JohnnyS wrote: ↑07/10/2023 13:30 Zabavno je kako su isti oni koji su orgijali nad azerbejdžanskim oslobađanjem Gorskog Karabaha sad zabrinuti za Palestince koji su tisućljećima tu. Pa i Grci i Armenci su bili tisućljećima većina u Maloj Aziji pa ih sad ostade šačica, a nitko se nije pretrgao da Tursku zove državom nastalom zločinima, iako jest kao sve druge države doduše.
Izrael je opet pocinio zlocin!
-
smijesni_ste
#23226 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- Bosanac sa dna kace
-
Romanija
#23228 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Svaki put kad ispadne veci sukob, bude stotine i stotine mrtvih Palestinaca, koje je 'zapad' prekrizio za sva vremena i vecina Arapa pustila niz vodu. Ti ljudi nemaju sta ni dobiti ni izgubiti, zato je ovo ispalo. Jel Barak ne jednom rekao nakon sto se povukao iz politickg zivota da je Palestinac i da zvi u Gazi ili Zapadnoj Obali da bi se prikljucio jednoj od vojnih frakcija. Pa cak je i Sharon onakav kakav je bio je pokusao naci neko rijesenje, ali ovi danasnji izraelski , zapdnoevropski i americki politicari jednostavno nece da rade nista i zato se vec deset deset godina nista se ne desava. Izrael je sluzbeno postao saveznik zapada i Palestinci ili mogu umrijeti od gladi ili poginuti boreci se za nesto, sto je u konacnici nista.GandalfSivi wrote: ↑07/10/2023 15:17 Palestinci javljaju da je 161 poginulih u izraelskim zracnim napadima, a tek je pocelo. Neka im je bog dragi na pomoci, ovo ce se u hiljadama brojati![]()
Last edited by Romanija on 07/10/2023 15:46, edited 1 time in total.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#23229 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja ne bih uopste rekao da ovo jaca poziciju Netanyahua i radikala oko njega
Ovo je ipak veliki propust njihovih sigurnosnih sluzbi, a upravo najradikalniji su na vodecim pozicijama tamo.
Prije bih rekao da je ovo samo jos jedna potencijalna kritika prema trenutnoj vladi Izraela.
Ovo je ipak veliki propust njihovih sigurnosnih sluzbi, a upravo najradikalniji su na vodecim pozicijama tamo.
Prije bih rekao da je ovo samo jos jedna potencijalna kritika prema trenutnoj vladi Izraela.
-
Seawolf
#23230 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne, nije štos u podjelama, ili homogenizaciji.General War wrote: ↑07/10/2023 15:39...mislim da ce se to brzo promjeniti, tamam se izraelci poceli dijeliti...eto ovih sabana da koheziraju.
Homogenizacija najčešće ne vodi, nužno, u smjeru efikasnosti.
Situacija je sada takva da je Hamas bolja vojska od IDF-a.
- skupljac_zeljeza
#23231 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dautović: Izrael zasad ima bjanko podršku zapadnih zemalja za odmazdu
https://balkans.aljazeera.net/videos/20 ... za-odmazdu
-
Hakiz
#23232 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zato se prijaviš na IP adresi kafane a dalje se na forum loguješ koristeći TOR i VPN, a i daš eMail adresu koju obrišeš odmah nakon što ti prođe registracija
- armin071
#23233 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ova “država” nikad neće imati mira. Nastali ratom, otimanjem i protjerivanjem. Od 49 im je čitava nacija u “ratnom stanju”. Donose zakone koji su i za Ameriku iz 60-tih godina prevelik zalogaj ( u negativnom smislu).
Što se tiče palestinaca od njih je sve očekivati. Ljudi zadnjih 50 godina žive u konc logoru. Ipak nakon ondašnje podrške Srbiji kada su nas u BiH tlačili puca mi k..ac i za jedne i za druge. Samo svoj inters u današnjem sjebanom svijetu treba gledati…
Što se tiče palestinaca od njih je sve očekivati. Ljudi zadnjih 50 godina žive u konc logoru. Ipak nakon ondašnje podrške Srbiji kada su nas u BiH tlačili puca mi k..ac i za jedne i za druge. Samo svoj inters u današnjem sjebanom svijetu treba gledati…
-
muzicar_iz_parka
#23234 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Palestinci su stjerani u cosak i nemaju puno pametnih opcija.
Ovaj upad u Izrael je veca blamaza nego rat sa Hezbolahom 2006 i vjerovatno je sukob velikih razmjera u narednim danima. Vjerovatno ce se i Hezbolah ukljuciti nakon izraelske invazije pojasa Gaze.
