Mozda sam rijesio. Za sad su pocele dolaziti notifikacije i pocelo je zvoniti na oba xiaomia. Postavke/aplikacije/upravljaj aplikacijama/viber/stednja baterije/ i izabrati "nema ogranicenja"nlt wrote: ↑08/10/2023 19:02Ista stvar. Nekad dođe poruka, većinom ništalaik1981 wrote: ↑08/10/2023 17:37 Dobio od firme ovaj note 12 pro. Prije toga godinu koristio note 10 pro isto sluzbeni. Na oba telefona imam problema sa viberom. Ne dolaze notifikacije. Ne zvoni. Tek kad udjem u viber dodju i notifikacije. Uporedo koristim i neki samsung a9 star 4-5 godina i nikad nije pravio probleme.
Sta bi moglo biti? Do telefona ili do vibera?
Mi 11 lite
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
-
laik1981
#21926 Re: Xiaomi mobiteli
-
adsubzero
#21927 Re: Xiaomi mobiteli
Ista stvar se desavala zeni na Galaxy S22+, a i meni na OnePlus 9 Pro, pa i nekad na Nexus 6P i Xperia Z3, tako da su ovi mitovi vise smijesni. Razlika je sto je mnogo vise korisnika jeftinih Xiaomi uredjaja nego bilo kojih drugih kategorija navedenih...N.N. wrote: ↑08/10/2023 19:08Da nije mozda, smece !?![]()
Šaomi je za osobe koje imaju viska vremena i mogu da se zajebavaju sa djecijim bolestima tih telefona.
De mu skini ovo, de uradi ovo, pa cekaj ono i kada dodje, e tada bude uredu.
Mrsupickumaterinu.
Kome treba telefona za malo ozbiljnije stvari, bjezi od njih.
-
sencobih
-
adsubzero
-
EKSER1337
#21930 Re: Xiaomi mobiteli
@sencobih
OLX/ Hustel, pacomoby.
OLX/ Hustel, pacomoby.
-
sencobih
-
EKSER1337
-
zippoo87
#21933 Re: Xiaomi mobiteli
Daj jedan dokaz za ovo svoje napisano "Pokopali ga" a da nije pljuvanje ???
Jesi li gledao testove i recenzije ?
Navedi jedan nedostatak chipseta ugradjenih u 13T i 13T pro ???
Jesi li koristio neki highend/flagship chipset od Mtk ?
Ili bi ti SD 8 gen 2 za 650 eura i leica kamerama
-
zippoo87
#21934 Re: Xiaomi mobiteli
Odnesi na servis ,bilo koji ali normalniji ozbiljniji....upao je u bootloop,mozda se moze srediti za 20-30 KM,ako ne bude maticna.
Viber je opet sranje zadnjih dana...i ja sam primjetio probleme u pozivanju...kod mene Xiaomi,kod mame Huawei i zvoni govno ali ne mozes se javiti,nista se ne desava.laik1981 wrote: ↑08/10/2023 17:37 Dobio od firme ovaj note 12 pro. Prije toga godinu koristio note 10 pro isto sluzbeni. Na oba telefona imam problema sa viberom. Ne dolaze notifikacije. Ne zvoni. Tek kad udjem u viber dodju i notifikacije. Uporedo koristim i neki samsung a9 star 4-5 godina i nikad nije pravio probleme.
Zvao ja nju sa svog pa onda sa njenog zvao sebe,isto se desava,dakle nije do telefona,nego do aplikacije
A za notifikacije,samo iskljuciti stednju bateriju u opcijama aplikacije...drzati dugo na ikonu aplikacije pa ici na app info i onda pod battery saver,staviti da ne stedi...jer kada je ukljucena ta opcija,onda aplikaciju ubije/zatvori i ne bude online i ne dodje notifikacija.
Doduse,kod mene nikada nema problema sa viber notifikacijama,ma koji model xiaomija imao a na svakom iskljucim odmah ovo i sve fercera.
-
laik1981
#21935 Re: Xiaomi mobiteli
Rijesio sam i ja meni se cini na taj nacin.
