Efendić pravi probleme. Ispao je iz vlasti i u Federaciji i u Kantonu, pa se sad osvećuje. Maksimalno će usporiti sve što može.El_comadante wrote: ↑04/10/2023 15:52Svašta. Znam da je bila priča da se nepravi jer to magistrala cesta pa zapelo kod federacije... Znači i ovi ublehaši, neznam šta onda čekaju što se neradiVladaFBiH wrote: ↑04/10/2023 10:36
da, jeste - XII Transverzala je od stupa do entiteta ali je ako sam dobro skontao i dio magistralne ceste tako da su cesste FBiH zadužene za nju
Podsjećamo, XII Transverzala koja je smještena na zapadnom rubu grada, je cesta sa dvije prometne trake (po jedna u svakom smjeru), i svakodnevno je zagušena prometom. Iz tog razloga prometnica se treba proširiti kako bi se zadovoljili sve veći prometni zahtjevi. Prilaz gradu sa sjevera je također ograničen zbog nedovoljnih prometnih kapaciteta. XII Transverzala će biti proširena na 4 trake i uključit de izgradnju Stupske petlje. Služit će lokalnom i tranzitnom prometu koji ulazi u grad sa nove zapadne zaobilaznice, te prometu koji ide južno ka Međunarodnom aerodromu Sarajevo.
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- thekupus
#17351 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
last mohicans
#17352 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Smrad Rumeni je davno pročitan, a samo seljoberi padaju na njegove seljačke fore. Na ovom KT kod Grasa je također zasrao, uveo je Mevludina na prostor,dok sve nije bilo spremno, Grasu je srušio one kučice uz obećanje da će im nekad napraviti. Svi koji ga bolje poznaju kažu jedan najobičniji samozaljubljenik u sebe, lažov i petljanac.
-
ramizovstrasni388
- problemnatravunu
#17354 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jarane, OSAM (8) je godina prošlo i skoro da ništa od toga urađeno nijeramizovstrasni388 wrote: ↑04/10/2023 16:38 Jedan tekst iz 2015.https://avaz.ba/vijesti/bih/203794/proj ... -metropola
-
ramizovstrasni388
#17355 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Biće akoboda inšala, samo sabura heheproblemnatravunu wrote: ↑04/10/2023 17:40Jarane, OSAM (8) je godina prošlo i skoro da ništa od toga urađeno nijeramizovstrasni388 wrote: ↑04/10/2023 16:38 Jedan tekst iz 2015.https://avaz.ba/vijesti/bih/203794/proj ... -metropola
i onda se ljudi oko mene ljute kad kažem da mladi ne trebaju ići odavde......dakle , ne trebaju ići, nego BJEŽATI
- Haris.ba
-
mistek
#17357 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ali ne treba im Efendić za mali milion projekata. Uostalom, i tog Efendića mogu povaliti za godinu dana, a do tada spremiti masu stvari.
- Nulta transverzala je projekat za koji ti samo treba dobro da radiš, ni pare, ni ništa drugo. Očekivao sam da riješe to.
- Prva transverzala je slična stvar. I zaista shvatam da se radi o kompleksnijem projektu kroz Bare, ali sam očekivao da će ovi da riješe ovu cestu do Velešića, a Boga mi i da Kobilju Glavu zaobiđu.
- Južna longitudinala se ne miče.
- Ako hoće Efendiću šamar, što ne krenu u realizaciju dijela GA od Pofalića do Velešića? Pisao sam više puta, a evo opet, da bi ta saobraćajnica, od FDS do spoja sa I transverzalom u Velešićima bila izuzetno korisna. GA se neće napraviti nikad, ali ta cesta bi bila izuzetno korisna.
- Spoj Mostarsko-Vlakovo, sve preduslove imaju.
- Rekonstrukcija postojećih cesta o kojoj smo već pričali. Evo opet da ne idemo u Novi Grad (mada ni tu nema problema jer se ništa opština ne pita), ali da riješe raskrsnicu kod FDS da nije Kandahar, da srede Ložioničku s raskrsnicom kod Mercatora, da srede raskrsnicu kod Željezničke stanice generalno i riješe gužve, da modernizuju Kotromanićevu u centru i sl.
- Nulta transverzala je projekat za koji ti samo treba dobro da radiš, ni pare, ni ništa drugo. Očekivao sam da riješe to.
- Prva transverzala je slična stvar. I zaista shvatam da se radi o kompleksnijem projektu kroz Bare, ali sam očekivao da će ovi da riješe ovu cestu do Velešića, a Boga mi i da Kobilju Glavu zaobiđu.
