FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

insaneinthebrain

#87976 Re: FK Željezničar

Post by insaneinthebrain »

Uprava propustila priliku da napravi promjenu i prhvati ostavku Basica. Ali ne, oni izricito daju podrsku, odbijaju da ga se rijese i traze nekog novog. Al suti, valja dugove vracati. Koga briga kakve igrace imamo :cry:
Melbourne_Australia

#87977 Re: FK Željezničar

Post by Melbourne_Australia »

Nema discipline u igri a zato je trener kriv.Mekic kod drugog gola ni ne pokusava da isprati Hasica.Jednostavno ekipa nema ni glave ni repa..Ne znaju ni ne mogu i jos kad dodas igrace u odbrani koji nista ne znaju,dobijes ovakve rezultate.Kod prvog gola 3 nasa igraca od 184 cm+ su sami sa igracem metar i jagoda i on skoci a oni gledaju...Jednostavno smo kokuzi i zato nam igraju ovakvi igraci.
laik1981

#87978 Re: FK Željezničar

Post by laik1981 »

Basic je najmanje kriv za ljetnu kurcobolju i nesposobnost ljudi u upravi da dovedu adekvatne igrace koji ce nadomjestiti odlazak dva ubjedljivo najbolja igraca u ekipi. Jedan nas drzao ofanzivno, drugi defanzivno. Bekric i uprava nisu bili sposobni ni zadrzati te igrace, ni dovesti, koliko toliko, adekvatne zamjene. Ovo sa Cosicem, Alisonom, Turanjaninom, Rustemovicem, Biberom i ostalim ublehama koje su doveli je vrijedjanje inteligencije. Trebao se pustiti Drljo, Kosoric, Gasal i Galic jer su teski odron. Plate koje se daju njima i ovima koje smo doveli bi bile dovoljne da se dovedu tri kvalitetna igraca.

Mi smo doveli 11 novih igraca, racunajuci i ovu najnoviju dvojicu. Uz 3-4 starih koji su trebali dobiti ispisnice to bi bilo 15 slobodnih plata koje danas isplacujemo nekim nekvalitetnim poluamaterima. Za tih 15 plata smo mogli dovesti 3-4 dobra igraca i prikljuciti 2-3 juniora. Bili bi ozbiljniji za klasu.

Da ne grijesim dusu do kraja ovu dvojicu najnovijih jos nismo vidjeli. Nadam se da ce bar s njima ubosti.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#87979 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Ljudi bolji, mi nista ni s cim. Ali odnos prema dresu nekih igraca je odron. Mogu razumjeti da ne znas, ali da neces to ne prihvatam.
Didier

#87980 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Dugo će još vremena proći dok mi budemo imali kakav - takav status u ovom Savezu, i dok se ne vratimo na staze stare slave.

Sad se sjajno vidi koliko je uprava s Misimovićem na čelu napravila neprijatelja oko Kluba. Mi bukvalno nemamo nijednog prijatelja, a zakuhali smo i sa mnogim Željovcima. U takvoj situaciji nije čudno da te svi čekaju na ziceru. Mislim da od klubova jedine korektne odnose imamo sa Širokim Brijegom, dok ostali grizu svaki meč da nas dobiju, u isto vrijeme skidajući gaće Zrinjskom, Borcu... Ali to je do nas.

Došli smo dotle da su nam sudijske pljačke poput ove sinoć postale sasvim normalne. Kod 0:0 Amoah sam na golmana, sviraju nepostojeći ofsajd. Kod 1:0 penal iz knjige nam se ne svira. Kod 2:0 nam se poništava čist gol, gdje je samo ruka u ofsajdu, ali ne i tijelo, da se slučajno ne bismo vratili kao prošli put. Barem pet - šest smiješnih faula u napadu nam govno svira. I mi kažemo razibli su nas. Ne može u takvoj konstelaciji snaga igrati ni mnogo jača ekipa, a ne naš skup pičkica koji dopuštaju da im Jakovljević cijelo poluvrijeme jebe majke.

