Izrael je opet pocinio zlocin!
- Gusar-from-Riga
#24951 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sto labudan urinira onako momacki... Next level. Brao klixe
-
Hendrix
#24952 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja sam upoznao dosta palestinaca na Bliskom Istoku sa pasosima Sirije ili Libana. To su ljudi bez drzave, izgubljeni u istorijskom vakumu. Familija im u Palestini a ne mogu tamo uci nema sanse. Teske price bas, napacen narod koji vise nema sta izgubiti. I zato su laka meta za druge da ih navrate na ovakve akcije.
Sto se Arapa uopsteno tice ko je bio sat vremena u Dubaiu ili drugom gradu moze vidjeti kako se arapi nose sa bracom muslimanima iz Sri Lanke ili Pakistana. Robovlasnistvo, a i izmedju sebe se ne mogu sve je to jos na plemenskom nivou odnosa. Njima Palestina nije ni na pameti.
Vidim bosnje na fejsu jedva docekale da kude Zelenskog i hvale Putina da ih sravni sa zemljom. Konacno izgovor da se stane uz omiljenog diktatora.
Sto se Arapa uopsteno tice ko je bio sat vremena u Dubaiu ili drugom gradu moze vidjeti kako se arapi nose sa bracom muslimanima iz Sri Lanke ili Pakistana. Robovlasnistvo, a i izmedju sebe se ne mogu sve je to jos na plemenskom nivou odnosa. Njima Palestina nije ni na pameti.
Vidim bosnje na fejsu jedva docekale da kude Zelenskog i hvale Putina da ih sravni sa zemljom. Konacno izgovor da se stane uz omiljenog diktatora.
-
Jordan1961
#24953 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Aplauz maestralnom stucnjaku za geopolitiku koji je uspio povezati Saladina sa strateskom vaznoscu nafte i Hormuskim tjesnacem.Truba wrote: ↑08/10/2023 22:09Kakvi bolan domacini dotle sam citaoAthlon64 wrote: ↑08/10/2023 21:58
Jbg, dakle po tebi svako može da naseli bilo koje područje, bez potrebe da pita domaćina za saglasnost, da ispuni zakonski potrebne uslove, itd. ?
Pa jbt u Neumu džamija dobila munaru od 10m i problem nastao.
Sad zamisli da u vrletima između Neuma i Stoca krenu da niču arapska naselja, koja ne je*u živu silu i ne pitaju lokalno stanovništvo, dovode struju, infrastrukturu, sve rade mimo domaćih zakona. Da li bi ti to bilo OK ?
Jel ti shvacas da dole nije postojala drzava nego britanski mandat
Da se doseljavao ko je htio i zelio
Niko nije sprecavao arape da se dosele
Vrijednost svete zemlje muslimani su shvatili tek kad su izgubili
Prvi koji je shvatio vrijednost palestine je saladin
Njegovi nasljednici su nudli jeruzalem kao kusur u raskusuravanju s krizarima
Kasnije za vrijeme osmanlija palestina je bila u rangu neke madjarske provincije
Palestina tojest Sveta zemlja je dobila na vrijednosti u muslimanskim ocima tek kad su se zidovi poceli masovno doseljavati za vrijeme britanskog mandata
Domacinini drzave ni granice ni pasosa ni vojske ni policije ni zastave ni mjesta u UN ni ligi naroda ni repke ni momcadi u kriketu...
Domacini
Kako mali djokica zamislja doseljavanje zidova
Ko njemacka kad prima izbjeglice i migrante
Dole nisu postojale nikakve institucije palestinaca nista sto bi bilo nalik drzavi nakon stotina godina osmanske uprave i britatskog mandata
- Cracked
#24954 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Izbrisao, dupli post
Last edited by Cracked on 08/10/2023 22:18, edited 2 times in total.
-
Jordan1961
#24955 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A sta da rade? Ima li sta da nisu probali?Hendrix wrote: ↑08/10/2023 22:14 Ja sam upoznao dosta palestinaca na Bliskom Istoku sa pasosima Sirije ili Libana. To su ljudi bez drzave, izgubljeni u istorijskom vakumu. Familija im u Palestini a ne mogu tamo uci nema sanse. Teske price bas, napacen narod koji vise nema sta izgubiti. I zato su laka meta za druge da ih navrate na ovakve akcije..
