Narod i Pravda (Konakovic)

Skijaš

#29551 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Skijaš »

HelaS wrote: 07/10/2023 08:11
Skijaš wrote: 07/10/2023 08:02

Nema se tu sta uvazavati frakciju kartela, Konakovica interesuju samo pristupni fondovi i kako to rastaliti, lik je usljivac SDA kalibra i mislim da bi moje dostojanstvo bilo ugrozeno samo kada bih podilazio tim likovima. Ja uvazavam tebe kao sagovornika (iako ti mene vrijedjas imputiranjem nekakve veze sa SDA) ali u odnosu prema ljudima koji ovako bezobrazno kroje sudbine stotina hiljada zivih dusa, nema potrebe za odrzavanjem nekakvog nivoa, ko im jebe mater svima redom.
Da je zadržao svoju SDA funkciju, on i svi njegovi NiP-ovci, danas bi SDA bila armirani beton kao Černobilski oklop
Ali se Dinu ne bi pitalo koliko i gdje trositi, nego bi jos bio par spratova ispod, istina dobro uhljebljen, ali nedovoljno za njegove ambicije. Hvaliti frakciju kartela jer se okrenula protiv tog kartela meni ne djeluje kao ozbiljan analiticki pristup. SDA, la famiglia Isak, Dino Konakovic, sve je to isto i iz istog kalupa ispalo.
muha_sa

#29552 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by muha_sa »

Skijaš wrote: 07/10/2023 08:20

Da je zadržao svoju SDA funkciju, on i svi njegovi NiP-ovci, danas bi SDA bila armirani beton kao Černobilski oklop
Ali se Dinu ne bi pitalo koliko i gdje trositi, nego bi jos bio par spratova ispod, istina dobro uhljebljen, ali nedovoljno za njegove ambicije. Hvaliti frakciju kartela jer se okrenula protiv tog kartela meni ne djeluje kao ozbiljan analiticki pristup. SDA, la famiglia Isak, Dino Konakovic, sve je to isto i iz istog kalupa ispalo.
Jel ti to neko hakovo profil il si fakat onaj naš stari Skijaš :? :lol:
HelaS

#29553 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HelaS »

Ne razumijem zašto ljudima, političarima, ne dozvoljavaš pravo na pokajanje i rehabilitaciju :? Ako je BiH društvo oprostilo Komšiću njegovu zabludu socijaldemokratijom, osnivanjem nacioanlističke DF stranke, zašto i drugi nemaju takvo pravo...
Skijaš

#29554 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Skijaš »

muha_sa wrote: 07/10/2023 08:24

:-D isti, zasto pitas
Skijaš

#29555 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Skijaš »

HelaS wrote: 07/10/2023 08:25

Ne razumijem zašto ljudima, političarima, ne dozvoljavaš pravo na pokajanje i rehabilitaciju ...
Milan Babic se pokajao, Vuk Draskovic djeluje kao da se pokajao, kod Konakovica ne vidim promjenu osim u nazivu stranke u okviru koje djeluje. Jos uvijek gura SDA-vsku prljavu relaksaciju odnosa kojom se svjesno prolongira stagnaciju drustva.
video

#29556 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by video »

Idi stani pred ogledalo pa se dobro zagledaj.

Odoh sifru mjenjati da ne postanem drugi Zzahiragic
Skijaš

#29557 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Skijaš »

Tema nisam ja nego cedo SDA, Elmedin Konakovic
HelaS

#29558 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HelaS »

Skijaš wrote: 07/10/2023 08:38 Tema nisam ja nego cedo SDA, Elmedin Konakovic
Tačno. Izvinjavam se. Tema je Elmedin Konaković aka Milan Babić ili Vuk Drašković.
Skijaš

#29559 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Skijaš »

Dakle .... onako na brzinu ;

"Šta to znači za umornu BiH od političkog konflikta? Oni koji ne prepoznaju takav momentum ne žele dobro BiH. Mi ga prepoznajemo i učinićemo sve da se desi kandidatski status, otvore pristupni fondovi" (decembar)

