu terena, neophodnu za napad na titulu. I naravno još jedan odbrambeni. U Januaru imaju priliku popuniti rupe i krenuti muški na titulu. Neka se ne prave da su sirotinja, vrijeme je da se pokaže karakter i na tržištu.
Da Alexis recimo ima sada Fabinha iz prime-a pored sebe, vjerujem da bi to kudikamo bolje izgledalo. On ima kvalitete za tu poziciju, da bude pokretacka snaga, ali vise mi naginje profilu Thiaga, dakle deep play, nego li klasicnom DMC-u, jer jednostavno nema fizicke predispozicije za klasicnog zadnjeg veznog.
Opet kazem, treba jedan koji je vise destruktivan i svi se nadamo da to moze Bajcetic biti. On je dosta slican profil Fabinhu i Liverpoolu taj profil treba, neko ko moze odigrati pas, krenuti naprijed, ali i zaustaviti protivnicki napad.
U svim ovim utakmicama vidljivo je bilo da fali neko ko ce presijeci napad, udariti, prkeinuti akciju, oteti loptu itd...
Ne mora to biti nuzno profil Makelelea, van Bommela, dakle oni DMC prgavi, moze to biti i neko ko zna lopte, ali samo brate da zna i defanzivno. Alexis je fakat premekan.
Eto i tog Andrea sto spominju vec par mjeseci iz Fluminensea, cini mi se vise da je nesto ala Thiago, nego li pravi zadnji vezni.
- vaučer
#72254 Re: Liverpool FC
Thiago je za McAlistera Makelele.
- Gandalf
#72255 Re: Liverpool FC
recimo da je tako, međutim Thiago je uvijek povrijeđen, tako da nemamo neke koristi od njega
- BHF_Manijak
#72256 Re: Liverpool FC
Ma ovo je bilo bez zelje da pravim komparaciju igraca 1 na 1, vise sam imena spominjao da bih profile/tip igraca predstavio.
Mislim ne bih jos sudio Macu, ima to "nesto" definitivno, ali mislim da je i dalje SAM na ovoj poziciji zavaljen tj. u paru s nekim defanzivnijim bi bio puno bolji.
Ne bih ga proglasio flopom, decko stvarno zna lopte, ali imam osjecaj da je u tolikom grcu dok prima loptu, iznosi, valjda mu je uvijek u podsvijesti da je zadnji i da vrlo lahko moze zajebati.
Cim ga malo naprijed gurnes, osjetis tu lahkocu u igri.
- vaučer
#72257 Re: Liverpool FC
Ne mislim čak ni da mu je mozak ili instinkt najveći problem, jednostavno nije dovoljno brz ni jak. Može on biti svilen s loptom koliko god hoćeš, ali kad se sjure na tebe trojica rmpalija, a sudija mahne igraj dalje, izgubio si loptu i oni galopiraju na gol.BHF_Manijak wrote: ↑10/10/2023 10:03Ma ovo je bilo bez zelje da pravim komparaciju igraca 1 na 1, vise sam imena spominjao da bih profile/tip igraca predstavio.
Mislim ne bih jos sudio Macu, ima to "nesto" definitivno, ali mislim da je i dalje SAM na ovoj poziciji zavaljen tj. u paru s nekim defanzivnijim bi bio puno bolji.
Ne bih ga proglasio flopom, decko stvarno zna lopte, ali imam osjecaj da je u tolikom grcu dok prima loptu, iznosi, valjda mu je uvijek u podsvijesti da je zadnji i da vrlo lahko moze zajebati.
Cim ga malo naprijed gurnes, osjetis tu lahkocu u igri.
- AmiĐa_Idriz
#72258 Re: Liverpool FC
Doyle o Andreu:
In among those movements, though, were discussions with Fluminense in early August over their defensive midfielder Andre, only for Liverpool to quietly retreat and direct their energies towards Endo once it emerged the Brazilian side wouldn't entertain an exit until they were eliminated from the Copa Libertadores.
Subsequent events have proven it a wise move from the Reds, with Fluminense now preparing for a final against Boca Juniors early next month as they seek a first triumph in the competition's 63-year history.
And Andre has been influential in that run. The defensive midfielder has played the entirety in 11 of 12 matches - the other saw him make a 28-minute cameo from the bench in an early group game - and scored in the quarter-final first leg win over Olimpia in August before a starring role in the 2-1 win at Internacional last week that earned a 4-3 aggregate triumph and only Fluminense's second appearance in the final.
Reports have indicated the Reds - who have been tracking Andre for at least 18 months - had scouts watch the player impress as Fluminense scored twice in the final nine minutes to progress. Beyond doubt, though, is Liverpool haven't parked their interest in the player, whose form has seen him earn a call-up to Brazil's squad for this week's World Cup qualifiers against Venezuala and Uruguay after making his senior international debut from the bench in a friendly against Senegal in Lisbon in June.
Andre has continued to appear regularly in the Brazilian domestic league, although he has been rested for the occasional game in recent weeks with the Libertadores understandably assuming priority.
And with the Brasileiro running from April until December, the window of opportunity is there for Liverpool to reignite their pursuit of the player, as was hinted by Fluminense president Mario Bittencourt during the summer when explaining why the Reds' initial inquiry was resisted.
"The chief executive of Liverpool contacted me directly," he said. "And I replied to him 'My friend, I don't sell a player now and I don't deliver now. If you want to buy now to take in January, we can start talking, or if you want to wait until December and we talk in December'.
"Saying this first hand, we didn't receive a proposal for him, only surveys for Andre. We chose not to sell him because we believed that we would reach the final stages of the Libertadores. It was a decision made with sporting criteria."