Na kraju vjerovatno ce Amerika direktno uci i pomoci Izraelu udarima po Hezbolahu i Hamasu, ako eskalacija sukoba bude isla pomenutim intezitetom
Ovaj upad u Izrael je veca blamaza nego rat sa Hezbolahom 2006 i vjerovatno je sukob velikih razmjera u narednim danima. Vjerovatno ce se i Hezbolah ukljuciti nakon izraelske invazije pojasa Gaze.
Na kraju vjerovatno ce Amerika direktno uci i pomoci Izraelu udarima po Hezbolahu i Hamasu, ako eskalacija sukoba bude isla pomenutim intezitetom
- General War
#23235 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kako vidim situaciju od jucer, mislim da ce ovim cinom palestinsko pitanje biti zavrseno od strane izraela, a Netanjahu ima odlicnu sansu da i Iran zakaci.
- skrbavi-admin
#23236 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
znam samo jednu stvar a to je da palestinci kakvi su da su - nebitno je volio ih covjek ili ne volio, zaboli me pravo qrtz - zive zivot kerova, nize rase, neljudi i tako ih tretira izrael.. a kako se cini i citav svijet boli ljevo jaje... a tad ti je draza smrt nego zivot.... pogotovo sto su citave familije znali poubijat u bombardovanjima i citav rod istrijebit....
samo mi nije jasno ovo bosnjacko???? licemjerje - bili smo u Jugoslaviji gradjani drugog treceg reda - bilo je ok dok nije srbovampirluk proradio a u ratu smo bili tretirani kao zadnji otpad bagerani streljani u jame bacani jbt - da vidis kod tzv "bosnjaka" (ako su uopste likovi koji komentarisu ovdje bosnjaci nebitno muslimani) totalnu desenzibilizaciju palestinske zrtve nacina na koji se sistematski skoro citavo stoljece maltretiraju na sve moguce i nemoguce nacine......
ja jednostavno ne mogu prihvatit da bude normalno tlacit i maltretirat slabije, trpat u hermeticki konclager i ocekivat da to bude status quo a ocito je to narativ koji danas vlada u svijetu..... ona cuvena bušovska grmaljska " s nama si ili protiv nas "......

samo mi nije jasno ovo bosnjacko???? licemjerje - bili smo u Jugoslaviji gradjani drugog treceg reda - bilo je ok dok nije srbovampirluk proradio a u ratu smo bili tretirani kao zadnji otpad bagerani streljani u jame bacani jbt - da vidis kod tzv "bosnjaka" (ako su uopste likovi koji komentarisu ovdje bosnjaci nebitno muslimani) totalnu desenzibilizaciju palestinske zrtve nacina na koji se sistematski skoro citavo stoljece maltretiraju na sve moguce i nemoguce nacine......
ja jednostavno ne mogu prihvatit da bude normalno tlacit i maltretirat slabije, trpat u hermeticki konclager i ocekivat da to bude status quo a ocito je to narativ koji danas vlada u svijetu..... ona cuvena bušovska grmaljska " s nama si ili protiv nas "......
- dječak sa šibicama
#23237 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
U Izraelu su zadnji trzaji iole liberalnijih struktura, nakon ovoga nece smjeti da pisnu + natalitet radikala je puno veci od umjerenih i prirodna selekcija ce uciniti svoje u narednim godinama.
Mislim da pojedini nisu svjesni posljedica ovakvog otvorenog rata, ako je do sada bilo tihog etnickog ciscenja palestinaca, sada bi moglo doci do otvorenog protjerivanja i potpunog ciscenja palestinaca sa velikih podrucja. Izrael sebi nece dopustiti novo iznenadjenje ovog tipa, a to mogu postici samo ultra radikalnom politikom.
Hamas je danas palestincima potpisao puno vise od rata i stradanja.
Mislim da pojedini nisu svjesni posljedica ovakvog otvorenog rata, ako je do sada bilo tihog etnickog ciscenja palestinaca, sada bi moglo doci do otvorenog protjerivanja i potpunog ciscenja palestinaca sa velikih podrucja. Izrael sebi nece dopustiti novo iznenadjenje ovog tipa, a to mogu postici samo ultra radikalnom politikom.
- General War
#23238 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Evo sanse da se pokazu, osim sa iznenadnim upadima...radili su to i prije, pa ih ne mogu naci kad izraelci krenu.Seawolf wrote: ↑07/10/2023 15:47Ne, nije štos u podjelama, ili homogenizaciji.General War wrote: ↑07/10/2023 15:39
...mislim da ce se to brzo promjeniti, tamam se izraelci poceli dijeliti...eto ovih sabana da koheziraju.