"jedan je kolosijek saradnje da nam se otvore pristupni fondovi, zajedničko tržište EU" (juli)

"Mnogo je još pozitivnih primjera. Mnogo je i benefita koje nam donosi približavanje EU, projekti, fondovi, grantovi i pristup zajedničkom tržištu, dodatne šanse za našu privredu" (august)

"Ovo možemo shvatiti kao zvanični stav EU koji bi do 10. novembra trebao biti objavljen sa tačnim ciframa i iznosima za pojedine grantove, fondove i druge finansijske prilike..." (oktobar)

SDA ucenik :-D
HelaS

#29560 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HelaS »

Skijaš wrote: 07/10/2023 08:49 Dakle .... onako na brzinu ;

"Šta to znači za umornu BiH od političkog konflikta? Oni koji ne prepoznaju takav momentum ne žele dobro BiH. Mi ga prepoznajemo i učinićemo sve da se desi kandidatski status, otvore pristupni fondovi" (decembar)

"jedan je kolosijek saradnje da nam se otvore pristupni fondovi, zajedničko tržište EU" (juli)

"Mnogo je još pozitivnih primjera. Mnogo je i benefita koje nam donosi približavanje EU, projekti, fondovi, grantovi i pristup zajedničkom tržištu, dodatne šanse za našu privredu" (august)

"Ovo možemo shvatiti kao zvanični stav EU koji bi do 10. novembra trebao biti objavljen sa tačnim ciframa i iznosima za pojedine grantove, fondove i druge finansijske prilike..." (oktobar)

E jbg, sami ste sebi krivi što ste tipovali na pogrešnu stranku i ostali bez para iz fondova. Da ste s NiP-om, možda bi se našla koja marka i za vas :D
El_comadante

#29561 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by El_comadante »

Skijaš wrote: 07/10/2023 08:49 Dakle .... onako na brzinu ;

Zašto SDA nije ništa uradila po pitanju fondova EU? Zašto unaprijed, tako izgleda, misliš da će ukrasti te pare? Meni je je vidiš dobro da bilo kakve pare dođu u BiH, a ako kojim slučajem nestanu pare tu je sud i tužilaštvo odnosno tek onda možemo pričati Dino vaki Dino naki. Šta ako bude sve transparentom ili Dine nebude u mutnim radnjama?
Bloo
Globalna šefica

#29562 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bloo »

HelaS wrote: 07/10/2023 07:52 ko prepoznatljivo iznosi kleronacionalizam iz politike
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nema lagit.
ortodont

#29563 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ortodont »

Jah, dino, ministar vanjskih poslova, zeli rastaliti fondove. To mu je cilj. :lol:
DaysleepeR

#29564 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by DaysleepeR »

Skijaš wrote: 06/10/2023 14:34
DaysleepeR wrote: 06/10/2023 14:30

Strašno si otkrio svoj identitet, ne znam je li bio tajna na forumu, ali sad je otkriven...
? ne razumijem
Hocu da kazem da mi je poznat tvoj identitet.
Naravno necu ga otkriti.
A_A_AKCIJA

#29565 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

El_comadante wrote: 07/10/2023 09:12 Zašto SDA nije ništa uradila po pitanju fondova EU? Zašto unaprijed, tako izgleda, misliš da će ukrasti te pare? Meni je je vidiš dobro da bilo kakve pare dođu u BiH, a ako kojim slučajem nestanu pare tu je sud i tužilaštvo odnosno tek onda možemo pričati Dino vaki Dino naki. Šta ako bude sve transparentom ili Dine nebude u mutnim radnjama?
@Skijaš ima priču koja nema neke velike veze sa realnim stanjem. Skrenuo sam mu pažnju više puta da se bezveze bruka tezama koje nemaju veze sa realnim stanjem.

Sve je na nivou teorije zavjere.