-
adsubzero
#21936 Re: Xiaomi mobiteli
Ne govorim o performansama, nego o podrsci i ogranicenjima. Slabija podrska u igrama kome je to bitno (cesto ogranicene na 60fps dok na SD radi bolje), video snimanje ograniceno na 4K30, problemi sa GCam i takve stvari. Meni nikada ne bi dosao u razmatranje, ali kao sto rekoh inace za te pare je dobar paket. Jbg steta samo sto nema bezicno punjenje, to je jedna od vecih zamjerki za sire mase.zippoo87 wrote: ↑08/10/2023 23:42Daj jedan dokaz za ovo svoje napisano "Pokopali ga" a da nije pljuvanje ???![]()
Ili bi ti SD 8 gen 2 za 650 eura i leica kamerama![]()
Moze link za neki test koji si ti gledao?
-
zippoo87
#21937 Re: Xiaomi mobiteli
Imas po yt recenzija vec poprilicno,da ti ne trazim,naci ces sam.adsubzero wrote: ↑09/10/2023 00:04Ne govorim o performansama, nego o podrsci i ogranicenjima. Slabija podrska u igrama kome je to bitno (cesto ogranicene na 60fps dok na SD radi bolje), video snimanje ograniceno na 4K30, problemi sa GCam i takve stvari. Meni nikada ne bi dosao u razmatranje, ali kao sto rekoh inace za te pare je dobar paket. Jbg steta samo sto nema bezicno punjenje, to je jedna od vecih zamjerki za sire mase.zippoo87 wrote: ↑08/10/2023 23:42
Daj jedan dokaz za ovo svoje napisano "Pokopali ga" a da nije pljuvanje ???![]()
Ili bi ti SD 8 gen 2 za 650 eura i leica kamerama![]()
Kakva slabija podrska u igrama...kada ce svaku igru koja postoji vrtjeti 60+ fpsa a preko i nema nekih benefita...ja igrao call of dutty mobile,na max postavkama sve,nema da stucne.
Video snimanje je ograniceno na selfie kameri ali to xiaomi nesto sere od sebe,na svim modelima,nebitno koji je chipset a na glavnoj kameri moze i 60 fpsa.
GCAM jedino ali kamere su odlicne evo na 13T i pro modelu,tako da ti tu ne treba nikakav gcam,kada je sve vec napumpano maksimalno a i ne koristi svako gcam,evo ja iskreno jednom to instalirao,igrao se malo i meni je to nebitno,jer jedino u nocnim uslovima donosi neke benefite a ja u godini ne opalim 2 nocne fotke
Realnost je da su sada ovi najjaci mtk chipseti rame uz rame sa SD chipsetima a u energetskoj ucinkovitosti su ih i prestigli,tako da nema potrebe da ti vise pljujes po mtk chipsetima i predstavljas to kao nesto negativno,jer je u principu to pozitivno,jer dobijas iste performanse po nizoj cijeni.
A ti ako zelis da placas vise za manje,naravno uvijek imas izbora kod konkurencije.
I ovo o mtk chipsetu ti pisem iz iskustva koristenja telefona malo manje od 2 godine...xiaomi 11T dolazi sa flagship mtk chipsetom iz tog doba,bukvalno nema mane chipset a baterija traje li traje...na 11T pro modelu,koji ima tadasnji SD chipset baterija traje osjetno krace .
-
sencobih
#21938 Re: Xiaomi mobiteli
EKSER1337 wrote: ↑08/10/2023 23:31 @sencobih
https://olx.ba/artikal/55484161
https://olx.ba/artikal/55544150
https://olx.ba/artikal/55501808
- Laplace
#21939 Re: Xiaomi mobiteli
Viber je uvijek bio petljanija, nekad podnošljiva a nekad ne. Audio poziv, sa obje strane brza i kvalitetna internet konekcija (ping prolazi bez prekida) a zvuk prekida iz nekog razloga. Ne znam zašto se Viber kod nas forsira u svim uslovima, od poruka do online nastave.zippoo87 wrote: ↑08/10/2023 23:49Odnesi na servis ,bilo koji ali normalniji ozbiljniji....upao je u bootloop,mozda se moze srediti za 20-30 KM,ako ne bude maticna.Viber je opet sranje zadnjih dana...i ja sam primjetio probleme u pozivanju...kod mene Xiaomi,kod mame Huawei i zvoni govno ali ne mozes se javiti,nista se ne desava.laik1981 wrote: ↑08/10/2023 17:37 Dobio od firme ovaj note 12 pro. Prije toga godinu koristio note 10 pro isto sluzbeni. Na oba telefona imam problema sa viberom. Ne dolaze notifikacije. Ne zvoni. Tek kad udjem u viber dodju i notifikacije. Uporedo koristim i neki samsung a9 star 4-5 godina i nikad nije pravio probleme.
