Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mali_balon wrote: ↑04/10/2023 15:40
Zato sto svira dzigaru krkansku seljacku muziku eto sto....boli me k sto je narkoman seljacina i majmun.....sve koji sviraju seljacku dzibersku muziku zabranit.....ko sto rade hrvati....trubo folk nek ostane s one strane drine a nas zabranit zakonom....
Eis ko hrvati a prijovic 3 ili cetiti arene zakazala
Ma dobro znamo mi njih jebo njih....nego eto ko nesta su zabranili pa dalje i brane....nisu nista bolji od nas ali eto nesta ko pokusavaju....nema na televizijama dzigare i tako to...
Gledam nesto, u mjestu gdje zivim, prozuje ljudi 70-80, a ogranicenje 50, haj, donekle bih mozda i razumio sta rade, DA NISU U SVABIJI, GDJE MU JE AUTOPUT UDALJEN 2km DALJE I NEMA OGRANICENJA NA ISTOM, pa moze i "procepiti auto" i isturirati itd. Al' jok, de ugrozi pjesake.
posto je ovo izgleda sad dosta popularno pa da spomenem
naime, rijetko se vozim gradskim prevozom ali stari se u zadnje vrijeme cesto vozi trolom i stalno je pod dojmom toga da osnovci, srednjoskolci zauzmu sva sjedista u prevozu dok stariji redovno stoje
sta se desilo, u cemu je fol
da li je to kucni odgoj ili tek bahatost danasnje omladine, pa jbt kad sam bio tih godina ne samo ja vec i svi drugi su po automatizmu ustajali svakome starijem na prvom mjestu iz postovanje
Zasto bi se ustajalo? Mozda neki mladji je u losijoj zdravstvenoj situaciji od starohana nekog koji se vozaju samo da zauzimaju mjesto i jer im je dosadno. Pa oni kad odu u dom zdravlja peglaju doktora opce prakse po sat vremena radi prehlade, ja udjem zavrsim za minutu. Starudija je bezobrazna i tvrdoglava, bez obzira na nakaradnu IQOS VEJP Šiša omladinu
Brada... bradurina... cesto srecem momke koji nose bradu, nekima to fakat stoji... ali mi nisu jasni likovi koji nose bradu zbog trenda, a lici na metlu, neuredno, bez stila, bez ikavog smisla...
Mene je cica od nekih 80 godina zamalo razbio jer sam mu ponudio mjesto u Americi kad smo tek stigli. Bilo je ono, sta ti mislis da ja ne mogu na nogama stajati u mojim godinama. Tada su mi drugi objasnili invalidima, trudnicama, roditeljima sa malom djecom se ustaje.
oldtajmer wrote: ↑07/10/2023 02:20
posto je ovo izgleda sad dosta popularno pa da spomenem
naime, rijetko se vozim gradskim prevozom ali stari se u zadnje vrijeme cesto vozi trolom i stalno je pod dojmom toga da osnovci, srednjoskolci zauzmu sva sjedista u prevozu dok stariji redovno stoje
sta se desilo, u cemu je fol
da li je to kucni odgoj ili tek bahatost danasnje omladine, pa jbt kad sam bio tih godina ne samo ja vec i svi drugi su po automatizmu ustajali svakome starijem na prvom mjestu iz postovanje
Koliko ti stari ima godina? Ja ustajem penzionerima. Radno sposobnim muskarcima i zenama ne.
epik wrote: ↑07/10/2023 07:36
Brada... bradurina... cesto srecem momke koji nose bradu, nekima to fakat stoji... ali mi nisu jasni likovi koji nose bradu zbog trenda, a lici na metlu, neuredno, bez stila, bez ikavog smisla...
Zato sto moras imat bradu da bi bio bruda i pokupio kakvu tiktokerku.
epik wrote: ↑07/10/2023 07:36
Nosim bradu jer mi se mrsko brijati. Jebe mi se za trend stil i smisao
Meni se fascinantnija srednovječna gospoda koja na bradu reaguje kao da si mu jebao mater. Njega valjda naučilo u vojsci, Titovim pionirima, ili gdje već da je brada no-no, i da pristojan građanin se svakog jutra obrije, pa on sada ide i širi svoj boomerski gospel.
n+1 wrote: ↑07/10/2023 20:30
Meni se fascinantnija srednovječna gospoda koja na bradu reaguje kao da si mu jebao mater. Njega valjda naučilo u vojsci, Titovim pionirima, ili gdje već da je brada no-no, i da pristojan građanin se svakog jutra obrije, pa on sada ide i širi svoj boomerski gospel.