- General War
#24956 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
izgleda, nadjeno 260 tjela u pustinji ubijenih sa rave partija
- Cracked
#24957 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma da, ma da.
Mala razlika sto se za rusiju procjenjivalo a nije se znalo cime raspolazu. Sa amerikom se tacno zna a vala i njihova efektivnost je vidjena mnogostruko. Americka flota sa nosacem tipa Ford je namjenjena upravo da to uradi. Onesposobi neprijatelja za 72 sata. Nosac sa 75-90 aviona, podmornice, tankeri, navy seals, brodovi napadaci (koji svaki opet nosi 25 aviona) itd itd. S tri takva mogu neprekidno u nedogled 24/7 borbadovati i unistavati punom snagom. A ameri ih imaju spremo 9 takvih sad da krenu.
- Pandakonda
#24958 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Izrael se povukao odavno iz gaze i zapadne obale, u tome je i poenta. Izrael je pokusavao pregovarati milion puta ali svaki pregovori pocnu sa cinjenicom da palestinci zele sve, od jeruzalema pa do skoro citave teritorije izraela sto nije realno. A da ne govorim kako ogroman dio njih zeli samo smrt jevrejima i to je to. Kolonijalna naselja jesu problem međutim niko ne nudi rjesenja. Kako mislis otjerati stotine hiljada ljudi koji su izgradili tu naselja i poceli odavno svoj zivot ? Sa ovim ne tvrdim da je ispravno to sto je uređeno, ali je sada objektivno takva situacija da je nerealno ocekivati da ce se jevreji povuci sa tih nekih dijelova a palestinci su doktorirali da znaju zapet samo za ono sto znaju da ne moze, a ignorisu ono sto moze.Jordan1961 wrote: ↑08/10/2023 22:08I niko da spomene da je rjesenje u pregovorima, povlacenju sa, po medjunarodnom pravu, okupiranih teritorija, prestanak expanzije kolonijalnih naselja itd.?Krokodajl wrote: ↑08/10/2023 21:49 Nevezano za ovaj sukob.
Listam naslovnice Izraelskih portala i zanimljivo je vidjeti koliko je podijeljeno Izraelskom društvo.
Jedni krivca vide u Netanyahuu i samo u njemu, drugi traže odgovore od vrha vojske i pitaju se čemu služi, treći smatraju da je krivac Izraelski društvo jer trpi Hamas godinama i vrijeme je da se djeluje odlučno, dok četvrti smatraju da treba da se radi sa Egiptom kako bi se riješio problem Gaze i vratili taoci kućama.
-
smijesni_ste
#24959 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Evo na CNN-u piše da su i Amerikanci medju taocima...bit će veselo 
- shape of despair
- Satrap_Darije
#24961 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To je tocno.Osmi Socrates wrote: ↑08/10/2023 22:12I od tada nisu održali izbore. Mislim pričati o Hamasu i slobodnim izborima. Jbt.Satrap_Darije wrote: ↑08/10/2023 22:07
Isto tako su i osvojili najveci broj glasova i poslanika na izborima u palestinskoj samoupravi 2006. godine.
Gradjanski rat je zapoceo jer je Hamas sastavio vladu bez Fataha a Fatah to nije htio prihvatiti.
Hoćeš li sad braniti stav da je Hamas za demokratiju i slobodne izbore? Ima li ijedne normalne države na Bliskom Istoku? Zašto bi neka Hamas Palestina bila izuzetak?
Radi se o totalitarnom pokretu. Mislim da izbori njih ne zanimaju i da ih se mozda i plase jer nisu sigurni da bi uspjeli osigurati 99,8% glasova.
Ali cinjenica je da ih je veliki broj palestinskih Arapa tada podrzavao, i da nisu preuzeli vlast samo tako sto su kao stakori izasli iz kanalizacije i pojeli dotadasnju upravu.
S druge strane Fatah je tada istjerao Hamas sa zapadne obale kao sto je i Hamas istjerao Fatah iz Gaze.
