900 porodica bez oceva, a tek smo poceli, vesela sveska
Izrael je opet pocinio zlocin!
- dr_Evil
- JohnnyS
#25302 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Meni je sve bolje od rata, pa taman se rahat patili i moji unucidr_Evil wrote: ↑09/10/2023 13:24Nece hajra biti rodjeni ni za nase unucadi, a kamoli za nasih zivota. Rahat patnja rekao bi ti palermoJohnnyS wrote: ↑09/10/2023 13:21
Mislim da je svima nama ovdje bolje biti dio zapadnog svijeta. Ja osobno sam par puta napisao ovdje da bih potpisao do smrti da Bošnjaci isključivo vladaju, ali da smo dio zapada, a da nikad ne bih pristao na hrvatske, što bi se reklo legitimne predstavnike, a da smo dio ruskog sveta.
Doduše, neka svako bira i navija za ono što mu više odgovara
- dr_Evil
-
aratet
- Pandakonda
#25305 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sama cinjenica da ti jevreje nazivas podstanarima govori koliko mislis o njima. Unutar palestine zive sve 3 religije i nema tu ciji je stan. Palestinci su dobili ponudu da imaju stan ko jevreji ali su to odbili jer su mislili da ce zajedno sa komsijama izbaciti jevreje iz njihovog stana kojeg su dobili decenijskim lobiranjem i golgotom koju su prosli u evropi i šire.Blackjack21 wrote: ↑09/10/2023 12:56 Primiš podstanara u kuću, živi u sobi. Pa taj podstanar vremenom dobije stanarsko pravo. Pa ti uzme još jednu sobu. Nakon nekog vremena počne kontrolisati jedini ulaz u kuću koji imate. Uzme ti i dnevni boravak, kupatilo i drugu sobu. Tebi ostane jedna soba i moraš od bivšeg podstanara tražiti dozvolu da ideš u wc ili da izađeš iz kuće. Kreneš bez dozvole da izađeš, opali ti čvoku u tvojoj kući. Policija, sud, sve na njegovoj strani. Kako bi se osjećao?
Mislio si da se mozes sa rogatim bosti i dobio si sta si dobio.
-
palermo
#25306 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa.jebi ga, da nije bolje na zapadu migrantski putevi bi isli sa zapada na jug ili istok. A ocito ne idu. Jasno je gdje je bolje.JohnnyS wrote: ↑09/10/2023 13:21palermo wrote: ↑09/10/2023 13:15
Ok, razumijem. I razumijem tvoj odabir. Logican je. Al zasto mislis da ja nuzno trrebam biti na istoj strani, ako upravo Palestina moze biti obtazac rjesenja ovog ovdje pitanja.
Uostalom, nije da se vec nije pokusao implmentirati taj obrazac i ovdje.
Vrlo je upitno sta je za, sad konkretno govorim, za Bosnjake bolje. Neki prividni mir i osjecaj koji se javlja kod zapadnih centara moci da ovdje sve prolazi bez muke i lagano. Pa i na stetu Bosnjaka.. Ili jw bolje budjenje i njihove svijesti ( mislim zapadnih centara moci) da ipak se i ovdje lezi na nekom buretu baruta.
Mislim da je svima nama ovdje bolje biti dio zapadnog svijeta. Ja osobno sam par puta napisao ovdje da bih potpisao do smrti da Bošnjaci isključivo vladaju, ali da smo dio zapada, a da nikad ne bih pristao na hrvatske, što bi se reklo legitimne predstavnike, a da smo dio ruskog sveta.
Doduše, neka svako bira i navija za ono što mu više odgovara
Samo, ipak yreba reci da tvoj polozaj kao Hrvata i moj kao Bosnjaka nije isti.
- omega369
#25307 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Znam naravno.
Prestani pravdati rusenje dzamija, skola, bolnica..vama.to niko nikada 15 vijekova nije radio
- SmokingMan
#25308 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mene je jeza i tuga safatala prije dva sata, dok sam prolazio Goricom, vidim dole ispod škole na fasadi objekta stoji okačena spomen tabla djevojčici Nini, koja je ubijena samo nekoliko mjeseci prije potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Pomislio sam koliko je djece na obje strane jučer ubijeno, pa i one djece dan prije toga, i sve tako u nedogled. Ne samo tamo, nego svugjde, valja to gledati roditeljima svaki dan.
