Takvih sam se i ja dosta sličnih slučajeva nagledao po Aliju. Isti artikal, isti prodavač, samo druga boja artikla ili neka druga manja varijacija artikla i onda bude ona astronomska poštarina, dok za drugu boju ili besplatna poštarina ili ona skroz razumna 1-3 KM. Ne kontam šta je fazon toga, ako je od istog prodavača?
Aliexpress- all about
Moderator: anex
- canvra888
#5401 Re: Aliexpress- all about
-
BiBi911
#5402 Re: Aliexpress- all about
canvra888 wrote: ↑30/09/2023 21:39Takvih sam se i ja dosta sličnih slučajeva nagledao po Aliju. Isti artikal, isti prodavač, samo druga boja artikla ili neka druga manja varijacija artikla i onda bude ona astronomska poštarina, dok za drugu boju ili besplatna poštarina ili ona skroz razumna 1-3 KM. Ne kontam šta je fazon toga, ako je od istog prodavača?
Mora I prodavac negdje zaradit.
- canvra888
#5403 Re: Aliexpress- all about
Na ovim bojama što slabije iduBiBi911 wrote: ↑30/09/2023 21:45canvra888 wrote: ↑30/09/2023 21:39
Takvih sam se i ja dosta sličnih slučajeva nagledao po Aliju. Isti artikal, isti prodavač, samo druga boja artikla ili neka druga manja varijacija artikla i onda bude ona astronomska poštarina, dok za drugu boju ili besplatna poštarina ili ona skroz razumna 1-3 KM. Ne kontam šta je fazon toga, ako je od istog prodavača?
Mora I prodavac negdje zaradit.
- Quaresma
#5404 Re: Aliexpress- all about
kupio usb type c kabal od brenda baseus na preporuku jednog forumasa ovde. na aliexpressu cini mi se da je bila onda dostava od 100 i nesto maraka ovamo. odem na ebay i platio mozda dostavu 2 dolara. 16 septembra narucio, danas preuzeo. svaka ćas. faith u one prave kineze restored 
-
tarowik336
#5405 Re: Aliexpress- all about
Koji si točno uzeo?Quaresma wrote: ↑02/10/2023 11:15 kupio usb type c kabal od brenda baseus na preporuku jednog forumasa ovde. na aliexpressu cini mi se da je bila onda dostava od 100 i nesto maraka ovamo. odem na ebay i platio mozda dostavu 2 dolara. 16 septembra narucio, danas preuzeo. svaka ćas. faith u one prave kineze restored![]()
- Quaresma
-
tarowik336
#5407 Re: Aliexpress- all about
I kažeš valja kabel?
- Quaresma
#5408 Re: Aliexpress- all about
Valja. Mozes ga slobodno kupiti ako vec planiras.
Ustekao telefon da se puni i vidim radi fast charging. Punio jutros i laptop, nikakvih problema.
Vjerovatno cu sebi kupiti kasnije jos par ovakvih razlicitih duzina i neka ih. Dok je jeftino i dok se shippa za Bosnu.
Kontam isto investirati i kvalitetan punjac/adapter/power brick, kako ko zove.
-
suit_up
#5409 Re: Aliexpress- all about
Pozdrav, kako sam bio odsutan i u nemogućnosti da preuzmem paket unutar 5 dana kako je pošta poslala obavijest, šta se dalje dešava sa istim? Hoće li ga ponovo poslati ili ću tražiti refundaciju sredstava?
- canvra888
#5410 Re: Aliexpress- all about
Mislim da nemaš pravo na punu refundaciju, jer je paket uredno bio dostavljen. Vjerovatno samo iznos paketa, bez iznosa poštarine.
Najbolje ti je da odeš do pošte i provjeriš je li im u kojem slučaju i dalje u magacinu. Moguće je da ga još nisu vratili nazad.
Last edited by canvra888 on 03/10/2023 19:26, edited 1 time in total.
-
tarowik336
#5411 Re: Aliexpress- all about
Ne znam što točno tražiš, ali ako želiš baš jedno čudovište od punjača koje može istovremeno puniti sve uređaje koje imaš u kući na maksimalnoj brzini punjenja, onda mislim da imam nešto za tebe jer baš sam neki dan naletio na reklamu za jedan novi punjač na tržištu. Pogledaj ovo, reklama je unutar prvih par minuta videa.
https://m.youtube.com/watch?v=meuV8tKixKk
U pitanju je UGREEN Nexode od 300W. Nažalost na Aliexpressu još nema točno ovaj model jer je previše nov, ali ima onaj manji od 30W istog dizajna. Doduše, nije neka šteta što ga nema jer ionako dostava sigurno ne bi bila ispod 100 maraka (i na ovaj manji model od 30W je 125 maraka, tako da...) Ali pretpostavljam da se može kupiti negdje na eBayu.