Ona brada od par dana je ok, ali ona što upada u tanjir pa je zajedno sa grahom kusaš i nije nešto privlačno.....krene da te poljubi a rezanac od čorbe izviruje.....
n+1 wrote: ↑07/10/2023 20:30
Ona brada od par dana je ok, ali ona što upada u tanjir pa je zajedno sa grahom kusaš i nije nešto privlačno.....krene da te poljubi a rezanac od čorbe izviruje.....
Zoooka wrote: ↑07/10/2023 02:25
Zasto bi se ustajalo? Mozda neki mladji je u losijoj zdravstvenoj situaciji od starohana nekog koji se vozaju samo da zauzimaju mjesto i jer im je dosadno. Pa oni kad odu u dom zdravlja peglaju doktora opce prakse po sat vremena radi prehlade, ja udjem zavrsim za minutu. Starudija je bezobrazna i tvrdoglava, bez obzira na nakaradnu IQOS VEJP Šiša omladinu
Ko je tebe odgajao jebote? Sasvim je normalno ustati se starijim, manjoj djeci, trudnocama i invalidima.. zapravo svima onima koji bi se prilikom naglog kocenja mogli jako ozlijediti.
Bices i ti nekad star. I nemoj misliti da jeces nervitati mladje I nemoj misliti da ces biti totalno cool starac neovisan o razumjevanju mladjih oko sebe. Neces.
Zoooka wrote: ↑07/10/2023 02:25
Ko je tebe odgajao jebote? Sasvim je normalno ustati se starijim, manjoj djeci, trudnocama i invalidima.. zapravo svima onima koji bi se prilikom naglog kocenja mogli jako ozlijediti.
Bices i ti nekad star. I nemoj misliti da jeces nervitati mladje I nemoj misliti da ces biti totalno cool starac neovisan o razumjevanju mladjih oko sebe. Neces.
Ja sam ustajao uvijek ko mladji starijim i mislim da je to bio pogresan pristup. Invalidima i trudnicama uvijek treba ustajati, to ne sporim. Bit cu star ali necu se od dosade vozati vamo tamo i ici u dom zdravlja svaki dan
Ja sam ustajao uvijek ko mladji starijim i mislim da je to bio pogresan pristup. Invalidima i trudnicama uvijek treba ustajati, to ne sporim. Bit cu star ali necu se od dosade vozati vamo tamo i ici u dom zdravlja svaki dan
Rekao bih da za trudnice zavisi i od mjeseca trudnoce. Do sestog nema potrebe za ustajanjem.
Rekao bih da za trudnice zavisi i od mjeseca trudnoce. Do sestog nema potrebe za ustajanjem.
Pa ne mogu baš pitati ženu u kojem je mjesecu trudnoće, da bih joj eventualno ustao Meni ba neugodno da uopšte žensko pored mene stoji. Znam da živimo u doba neke nakaradne ravnopravnosti, ali ja se osjećam neugodno da iko fizički slabiji od mene (izuzev starije djece) ili u stanju potrebe stoji, dok ja sjedim.
Zoooka wrote: ↑07/10/2023 22:05
Kupujem kartu i treba da ustajem kad znam da 80 % stanovnistva ne kupuje.
Prije 20-ak godina krenuo na predavanja i ulazim u trolu. I sad iza mene ulaze još 4 studenta i ono kako prolaze pored vozača prva trojica mu govore "mjesečna", a ovaj četvrti ide i kaže "nemam ni ja"
Pa ne mogu baš pitati ženu u kojem je mjesecu trudnoće, da bih joj eventualno ustao Meni ba neugodno da uopšte žensko pored mene stoji. Znam da živimo u doba neke nakaradne ravnopravnosti, ali ja se osjećam neugodno da iko fizički slabiji od mene (izuzev starije djece) ili u stanju potrebe stoji, dok ja sjedim.
Ja sam Titov pionir, pa možda zato
u tramvaju mladja djevojka moli zenu da sjedne, kaze trudna je... zena je gleda, ne vidi joj stomak pa je pita: "a koliko dugo ste trudni?"
lutkica odgovara: "nekih pola sata ali me jos noge bole"