Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
laserShow wrote: ↑06/10/2023 15:07
Nemoj se ljutiti na mene, razmisljam kao kapitalista. U spici kad je vise narudzbi od broja kurira vrednija je narudzba od 50KM, nego od 10KM. Lojalnost, vrednovanje i sl nije u mom fahu, to ne znam kada i kako se radi niti me ko nagradjuje radi lojanosti.
Kod frizera sisam glavu evo vec 5g, nista nisam dobio gratis, jos se ja njemu prilagodjavam kad on moze
Nemam ni ja nikauav popust, a vjeran frizerki 12-13 godina.
Razumijem, ali opet logicno bi mi bilo da u ovim sranjima ima ta neka lojalnost, pogodnost, ali eto jebi ih tamo...
zato sam presao na glovo jest da imaju manju ponudu al su posteniji od ovih bosnjackih hahara koji ti crno ispod nokta izvuku
jos na odredjene proizvode ako prodjes 15 keka samo placas dostavu i tjt
laserShow wrote: ↑06/10/2023 22:02
cekaj, ti bi prihvatio pizzu koja se napravi i ceka pola sata na kurira i tebi dodje 40 min nakon sto je napravljena? Pa onda ne znas sta je karton sta pizza
Pa nece je poceti praviti dok kuriri ne prihvati narudžbu i ne krene po pizzu.
Samo neka dozvole da kupac odlucuje hoce li naruciti ili ne, a ne da mu ne dozvole da napravi narudžbu.
laserShow wrote: ↑06/10/2023 22:02
cekaj, ti bi prihvatio pizzu koja se napravi i ceka pola sata na kurira i tebi dodje 40 min nakon sto je napravljena? Pa onda ne znas sta je karton sta pizza
Samo neka dozvole da kupac odlucuje hoce li naruciti ili ne, a ne da mu ne dozvole da napravi narudžbu.
Sta ako je kurir 100m od restorana, mora sjedit u restoranu i cekat 10-20min da naprave hranu?
Sta ako je kurir 100m od restorana, mora sjedit u restoranu i cekat 10-20min da naprave hranu?
To je najbolja opcija ako je blizu objekta iz kojeg se narucuje. i Za kurira i za kupca
A ne kao sto se zna desiti narucujes nesto sa Čaršije a kuriri prihvati sa alipasina i onda vidi da je nesto gotovo a kurir nije jos dosao do restorana.
Kurir i treba da ceka hranu a ne hrana da ceka kurira.
Last edited by kakaljin on 07/10/2023 10:04, edited 2 times in total.
laserShow wrote: ↑05/10/2023 18:02
To se zove prime opcija i sasvim fine. Plati vise i klati.
Kakva bolan prime opcija?! Imam li ja ikakav prime sto uveliko narucujem preko njih ili ih boli karina, kao sto ih i boli - vidi se iz prilozenog?
Znaci ko je lupam samac i zeli nesto da naruci, moze se kite napusit, prednost treba imati neko ko ce narucit za petobanku, iako prvi put narucuje hipoteticki s korpe, a ovaj hudnik samac narucuje im svaki drugi-treci dan?
Loyality? Stalna klijenta? Nista to, je l´?
Moze im se kad odlicno posluju. Stanovnistvo Sarajeva je zaista puno kesa i ovo je samo jos jedan dokaz toga. Ja mislim da mogu komotno dostavu staviti i 10+ maraka i opet ce raja narucivati.
Nemam ni ja nikauav popust, a vjeran frizerki 12-13 godina.
Razumijem, ali opet logicno bi mi bilo da u ovim sranjima ima ta neka lojalnost, pogodnost, ali eto jebi ih tamo...
zato sam presao na glovo jest da imaju manju ponudu al su posteniji od ovih bosnjackih hahara koji ti crno ispod nokta izvuku
Glovo je u 70% restorana skuplji od Korpe jer su im cijene za marku veće nego u restoranu. Kod manjih narudžbi dođe te na isto,ali kod vecih platiš puno skuplju dostavu.
Kod Korpe su cijene identične onim u restoranu + imaš opciju sa preuzimanjem gdje dobiješ 10 do 15% povrata na Korpa račun.
Da ne pričam o aplikaciji, Korpa app iOS za Glovinu Symbian aplikaciju.
Glovo je u 70% restorana skuplji od Korpe jer su im cijene za marku veće nego u restoranu. Kod manjih narudžbi dođe te na isto,ali kod vecih platiš puno skuplju dostavu.
Kod Korpe su cijene identične onim u restoranu + imaš opciju sa preuzimanjem gdje dobiješ 10 do 15% povrata na Korpa račun.
Ovo je neko i prije tvrdio, pa sam prelistao pofino restorana i uvijek su cijene bile iste na Glovu i Korpi. Mozda ima par restorana, ali ja nisam nikada primijetio.
A to da su na Korpi iste cijene ko u restoranu nije istina. Evo pogledaj Sah Mat, gdje su burgeri po 12,5KM, a u restoranu 11,5KM.
Cijene odredjuju restorani, ne aplikacije za dostavu.
xoklix wrote: ↑07/10/2023 11:44
Ovo je neko i prije tvrdio, pa sam prelistao pofino restorana i uvijek su cijene bile iste na Glovu i Korpi. Mozda ima par restorana, ali ja nisam nikada primijetio.
A to da su na Korpi iste cijene ko u restoranu nije istina. Evo pogledaj Sah Mat, gdje su burgeri po 12,5KM, a u restoranu 11,5KM.