A Hamas je imao vecinu glasova u mnogim distriktima na zapadoj obali.
- TojoOptics
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: bicikl
#24962 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bože, hoćemo li stići do 1000 stranica o Izraelu i Palestini?
-
hipija
#24963 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Druže, samo da se osvrnem na ovo boldirano. Palestina u očima muslimana nije dobila na vrijednosti u prošlom stoljeću, već od stoljeća sedmog. Prvi vjernici tokom obavljanja molitve okretali su se prema Jerusalemu a ne prema Kabi u Meki a po riječima vjerovjesnika Muhameda, tri najvažnije džamije za muslimane su u Meki, Medini i Jerusalemu.Truba wrote: ↑08/10/2023 22:09Kakvi bolan domacini dotle sam citaoAthlon64 wrote: ↑08/10/2023 21:58
Jbg, dakle po tebi svako može da naseli bilo koje područje, bez potrebe da pita domaćina za saglasnost, da ispuni zakonski potrebne uslove, itd. ?
Pa jbt u Neumu džamija dobila munaru od 10m i problem nastao.
Sad zamisli da u vrletima između Neuma i Stoca krenu da niču arapska naselja, koja ne je*u živu silu i ne pitaju lokalno stanovništvo, dovode struju, infrastrukturu, sve rade mimo domaćih zakona. Da li bi ti to bilo OK ?
Jel ti shvacas da dole nije postojala drzava nego britanski mandat
Da se doseljavao ko je htio i zelio
Niko nije sprecavao arape da se dosele
Vrijednost svete zemlje muslimani su shvatili tek kad su izgubili
Prvi koji je shvatio vrijednost palestine je saladin
Njegovi nasljednici su nudli jeruzalem kao kusur u raskusuravanju s krizarima
Kasnije za vrijeme osmanlija palestina je bila u rangu neke madjarske provincije
Palestina tojest Sveta zemlja je dobila na vrijednosti u muslimanskim ocima tek kad su se zidovi poceli masovno doseljavati za vrijeme britanskog mandata
Domacinini drzave ni granice ni pasosa ni vojske ni policije ni zastave ni mjesta u UN ni ligi naroda ni repke ni momcadi u kriketu...
Domacini
Kako mali djokica zamislja doseljavanje zidova
Ko njemacka kad prima izbjeglice i migrante
Dole nisu postojale nikakve institucije palestinaca nista sto bi bilo nalik drzavi nakon stotina godina osmanske uprave i britatskog mandata
- Krokodajl
#24964 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne znam, ne brojim niti pratim detaljno, nemam vremena a ni želje. Izraelske portale pregledam s vremena na vrijeme da vidim reakcije na neka zbivanja u Arapskom svijetu, a ponekad pročitam i o zbivanjima unutar samog Izraela. Obzirom na to mogu i da kažem da svaki put naletim i na vijesti o poginulim ili ranjenim Palestincima, Izraelski mediji o tome pišu, to što niko ne reaguje ili kako reaguje, ne znam.Jordan1961 wrote: ↑08/10/2023 22:11Drago mi je da pratis. I koliko ih je ubijeno?Krokodajl wrote: ↑08/10/2023 22:07 @Jordan1961 Što se zapadnih medija tiče ne znam, što se tiče Izraelskih Haaretz sigurno jeste, a vjerujem i da uredništvo TimesOfIsrael i JerusalemPost objavljuje isto. Haaretz uredno i u ovim danima prenosi podatke Palestinskog ministarstva zdravstva, evo podatak da je u Istočnom Jerusalemu ubijemo dva Palestinca u sukobu sa policijom i jedan u Hebronu.
Što se tiče tvog upisa vezanog za povlačenje s teritorija, o tome bi se dalo pisati dugo, ali mislim da ne bi došli do nekog zaključka. Ne znam da li postoji ijedan Izraelski političar (ako isključimo Izraelske Arape) koji bi bio spreman za 1967u i te granice. Ima mnogo političara koji se zalažu za Two-Staze solution, ali to su u mnogočemu nepovoljna rješenja za Palestinci.