- dr_Evil
#25309 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dobro, treba reci i da su Palestinici pokusali rijesiti jevrejsko pitanje za vrijeme Hitlerove vladavine, ko da je jucer Jeruzalemski muftija po Bosni skakao i lozio mlade SDAovce.Pandakonda wrote: ↑09/10/2023 13:29
Sama cinjenica da ti jevreje nazivas podstanarima govori koliko mislis o njima. Unutar palestine zive sve 3 religije i nema tu ciji je stan. Palestinci su dobili ponudu da imaju stan ko jevreji ali su to odbili jer su mislili da ce zajedno sa komsijama izbaciti jevreje iz njihovog stana kojeg su dobili decenijskim lobiranjem i golgotom koju su prosli u evropi i šire.
Mislio si da se mozes sa rogatim bosti i dobio si sta si dobio.
Nisu Palestinci cvijecke, ali su izgleda glupi kao tulipani.
Nego, zanima me gdje i kada ce se ovaj put zaustaviti izraelski fasisticki stroj sa unistavanjem Gaze, koliko ih misle godina vratiti unazad.
-
HD_2015
#25310 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mislim potpuno suprotno.Blackjack21 wrote: ↑09/10/2023 13:06Divim se Palestincima koji ostaju na svojoj teritoriji i ne odustaju od svoje države, nas bi realno ostalo jedno 5 hiljada, ostatak bi se ili raselio ili priklonio okupatoru, ionako imamo taj podanički mentalitet.
Ko nije, neka pogleda šta misle ljudi koji su bili turistički i uživo gledali patnju palestinskog naroda, možda će mu neke stvari biti jasnije.
Danas Palestina ima oko 5mil ljudi. U izraelu je oko 70% Jevreja i to je oko 7 mil.
Arapi su izgubili u šestodnevnom ratu. Koliko je tada bilo jevreja sa jedne strane i arapa sa druge?
Mi smo bili okruženi sa svih strana (Srbija, Crna Gora, Hrvatska), a uz to skoro 50% populacije u BiH se okrenulo protiv BiH i komšija Bošnjaka.
Mislim da se Bošnjaci i Palestinci/Arapi ne mogu porediti. Palestinci danas pate jer se nisu borili. Taj Palestinski prkos koji neko spominje je očaj, a ne hrabrost.
Jedna stvar je izvoditi terorističke napade, a druga stvar je napraviti liniju i boriti se protiv prave vojske, kao što su Bošnjaci to uradili.
-
aratet
- dr_Evil
#25312 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Imamo mi u starMo bolji primjer, granata sa kazu polozaja Armije BiH pada u dvoriste iza Mostarke, ubija dosta djece, i to vecinom Bosnjaka. Poslije potpisivanja washingtonskog.SmokingMan wrote: ↑09/10/2023 13:32 Mene je jeza i tuga safatala prije dva sata, dok sam prolazio Goricom, vidim dole ispod škole na fasadi objekta stoji okačena spomen tabla djevojčici Nini, koja je ubijena samo nekoliko mjeseci prije potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Pomislio sam koliko je djece na obje strane jučer ubijeno, pa i one djece dan prije toga, i sve tako u nedogled. Ne samo tamo, nego svugjde, valja to gledati roditeljima svaki dan.
https://www.vrisak.info/vijesti/rat-u-m ... onalnosti/
-
TomANDJerry
#25313 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nazalost, oni sto su jucer i ranije likovali --- narednih dana mogu samo pisati po forumu i Facebook-u ...
Pitanje je koliko ih i dotice ono što slijedi (nekima cak dobro dodje da opravdaju svoju mrznju, uberu pokoji glas itd)
A realnost je da bih trebalo srušiti granicu sa Egiptom i evakuisati Gazu, mozda im nikada nije bilo gore nego sto im ovi spremaju.
Naravno, to niko nece reci ... bitno je pisati o zlocinackom Izraelu, otetoj zemlji (iako je sve istina).
Pitanje je koliko ih i dotice ono što slijedi (nekima cak dobro dodje da opravdaju svoju mrznju, uberu pokoji glas itd)
A realnost je da bih trebalo srušiti granicu sa Egiptom i evakuisati Gazu, mozda im nikada nije bilo gore nego sto im ovi spremaju.
Naravno, to niko nece reci ... bitno je pisati o zlocinackom Izraelu, otetoj zemlji (iako je sve istina).
- omega369
#25314 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sta ti zelis uopste reci, osim sto se svojski trudis da opravdas etnicko ciscenje?