Zvao ja nju sa svog pa onda sa njenog zvao sebe,isto se desava,dakle nije do telefona,nego do aplikacije
A za notifikacije,samo iskljuciti stednju bateriju u opcijama aplikacije...drzati dugo na ikonu aplikacije pa ici na app info i onda pod battery saver,staviti da ne stedi...jer kada je ukljucena ta opcija,onda aplikaciju ubije/zatvori i ne bude online i ne dodje notifikacija.
Doduse,kod mene nikada nema problema sa viber notifikacijama,ma koji model xiaomija imao a na svakom iskljucim odmah ovo i sve fercera.
Koristio bih ja WhatsApp, ali malo ko ga koristi. Nedavno na OLX-u kontaktirao prodavca preko WhatsAppa, ni dan kasnije nije odgovorio. Preko Vibera odgovorio u roku od sat ili manje.
Kvalitet audio poziva (video poziv da ne spominjem) je tako "dobar" da, kad me neko nazove na Viber, najčešće prekinem i nazovem ga klasičnim pozivom.
-
adsubzero
#21940 Re: Xiaomi mobiteli
U tome i jeste problem, sto ne vrti sve 60+, nego su cesto zakljucane na 60/90 iako moze 120 (i ide na SD). Znaci ne radi nedostatka snage nego sto su igre za njega slabo optimizovane. Nisam gledao mnogo primjera, ali jesam to procitao iz nekih recenzija. Mozemo diskutovati, potrazit cu primjere ali sam 100% siguran da jednostavno nije isto.zippoo87 wrote: ↑09/10/2023 00:24Imas po yt recenzija vec poprilicno,da ti ne trazim,naci ces sam.adsubzero wrote: ↑09/10/2023 00:04
Ne govorim o performansama, nego o podrsci i ogranicenjima. Slabija podrska u igrama kome je to bitno (cesto ogranicene na 60fps dok na SD radi bolje), video snimanje ograniceno na 4K30, problemi sa GCam i takve stvari. Meni nikada ne bi dosao u razmatranje, ali kao sto rekoh inace za te pare je dobar paket. Jbg steta samo sto nema bezicno punjenje, to je jedna od vecih zamjerki za sire mase.
Kakva slabija podrska u igrama...kada ce svaku igru koja postoji vrtjeti 60+ fpsa a preko i nema nekih benefita...ja igrao call of dutty mobile,na max postavkama sve,nema da stucne.
Video snimanje je ograniceno na selfie kameri ali to xiaomi nesto sere od sebe,na svim modelima,nebitno koji je chipset a na glavnoj kameri moze i 60 fpsa.
Sto se prednje kamere tice to je svojstveno Xiaomi-ju, ali ne govorim o tome vec o zadnjoj kameri. Bukvalno na 13T ogranicena na 4K30 (kao i svaki mtk do tada), iako senzor podrzava vise, a i procesor bi morao imati snage. Jedino na 13T Pro su ovo "rijesili" sa tim novim cipsetom.
Ma nema to veze sa nocnim slikanjem kao sto sam pokazivao mnogo puta do sadaGCAM jedino ali kamere su odlicne evo na 13T i pro modelu,tako da ti tu ne treba nikakav gcam,kada je sve vec napumpano maksimalno a i ne koristi svako gcam,evo ja iskreno jednom to instalirao,igrao se malo i meni je to nebitno,jer jedino u nocnim uslovima donosi neke benefite a ja u godini ne opalim 2 nocne fotke![]()
Razlika nebo i zemlja, samo zavisi od toga sta si spreman prihvatiti.
Stock kamera je jos uvijek smece za mene, ne otvaram je uopste na telefonu osim za video i nekad ako trebam neki dokument uslikati na brzinu. Na Xiaomi 13 Ultra se malo izdvaja od ostalih kao "dobra" (i eventualno na jos par modela). Uvijek se hvale novi modeli kako su napredovali, ali i dalje generalno svi imaju iste boljke. Iskoristive za drustvene medije i to je to. Znam da sam ovdje u manjini, ali to sto uzmes nesto za "prihvatljivo", ne znaci da je dobro (posebno kad dajes hiljadu i vise na njega)
-
zippoo87
#21941 Re: Xiaomi mobiteli
Testovi i recenzije se rade na stock kamerama uvijek i takvi rezultati se prezentuju.
