Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
MMM1977
#72226 Re: Liverpool FC
Danas bez ikakvog žara i želje, mlitavo skroz. Ubili su nam volju za životom u utakmici sa horozima
- BHF_Manijak
#72227 Re: Liverpool FC
Ma jebi ga, znas mene, ja bih nakon ovog danas jebo mrtve svakom pojedinacmo.AmiĐa_Idriz wrote: ↑08/10/2023 17:45Pretjera ga i ti sad![]()
Top 4 je mislim neupitan. Ali mislim, dubiozna nam je diskusija. Oktobar tek nastao, šta će se sve izdešavati do proljeća to su priče. 2020te smo do nove godine bili u vrhu na kraju se čupala LP na zadnje atome. Daj da mi beremo sada bodove, vidjećemo oko Božića gdje smo.
Sjebu mi debili raspolozenje do sljedece utakmice koja je ta 15 dana.
Ne moze mene pustit jebo ga dan i utakmica i sve.
Klosari.
- BHF_Manijak
#72228 Re: Liverpool FC
Evo taman iduce kolo City-Brighton, evo ja sa svakim od vas po petobanku da ce ih City 3 razlike zguzit...
Jebem li im Mitomu mrljavog i kompletan Amex.
Jebem li im Mitomu mrljavog i kompletan Amex.
- BHF_Manijak
#72229 Re: Liverpool FC
E gledaj ti rezultata zadnja 2 kola... Sad bih ja sebi oba jajeta otkin'o i pojeo, jebem ti nebo i Brighton i sve.
Vezano za utakmicu, ne znam za vas, ali meni je uz Alexisa, Robertson grozan citavu utakmucu bio, posebno defanzivno!
Vezano za utakmicu, ne znam za vas, ali meni je uz Alexisa, Robertson grozan citavu utakmucu bio, posebno defanzivno!
-
Zoooka
#72230 Re: Liverpool FC
Sta, kao Arsenal se nece boriti za titulu, pa nebitnih njihovih 6 bodova ? Ovdje bi vam više X odgovarao.
- BHF_Manijak
#72231 Re: Liverpool FC
Prije ce Arsenal popustit i chokat nego City.
Cityu i kad 9-10 bodova pobjegnes - nisi siguran, jer su u svaka doba u stanju uvezati 10-11 pobjeda zaredom.
Bolje se dakle tackat s Arsenalom nego Cityem. Sto vise City kiksa to bolje.
- AmiĐa_Idriz
#72232 Re: Liverpool FC
Malo se pretjeruje po pitanju današnjeg rezultata. Šteta jeste, jer se vodilo i imao se zicer za ugasiti utakmicu, ali pričamo o gostovanju na kojem se ovaj klub uvijek patio, i mnogo prije su postali ovo što su danas. Kada uzmeš u obzir sve, bod je na kraju prihvatljiv. Mi sada ovaj period poslije pauze moramo biti na 100%, odrađena je glavnina ovih "teških" utakmica za prvi dio sezone (Chelsea, Newcastle, Brighton, pa i Villa i West Ham), potrebno je ovaj nešto pogodniji raspored maksimalno iskoristiti za ovaj praznični dio sezone gdje idu dueli sa Mančesterima i Arsenalom. Ima još puno lopte da se šuta.
-
Zoooka
#72233 Re: Liverpool FC
Ajde vidjet cemo, ja sam ubjeđen da će Arsenal završiti ispred Citya.BHF_Manijak wrote: ↑08/10/2023 19:30Prije ce Arsenal popustit i chokat nego City.
Cityu i kad 9-10 bodova pobjegnes - nisi siguran, jer su u svaka doba u stanju uvezati 10-11 pobjeda zaredom.
Bolje se dakle tackat s Arsenalom nego Cityem. Sto vise City kiksa to bolje.
- drug_profi
#72234 Re: Liverpool FC
Dok si god 3 boda od prvog i imas medjusoban susret, ti si kandidat za prvo mjesto
- BHF_Manijak
#72235 Re: Liverpool FC
Sve stoji, ali priznat ces da Brighton nije ni blizu bio tih utakmica iz ranijih sezona, gdje su te nerijetko znali i 2-3 razlike nagulit, letit po terenu itd...AmiĐa_Idriz wrote: ↑08/10/2023 19:33 Malo se pretjeruje po pitanju današnjeg rezultata. Šteta jeste, jer se vodilo i imao se zicer za ugasiti utakmicu, ali pričamo o gostovanju na kojem se ovaj klub uvijek patio, i mnogo prije su postali ovo što su danas. Kada uzmeš u obzir sve, bod je na kraju prihvatljiv. Mi sada ovaj period poslije pauze moramo biti na 100%, odrađena je glavnina ovih "teških" utakmica za prvi dio sezone (Chelsea, Newcastle, Brighton, pa i Villa i West Ham), potrebno je ovaj nešto pogodniji raspored maksimalno iskoristiti za ovaj praznični dio sezone gdje idu dueli sa Mančesterima i Arsenalom. Ima još puno lopte da se šuta.
