Zašto Turska ne pomogne palestinskoj braći ?
Imaju resurse, geografski su jako blizu. Mogu.
Zašto Turska ne pomogne palestinskoj braći ?
i Hrvata sa Covicem, Bosnjaka sa Bakirom itd...
U Izraelu imaš milion palestinaca koji su se praktički predali.Ironmen wrote: ↑08/10/2023 15:58Jedino rjesenje za Izrael da ima zemlju kakvu oni hoce je da pobiju 2-3 miliona palestinaca a ostalo da strpaju u koncentracione logore ili da ih presele na Madagaskar.aratet wrote: ↑08/10/2023 15:56 U ova dva dana je previše mrtvih na obje strane, puno je ranjenih. Imamo i veliku materijalnu štetu.
Očito je da su Izraelci napravili veliku grešku kada su napustili Gazu i da je trenutno jedino rješenje da je ponovno zauzmu.
To će i javnost očekivati od njih.
Mislim, Hamasovci imaju potpuno pravo da se bore za Islamski kalifat. Razumijem ih i njihovu borbu protiv nevjernika.
Ali isto tako, Izrael ima potpuno pravo da štiti svoje građane. U ova dva dana smo vidjeli da je to jedino moguće ako teritorij koji kontroliše Hamas stave pod svoju kontrolu.
Jer vi ne poznajte mentalitet palestinksog naroda, taj narod se nikada nece predati.
Ne miješati interes za zaradom sa mržnjom.RefPus wrote: ↑08/10/2023 15:48Ne znam ko nas je zalio ali znam da je Izrael naoruzavao srpske cetnike u BiHMaliodmene wrote: ↑08/10/2023 14:52 Jesul Palestinci nas zalili dok su nas masakrirali? Kakav je bio odnos Milosevica sa njima? Pitam za jarana
aratet wrote: ↑08/10/2023 15:56 U ova dva dana je previše mrtvih na obje strane, puno je ranjenih. Imamo i veliku materijalnu štetu.
Očito je da su Izraelci napravili veliku grešku kada su napustili Gazu i da je trenutno jedino rješenje da je ponovno zauzmu.
Mislim, Hamasovci imaju potpuno pravo da se bore za Islamski kalifat. Razumijem ih i njihovu borbu protiv nevjernika.
Ali isto tako, Izrael ima potpuno pravo da štiti svoje građane. U ova dva dana smo vidjeli da je to jedino moguće ako teritorij koji kontroliše Hamas stave pod svoju kontrolu.
Znači šuplja?
Pa praktično, Gaza jeste upravljana kao islamski kalifat. Nevjernika je tamo jako malo, i svaki dan ih je sve manje.Bullet Tooth Tony wrote: ↑08/10/2023 16:03
aratet wrote: ↑08/10/2023 15:56 U ova dva dana je previše mrtvih na obje strane, puno je ranjenih. Imamo i veliku materijalnu štetu.
Ali isto tako, Izrael ima potpuno pravo da štiti svoje građane. U ova dva dana smo vidjeli da je to jedino moguće ako teritorij koji kontroliše Hamas stave pod svoju kontrolu.![]()
a nista borba da mogu imati struju i vodu .. da ih ne ogradjuju zidovima i ne protjeruju iz vlastitih domova da bi uselili nekog amera nego, dozvoli molim te, da bi stvorili neki imaginarni, u tvojoj glavi, kalifat
![]()
Srbi drzali Sarajevo?2. decembra 1994. godine voditelj Yaron London naveo da je u razgovoru sa jednim humanitarcem iz Izraela koji je boravio u Sarajevu viđena municija sa hebrejskim natpisima.
Da da predali su se i dalje ih tlace, puca se i na zapadnoj obali.aratet wrote: ↑08/10/2023 16:02U Izraelu imaš milion palestinaca koji su se praktički predali.
Na Zapadnoj obali imaš samo pojedinačne slučajeve borbe.
Jedini je problem za njih ta Gaza. Odatle su jedino i mogući ovi napadi. Kada Izrael to preuzme opet, vjerovatno neće ni odatle biti mogući napadi.
Mlad sam ja za unuka.
Ma samo Grbavicu, Ilidžu, Vogošću, VracaGeneral War wrote: ↑08/10/2023 16:05Srbi drzali Sarajevo?2. decembra 1994. godine voditelj Yaron London naveo da je u razgovoru sa jednim humanitarcem iz Izraela koji je boravio u Sarajevu viđena municija sa hebrejskim natpisima.![]()
Istina, samo što će radije proći tih 9 checkpointa nego raditi na Zapadnoj obali, ili još gore u Jordanu, Siriji i Egiptu.Ironmen wrote: ↑08/10/2023 16:06Da da predali su se i dalje ih tlace, puca se i na zapadnoj obali.aratet wrote: ↑08/10/2023 16:02
U Izraelu imaš milion palestinaca koji su se praktički predali.
Na Zapadnoj obali imaš samo pojedinačne slučajeve borbe.
Jedini je problem za njih ta Gaza. Odatle su jedino i mogući ovi napadi. Kada Izrael to preuzme opet, vjerovatno neće ni odatle biti mogući napadi.
Na zapadnoj obali dok jedan palestinac dodje na posao u Izrael prodje 9 chekpointa, povrseno je raspravljati o ovoj temi ako se sukob u Izraelu gleda kroz prizmu medija od arapskog proljeca ili sa samita UN.
Jesi li ti realan? Pa Izrael samo formalno nije član NATO-a, a ti ga porediš sa Az i LibijomGeneral War wrote: ↑08/10/2023 16:07![]()
...Osim Azerbejdjana, Sirije,Libije...tu je malo u NATO-u? Prije neki dan im amerikanci oborise drona u Siriji![]()