- Ako hoće Efendiću šamar, što ne krenu u realizaciju dijela GA od Pofalića do Velešića? Pisao sam više puta, a evo opet, da bi ta saobraćajnica, od FDS do spoja sa I transverzalom u Velešićima bila izuzetno korisna. GA se neće napraviti nikad, ali ta cesta bi bila izuzetno korisna.
- Rekonstrukcija postojećih cesta o kojoj smo već pričali. Evo opet da ne idemo u Novi Grad (mada ni tu nema problema jer se ništa opština ne pita), ali da riješe raskrsnicu kod FDS da nije Kandahar, da srede Ložioničku s raskrsnicom kod Mercatora, da srede raskrsnicu kod Željezničke stanice generalno i riješe gužve, da modernizuju Kotromanićevu u centru i sl.
- nepass1
#17358 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Trojka ubleha jednu stepenicu nize od sda. S
Svaka cast za prugu i porodiljske naknade, ostalo velika nula. Bar sto se tice sarajeva sve isto kao prije 15g eventualno gore. Mupa nema, rada nema, zdravstva nema
Svaka cast za prugu i porodiljske naknade, ostalo velika nula. Bar sto se tice sarajeva sve isto kao prije 15g eventualno gore. Mupa nema, rada nema, zdravstva nema
- Hajvan
#17359 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
ja sam mislio da ce nultu tijesiti u prvoj godini na vlasti i to sam jos mislio da ce izgradsiti reprezentatvnu aveniju sa sirokim plocnicima, drvoredom, te odmaknutu od zgrada drzavnih institucija....mistek wrote: ↑04/10/2023 22:42 Ali ne treba im Efendić za mali milion projekata. Uostalom, i tog Efendića mogu povaliti za godinu dana, a do tada spremiti masu stvari.
mislio sa da ce i na Prvoj trlalalalai biti uradjen masivan kruzni tok barem, te da ce revitalizirati i prosiriti trg Zrtava Srebrenice kao i da ce raditi na rijesenju dijagonalne pjesacke zone od trga do M. Dvora
silly me
ovdje zive mali samozivi snjaci koje je uglavnom gladan qrac pravio- jedina vizija i jedini poriv koji imaju je uski sitni licni interes
nesposobna govvna ko i sda- bez vizije, maste, snaga, volje, hrabrosti i poriva za bilo kkav znacajna iskorak ka napretku.
ukratko, Biljana Plavsic nam(vam) se smije
Last edited by Hajvan on 04/10/2023 23:12, edited 1 time in total.
- drug_profi
#17360 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ide rekonstrukcija kantonalne vlade pa cemo vidjeti ima li nekih korekcija, osim ovih ocekivanih izmjena.
Recimo premijer djeluje jako nevidljiv i pogubljen.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#17361 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Premijer je teska kamilicadrug_profi wrote: ↑04/10/2023 23:12 Ide rekonstrukcija kantonalne vlade pa cemo vidjeti ima li nekih korekcija, osim ovih ocekivanih izmjena.
-
Mrvice_ba
#17362 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Premijer iz njihove stranke uci, upiso je srednju školu. Ima kontrolni iz fizike nemojte ga.
-
mistek
#17363 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
A ekspoze mu i jeste bio najava svega ovoga. Bukvalno, gluplji dokument nije izbačen nikad
Gomila nabuloza, nijedna konkretna stvar i sve samo naj naj
Evo recimo što se tiče "saobraćaja", bila su dva pasusa šuplje priče.
- Kontinuitet u razvoju javnog gradskog saobraćaja - tu se uglavnom realizuju projekti od ranije. Trole za Vogošću, razvijanje sistema, stanice i ostalo, nula. Direktno je obećana trola do Vogošće u ovom mandatu, adaptivno upravljanje saobraćajem, elektronsko plaćanje karata, plus otpočinjanje projekata za tramvaj na Šipu i Dobrinji (
).
- Smanjenje broja automobila na ulicama, izgradnja biciklističkih staza i proširenje pješačkih zona - ako se ne varam, ništa već odavno nije rađeno u tom smjeru, a kamoli uhvatiti se u koštac s najezdom romobila.
- Poboljšanje uslova u vezi sa prigradskom željeznicom, izgradnja parkinga i rampi - ništa se ovdje ne dešava i ne misli dešavati.
Na kraju veli "Resor saobraćaja će biti jedan od najvidljivijih i osjetim ushićenje najavljujući sve ove projekte.".
Evo recimo što se tiče "saobraćaja", bila su dva pasusa šuplje priče.
- Kontinuitet u razvoju javnog gradskog saobraćaja - tu se uglavnom realizuju projekti od ranije. Trole za Vogošću, razvijanje sistema, stanice i ostalo, nula. Direktno je obećana trola do Vogošće u ovom mandatu, adaptivno upravljanje saobraćajem, elektronsko plaćanje karata, plus otpočinjanje projekata za tramvaj na Šipu i Dobrinji (
- Smanjenje broja automobila na ulicama, izgradnja biciklističkih staza i proširenje pješačkih zona - ako se ne varam, ništa već odavno nije rađeno u tom smjeru, a kamoli uhvatiti se u koštac s najezdom romobila.