Elem, ovaj brand UGREEN se uz Baseus isto spominjalo u ovom threadu, možda ga je čak spominjala ista osoba, nisam siguran. Uglavnom, Baseus i UGREEN bi trebali biti među najkvalitetnijim kineskim brandovima kad su u pitanju kablovi i punjači, bar sam ja to tako shvatio.
Mada, primijetio sam da neki mobiteli znaju srat ako ih se ne uključi baš na punjač od tog istog proizvođača. Npr. meni moj Samsung sere s nekim upozorenjima na ekranu ako ga uključim u bilo šta drugo osim Samsung punjač. Pitam se bi li bilo takvih problema i sa ovim kvalitetnijim kineskim punjačima.
-
superOdlichan
-
tarowik336
#5413 Re: Aliexpress- all about
Nije dovoljno ako misliš ukopčat i laptop, samo on može pojest preko 100W ako je neki malo jači.superOdlichan wrote: ↑03/10/2023 23:34 Anker 736 bude na akciji na Amazonu, 100W GaN, 1x USB-A i 2x USB-C. Poznat, pouzdan brend, nova tehnologija, dovoljno portova, po mom mišljenju je 100W više nego dovoljno za sve danas.
-
superOdlichan
#5414 Re: Aliexpress- all about
Ovakvi koliko toliko "compact" punjači nisu namijenjeni da zamijene napojne adaptere koji konstantno napajaju laptop dok se isti koristi (pogotovo ako je neka zvijer od laptopa). Nisu bez razloga adapteri namijenjeni za tu svrhu poprilično velikih dimenzija.tarowik336 wrote: ↑04/10/2023 00:11
Nije dovoljno ako misliš ukopčat i laptop, samo on može pojest preko 100W ako je neki malo jači.
Punjač kao što je Anker je dovoljan da napuni bilo koji uređaj danas, međutim za zahtjevnije uređaje poput gaming laptopa ako se planira koristiti dok se puni treba kupiti za to specifični namijenjen adapter. To bi za ovakav jedan Anker bilo previše intenzivno te bi se konstantno pregrijavao.
Zbog tog sam mu preporučio Anker 100W misleći da mu više treba nešto poput punjača, ali on nek uzme sve ovo u obzir pa nek razmisli šta mu zaista treba.
- AstorH
- emotivac
- AstorH
- n+1
#5418 Re: Aliexpress- all about
Jest moja đevojka. Top stranica.
-
tarowik336
#5419 Re: Aliexpress- all about
Nakon početnog oduševljenja dugačkim kablovima, moram malo smanjit dojmove. Naime šta je problem... dvometarski kabel visi i više nego dovoljno je dugačak da dohvati do poda dok se mobitel puni. To u praksi znači da ga svaki dan bar dvaput dnevno zakačim nogom i srušim sa stola. Srećom, dosad nije bilo neke ozbiljnije štete, ali izgleda mi kao da je samo pitanje dana kada ću smrskat staklo na ekranu ili sjebat onaj konektor za punjenje.tarowik336 wrote: ↑29/09/2023 22:27 Ljudi moji, samo da vam kažem - USB kabel od dva metra (za punjenje mobitela) koji mi je jutros stigao je najbolja investicija koju sam napravio u životu.![]()
Kakav gušt, kakav osjećaj nevezanosti i slobode... osjećam se slobodnije nego kad sam se razveo.Osjećam se kao da mi je ovo falilo čitav život, a nisam ni znao da mi fali.
Ne mogu vjerovat da planetom još uvijek hodaju ljudi koji koriste kablove kraće od dva metra. Dva metra bi trebao biti defaultni minimum koji dolazi u kutiji uz svaki mobitel na tržištu, a svi ostali koji se prodaju zasebno bi trebali biti između 3-5 m dužine.![]()
I sve to skupa 2,6 maraka s dostavom. Dobra kvaliteta, guma mekana, korektna izrada. Malo je ostalo viška plastike oko konektora kad su ga vadili iz kalupa, ali sastrugao sam to žiletom, ništa strašno.
https://www.aliexpress.com/item/1005005076332506.html
Ovo na linku je micro USB, ali postoji i USB-C varijanta istog kabla.
BTW, uzeo sam zidarski metar i izmjerio dužinu. Ono što oni zovu 2m je ustvari naših 190 cm. Malo kradu, al jebiga. Bit će da su u Kini drugačiji centimetri od naših, zato su i oni tamo niži od nas.![]()
Ne znam... inače nisam trapav, ali sama dužina i oblik kabela formiraju savršen oblik u nešto za što je nemoguće ne zakačit nogom.
Uglavnom, da reiteriram sad sa svojih početnih tvrdnji. Jedan metar ne valja jer je prekratko i ne možeš ništa s tim, ali ne valja ni dva metra jer je recept za katastrofu. (that's what she said
Sad ću probat nać neki happy medium, neko zadovoljavajuće srednje rješenje. Idemo sa 1,5m.
