SDP

Skijaš

#71676 Re: SDP

Post by Skijaš »

Skijaš wrote: 30/09/2023 23:24 "Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine reagovala je povodom izjava predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je kazao da će...."

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sdp-o-d ... /230930095

Zar SNSDP-ovci nisu pokusali poentirati par puta pa rekli kako se nece javno prepucavati sa Dodikom? Jel' se ovo priprema naaaku privatizaciju?
:-D
Skijaš

#71677 Re: SDP

Post by Skijaš »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/becirov ... /231006119

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović oglasio se povodom izjava predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o državnoj imovini.

On je rekao da je kao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dužan jasno naglasiti da više neće prolaziti nikakve laži i obmane o državnoj imovini.

"Zato ću istaknuti tri neoborive činjenice.......
Dobro te je vise, ili ti i Komsic napravite seriju ofanzivnih poteza koji necemu vode ili suti ziv bio. Samo se bezveze sramotis. Covjek vam psuje genocid a ti ces eto "istaknuti tri neoborive cinjenice", jebale vas floskule i kvazipatriotizam.
drug_profi

#71678 Re: SDP

Post by drug_profi »

Trebo ga je oma štocom zaždit, jel tako.

Jebo odgovornost prema funkciji i državi.
Daj da se raja naslađuje.
drug_profi

#71680 Re: SDP

Post by drug_profi »

Nerko će satrat i SDP i Trojku.
Skijaš

#71681 Re: SDP

Post by Skijaš »

drug_profi wrote: 06/10/2023 22:31 Trebo ga je oma štocom zaždit, jel tako.

Ne nasilju, samo politicki i diplomatski.
Skijaš

#71682 Re: SDP

Post by Skijaš »

drug_profi wrote: 06/10/2023 22:39 Nerko će satrat i SDP i Trojku.
Vec jeste. Evo jedan na forumu, svjestan sta dolazi na izborima, tvrdi da ce stranci dekretom zadrzati Niksica na vlasti :-D A drugi opet zadovoljno trljaju rukama zbog vjerovatnog i duuuugotrajnog tehnickog mandata. Znaju da je neozbiljno s ovakvim djelovanjem nadati se bilo kakvom uspjehu na izborima.
drug_profi

#71683 Re: SDP

Post by drug_profi »

Skijaš wrote: 06/10/2023 22:47
drug_profi wrote: 06/10/2023 22:31 Trebo ga je oma štocom zaždit, jel tako.

Dodika ne mogu sjebat sami. Mogu raditi samo po savjetima US.
Jer je fakt da smo mi i dalje interesna zona USA, a Dodik remetilački faktor.
I meni se čini da rade tako.
Skijaš

#71684 Re: SDP

Post by Skijaš »

drug_profi wrote: 06/10/2023 22:53
Skijaš wrote: 06/10/2023 22:47

A meni se opet cini da su dzabalebarosi, i jedan i drugi. To skrivanje iza volje stranaca ne moze izaci na dobro.
sumirprimus

#71685 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Skijas dugogodisnji skolski primjer, nisam sdfa ali...
drug_profi

#71686 Re: SDP

Post by drug_profi »

Skijaš wrote: 06/10/2023 22:55
drug_profi wrote: 06/10/2023 22:53

A meni se opet cini da su dzabalebarosi, i jedan i drugi. To skrivanje iza volje stranaca ne moze izaci na dobro.
Aha, sad se skrivaju.
Pa ako ih necemo štocom, i nećemo diplomatski uz pomoć saveznika, onda kako?
Skijaš

#71687 Re: SDP

Post by Skijaš »

sumirprimus wrote: 06/10/2023 22:56 Skijas dugogodisnji skolski primjer, nisam sdfa ali...
... ali ...... sta?