- Poboljšanje uslova u vezi sa prigradskom željeznicom, izgradnja parkinga i rampi - ništa se ovdje ne dešava i ne misli dešavati.
Na kraju veli "Resor saobraćaja će biti jedan od najvidljivijih i osjetim ushićenje najavljujući sve ove projekte.".
- mayab
#17364 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
morebit neima para
- Hajvan
#17365 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ako ima para za revitalizaciju puteva lokalnog karaktera, te za izgradnju kruznih tokova u sredinama koje imaju 40-50 puta manje i saobracaja i stanovika, ne znam kako nema za 200 metara nulte trnsverzlalalale, na primjer
Ili je entiet fbih Zivotinjska farma, pa su svinje jednakijie od drugih zivotinja?
Ili je entiet fbih Zivotinjska farma, pa su svinje jednakijie od drugih zivotinja?
-
The BEN10
#17366 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Evo ipak su nešto kao planirali uraditi:El_comadante wrote: ↑04/10/2023 15:52Svašta. Znam da je bila priča da se nepravi jer to magistrala cesta pa zapelo kod federacije... Znači i ovi ublehaši, neznam šta onda čekaju što se neradiVladaFBiH wrote: ↑04/10/2023 10:36 da, jeste - XII Transverzala je od stupa do entiteta ali je ako sam dobro skontao i dio magistralne ceste tako da su cesste FBiH zadužene za nju
Podsjećamo, XII Transverzala koja je smještena na zapadnom rubu grada, je cesta sa dvije prometne trake (po jedna u svakom smjeru), i svakodnevno je zagušena prometom. Iz tog razloga prometnica se treba proširiti kako bi se zadovoljili sve veći prometni zahtjevi. Prilaz gradu sa sjevera je također ograničen zbog nedovoljnih prometnih kapaciteta. XII Transverzala će biti proširena na 4 trake i uključit de izgradnju Stupske petlje. Služit će lokalnom i tranzitnom prometu koji ulazi u grad sa nove zapadne zaobilaznice, te prometu koji ide južno ka Međunarodnom aerodromu Sarajevo.
https://jpdcfbh.ba/bs/novosti/projekat- ... erzale/142
Projekat izgradnje XII transverzale
27.04.2023.
U sjedištu JP Ceste Federacije BiH u Sarajevu, danas je upriličen sastanak na temu intenziviranja aktivnosti u okviru Projekta izgradnje XII transverzale.
Sastanku su prisustvovali načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, pomoćnici načelnika općine Novi Grad, direktor Direkcije za puteve KS, Selmir Kovač sa saradnicima, te Uprava i predstavnici JP Ceste FBiH.
Odlukom Vlade o usvajanju Programa utroška sredstava „Kapitalni transferi javnim preduzećima – Sufinansiranje izgradnje XII transverzale, spoj od Stupske petlje do aerodroma Sarajevo“ od 06.04.2023., JP Ceste FBiH imenovano je za implementatora izgradnje predmetnog projekta.
Odobrena sredstva u iznosu od 2.000.000,00 KM namijenjena su za projektiranje i ekspropraciju.
Obzirom na važnost ovog projekta za Kanton Sarajevo, grad Sarajevo, te općine Ilidžu i Novi Grad, te ranije zajedničke aktivnosti na realizaciji projekta XII transverzale, održan je sastanak svih zainteresiranih strana kako bi se upoznale sa problemima te zajednički koordinirale aktivnosti na njihovom prevazilaženju, i uspješno implementirala odobrena sredstva.
-
Dimu1927
#17367 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa rijesili su nultu, srusili zid i napravili malo ljepsi ulaz na parking 
- VladaFBiH
#17368 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
na Sjevernoj isto nema Efendićamistek wrote: ↑04/10/2023 22:42 Ali ne treba im Efendić za mali milion projekata. Uostalom, i tog Efendića mogu povaliti za godinu dana, a do tada spremiti masu stvari.
-
vanjki
#17369 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jucer Steta na N1 nespominje IV transferzalu i da su svi rokovi probijeni davno na spoju sa autoputem i kruznim tokom. Rade li oni iz Euroasfalta ista
-
mistek
#17370 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma eto Sjevernu da kao i ne zamjeram, jer shvatam da su eksproprijacija i projekat kompleksniji. Al eto, što kažeš, da barem neke aktivnosti pokažu, da ideja nije mrtva. Po meni je ključni Sjeverne opet u NG. Kada bi nekim čudom završili ovaj dio od novog kružnog kod Remize do VI transverzale (ali baš putanjom kojom je Sjeverna predviđena) i kad bi sredili VI transverzalu, tj. ulicu Alije Kučukalića u kompletu, taj dio bi već prodisao i osjetilo bi se na cijelom gradu. Isto ko što bi nastavak do Stupa bio maestralan, a jednostavan je za riješiti.