Danas su bez pola odbrane igrali, jos im onaj nesretnik izadje.
Tacno gorak ukus do jaja, ne samo danas nego jos od prosle sedmice, gdje ti 2-3 rezultata se poklope, a ti izvuce 1/6.
Rana faza sezone jeste, ali svi znamo da je Cityev najjaci period od decembra do marta.
I na kraju, iako nije popularno misljenje nimalo, ali ja mislim da Liverpoolu treba cvrsci igrac od Alexisa. OK je momak, ali to vec ponavljam neko vrijeme mislim da nije za ove pozicije. Premekan je u duelu, nije ni neki trkac i eto pravim komparaciju s Dominikom kojem je cak i liga nova, Dominik mi je ono 8/10, Alexis u najboljem slucaju 6/10 dosad.
Mozda sam prekritican, mozda previse ocekujem od njega, ali fakat sam se nadao da ce bar biti na niovu na kojem je Dominik sada. Vecini je drag igrac, slazem se, ali hajmo malo objektivno gledati.
Prije me Graven iznenadio, kojeg sam ja licno toliko kritikovao i mislim da ce vise Liverpoolu donijeti ako ovako nastavi, nego Alexis.
- no_sekirli
#72236 Re: Liverpool FC
Sto se Alexisa tice, u dobrom dijelu si u pravu. Poslije reprezentativne pauze apsolutno ispod razine. Na stranu sto ne vidimo golove, asiste, kvalitetna dodavanja, ali ova pozicija sestice uz ovakvu nesigurnost nije nilako za njega.
Vidi se da je De Zerbi pazljivo gledao zadnje utakmice i vidio njegove greske, pa su ga vrebali danas cijelo vrijeme. Mozda da ga se malo odmori i skine pritisak sa momka.
Meni ovaj pocetak sezone, iako su solidni rezultati, ne ulijeva neku sigurnost da se mozemo boriti za titulu. Previse se ovisi o carolijama pojedinaca, a slabo vidim neke sablonske uigrane akcije. Sto se obrane tice, stvarno izgledamo lose, i da nema Beckera, to bi izgledalo puno gore.
Danas u 90 minuta, jedan korner
Vidi se da je De Zerbi pazljivo gledao zadnje utakmice i vidio njegove greske, pa su ga vrebali danas cijelo vrijeme. Mozda da ga se malo odmori i skine pritisak sa momka.
Meni ovaj pocetak sezone, iako su solidni rezultati, ne ulijeva neku sigurnost da se mozemo boriti za titulu. Previse se ovisi o carolijama pojedinaca, a slabo vidim neke sablonske uigrane akcije. Sto se obrane tice, stvarno izgledamo lose, i da nema Beckera, to bi izgledalo puno gore.
Danas u 90 minuta, jedan korner
- BHF_Manijak
#72237 Re: Liverpool FC
Sljedece su Everton i Forrest kuci, Luton u gostima, Brentford kuci - 12 bodova je must, sve ispod je cirkus i opet grcevita borba za Ligu prvaka.
U tom periodu igraju City-Brighton, Chelsea-Arsenal, Palace-Tottenham, United-City, Tottenham-Chelsea, Newcastle-Arsenal, Wolves-Tottenham, Chelsea-City.
Dakle bice gongule u tom periodu, medjusobnih, a i mozda nekih nepredvidjenih kikseva, ali eto nabrojao sam najjace utakmice.
Ako ovu useru, daj onda zavrsi sezonu kao i prosle godine u novembru i da ostatak sa normalnim krvnim pritiskom odgledam.
U tom periodu igraju City-Brighton, Chelsea-Arsenal, Palace-Tottenham, United-City, Tottenham-Chelsea, Newcastle-Arsenal, Wolves-Tottenham, Chelsea-City.
Dakle bice gongule u tom periodu, medjusobnih, a i mozda nekih nepredvidjenih kikseva, ali eto nabrojao sam najjace utakmice.
Ako ovu useru, daj onda zavrsi sezonu kao i prosle godine u novembru i da ostatak sa normalnim krvnim pritiskom odgledam.
- BHF_Manijak
#72238 Re: Liverpool FC
I gledajuci ove utakmice, mislim da na Etihad (nakon gore 4 naveden) putuju sa druge pozicije sa nekih 1-2 boda zaostatka za Cityem.