Homogenizacija najčešće ne vodi, nužno, u smjeru efikasnosti.
Situacija je sada takva da je Hamas bolja vojska od IDF-a.
-
rimano
#23239 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Srbijo, cemu osude, to su samo porodicni ljudi koji su otisli naoruzani na teritorij koji kontrolisu drugi.
-
smijesni_ste
#23240 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
Seawolf
#23241 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa prilično sam uvjeren da će se (Hamas) pokazati.General War wrote: ↑07/10/2023 15:51Evo sanse da se pokazu, osim sa iznenadnim upadima...radili su to i prije, pa ih ne mogu naci kad izraelci krenu.
Ili, ako hoćeš ispravnije, nije sada Hamas toliko dobar, koliko je IDF loš.
- Caterpilar
#23242 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
lol zašto bi amerika ulazila u sukob ili bilo kakvu pomoć sad dodatno , kad su ovi naoružaniji i softiciraniji od cijelog arapskog svijeta zajedno , koliko ih ima okolo njih 500-600 miliona. Ionako bez sukoba US army godišnje odvaja milione za external support tj Izraelumuzicar_iz_parka wrote: ↑07/10/2023 15:48 Palestinci su stjerani u cosak i nemaju puno pametnih opcija.
Last edited by Caterpilar on 07/10/2023 15:54, edited 1 time in total.
-
Dugarry
#23243 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da li Palestinci treba da prihvate to tiho etnicko ciscenje?dječak sa šibicama wrote: ↑07/10/2023 15:50 U Izraelu su zadnji trzaji iole liberalnijih struktura, nakon ovoga nece smjeti da pisnu + natalitet radikala je puno veci od umjerenih i prirodna selekcija ce uciniti svoje u narednim godinama.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#23244 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Naprotivdječak sa šibicama wrote: ↑07/10/2023 15:50 U Izraelu su zadnji trzaji iole liberalnijih struktura, nakon ovoga nece smjeti da pisnu + natalitet radikala je puno veci od umjerenih i prirodna selekcija ce uciniti svoje u narednim godinama.
Status-quo je donio nevidjen skok radikalnih partija, narocito medju mladima
Jos 5-10 godina i Netanyahu bi postao lijeva opcija.
Ja naprotiv mislim da ce ovo dosta oslabiti poziciju radikala. ONI vec jesu na kljucnim pozicijama u sigurnosnim sluzbama, ovo je njihov promasaj. Pa najjaci radikal u Izraelu je trenutno ministar policije.
Ne govori napamet.
- General War
#23245 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A ovo je resenje? Kad god je neko u ime palestinca intervenisao palestincima je bilo sve gore i gore kasnije.Dugarry wrote: ↑07/10/2023 15:54Da li Palestinci treba da prihvate to tiho etnicko ciscenje?dječak sa šibicama wrote: ↑07/10/2023 15:50 U Izraelu su zadnji trzaji iole liberalnijih struktura, nakon ovoga nece smjeti da pisnu + natalitet radikala je puno veci od umjerenih i prirodna selekcija ce uciniti svoje u narednim godinama.
-
Naslovnica
#23246 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Meni sve ovo miriše na namjerno zavaljivanje izraelaca od strane Izraela...kao opravdanje za pokretanje napada na Iran.
- skrbavi-admin
#23247 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
inace su desnicari uvijek zracili inteligencijom -sehohari wrote: ↑07/10/2023 15:55Naprotivdječak sa šibicama wrote: ↑07/10/2023 15:50 U Izraelu su zadnji trzaji iole liberalnijih struktura, nakon ovoga nece smjeti da pisnu + natalitet radikala je puno veci od umjerenih i prirodna selekcija ce uciniti svoje u narednim godinama.
Ja naprotiv mislim da ce ovo dosta oslabiti poziciju radikala. ONI vec jesu na kljucnim pozicijama u sigurnosnim sluzbama, ovo je njihov promasaj. Pa najjaci radikal u Izraelu je trenutno ministar policije.
Ne govori napamet.
- dječak sa šibicama
#23248 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Last edited by dječak sa šibicama on 07/10/2023 15:59, edited 1 time in total.
- JohnnyS
#23249 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Koji je to rat ojačao poziciju liberalnih snaga?sehohari wrote: ↑07/10/2023 15:55Naprotivdječak sa šibicama wrote: ↑07/10/2023 15:50 U Izraelu su zadnji trzaji iole liberalnijih struktura, nakon ovoga nece smjeti da pisnu + natalitet radikala je puno veci od umjerenih i prirodna selekcija ce uciniti svoje u narednim godinama.
Ne govori napamet.
- manuchao91
#23250 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Žao mi je izraelskih civila