Gcam je petljanija oko stimanja,moras milion nekih stvari aktivirati/deaktivirati i moras pratiti dugo razvoj toga i znati kako podesiti.
Evo ja prvi ne znam to podesavati i nemam ni zelju jer ne slikam ja toliko a ovo sto islikam moze dati ruke.Meni kamere nisu najbitnije.
Imam ja i telefona koji imaju perverzne kamere i znam ja sta je dobra kamera i slika,samo ja nisam ovisan o kamerama,bitnija mi je brzina rada i baterija.
Opet ponavljam,ovaj mtk iz 11T je za mene odlican i bez mane...ove neke primjedbe koje ti spominjes niko i ne koristi u realnosti...evo snimanje u 4k,koji ce mi k,minuta videa zauzima gigabajt skoro
Nisam sekunde nikada snimio a vjerujem da ni oni kojima treba dobar 4k video,za posao ili profesionalno,nece snimati to telefonom.
Igrice isto...sve preko 60 fps je top i nepotrebno se zamarati time
Gcam je petljanija oko stimanja,moras milion nekih stvari aktivirati/deaktivirati i moras pratiti dugo razvoj toga i znati kako podesiti.
Evo ja prvi ne znam to podesavati i nemam ni zelju jer ne slikam ja toliko a ovo sto islikam moze dati ruke.Meni kamere nisu najbitnije.
Imam ja i telefona koji imaju perverzne kamere i znam ja sta je dobra kamera i slika,samo ja nisam ovisan o kamerama,bitnija mi je brzina rada i baterija.
Opet ponavljam,ovaj mtk iz 11T je za mene odlican i bez mane...ove neke primjedbe koje ti spominjes niko i ne koristi u realnosti...evo snimanje u 4k,koji ce mi k,minuta videa zauzima gigabajt skoro
Nisam sekunde nikada snimio a vjerujem da ni oni kojima treba dobar 4k video,za posao ili profesionalno,nece snimati to telefonom.
Igrice isto...sve preko 60 fps je top i nepotrebno se zamarati time
-
nuki_cika
#21942 Re: Xiaomi mobiteli
Ovako
Telefon je redmi 10 note pro.U zadnjih 5,6 dana pojavio se problem kad nazovem nekog ili neko me nazove da me druga strana ne čuje ništa i to traje 10,15 sekundi nekad i pola minute i tek nakon toga uspostavi se normalna veza.
Mislio sam da je do mikrofona, međutim nosio sam u servis i momak koji radi u servisu kaže mi da je to nije do mikrofona već da je to općenito problem sa tim telefonima da se kod ljudi javljaju ti problemi i da je on nekoliko puta pokušao riješiti to ali nije uspijevao.
Ne znam šta da radim jer telefon je kupljen u decembru prošle godine..
Telefon je redmi 10 note pro.U zadnjih 5,6 dana pojavio se problem kad nazovem nekog ili neko me nazove da me druga strana ne čuje ništa i to traje 10,15 sekundi nekad i pola minute i tek nakon toga uspostavi se normalna veza.
Mislio sam da je do mikrofona, međutim nosio sam u servis i momak koji radi u servisu kaže mi da je to nije do mikrofona već da je to općenito problem sa tim telefonima da se kod ljudi javljaju ti problemi i da je on nekoliko puta pokušao riješiti to ali nije uspijevao.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#21943 Re: Xiaomi mobiteli
Imao sam do skoro Mi 10T pro i dao sam ga supruzi međutim ima kvar na kameri. Kada slika sa 1x zoom-om slike su prilično mutne dok, kada se smanji zoom na 0.6x, slike su OK. Da li se uopšte isplati da ga nosim na servis? Kvar je fizičke prirode jer je telefon ispao iz džepa i pao tačno na sočivo kamere koja se pri tome oštetila. Staklo na kameri je promijenjeno ali slika je mutna.
Inače, telefon radi perfektno što se tiče ostalih funkcija. Čak bih ga možda i prodao nekome ko otkupljuje telefone samo ne znam da li ima neko takav?
Inače, telefon radi perfektno što se tiče ostalih funkcija. Čak bih ga možda i prodao nekome ko otkupljuje telefone samo ne znam da li ima neko takav?