- drug_profi
#72239 Re: Liverpool FC
City dobija sve 4 naredne tekme do Liverpula.
Liverpul također vjerovatno svoje.
I ostaje odnos -1
Liverpul također vjerovatno svoje.
I ostaje odnos -1
- BHF_Manijak
#72240 Re: Liverpool FC
Zajebah se u racunici, ipak izjednaceni na vrhu tabele s Arsenalom i eventualno Tottenhamom i na +1 ili +2 u odnosu na Gradjane.
- drug_profi
#72241 Re: Liverpool FC
Od koga misliš da bi Siti mogao izgubiti bodove u ove 4 tekme?
Brighton,
MUTD
Burnemouth
Chelsea
?
Brighton,
MUTD
Burnemouth
Chelsea
?
- BHF_Manijak
#72242 Re: Liverpool FC
Chelsea pomalo dize formu.
Za sve sto mi govore da je Brighton top, zguzit ce ih City glat 3 razlike i razbiti oblak iluzije.
Za sve sto mi govore da je Brighton top, zguzit ce ih City glat 3 razlike i razbiti oblak iluzije.
-
convict
#72244 Re: Liverpool FC
Nisam upratio je li neko komentarisao vezano za Endu. Ja sam ga ocekivao juce, mozda cak i od pocetka. Ovo dosad sto je odigrao, zasluzio je bar sansu da pokaze koliko moze i da vidimo kako bi Macca izgledao u tom slucaju. Nisam siguran, ali mislim da nijednom nismo imali Szobo-Macca-Endo kombinaciju?
Nakon pauze idu ovi slabiji protivnici, trebao ga bi Klopp tu malo pustiti.
Nakon pauze idu ovi slabiji protivnici, trebao ga bi Klopp tu malo pustiti.
- vaučer
#72245 Re: Liverpool FC
Mislim da se nakon jučer može komotno reći da je Curtis Jones jedan od važnijih igrača koje imamo. Užasno nam je falio na obe strane terena.
- AmiĐa_Idriz
#72246 Re: Liverpool FC
Pisah ja, ako izuzmemo Thiaga definitivno ključni igrač za kontrolu posjeda. Džaba ti lopta kada je ne čuvaš dugo. Mada mislim da bi i od Gravena mogli tu imati koristi.
Jučer je greška Harvey, odnosno to što se na uštrb Harveya Szobo micao sa svoje najbolje pozicije. Jučer skroz druga priča kada se na poluvremenu vratilo sve na početne postavke.
- BHF_Manijak
#72247 Re: Liverpool FC
A nije los toliko Elliott bio, nemojte zajebavati. Mislim nije za te igre koju vi spominjete, ali ofanzivno imao je Harvey par finih poteza, kod gola vrlo inteligentno.
Ali ako pravimo komparaciju sa Gravenom - da, slazem se, Graven je unio ono sto je trebalo.
Meni je jedino zao sto je pressing na prvu njihovu liniju pao. Razumijem da ne mogu 90 minuta radit iste stvari, ali 2 gola su pala direkt na taj nacin, s trecim golom bi definitivno ugasili utakmicu. Ne bi se Brighton vratio za 2 zivota.
Jebat im mater, sad nek uzmu ove 4 i ispeglalo se koliko toliko.
Ali ako pravimo komparaciju sa Gravenom - da, slazem se, Graven je unio ono sto je trebalo.
Meni je jedino zao sto je pressing na prvu njihovu liniju pao. Razumijem da ne mogu 90 minuta radit iste stvari, ali 2 gola su pala direkt na taj nacin, s trecim golom bi definitivno ugasili utakmicu. Ne bi se Brighton vratio za 2 zivota.
Jebat im mater, sad nek uzmu ove 4 i ispeglalo se koliko toliko.
- vaučer
#72248 Re: Liverpool FC
Mislim da moraju napokon locirati u čemu je problem s ovim mlitavim početcima utakmica. Svaki jebeni put krećeš u utakmicu s 0-1 i utakmice ti traju 60 minuta. Nek im to bude prvi zadatak za narednih nekoliko kola, ne smiju prvi primiti gol i ući ozbiljno u utakmicu.
-
convict
#72249 Re: Liverpool FC
Da se prisjetimo malo ovog baksuza. I ovi sto su ga doveli nisu bas za tog posla.
https://www.thisisanfield.com/2023/10/n ... t-on-exit/
https://www.thisisanfield.com/2023/10/n ... t-on-exit/
- AmiĐa_Idriz
#72250 Re: Liverpool FC
Ne, ne, ok je meni Elliott kao Elliott, ali mi ne idu on i Szobo skupa na terenu s obzirom na to da obojica funkcionišu najbolje na istom dijelu terena, zajedno guše jedan drugog.