Ja vjerujem da Rusi imaju umješane prste da skinu fokus sa Ukrajine, nešto su se domunđavali sa Iranom u zadnje vrijeme.
Ono skidanje tenka drogom je interesantan pokazatelj.
Ja vjerujem da Rusi imaju umješane prste da skinu fokus sa Ukrajine, nešto su se domunđavali sa Iranom u zadnje vrijeme.
Hamas je infiltriran među civile i na tako malo prostoru ga nije moguće uništiti, pogotovo ne u kratkom roku.Porodice Foht wrote: ↑08/10/2023 13:12Ama druze, sve shvatam, ali Gaza ima oko 60 km liniju s Izraelom (40 km obala mora), ali je na vecem dijelu siroka kao duzina od Kozije cuprije do Stupa. Kontam na samoubilacke napade, ali ovi ce ih pregaziti, ovaj put ce dici sve sto imaju, od aviona do tenkova i ljudstva kao nikad do sada, kako ce se Hamas odbraniti?![]()
Racunas na Hezbollah i Iran?
Popusti me sa tom šupljom, radio sam sa desetinama ljudi takvih kao ti, uvijek ista mantra, kaže pobili vojnike u Srebrenici, a niko ni viljuške nike imao. To je ta mantra, kao što je tvoa o teroistima po dzamijama i bolnicama

fino se kaze, lasere u pravu si, zeljan sam senzacionalizma i uvelicavanja, ali..... Priznas i gotovo
Jest. Gore je kad ljudi nemaju gdje zaspati navečer nego kad nemaju gdje molit se izmišljenom stvorenju kojem, da postoji, je isti kurac đe mu se mole
Djelim mišljenje, očekivao sam da će poravnat Gazu, tanko i dalje Palestinci drže dosta naselja van zida, definitivno se nešto dogodilo da IDF ovako slabo djeluje kao da i dalje spavaju.Bosanski_kralj wrote: ↑08/10/2023 13:56 Očekivao sam brži, jači i brutaćniji odgovor Izraela, a za sad mi to sve djeluje poprilično suzdržano
sad il nikad, i iran i hezbolah i rusija posredno, da zabibere malo zapadu i oslabe pomoc ukrajini...HarTar wrote: ↑08/10/2023 13:52Ako se Hezbolah ukljuci, biće prave igranke. Iran treba sada da se pokaže, a ne da u prazno prijeti i šalje moralne poruke.mirsek wrote: ↑08/10/2023 13:47
Dakle, neka ne kmece poslije sto ne zele mirno da ih protjeraju sa privatne zemlje i imovine vec sto hoce da se bore ?
Al eto ajd da je taj stav ok, neka onda cionisti ne kmece po svijetu i uvode cenzuru po medijima kad ih se proziva da se ponasaju kao nacisti i da prestanu stalno da kmece "anitesemit antisemit" kad ih neko argumentima razvali na sastavne dijelove.

Ma nema nista od toga.
Hezbolah moze da pravi jaku igranku al ipak za totalni poraz treba neka jaca drzava kao sto je npr. Iran.HarTar wrote: ↑08/10/2023 13:52Ako se Hezbolah ukljuci, biće prave igranke. Iran treba sada da se pokaže, a ne da u prazno prijeti i šalje moralne poruke.mirsek wrote: ↑08/10/2023 13:47
Dakle, neka ne kmece poslije sto ne zele mirno da ih protjeraju sa privatne zemlje i imovine vec sto hoce da se bore ?
Al eto ajd da je taj stav ok, neka onda cionisti ne kmece po svijetu i uvode cenzuru po medijima kad ih se proziva da se ponasaju kao nacisti i da prestanu stalno da kmece "anitesemit antisemit" kad ih neko argumentima razvali na sastavne dijelove.
Tačno, siledžiji moraš pokazat zube inače te nastavi kinjit, a prije ili kasnije te stjera u ćošak da mu se suprotstaviš iako si trpio kinjenje dugo vremena.
Pa kada su "velesila" neka uđu kopneno u gazu, a ne ravnaj sve redom avijacijom i artiljerijom.