NiP je na vlasti u KS od 2018. Pet godina se raspolaže budžetom od malo preko milijarde, dakle sa nekih sedam milijardi u tih pet godina. Još najmanje toliko je na raspolaganju od kantonalnih firmi, tako da govorimo o 15ak milijardi KM, koje je Trojka imala na raspolaganju.

U tom periodu je zabilježeno nula koruptivnih afera.

Ali smo zato dobili da trudnice dobiju prosječnu platu godinu dana, dakle 15ak hiljada godišnje,
Mladi bračni parovi imaju subvenciju 200 KM za kiriju ili 10.000 KM za kupovinu stana
Djeca u školi su dobila besplatne udžbenike, a malci su dobili priliku da svi idu u vrtiće..
Ko ima troje ili više djece, dobija mjesečno 120 KM po djetetu.
Napravili smo prugu nakon pola vijeka, pravi se za Hrasnicu, kupili se novi tramvaji.
Uvelo se reda u konkurse i zapošljavanje.
Otkriven je kriminal na svim nivoima i podnesene prijave.

Da je Dino htio da krade, nikada se navedeno ne bi desilo i to je jasno svakome kome čula rade makar malo. Dakle, samo neko jako zlonamjeran ili pristran može pričati gluposti te vrste.

A onda nam dođe mudrac da priča o rastaljivanja EU fondova. Gdje moraš prevariti strance i rizikovati sudbinu Sanadera ili Žalac koji su upravo zbog toga zaglavili u zatvoru, jer su njihovi kriminal istražila tužilaštva i agencije EU i tu im je bio kraj.
Dakle, apsolutno nepoznavanje teme i materije i izmišljanje nemogućih scenarija.

Rastaljivanje sa Dodikom na državnom nivou je tek posebna glupost dotičnog, jer je državni nivo mrtvi kokuzluk za KS, a posebno za Federaciju.

Dakle, čitava ideja rastaljivanja sa Dodikom je toliko glupa, tendenciozna i nerealna da je to smiješno. Ako je cilj krađa novca, zašto to raditi na državnom nivou, gdje budžet nivoa KS dijeliš na tri dijela i puno si više izložen drugima da otkriju tvoj kriminal? Nema nikakve logike.

Ono što doživljavamo u Sarajevu govori sve suprotno od toga. Konačno postoji politička opcija koja bar sada ne krade i makar nešto radi. Može puno bolje i građani to očekuju, ali je ogroman napredak u odnosu na SDA.

I onda nam dođe Skijaš da nas ubjeđuje da je to sve isto i da ćemo vidjeti na kraju :D .

Pa kada, jarane, kada je već pet godina vlast u KS? Zar se do sada ne bi trebalo pokazati pravo lice NiPa, kao što se u sličnim slučajevima pokazalo kod SBB ili SzaBiH.

Na šta Dino čeka, čemu se nada ako ne krade tamo gdje je najlakše, gdje ne mora dijeliti ni sa kim, gdje nema kontrole EU, i gdje su milijarde u opticaju svake godine?

Šta, hoće da nas navuče ovim dobrim djelima da nam ga zaćera nakon 10 godina temeljite pripreme :D ?

Istina je da imamo političku opciju koja želi dobro državi i čitava priča o fondovima je priča o povećanju standarda građana, jer će oni to najviše osjetiti. I ta politička opcija ima podršku stranaca koji itekako vide šta ko radi, ko krade i koliko.

Ja ne znam koji je tvoj motiv za ovu priču prepunu konstrukcija i laži?

Pričao si o tome da NiP "lomi" NS i hoće da.se.tali sa Dodikom. Evo sada pričaš da ćemo se uvjeriti u pravu prirodu Dime i NiP.

Znam da si jako blizak Komšiću i da je to jedan od razloga.
Da li je to zato jer pored tebe i sličnih, pojavio je neki Dino i ubio SDA, ono što ste sanjali godinama?

Ne želim da vjerujem da si se uhljebio u međuvremenu pa po službenoj dužnosti moraš šiljiti za SDA.
video

#29566 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by video »

Ma problem sa Dinom K. je nastao kad je ovaj potkacio turisticku zajednicu KS pa se onda desise i otkazi necijih ljepsih polovina.
Jel tako @Skijas?