-
hamo1977
#21944 Re: Xiaomi mobiteli
Razbio si glavnu kameru a širokougaona radi, zato su ok slike na 0,6. Mislim da ti je isplativije da ti to napraviš i prodaš telefon, nego da ga prodaješ takvog. Svaki ozbiljan servis će ti reći koliko košta popravak, pa možeš skontati jel se isplati. Imaš dobar servis na platou Skenderije. To je još uvijek dobar telefon da ga daš za sitnu lovu.suad-sarajevo wrote: ↑09/10/2023 15:23 Imao sam do skoro Mi 10T pro i dao sam ga supruzi međutim ima kvar na kameri. Kada slika sa 1x zoom-om slike su prilično mutne dok, kada se smanji zoom na 0.6x, slike su OK. Da li se uopšte isplati da ga nosim na servis? Kvar je fizičke prirode jer je telefon ispao iz džepa i pao tačno na sočivo kamere koja se pri tome oštetila. Staklo na kameri je promijenjeno ali slika je mutna.
Inače, telefon radi perfektno što se tiče ostalih funkcija. Čak bih ga možda i prodao nekome ko otkupljuje telefone samo ne znam da li ima neko takav?![]()
-
TatamataTiktok
#21945 Re: Xiaomi mobiteli
Otkljucaj mu bootloader stavi twrp ili orangefox zavisi sta podrzava tvoj tel.i neki custom rom,sve pretrazi na xda,problem je vjerovatno softwerske prirodenuki_cika wrote: ↑09/10/2023 14:53 Ovako
- mc-twin
#21946 Re: Xiaomi mobiteli
- n+1
#21947 Re: Xiaomi mobiteli
Isto kao meni nedavno, pisao sam. Jesi probao ući u recovery mode -> pa factory reset? Od spašavanja podataka nema ništa.
- mc-twin
#21948 Re: Xiaomi mobiteli
Naumpalo mi je da si imao isti problematiku.
Ma ne moze nista, koju god opciju da kliknem samo logo pokazuje. Hajd svakako sam mislio drugi kupovati, jedino sto sam ga mislio proslijediti mami, pa mi zao...
-
zippoo87
#21949 Re: Xiaomi mobiteli
Stradala glavna kamera.Obicno su kamere 50ak KM sa rukama,tako da se to isplati popraviti.suad-sarajevo wrote: ↑09/10/2023 15:23 Imao sam do skoro Mi 10T pro i dao sam ga supruzi međutim ima kvar na kameri. Kada slika sa 1x zoom-om slike su prilično mutne dok, kada se smanji zoom na 0.6x, slike su OK. Da li se uopšte isplati da ga nosim na servis? Kvar je fizičke prirode jer je telefon ispao iz džepa i pao tačno na sočivo kamere koja se pri tome oštetila. Staklo na kameri je promijenjeno ali slika je mutna.
Inače, telefon radi perfektno što se tiče ostalih funkcija. Čak bih ga možda i prodao nekome ko otkupljuje telefone samo ne znam da li ima neko takav?![]()
Na xx telefona sam to rjesavao bez problema...otvori telefon,zamijeni kameru,zalijepi ponovo telefon i fercera sve.
- Sanjarko
#21950 Re: Xiaomi mobiteli
Ja samo picim Messenger. Citao sam nedavno da ce Meta uvesti da se moze pozivati na WhatsApp s Messengera. A mislim da su one Guglove aplikacije dobra zamjena za Viber mozda.Laplace wrote: ↑09/10/2023 07:33Viber je uvijek bio petljanija, nekad podnošljiva a nekad ne. Audio poziv, sa obje strane brza i kvalitetna internet konekcija (ping prolazi bez prekida) a zvuk prekida iz nekog razloga. Ne znam zašto se Viber kod nas forsira u svim uslovima, od poruka do online nastave.zippoo87 wrote: ↑08/10/2023 23:49
Odnesi na servis ,bilo koji ali normalniji ozbiljniji....upao je u bootloop,mozda se moze srediti za 20-30 KM,ako ne bude maticna.
Viber je opet sranje zadnjih dana...i ja sam primjetio probleme u pozivanju...kod mene Xiaomi,kod mame Huawei i zvoni govno ali ne mozes se javiti,nista se ne desava.
Koristio bih ja WhatsApp, ali malo ko ga koristi. Nedavno na OLX-u kontaktirao prodavca preko WhatsAppa, ni dan kasnije nije odgovorio. Preko Vibera odgovorio u roku od sat ili manje.
Kvalitet audio poziva (video poziv da ne spominjem) je tako "dobar" da, kad me neko nazove na Viber, najčešće prekinem i nazovem ga klasičnim pozivom.
Jbna navika, ljudska mana velika.