-
Isaiah4110
#5420 Re: Aliexpress- all about
Sve cesce i cesce...bar su navodno pokusali i ulozili neki trud
kao da je ratno stanje ili neka apokalipsa samo na nasem podrucju...uzas! Neki i mogu poslati ali traze jos love sto je za sitnice neisplativo..
"dear friend,sorry to inform you that there is not available way for us to send this product to your country . we have tried many times, but all failed.so we have not choice but to inform you to cancel this order"
"Dear customers, because your zip code is relatively remote, the shipping cost is more expensive. sorry for causing you troubles."
"dear friend,sorry to inform you that there is not available way for us to send this product to your country . we have tried many times, but all failed.so we have not choice but to inform you to cancel this order"
"Dear customers, because your zip code is relatively remote, the shipping cost is more expensive. sorry for causing you troubles."
-
tarowik336
#5421 Re: Aliexpress- all about
Moguće da je sve skupa dio nekog šireg plana da se istjera svo stanovništvo s ovih prostora i da ga se iskoristi kao jeftinu radnu snagu za prljave poslove koje švabe više ne žele raditi tako što će im se život ovdje korak po korak učiniti potpuno nepodnošljivim, a na ovaj prostor zapadnog Balkana se naseli neke druge ljude s nekim drugim razlozima.Isaiah4110 wrote: ↑05/10/2023 12:12 Sve cesce i cesce...bar su navodno pokusali i ulozili neki trudkao da je ratno stanje ili neka apokalipsa samo na nasem podrucju...uzas! Neki i mogu poslati ali traze jos love sto je za sitnice neisplativo..
Možda vam ovo što sam upravo napisao zvuči naivno, glupavo ili paranoično, ali razmislite još jedanput.
Nedavno je na kanalu Podcast Velebit gostovao jedan bivši uposlenik UDBE, Željko Kekić, čovjek koji je jedno vrijeme bio i direktor obavještajne službe i još uvijek ima prste duboko u sustavu i raspolaže vezama i raznim konkretnim podacima, pa posvetite se malo tome i pogledajte i sami.
Vilica mi je pala do poda dok sam slušao stvari koje čovjek priča. Plan je britanske obavještajne službe dovući još pola milijuna migranata na ove prostore, zatim dati im pravo glasa i potpuno promijeniti poltičku i etničku sliku ovih prostora.
Podaci koje možemo čuti na dnevnom nivou iz raznih mainstream medija - i podaci kojima raspolažu države obavještajne službe su dvije različite stvari.
-
Isaiah4110
#5422 Re: Aliexpress- all about
Ljudi imaju i previse razloga da odleprsaju odavde i zivot postaje prilicno nepodnosljiv, a posiljke iz Kine nece bas uticati na to!tarowik336 wrote: ↑05/10/2023 12:56Moguće da je sve skupa dio nekog šireg plana da se istjera svo stanovništvo s ovih prostora i da ga se iskoristi kao jeftinu radnu snagu za prljave poslove koje švabe više ne žele raditi tako što će im se život ovdje korak po korak učiniti potpuno nepodnošljivim, a na ovaj prostor zapadnog Balkana se naseli neke druge ljude s nekim drugim razlozima.Isaiah4110 wrote: ↑05/10/2023 12:12 Sve cesce i cesce...bar su navodno pokusali i ulozili neki trudkao da je ratno stanje ili neka apokalipsa samo na nasem podrucju...uzas! Neki i mogu poslati ali traze jos love sto je za sitnice neisplativo..
Možda vam ovo što sam upravo napisao zvuči naivno, glupavo ili paranoično, ali razmislite još jedanput.
Nedavno je na kanalu Podcast Velebit gostovao jedan bivši uposlenik UDBE, Željko Kekić, čovjek koji je jedno vrijeme bio i direktor obavještajne službe i još uvijek ima prste duboko u sustavu i raspolaže vezama i raznim konkretnim podacima, pa posvetite se malo tome i pogledajte i sami.
Vilica mi je pala do poda dok sam slušao stvari koje čovjek priča. Plan je britanske obavještajne službe dovući još pola milijuna migranata na ove prostore, zatim dati im pravo glasa i potpuno promijeniti poltičku i etničku sliku ovih prostora.
Podaci koje možemo čuti na dnevnom nivou iz raznih mainstream medija - i podaci kojima raspolažu države obavještajne službe su dvije različite stvari.
- AstorH
#5423 Re: Aliexpress- all about
Kupujete te kablove kao da vam je uticnica na ulicnoj rasvjeti 
-
TheRedhead
- AstorH
#5425 Re: Aliexpress- all about
I ja to ne razumijem.TheRedhead wrote: ↑05/10/2023 14:56
pa ne mogu da vjerujem da se ne moze rastati od mobitela na sat vremena dok se puni, radite nesto drugo xD
Ja nikad ne koristim mob.kad je na punjenju. Samo ako je poziv. A trkeljat po njemu dok se puni nikad. Samo mu bat. sjebes.
Jos danas ima i fast charging zacas se napuni. Bem ga ni ja ne kontam toliku navezanost bar dok se puni.