Sve ostalo su odjeci toga cina 8-)
El_comadante

#29567 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by El_comadante »

A_A_AKCIJA wrote: 07/10/2023 12:15
El_comadante wrote: 07/10/2023 09:12 Zašto SDA nije ništa uradila po pitanju fondova EU? Zašto unaprijed, tako izgleda, misliš da će ukrasti te pare? Meni je je vidiš dobro da bilo kakve pare dođu u BiH, a ako kojim slučajem nestanu pare tu je sud i tužilaštvo odnosno tek onda možemo pričati Dino vaki Dino naki. Šta ako bude sve transparentom ili Dine nebude u mutnim radnjama?
@Skijaš ima priču koja nema neke velike veze sa realnim stanjem. Skrenuo sam mu pažnju više puta da se bezveze bruka tezama koje nemaju veze sa realnim stanjem.

Sve je na nivou teorije zavjere.

NiP je na vlasti u KS od 2018. Pet godina se raspolaže budžetom od malo preko milijarde, dakle sa nekih sedam milijardi u tih pet godina. Još najmanje toliko je na raspolaganju od kantonalnih firmi, tako da govorimo o 15ak milijardi KM, koje je Trojka imala na raspolaganju.

U tom periodu je zabilježeno nula koruptivnih afera.

Ali smo zato dobili da trudnice dobiju prosječnu platu godinu dana, dakle 15ak hiljada godišnje,
Mladi bračni parovi imaju subvenciju 200 KM za kiriju ili 10.000 KM za kupovinu stana
Djeca u školi su dobila besplatne udžbenike, a malci su dobili priliku da svi idu u vrtiće..
Ko ima troje ili više djece, dobija mjesečno 120 KM po djetetu.
Napravili smo prugu nakon pola vijeka, pravi se za Hrasnicu, kupili se novi tramvaji.
Uvelo se reda u konkurse i zapošljavanje.
Otkriven je kriminal na svim nivoima i podnesene prijave.

Da je Dino htio da krade, nikada se navedeno ne bi desilo i to je jasno svakome kome čula rade makar malo. Dakle, samo neko jako zlonamjeran ili pristran može pričati gluposti te vrste.

A onda nam dođe mudrac da priča o rastaljivanja EU fondova. Gdje moraš prevariti strance i rizikovati sudbinu Sanadera ili Žalac koji su upravo zbog toga zaglavili u zatvoru, jer su njihovi kriminal istražila tužilaštva i agencije EU i tu im je bio kraj.
Dakle, apsolutno nepoznavanje teme i materije i izmišljanje nemogućih scenarija.

Rastaljivanje sa Dodikom na državnom nivou je tek posebna glupost dotičnog, jer je državni nivo mrtvi kokuzluk za KS, a posebno za Federaciju.

Dakle, čitava ideja rastaljivanja sa Dodikom je toliko glupa, tendenciozna i nerealna da je to smiješno. Ako je cilj krađa novca, zašto to raditi na državnom nivou, gdje budžet nivoa KS dijeliš na tri dijela i puno si više izložen drugima da otkriju tvoj kriminal? Nema nikakve logike.

Ono što doživljavamo u Sarajevu govori sve suprotno od toga. Konačno postoji politička opcija koja bar sada ne krade i makar nešto radi. Može puno bolje i građani to očekuju, ali je ogroman napredak u odnosu na SDA.

I onda nam dođe Skijaš da nas ubjeđuje da je to sve isto i da ćemo vidjeti na kraju :D .

Pa kada, jarane, kada je već pet godina vlast u KS? Zar se do sada ne bi trebalo pokazati pravo lice NiPa, kao što se u sličnim slučajevima pokazalo kod SBB ili SzaBiH.

Na šta Dino čeka, čemu se nada ako ne krade tamo gdje je najlakše, gdje ne mora dijeliti ni sa kim, gdje nema kontrole EU, i gdje su milijarde u opticaju svake godine?