Cijene odredjuju restorani, ne aplikacije za dostavu.
Znaci spustili su cijenu, jer su do neki dan bili digli na 13KM, barem je na Korpi ta cijena bila. Ocito je naglo pala prodaja, pa su spustili cijenu.
Mislim meni su top burgeri, ali opet vecina raje nece platiti 13KM.
sahmat je sarao s cijenama burgera, ono kako da kazem, fatali na foru. Ako se dobro sjecam u toku turisticke sezone je otislo gore, pad kad su harapcad otisla, spustili. Mislim da su s cijenama inace kako su otvoreni isli s 8 do 13KM za isti burger.
Meni ovo baš nije jasno!? Ako ću već sam pokupiti hranu, zar onda nije logicnije da sam nazovem restoran i naručim hranu i time nema nikakvih troškova dostave?
xoklix wrote: ↑07/10/2023 11:44
Meni ovo baš nije jasno!? Ako ću već sam pokupiti hranu, zar onda nije logicnije da sam nazovem restoran i naručim hranu i time nema nikakvih troškova dostave?
Nema ni ovdje ikakve naplate za dostavu kad sam preuzmes. Platis hranu karticom, pise ti za koliko ce biti gotova, udjes u restoran i pokupis. Uz to dobijes 10-15% povrat novca, znaci ako je jelo 10KM sljedecu narudjbu placas 1-1.5KM manje. Neki restorani podignu cijene pa taj povrat ustvari samo pokrije razliku izmedju cijena na aplikaciji i u restoranu, ali u vecini slucajeva su cijene iste uzivo i na Korpi.
A osim povrata novca, mnogo je lakse na aplikaciji pregledati sta je dostupno i kliknuti par puta da narucis, a ne zivkati restoran i objasnjavati sta hoces. Takodjer nekada budu popusti ili combo ponude pa se nadje neki dobar deal koji uzivo ne bi dobio.
Dzontra_Volta wrote: ↑08/10/2023 00:00
Nema ni ovdje ikakve naplate za dostavu kad sam preuzmes. Platis hranu karticom, pise ti za koliko ce biti gotova, udjes u restoran i pokupis. Uz to dobijes 10-15% povrat novca, znaci ako je jelo 10KM sljedecu narudjbu placas 1-1.5KM manje. Neki restorani podignu cijene pa taj povrat ustvari samo pokrije razliku izmedju cijena na aplikaciji i u restoranu, ali u vecini slucajeva su cijene iste uzivo i na Korpi.
A osim povrata novca, mnogo je lakse na aplikaciji pregledati sta je dostupno i kliknuti par puta da narucis, a ne zivkati restoran i objasnjavati sta hoces. Takodjer nekada budu popusti ili combo ponude pa se nadje neki dobar deal koji uzivo ne bi dobio.
Primjetih da kod Montane na narudžbu sa preuzimanjem od 18 KM dobih 0.90 KM povrata,a npr neki dan naručio u Mama Mia pizzu 8 KM dobio 1.20 KM povrata.
Haman Montana sklopila deal sa Korpom da samo preko njihove aplikacije rade jer ih nema na Glovu,a zauzvrat dobili minimalan procenat.
BHF_Manijak wrote: ↑07/10/2023 22:53
Znaci spustili su cijenu, jer su do neki dan bili digli na 13KM, barem je na Korpi ta cijena bila. Ocito je naglo pala prodaja, pa su spustili cijenu.
Mislim meni su top burgeri, ali opet vecina raje nece platiti 13KM.
Premal je burger. Nije mi zao dati te pare ako cu se najesti, ali tebi trebaju tri ona burgera da se najedes.
Primjetih da kod Montane na narudžbu sa preuzimanjem od 18 KM dobih 0.90 KM povrata,a npr neki dan naručio u Mama Mia pizzu 8 KM dobio 1.20 KM povrata.
Haman Montana sklopila deal sa Korpom da samo preko njihove aplikacije rade jer ih nema na Glovu,a zauzvrat dobili minimalan procenat.
Montana najviše vraća Korpa kredita, mi naručili 32KM hrane na poslu, vratilo nam 4,50KM kredita
xoklix wrote: ↑08/10/2023 00:54
iznos varira i nije identican za sve. Jednom sam dobro hajrovao na wheyu, 136KM, vratili mi 14KM Manji je, odnosno minimalan iznos na namirnicama iz marketa etc.
Kad smo kod montane, calzone s nekih 6 na 9 u koliko, 2 godine?
xoklix wrote: ↑08/10/2023 00:54
iznos varira i nije identican za sve. Jednom sam dobro hajrovao na wheyu, 136KM, vratili mi 14KM Manji je, odnosno minimalan iznos na namirnicama iz marketa etc.
Kad smo kod montane, calzone s nekih 6 na 9 u koliko, 2 godine?
Tako je, od COVID-a ovamo su dobro dobro digli cijene
Niko nije digao kao coffee station.
Pide bio 4,5KM sada je 9,5KM.
Dizalo se novisno o koroni, inflaciji, ratu u ukrajini, mjesečvim mijenama, rastu goriva, cijene bakra itd.
Naravno njihovo pravo da košta koliko god hoće, ali i moje da ne odem.
hopi wrote: ↑09/10/2023 21:13
Niko nije digao kao coffee station.
Pide bio 4,5KM sada je 9,5KM.
Dizalo se novisno o koroni, inflaciji, ratu u ukrajini, mjesečvim mijenama, rastu goriva, cijene bakra itd.
Naravno njihovo pravo da košta koliko god hoće, ali i moje da ne odem.