Ali, sve u svemu, previše je jednostavnih stvari koje se ne rješavaju, a koje su morali do 2026. recimo. To su: nulta, prva, deveta, dvanaesta, južna i priključak Mostarsko-Vlakovo. Ovo je, po meni, minimum minimuma. Nulta, deveta, dvanaesta i Mostarsko da se riješe potpuno, na prvoj da se završi tunel KG i dođe do Pennya, a na južnoj da se spoji Grbavica i na kontra bar neki dio raščisti i pokaže da je projekat živ.
-
Naslovnica
#17371 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ono kod GRAS-a je za robijanja.last mohicans wrote: ↑04/10/2023 16:23 Smrad Rumeni je davno pročitan, a samo seljoberi padaju na njegove seljačke fore. Na ovom KT kod Grasa je također zasrao, uveo je Mevludina na prostor,dok sve nije bilo spremno, Grasu je srušio one kučice uz obećanje da će im nekad napraviti. Svi koji ga bolje poznaju kažu jedan najobičniji samozaljubljenik u sebe, lažov i petljanac.
Nigdje nikoga danima.
Klasičan primjer naše nesposobnosti i talova.
-
The BEN10
#17372 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
mistek wrote: ↑05/10/2023 11:27Ma eto Sjevernu da kao i ne zamjeram, jer shvatam da su eksproprijacija i projekat kompleksniji. Al eto, što kažeš, da barem neke aktivnosti pokažu, da ideja nije mrtva. Po meni je ključni Sjeverne opet u NG. Kada bi nekim čudom završili ovaj dio od novog kružnog kod Remize do VI transverzale (ali baš putanjom kojom je Sjeverna predviđena) i kad bi sredili VI transverzalu, tj. ulicu Alije Kučukalića u kompletu, taj dio bi već prodisao i osjetilo bi se na cijelom gradu. Isto ko što bi nastavak do Stupa bio maestralan, a jednostavan je za riješiti.
Ali, sve u svemu, previše je jednostavnih stvari koje se ne rješavaju, a koje su morali do 2026. recimo. To su: nulta, prva, deveta, dvanaesta, južna i priključak Mostarsko-Vlakovo. Ovo je, po meni, minimum minimuma. Nulta, deveta, dvanaesta i Mostarsko da se riješe potpuno, na prvoj da se završi tunel KG i dođe do Pennya, a na južnoj da se spoji Grbavica i na kontra bar neki dio raščisti i pokaže da je projekat živ.
- VladaFBiH
#17373 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
istina ali da su do sada 1-2 kuće godišnje otkupljivali do sada bi trasa bila čista. Trojka je već tu 5. godina i ne vidim da su igdje mrdnuli sa cestama - sreća njihova da su imali naslijeđeni projekt tramvajske pruge jer ne bi ni to uradili do sada već bi eventualno sada nekada krenuli sa rekonstrucijom i to u najboljem slučaju.mistek wrote: ↑05/10/2023 11:27Ma eto Sjevernu da kao i ne zamjeram, jer shvatam da su eksproprijacija i projekat kompleksniji. Al eto, što kažeš, da barem neke aktivnosti pokažu, da ideja nije mrtva. Po meni je ključni Sjeverne opet u NG. Kada bi nekim čudom završili ovaj dio od novog kružnog kod Remize do VI transverzale (ali baš putanjom kojom je Sjeverna predviđena) i kad bi sredili VI transverzalu, tj. ulicu Alije Kučukalića u kompletu, taj dio bi već prodisao i osjetilo bi se na cijelom gradu. Isto ko što bi nastavak do Stupa bio maestralan, a jednostavan je za riješiti.
Što se mene tiče njihov "honey moon" je odavno prošao i sada treba iznositi sav prljavi veš, pljuvati tamo gdje treba i naravno ako nešto dobro urade pohvaliti ih.
- Haris.ba
- JavierBosnia
#17375 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ovo sredjivanje desne trake na glavnoj je veoma lose uradjeno, a vidim RAD pise da sahtovi nisu predvidjeni ugovorom da se srede.
Lose i nepromisljeno jer bi ovo trebalo da bude projekat od velikog znacaja jer se ne radi tako cesto
Lose i nepromisljeno jer bi ovo trebalo da bude projekat od velikog znacaja jer se ne radi tako cesto