I drugo, cemu licni napadi?
Skijaš

#71688 Re: SDP

Post by Skijaš »

drug_profi wrote: 06/10/2023 22:57
Skijaš wrote: 06/10/2023 22:55

Aha, sad se skrivaju.
Pa ako ih necemo štocom, i nećemo diplomatski uz pomoć saveznika, onda kako?
Naprotiv, par komentara iznad sam napisao da treba diplomatski i politicki. Ono oko cega se izgleda ne slazemo jeste definicija tog "diplomatski". Za mene to znaci lobiranje u regiji i svijetu za podrsku rjesenjima koja smatras ispravnim i zdravim. I kad dobijes potrebnu podrsku, ta rjesenja a uz pomoc tih saveznika, primjenis u drustvu, bez obzira na to koliko se neki tamo cetnik bunio.

Ispravi me ako grijesim, ali tvoje razumijevanje tog "diplomatski" je da ti ne forsiras beskompromisno svoju viziju zdravih rjesenja, nego tebi svoja rjesenja servira neki strani cinovnik i ti to onda implementiras. Umjesto da se medju strancima trazi podrsku za zavrtanje ruke velikosrbima, strancima se salje poruku da je Sarajevo linija manjeg otpora i da ce Sarajevo prihvatiti bilo sta zbog mira u kuci. To nije diplomatija, to je servilnost i evo se cak i velikosrpska ekipa pocela segaciti s tim, pa kazu da Sarajevo nije suvereno u donosenju odluka i da za Sarajevo odluke donose stranci. Mozemo mi to nazvati diplomatijom, ali to, realno, nema dodirnih tacaka sa diplomatijom.

Dodik ce zalovati zbog genocida nad Jermenima, pa ce nekoliko godina kasnije cestitati na rjesenju koje je izazvalo jos jedan zbjeg jermenskog naroda. Nekoc je mislio da ce mu pomoci jedna strana, sad misli da ce mu pomoci druga, a realno, boli ga uho i za jedne i za druge, ali zvijer lobira, kopa i kod Madjara i kod Erdogana, hoce s Kinezima, pa bi i kaubojski sesir nosao kada bi povjerovao da se Amerikancima moze prodati njegovu bolesnu viziju uredjenja drustva. I kada on, tako bolestan, vjerujuci u genocidom zadojenu ideju, ima volje i vremena da trazi saveznike i po regiji i po svijetu, mene frapira cinjenica da sarajevske gliste ne trose ni priblizno energije promovisuci rjesenja koja su pravno, istorijski i moralno utemeljena. Srebrenica bi recimo i sire to podrucje oko Srebrenice trebali imati poseban status, nesto poput Brckog. Vlast koja negira genocid ne bi smjela biti u stanju da svojom policijom zavodi red medju zrtvama genocida. Koliko sarajevskih politicara danas otvara to pitanje? Trenutno niko, zadovoljni podjelom tala i uvjereni da ce stranci braniti drzavu ako Dodik nesto pokusa, zavrcu sta se zavrnuti moze, malo tenderi, malo konkursi, a sve patriotski i diplomatski.
drug_profi

#71689 Re: SDP

Post by drug_profi »

Predugacak post.
Ti vjerujes da su servilni, ja upravo mislim da rade u saradnji s saveznicima.
Officer Crabtree

#71690 Re: SDP

Post by Officer Crabtree »

Tenkre vam je predsjednik, teži.
costacurta

#71691 Re: SDP

Post by costacurta »

Mašić se provozao istočnim dijelom entiteta RS i izrazio vidno nezadovoljstvo time što je, kako kaže, teritorij entiteta RS-a definitivno teritorij sa najgorim cestama u cijeloj Evropi.
:roll:
Ovaj kelja je inače iz Gračanice. Nači iz kantona koji nema metra brzih niti autocesta, ima najgoru infrastrukturu cesta u SVIJEEETU, osim USK vjerovatno. Ovo ne da nije smiješno, ovo što ovaj panj piše je uvreda za nas građane sa TK koji smo mu omogućili da se dohvati šehera, postane native Sarajlija i ovakvim objavama se smije ne Dodiku nego nama sa TK.
Šta si ti slino ćelava bradata uradio za TK po pitanju izgradnje cesta pa da imaš pravo kritikovati "anam njihA" zbog ceste?
Dođeš li kad preko Kladnja za Gračanicu? :twisted:
Officer Crabtree