I na kraju, da me pogrešno ne razumiješ (a mislim da jesi) ja uopće ne branim Izrael niti imam simpatije prema njihovim akcijama u Palestini, samo konstatujem činjenice.
-
palermo
#24965 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sto bi rekao veliki Rojs, ko je jamio jamio je...Pandakonda wrote: ↑08/10/2023 22:20Izrael se povukao odavno iz gaze i zapadne obale, u tome je i poenta. Izrael je pokusavao pregovarati milion puta ali svaki pregovori pocnu sa cinjenicom da palestinci zele sve, od jeruzalema pa do skoro citave teritorije izraela sto nije realno. A da ne govorim kako ogroman dio njih zeli samo smrt jevrejima i to je to. Kolonijalna naselja jesu problem međutim niko ne nudi rjesenja. Kako mislis otjerati stotine hiljada ljudi koji su izgradili tu naselja i poceli odavno svoj zivot ? Sa ovim ne tvrdim da je ispravno to sto je uređeno, ali je sada objektivno takva situacija da je nerealno ocekivati da ce se jevreji povuci sa tih nekih dijelova a palestinci su doktorirali da znaju zapet samo za ono sto znaju da ne moze, a ignorisu ono sto moze.Jordan1961 wrote: ↑08/10/2023 22:08
I niko da spomene da je rjesenje u pregovorima, povlacenju sa, po medjunarodnom pravu, okupiranih teritorija, prestanak expanzije kolonijalnih naselja itd.?
-
Jordan1961
#24966 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa mogu oni svi iseliti iz Gaze i WB ili izvrsiti kolektivno samoubistvo i rijesiti problem. Ako nece sami, mogu ih i Izrealci pobiti. Objektivno, sada je takva situacija i ne moze se ocekivati da ce se Jevreji sami povuci iz naselja izgradjenih ilegalno i na okupiranoj teritoriji. Tako nekako ti rece. Jebe se tebi jer nece ti niko kucu napraviti u dvoristu ili te istjerati iz tvoje vlastite. Pa te otjerati u logor da iz njega gledas svoju kucu. I jos ti ubije dijete koje je uljeza gadjalo kamenom. Evo sada si, nenamjerno naravno, upravo pokazao osnovni uzrok problema.Pandakonda wrote: ↑08/10/2023 22:20Izrael se povukao odavno iz gaze i zapadne obale, u tome je i poenta. Izrael je pokusavao pregovarati milion puta ali svaki pregovori pocnu sa cinjenicom da palestinci zele sve, od jeruzalema pa do skoro citave teritorije izraela sto nije realno. A da ne govorim kako ogroman dio njih zeli samo smrt jevrejima i to je to. Kolonijalna naselja jesu problem međutim niko ne nudi rjesenja. Kako mislis otjerati stotine hiljada ljudi koji su izgradili tu naselja i poceli odavno svoj zivot ? Sa ovim ne tvrdim da je ispravno to sto je uređeno, ali je sada objektivno takva situacija da je nerealno ocekivati da ce se jevreji povuci sa tih nekih dijelova a palestinci su doktorirali da znaju zapet samo za ono sto znaju da ne moze, a ignorisu ono sto moze.Jordan1961 wrote: ↑08/10/2023 22:08
I niko da spomene da je rjesenje u pregovorima, povlacenju sa, po medjunarodnom pravu, okupiranih teritorija, prestanak expanzije kolonijalnih naselja itd.?
- Athlon64
#24967 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kažem ti, odvadi ribu, napisao si da bi porazili Kinu sad-pa-sad.Cracked wrote: ↑08/10/2023 22:17Ma da, ma da.
Mala razlika sto se za rusiju procjenjivalo a nije se znalo cime raspolazu. Sa amerikom se tacno zna a vala i njihova efektivnost je vidjena mnogostruko. Americka flota sa nosacem tipa Ford je namjenjena upravo da to uradi. Onesposobi neprijatelja za 72 sata. Nosac sa 75-90 aviona, podmornice, tankeri, navy seals, brodovi napadaci (koji svaki opet nosi 25 aviona) itd itd. S tri takva mogu neprekidno u nedogled 24/7 borbadovati i unistavati punom snagom. A ameri ih imaju spremo 9 takvih sad da krenu.