Not that the Reds will be overly worried the chance has now gone. Liverpool's previous dealings with Fluminense - former Reds midfielder Allan Rodrigues de Souza had a loan spell there and goalkeeper Marcelo Pitaluga was bought from the Brazilian side - mean they have the advantage of having forged a relationship with the club.
Even with such promise in 18-year-old Bajcetic and the signing of Endo, the fact Thiago Alcantara appears poised to leave as a free agent at the end of the season means the Reds will require imminent reinforcement of their defensive midfield options regardless. And Liverpool demonstrated with the arrivals of Luis Diaz in 2022 and Cody Gakpo earlier this year they are not averse to strengthening ahead of time with an opportunist signing during the January window.
How Andre finishes the season with Fluminense - the final against Boca Juniors is on November 4 - will surely determine the level of competition Liverpool face should they reignite their interest in the player. But as has been shown regularly throughout Klopp's reign, the New Year window can provide a resolution to problems in the Reds squad.
- BHF_Manijak
#72261 Re: Liverpool FC
Ja mislim da je to Mac Allister 2, barem po prici sto procitah, a Amidja nam svakako moze vise reci jer ga je garant dosad i gledao.
Ok, veznjaka i sirine nikad dosta, ali opet mislim da to ne rjesava problem koji trenutno s veznim redom egzistira. Mislim glupo je reci i "problem", rekao bih vise dopuna jedna da fali.
Ok, veznjaka i sirine nikad dosta, ali opet mislim da to ne rjesava problem koji trenutno s veznim redom egzistira. Mislim glupo je reci i "problem", rekao bih vise dopuna jedna da fali.
- vaučer
#72262 Re: Liverpool FC
Nije, puno više je terijer od Maca.
- Gandalf
#72263 Re: Liverpool FC
Andre u januaru i obavezno jedan stoper sa njim, to je osvježenje koje nam treba poslije Nove godine. Veznjaka i odbrambenih nikada dovoljno, trebaće nam sigurno.
-
convict
#72264 Re: Liverpool FC
Kakvi smo sa mjestima za strance? Imamo jos dva slobodna ili samo jedno?
- AmiĐa_Idriz
#72265 Re: Liverpool FC
Ima još jedno mjesto.
Večeras u 22:30 Diaz protiv Darwina.
Večeras u 22:30 Diaz protiv Darwina.
- BHF_Manijak
#72266 Re: Liverpool FC
Samo molis Boga da ne bude povreda tokom ovih reprezentativnih i to je jedino bitno.
- JohnnyS
#72267 Re: Liverpool FC
U nedostatku pravog nogometa malo da pričamo, biste li radije od sljedeće sezone Xabija Alonsa ili da ostane Klopp?
- vaučer
#72268 Re: Liverpool FC
Klopp.
Novi ugovor.
Alonso nek se zagrije u Realu par godina, ionako će mu dati otkaz radi neke gluposti.
Novi ugovor.
Alonso nek se zagrije u Realu par godina, ionako će mu dati otkaz radi neke gluposti.
- vaučer
#72269 Re: Liverpool FC
Robertson ozljeđen.
Izgleda ozbiljno, dislocirano rame.
Dobro je počelo.
Jebem ti međunarodni nogomet u usta.
Izgleda ozbiljno, dislocirano rame.
Dobro je počelo.
Jebem ti međunarodni nogomet u usta.
- BHF_Manijak
#72270 Re: Liverpool FC
Super... Jebem li ih u usta reprezentativna.
Rekoh ja jedino molis Boga u ovom usranom periodu da se svi u komadu vrate!
Rekoh ja jedino molis Boga u ovom usranom periodu da se svi u komadu vrate!
- AmiĐa_Idriz
#72271 Re: Liverpool FC
Harvey razvalio večeras za mladu repku Engleske. Quansah debitovao.
-
convict
#72272 Re: Liverpool FC

Evo treci put zaredom da cemo nakon reprezentativne pauze igrati u terminu za dorucak. Statisticki, svaku ekipu bi ovaj termin trebao zakaciti 3.8 puta za cijelu sezonu, da zaokruzimo na 4. Vidjet cemo do kraja sezone koliko ce nas puta pripaziti, s tim da su ovi nakon pauze posebno odvratni.
- BHF_Manijak
#72273 Re: Liverpool FC
Za Robertsona ne izgleda dobro nikako, bojim se da je ovo mjesec-dva out.
Tsimikas... Pa ne znam sta bih rekao, ono u Evropa ligi iskreno nije bilo aman-zaman. Njemu jos manje odgovara ovaj sistem hibrida s tri pozadi veci dio utkamice.
Ali eto sreca u nesreci je sto su lakse naredne 3-4 utkamice.
Tsimikas... Pa ne znam sta bih rekao, ono u Evropa ligi iskreno nije bilo aman-zaman. Njemu jos manje odgovara ovaj sistem hibrida s tri pozadi veci dio utkamice.
- AmiĐa_Idriz
#72274 Re: Liverpool FC
Darwin u 91' iz penala donio bod Urugvaju u Kolumbiji. 13/13 penali u karijeri za njega.
- AmiĐa_Idriz
#72275 Re: Liverpool FC
Meni je i Robertson krajnje upitan ove sezone, izuzev utakmice sa Wolvesima gdje je igrao kao u najboljim danima mogu reći dosta prosječni nastupi.BHF_Manijak wrote: ↑13/10/2023 08:22 Za Robertsona ne izgleda dobro nikako, bojim se da je ovo mjesec-dva out.