#71692 Re: SDP

costacurta wrote: 08/10/2023 14:18
Mašić se provozao istočnim dijelom entiteta RS i izrazio vidno nezadovoljstvo time što je, kako kaže, teritorij entiteta RS-a definitivno teritorij sa najgorim cestama u cijeloj Evropi.
Ovaj kelja je inače iz Gračanice. Nači iz kantona koji nema metra brzih niti autocesta, ima najgoru infrastrukturu cesta u SVIJEEETU, osim USK vjerovatno. Ovo ne da nije smiješno, ovo što ovaj panj piše je uvreda za nas građane sa TK koji smo mu omogućili da se dohvati šehera, postane native Sarajlija i ovakvim objavama se smije ne Dodiku nego nama sa TK.
Šta si ti slino ćelava bradata uradio za TK po pitanju izgradnje cesta pa da imaš pravo kritikovati "anam njihA" zbog ceste?
Pa u TK vedri i oblači SDA.

Lokalni putevi su uredu, tamo gdje općina ima ingerenciju, tamo gdje je to na većem nivou to je problem.
costacurta

#71693 Re: SDP

Post by costacurta »

Officer Crabtree wrote: 08/10/2023 17:28
costacurta wrote: 08/10/2023 14:18
Pa u TK vedri i oblači SDA.

Lokalni putevi su uredu, tamo gdje općina ima ingerenciju, tamo gdje je to na većem nivou to je problem.
Jao žeBo :roll:
Officer Crabtree

#71694 Re: SDP

Pa šta nije tačno zeBo?
costacurta

#71695 Re: SDP

Post by costacurta »

Officer Crabtree wrote: 08/10/2023 18:48 Pa šta nije tačno zeBo?
I u Sa je do prije godinu dana vladala SDA pa ipak je gradvopasan obilaznicama, longitudinalama, nova pruga, novi trolejbusi.....
Na TK SDP je imao ulogu u vlasti, kakvog takvog trajanja, ali sve što su napravili je smjena školskih odbora i to nisu do kraja uradili.
Ovaj palamudan je od svoje 18. godine u politici, od prije par godina za sebe kaže da je Sarajlija, porijekla se stidi, ali i Gračanička čaršija isto to misli o njemu, ali i o svim likovima sa TK koji su prodefilovali kroz Sa ali za TK ništa uradili nisu.
Eto on se našao kritikovati puteve u RSu jbte pa eto kako nije našao za shodno da kritikuje puteve na TK tj kantonu u kojem kako ti kažeš "SDA vedri i oblači", njihovi mrski neprijatelji, već otišo o trošku poreskih obveznika u Foču i palamudi. Jel jasnije sad?
I da,
Ko mu snima ovo? Jel krši zakon koristeći telefon u vožnji? Hoce li policija ovo procesuirati? I tako to
Officer Crabtree

#71696 Re: SDP

Jeste, da nije Damir bio, imali bi autoput.

Čuj snima nema mrtve ovce a kamo li čovjeka na putu i njegov mobitel problem...

Aj kako god
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#71697 Re: SDP

Post by Truba »

znači ako pobijedi čenga
vedrana Dragan Vikić
ne preuzima mandat
ide neko iza nje

al je njoj obećana još bolja i viša funkcija na aerdoromu gdje će nastaviti braniti bih kao
i njezin otac

njezini podređeni znaju njezine kapacitete

baš kao i glasači što poznaju SDP i SDA

meni je misterij zasto je taj lik iza vedrane bitan i ko je on
te što nije bio na nekom višem mjestu
Styling

#71698 Re: SDP

Post by Styling »

Truba wrote: 09/10/2023 11:15 znači ako pobijedi čenga
vedrana Dragan Vikić
ne preuzima mandat
ide neko iza nje

al je njoj obećana još bolja i viša funkcija na aerdoromu gdje će nastaviti braniti bih kao
i njezin otac

njezini podređeni znaju njezine kapacitete

baš kao i glasači što poznaju SDP i SDA

meni je misterij zasto je taj lik iza vedrane bitan i ko je on
te što nije bio na nekom višem mjestu
Tri osobe su osvojile više glasova od Vedrane
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#71699 Re: SDP

Post by Truba »

Cini se da je neko vec prije odustao