Gdje smo ih vidjeli? Najjača država u kojim smo ih vidjeli je bio Sadamov Irak, za kojeg je današnja Ukrajina 10x spremnija.
-
Hendrix
#24968 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa ne znam sta tacno ali ovo sigurno nece pomoci. 15 minuta slavlja i onda ti uniste kucu ili pobiju familiju, plus sto sada definitivno izgledaju kao Talibani u ocima svih.Jordan1961 wrote: ↑08/10/2023 22:15A sta da rade? Ima li sta da nisu probali?Hendrix wrote: ↑08/10/2023 22:14 Ja sam upoznao dosta palestinaca na Bliskom Istoku sa pasosima Sirije ili Libana. To su ljudi bez drzave, izgubljeni u istorijskom vakumu. Familija im u Palestini a ne mogu tamo uci nema sanse. Teske price bas, napacen narod koji vise nema sta izgubiti. I zato su laka meta za druge da ih navrate na ovakve akcije..
Ali kao sto rekoh nemaju sta izgubiti, a vodi ih teska mafija. Hamas nije cvjecka i kontrolise dotok novca i logistike, a mladost koja zivi u getu citav zivot tjeraju u smrt.
-
Osmi Socrates
#24969 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
E pa jbg ako ste se dohvatili Jerusalema i Boga, značajan je i za kršćane i Jevreje, a islam je mlađa religija od obje.
-
Jordan1961
#24970 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa kad konstatujes cinjenice, evo sta UN kaze (pusti cionisticku propagandu):Krokodajl wrote: ↑08/10/2023 22:24Ne znam, ne brojim niti pratim detaljno, nemam vremena a ni želje. Izraelske portale pregledam s vremena na vrijeme da vidim reakcije na neka zbivanja u Arapskom svijetu, a ponekad pročitam i o zbivanjima unutar samog Izraela. Obzirom na to mogu i da kažem da svaki put naletim i na vijesti o poginulim ili ranjenim Palestincima, Izraelski mediji o tome pišu, to što niko ne reaguje ili kako reaguje, ne znam.
Što se tiče tvog upisa vezanog za povlačenje s teritorija, o tome bi se dalo pisati dugo, ali mislim da ne bi došli do nekog zaključka. Ne znam da li postoji ijedan Izraelski političar (ako isključimo Izraelske Arape) koji bi bio spreman za 1967u i te granice. Ima mnogo političara koji se zalažu za Two-Staze solution, ali to su u mnogočemu nepovoljna rješenja za Palestinci.
I na kraju, da me pogrešno ne razumiješ (a mislim da jesi) ja uopće ne branim Izrael niti imam simpatije prema njihovim akcijama u Palestini, samo konstatujem činjenice.
The UN has said 2023 has been the deadliest year for Palestinians since it started counting deaths in 2006. More than 200 Palestinians have been killed by Israeli fire since the start of this year, according to the health ministry.
I gdje bi ova planeta zavrsila kada bi sila bila osnova rjesavanja odnosa medju drzavama i narodima? Cemu medjunarodno pravo?
-
emirolini
#24971 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Treci video tu je lazan, vidi se vatromet koji se ispaljuje sa zgrada, neka proslave titule nekog kluba.
Avazovci cak i ne provjeravaju te snimke.
-
Jordan1961
#24972 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nemam nikave simpatije za Hamas a ni za Fatah ali razumijem genezu njihovog nastanka i manjak opcija koje imaju na raspolaganju.Hendrix wrote: ↑08/10/2023 22:26Pa ne znam sta tacno ali ovo sigurno nece pomoci. 15 minuta slavlja i onda ti uniste kucu ili pobiju familiju, plus sto sada definitivno izgledaju kao Talibani u ocima svih.
Ali kao sto rekoh nemaju sta izgubiti, a vodi ih teska mafija. Hamas nije cvjecka i kontrolise dotok novca i logistike, a mladost koja zivi u getu citav zivot tjeraju u smrt.
