Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
husein_kapetan wrote: ↑07/10/2023 22:46
Hezbolah se "malo" gore nesto vrti..kako vidim redovi se globalno zbijaju..Onog generala (ovo je drugi) izgleda u direktnom sukobu ubise..ovako se valjda pise.. Nahal Brigade Commander, Lieutenant Colonel Yonatan Steinberg,.izrael ravna gazu iako zna da stotine svojih sunarodnjaka oni drugi kao taoce drze..
Egipat postao glasnogovornik..obavijestio izrael da je hezbolah porucio da ako u gazu udju namah se u rat ukljucuju..nesto mi sumnjivo ovo ako se uzme u obzir da su svoju 2-gu i 3-cu diviziju u pripravnost stavili..ma valjda predostroznosti radi..Sirija izgleda..presutacu ovaj dio kao i jodranski muk..
nesto se golemo iza brda valja..i ovaj put slucajnost..svaka.. je apsolutno indikativna..
Ti kao drug komunista i stari titoista/lenjinista/staljinista bi po prirodi stvari trebao da budeš uvijek protiv imperijalista i kolonijalnih eksplatatora, zar ne?
Ovo što radi Hamas danas, isto je radio i PLO prije trideset godina (otmice, egzekucije, bombaški napadi), ali, eto, nema Arafata, nema Tita, pa se zamjenio i ideološki ćurak. Samo što ni ti, tako ideološki jadan, više ne znaš gdje goniš.
Haris.ba wrote: ↑07/10/2023 22:55
Tesko je moguce da Izrael udje cizmom u Gazu da je totalno zauzme a da Hezbolah iz Libana to posmatra.
Egipat ne smije nista.
Sta ce bit? Proci ce ko i prosli put jos lizu rane u libanu
Hezbolah ima mnogo ozbiljnije rakete od onih u Gazi.
Izraelci godinama gadjaju skladists i postrojenja za te rakete, narocito u Siriji. Ali, tesko da mogu sve znati gdje je i sta. Kad ne mogu Gazu koja je u blokadi sprijeciti da ima rakete.
Last edited by Haris.ba on 07/10/2023 22:58, edited 1 time in total.
Osmi Socrates wrote: ↑07/10/2023 22:36
Hajd' što si na nekoj strani, ali DNK.
DNK na aparatima
Da kao sto ste i vi Hrvatici odgojeni na sjevernoirskom pitanju, ono Hajduk Split i IRA Belfast i ti fazoni. Ako imas dovoljno godina da znas o cemu pricam.
Mi smo sa druge strane na palestinskom pitanju i na oba pokreta Titina TV gledala pozitivno.
Smrdi mi ova priča da su Rusi ili Iranci dobacili neko oruzuje u gazu ili nesto
Druze blokirani iz neba ,zemlja ,mora ne moze igla da prođe ,a da izrael ne zna , a kamoli raketa
Interes Bošnjaka i probosanskih političara jeste da podrže Izrael kolko god to bilo nemoralno, s obzirom da Palestinski narod pati decenijama okupacije jer se nalazimo u jako teškim vremenima po našu državu i naš narod, nama kao saveznik trebaju SAD i Evropa a ne Rusija i Iran.
Ovo je danas je bio terorizam i masakar nad civilima ako su željeli borbu trebali su napasti samo vojsku.
Dakle samo lobirati na zapadu i podrzat zapadne vrijednosti je Bošnjački interes, jer smo i mi Gaza u srcu Evrope i niko nije mogao zamisliti prije 15 tak godina da ćemo imati neke Orbane i Vučiće koji nam ne žele dobro a Turci, Rusi i Arapi su vazda dobrodošli ko turisti.
Caterpilar wrote: ↑07/10/2023 22:58
Druze blokirani iz neba ,zemlja ,mora ne moze igla da prođe ,a da izrael ne zna , a kamoli raketa
Caterpilar wrote: ↑07/10/2023 22:58
Ide tunelima roba iz egipta to svi znaju
Sad je neko gore govorio u kontekstu toga , palestnci više vole izreal od egipta koliko su im dobri
astala_vistala wrote: ↑07/10/2023 22:59
Interes Bošnjaka i probosanskih političara jeste da podrže Izrael kolko god to bilo nemoralno, s obzirom da Palestinski narod pati decenijama okupacije jer se nalazimo u jako teškim vremenima po našu državu i naš narod, nama kao saveznik trebaju SAD i Evropa a ne Rusija i Iran.
Ovo je danas je bio terorizam i masakar nad civilima ako su željeli borbu trebali su napasti samo vojsku.
Dakle samo lobirati na zapadu i podrzat zapadne vrijednosti je Bošnjački interes, jer smo i mi Gaza u srcu Evrope i niko nije mogao zamisliti prije 15 tak godina da ćemo imati neke Orbane i Vučiće koji nam ne žele dobro a Turci, Rusi i Arapi su vazda dobrodošli ko turisti.
Mislim da je najbolje osuditi napade i zauzeto neutralno stajaliste.
Aktivnim podrzavanjem Izraela mi nemamo nista, nisu zapadnjaci glupi pa da ne vide kako takvi stavovi politicara ne oslikavaju pravo stanje. Uz spomenutu nemoralnost.
Ova danasnja izjava Niksica je za mene sasvim ok.
Mi tu nazalost ne mozemo nista, a imamo svasta toga za izgubiti.