Šta, hoće da nas navuče ovim dobrim djelima da nam ga zaćera nakon 10 godina temeljite pripreme :D ?

Istina je da imamo političku opciju koja želi dobro državi i čitava priča o fondovima je priča o povećanju standarda građana, jer će oni to najviše osjetiti. I ta politička opcija ima podršku stranaca koji itekako vide šta ko radi, ko krade i koliko.

Ja ne znam koji je tvoj motiv za ovu priču prepunu konstrukcija i laži?

Pričao si o tome da NiP "lomi" NS i hoće da.se.tali sa Dodikom. Evo sada pričaš da ćemo se uvjeriti u pravu prirodu Dime i NiP.

Znam da si jako blizak Komšiću i da je to jedan od razloga.
Da li je to zato jer pored tebe i sličnih, pojavio je neki Dino i ubio SDA, ono što ste sanjali godinama?

Ne želim da vjerujem da si se uhljebio u međuvremenu pa po službenoj dužnosti moraš šiljiti za SDA.
:thumbup: potpuno si upravu. Da su (NiP) htjeli da kradu dovoljan im je Kanton, plus što je "lakše" ukrasti. Ovo oko fondova previše igrača uključeno plus to prate ovi iz EU.
video

#29568 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by video »

U nedostatku konkretnih stvari sve se svelo na futur 1 - izdati ce, ukrasce, prevariti se.

Bolesno!
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#29569 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

Ko hoce da krade uclani se u SDA a ne napusta!
Student_u_Ostavci

#29570 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Student_u_Ostavci »

izvrsni direktor wrote: 07/10/2023 12:38 Ko hoce da krade uclani se u SDA a ne napusta!
Tko se podmiri u SDAu, izađe iz SDA i glumi moralnu veličinu :lol:
Hakiz

#29571 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

izvrsni direktor wrote: 07/10/2023 12:38 Ko hoce da krade uclani se u SDA a ne napusta!
Osim ako ne može čekati da na njega dođe red. Pa skonta da će prije ukrasti van SDA.

Velika konkurencija u SDA, to im je svima problem.
Athlon64

#29572 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Athlon64 »

Ništa personalno, ali ove osobe koje ja poznajem da su iz SDA prešle u NiP su bile one osobe koje su u SDA nemilice koristili poziciju na sve moguće načine, kad se pipa zavrnula, prešli na drugu pipu.

I da, argument o korupciji nema smisla da se koristi za bilo šta, jer su sve stranke u tome u 5 deka, hajmo mi da vidimo šta ćemo sa državom.

NiP ima ministarstvo vanjskih poslova, tu treba vidjeti da li se šta uradilo. Za sad je vrlo loše, doduše nije ni da je ranije bilo bolje, ali rezultati izostaju, međunarodna podrška nikad slabija (Schmidt i Dodik).
palermo

#29573 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

muha_sa wrote: 07/10/2023 08:24

A meni se opet cini da je tebi neko hakovao profil. Nikako mi tvoji stavovi ne.lice na one stavove legendarnog Muhe.

Nekako je tesko razumjeti da si na istoj strani sa kruzznim trajvanom, sayberom 2007 i inim.....al eto....
ljubijankic

#29574 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ljubijankic »

video wrote: 07/10/2023 12:31 U nedostatku konkretnih stvari sve se svelo na futur 1 - izdati ce, ukrasce, prevariti se.

Bolesno!
Pa oni vide svojim zelenim oko ono sto mi me vidimo :bih: Samo proslost slabo vide, al to su posljedice gledanja u buducnost :bih:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#29575 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

Hakiz wrote: 07/10/2023 12:49
Osim ako ne može čekati da na njega dođe red. Pa skonta da će prije ukrasti van SDA.

Velika konkurencija u SDA, to im je svima problem.
Znas sta je sda vertikala?! Krade se po vertikali, od mjesnih odbora do klinickog centra! Jel to ima neki u sda da nije bogat...pardon, da se nije snašoooo?
Post Reply