- Pandakonda
#24973 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Druze ti ode skroz u radikalizam. Kako ti mislis iseliti nekoga ko aktivno tu zivi radi i recimo zasnovao je porodicu ? Mnogi od njih su samo rođeni tu i nemaju veze sa tim sto je ne znam njihov djed ili otac prije koliko vec godina tu dosao. Takva logika je samo recept za dodatno guranje Izraelaca u desno jer to niko nece prihvatiti. I kao sto neko gore rece, 90% tih naselja uopste nije oteto od nekoga nego su podignuti iz pustinje. Zbog toga ces jos teze te ljude otjerati.Jordan1961 wrote: ↑08/10/2023 22:25Pa mogu oni svi iseliti iz Gaze i WB ili izvrsiti kolektivno samoubistvo i rijesiti problem. Ako nece sami, mogu ih i Izrealci pobiti. Objektivno, sada je takva situacija i ne moze se ocekivati da ce se Jevreji sami povuci iz naselja izgradjenih ilegalno i na okupiranoj teritoriji. Tako nekako ti rece. Jebe se tebi jer nece ti niko kucu napraviti u dvoristu ili te istjerati iz tvoje vlastite. Pa te otjerati u logor da iz njega gledas svoju kucu. I jos ti ubije dijete koje je uljeza gadjalo kamenom. Evo sada si, nenamjerno naravno, upravo pokazao osnovni uzrok problema.Pandakonda wrote: ↑08/10/2023 22:20
Izrael se povukao odavno iz gaze i zapadne obale, u tome je i poenta. Izrael je pokusavao pregovarati milion puta ali svaki pregovori pocnu sa cinjenicom da palestinci zele sve, od jeruzalema pa do skoro citave teritorije izraela sto nije realno. A da ne govorim kako ogroman dio njih zeli samo smrt jevrejima i to je to. Kolonijalna naselja jesu problem međutim niko ne nudi rjesenja. Kako mislis otjerati stotine hiljada ljudi koji su izgradili tu naselja i poceli odavno svoj zivot ? Sa ovim ne tvrdim da je ispravno to sto je uređeno, ali je sada objektivno takva situacija da je nerealno ocekivati da ce se jevreji povuci sa tih nekih dijelova a palestinci su doktorirali da znaju zapet samo za ono sto znaju da ne moze, a ignorisu ono sto moze.
-
saimidin
#24974 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Rasprava na forumu se vrti ukrug, tačno kao i sukob palestinaca i izraelaca
Žalosno je što su stradali civili izraela, ali to je kap u moru koliko je stradalo palestinaca koji nisu ništa nikom krivi i koliko će još stradati, i što neko reče iz trenutne perspektive mira nema bez da izrael počini genocid u gazi, a ova akcija može biti okidač
Druga ali malo vjerovatna, pa ipak po meni poželjna opcija je da egipat preuzme gazu i aneksira, te eliminiše razne grupice
Zapadna obala je već uglavnom pacificirana i izdijeljena, a to će izgleda izrael uzimati pomalo, možda neki najuporniji na kraju dobiju pasoš, ali svi nema šanse, već ovako do 20%
Žalosno je što su stradali civili izraela, ali to je kap u moru koliko je stradalo palestinaca koji nisu ništa nikom krivi i koliko će još stradati, i što neko reče iz trenutne perspektive mira nema bez da izrael počini genocid u gazi, a ova akcija može biti okidač
Druga ali malo vjerovatna, pa ipak po meni poželjna opcija je da egipat preuzme gazu i aneksira, te eliminiše razne grupice
Zapadna obala je već uglavnom pacificirana i izdijeljena, a to će izgleda izrael uzimati pomalo, možda neki najuporniji na kraju dobiju pasoš, ali svi nema šanse, već ovako do 20%
-
hipija
#24975 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Tako je, niko to ne spori, samo se ja osvrnuh na post od labudana gdje napisa da je muslimanima važan tek od 1948 godine.Osmi Socrates wrote: ↑08/10/2023 22:27 E pa jbg ako ste se dohvatili Jerusalema i Boga, značajan je i za kršćane i Jevreje, a islam je mlađa religija od obje.