Za takav odnos sudija i Saveza smo krivi sami. Mora se naći način da se to promijeni. Dok ne postanemo faktor da možemo prerasti takve stvari, bolje bi bilo da palimo sudije po tunelima kao što je to Velež radio, jer ovako ne ide. Postali smo kao Hajduk gdje nam je svako drugi kriv, a to isključivo sami možemo mijenjati, od kukanja nema ništa.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#87981 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Nikola je aposlutno sve rekao tacno u bobu!!

https://source.ba/clanak/Ajdin/658264/N ... haos-jedan
insaneinthebrain

#87982 Re: FK Željezničar

Slazem se sa Nikicem. Uprava ispala glupa sto nisu prihvatili ostavku. Nama trebaju temeljite promjene. Par kvalitetnih igraca i moze se napraviti rezultat. Vidjeli smo da se moze prosle sezone. Ovo sad je da Bog mili sacuva. Vidjecemo mogu li Vaha i ovaj luksemburzanin sta promijeniti. Al da Bog da. Guraj do proljeca pa probati kakvih pojacanja nafatati :roll:
Charuga
Globalni moderator

#87983 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

insaneinthebrain wrote: 09/10/2023 16:26 Slazem se sa Nikicem. Uprava ispala glupa sto nisu prihvatili ostavku. Nama trebaju temeljite promjene. Par kvalitetnih igraca i moze se napraviti rezultat. Vidjeli smo da se moze prosle sezone. Ovo sad je da Bog mili sacuva. Vidjecemo mogu li Vaha i ovaj luksemburzanin sta promijeniti. Al da Bog da. Guraj do proljeca pa probati kakvih pojacanja nafatati :roll:
Vaha i luksemburzanin su jedan igrač, tj. Vaha je iz Luksemburga ... :mrgreen:

Drugi je crnogorac, Aco Boljević.
insaneinthebrain

#87984 Re: FK Željezničar

Charuga wrote: 10/10/2023 08:47
insaneinthebrain wrote: 09/10/2023 16:26 Slazem se sa Nikicem. Uprava ispala glupa sto nisu prihvatili ostavku. Nama trebaju temeljite promjene. Par kvalitetnih igraca i moze se napraviti rezultat. Vidjeli smo da se moze prosle sezone. Ovo sad je da Bog mili sacuva. Vidjecemo mogu li Vaha i ovaj luksemburzanin sta promijeniti. Al da Bog da. Guraj do proljeca pa probati kakvih pojacanja nafatati :roll:
Vaha i luksemburzanin su jedan igrač, tj. Vaha je iz Luksemburga ... :mrgreen:

Drugi je crnogorac, Aco Boljević.
Vaha ce potegnuti za dvojicu ako treba :zzzz: :mrgreen:
insaneinthebrain

#87985 Re: FK Željezničar

ode i Beca, a mogli su i drugi prije njega. bilo je gorih i precih
Tvrtko II Kotromanić

#87986 Re: FK Željezničar

Post by Tvrtko II Kotromanić »

steta za njega
par dobrih momenata je imao, gol protiv Veleza ako se dobro sjecam

ali nije stvarno sekunde napredovao, zao mi, nase je dijete i zelim mu srecu u nastavku karijere

nije doduse ni Gasal nista bolji od njega, mozda on ode cim predje u21 kategoriju
bas los ove sezone kad je god je usao
sime_cipol

#87987 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Meni je zao Bece, kao i svakog našeg djeteta koje ide, ali ako se u ovoj postavi nije mogao izboriti za minutažu ja bih na nj mjestu razmislio o DIFu ili nekom drugom fakultetu.
Tromblon

#87988 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

Morao je dobiti vise sansi, a i sam se dokazati sto Sime rece. Zao mi je jer je bolji od nekih koji ostaju.
BHF_Manijak

#87989 Re: FK Željezničar

Post by BHF_Manijak »

Ma kakve vise sanse 55 utakmica odigrao lik. Sa svojih 20 godina k´o picka kakva igra, sakirva se, nema muda s glave. Jebo te led 20 ti je bolan godina, preori taj teren, grizi, ujedan, ganjaj, ti k´o da po jajima trcis!
Sve mogu halalit i neznanje i sve, ali tromost, bezvoljnost, anemiju to vala ne mogu da mi je brat rodjeni, a ne Omar Beca!

Polete po instagramima zvijezdicu nakacit, trebice furat, ali kad treba lopte, pobit se, jok kaze to.