Hajde reci slobodno? Jel te sramota reci da si cionista?
-
ragib
#25315 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
https://m.youtube.com/watch?v=PHd7wZiRo ... prIHBpc21v
Izgleda masonima je I cilj da ratuju cionisti I muslimani.
Kisindzer je rekao prije da ce izrael nestat za 10 god. Evo proslo je 10.5god od njegove izjave.
Izgleda masonima je I cilj da ratuju cionisti I muslimani.
Kisindzer je rekao prije da ce izrael nestat za 10 god. Evo proslo je 10.5god od njegove izjave.
- SmokingMan
#25316 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bez teksta sam i iskreno bi više volio da sam bio zvijezdana prašina, doli što moram sve ovo da gledam.dr_Evil wrote: ↑09/10/2023 13:35Imamo mi u starMo bolji primjer, granata sa kazu polozaja Armije BiH pada u dvoriste iza Mostarke, ubija dosta djece, i to vecinom Bosnjaka. Poslije potpisivanja washingtonskog.SmokingMan wrote: ↑09/10/2023 13:32 Mene je jeza i tuga safatala prije dva sata, dok sam prolazio Goricom, vidim dole ispod škole na fasadi objekta stoji okačena spomen tabla djevojčici Nini, koja je ubijena samo nekoliko mjeseci prije potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Pomislio sam koliko je djece na obje strane jučer ubijeno, pa i one djece dan prije toga, i sve tako u nedogled. Ne samo tamo, nego svugjde, valja to gledati roditeljima svaki dan.
https://www.vrisak.info/vijesti/rat-u-m ... onalnosti/
- omega369
#25317 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Palestinci slicno prozivljavaju od prvog dana okupacije. Oni ne zele napistiti to podrucje, vecina ce ih radije poginutiTomANDJerry wrote: ↑09/10/2023 13:36 Nazalost, oni sto su jucer i ranije likovali --- narednih dana mogu samo pisati po forumu i Facebook-u ...
-
TomANDJerry
#25318 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Djeca od 13,14 godina nemaju za šta da poginu ... neka oni koji zele da poginu ostanuomega369 wrote: ↑09/10/2023 13:38Palestinci slicno prozivljavaju od prvog dana okupacije. Oni ne zele napistiti to podrucje, vecina ce ih radije poginutiTomANDJerry wrote: ↑09/10/2023 13:36 Nazalost, oni sto su jucer i ranije likovali --- narednih dana mogu samo pisati po forumu i Facebook-u ...
- dr_Evil
#25319 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ODe narod ode i vojska. Uvijek biloTomANDJerry wrote: ↑09/10/2023 13:39Djeca od 13,14 godina nemaju za šta da poginu ... neka oni koji zele da poginu ostanu
- omega369
#25320 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Glupo razmisljanje. Treba li se vratiti u Srebrenicu, Prijedor...?!TomANDJerry wrote: ↑09/10/2023 13:39Djeca od 13,14 godina nemaju za šta da poginu ... neka oni koji zele da poginu ostanu
-
aratet
#25321 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Eto ja u Bosni sam cionista.
Želim reći da Hamas treba biti spržen i biće spržen inshallah.
Radi se o bolidima kojima ni vlastiti životi ne vrijede ništa, a kamoli tuđi.
-
TomANDJerry
#25322 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Je li je trebalo evakuisati, mozda je to pravilno pitanje ?omega369 wrote: ↑09/10/2023 13:41Glupo razmisljanje. Treba li se vratiti u Srebrenicu, Prijedor...?!TomANDJerry wrote: ↑09/10/2023 13:39
Djeca od 13,14 godina nemaju za šta da poginu ... neka oni koji zele da poginu ostanu
- omega369
#25323 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nema veze odakle si, relativiziras i pravdas. Ja nemam dilemu kad au takvi u pitanju
Palestinci trebaju sami da odluce da li im treba hamas ili ne i niko vise
- shape of despair
#25324 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ja vam glupe rasprave, tema velika 0. Nikakvih info kso na temi ukrajine,samo laprdate
-
palermo
#25325 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mozda je i Sarajevo trebalo evakuisati, mozda i Mostar....mozda citavu BiH odnosno Bosnjake.....
palestinci imaju pravo da se bore...mozes.ih podrzati ili ne.podrzati, ali ospotavati pravo na borbu...ne mislim da je fer