Ne mogu vise ni te price "nasa djeca, nasa djeca", ma jarane ili znas ili ne znas, taman da je moje dijete, a ne Zeljino. Ubi nas vise prica nasa djeca i nase legende, a nema ko nas nije od istih tih povalio.

Vise cijenim Miru Stevanovica nego pola nase djece, koja te zavale gdje stignu. Laju okolo, kukaju, seru po klubu, igre nikakve itd...

Brate pokazi na terenu da zasluzujes status prvotimca i rijeseno sve. Beca je sasvim dovoljno vremena imao da se dokaze, medjutim one igre ni za kurac nisu. Opet kazem hajde njegovo (ne)znanje manje-vise, ali jarane da se ti po terenu vuces k´o slina sa svojih 20 godina i krijes od lopte, ma mrs ba!
insaneinthebrain

#87990 Re: FK Željezničar

Takoe :-x
Didier

#87991 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

BHF_Manijak wrote: 16/10/2023 15:23 Ma kakve vise sanse 55 utakmica odigrao lik. Sa svojih 20 godina k´o picka kakva igra, sakirva se, nema muda s glave. Jebo te led 20 ti je bolan godina, preori taj teren, grizi, ujedan, ganjaj, ti k´o da po jajima trcis!
Sve mogu halalit i neznanje i sve, ali tromost, bezvoljnost, anemiju to vala ne mogu da mi je brat rodjeni, a ne Omar Beca!

Polete po instagramima zvijezdicu nakacit, trebice furat, ali kad treba lopte, pobit se, jok kaze to.

Ne mogu vise ni te price "nasa djeca, nasa djeca", ma jarane ili znas ili ne znas, taman da je moje dijete, a ne Zeljino. Ubi nas vise prica nasa djeca i nase legende, a nema ko nas nije od istih tih povalio.

Vise cijenim Miru Stevanovica nego pola nase djece, koja te zavale gdje stignu. Laju okolo, kukaju, seru po klubu, igre nikakve itd...

Brate pokazi na terenu da zasluzujes status prvotimca i rijeseno sve. Beca je sasvim dovoljno vremena imao da se dokaze, medjutim one igre ni za kurac nisu. Opet kazem hajde njegovo (ne)znanje manje-vise, ali jarane da se ti po terenu vuces k´o slina sa svojih 20 godina i krijes od lopte, ma mrs ba!
Znaš li šta je jedino problem u svemu tome? To što većina te naše djece ode u druge klubove i onda proigraju, i redovno nam daju gol ili dva - tri.
insaneinthebrain

#87992 Re: FK Željezničar

ubi ih pritisak kad igraju za nas. od trenera, uprave i navijaca. ne mogu siroti da podnesu. i odmah progiraju kad odu
sime_cipol

#87993 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Ko je igrao na Grbavici i Koševu, moze igrati gdje hoce :mrgreen:
insaneinthebrain

#87994 Re: FK Željezničar

malo dobrih vijesti. samo nek se vracaju dugovi. valjda i na terenu krene :thumbup:

https://fkzeljeznicar.ba/saopstenje-za- ... r-6/74689/
sime_cipol

#87995 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Odlicno. Ko da smo pobjedili Zvijezdu 09 :D
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#87996 Re: FK Željezničar

Post by Slo Burner »

Kome mi gola ne možemo dati
insaneinthebrain

#87997 Re: FK Željezničar

eto dadosmo ga konacno, i to jedva iz odbice. nek nam je Bog na pomoci. ova sezona do zime daj sta das. na proljece bez pet sest pojacanja ne treba ni igrati
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#87998 Re: FK Željezničar

Post by Slo Burner »

Mi Velez i Siroki, pa ćemo vidjeti ko su dva najgora 🤣
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#87999 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Meni samo nije jasno kako ova dva nova igraca nisu bili u timu jer su registrovani, bar je pisalo da jesu....

https://sport1.oslobodjenje.ba/s1/fudba ... -09-899110

https://scsport.ba/zeljeznicar-registro ... -u-subotu/
sime_cipol

#88000 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Boravišna dozvola valjda nije bila gotova kako sam cuo :-)
Post Reply