Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
koliko znam unuttasnjost vise nije takva nit ga kupuju radi toga svakako, a meni je ovaj ok dizajn
ne mogu duster i vitara sa ovim u istu recenicu al nikako..
ono sto me odbija kod ovih njihovih novijih vozila su potrosnja i cvt only
Pa kažeš da nije skup kao SUV, pa ti ja dadoh primjer par jeftinih SUV modela sa korektnim pogonom koji su daleko jeftiniji od Subarua. A ne može biti skup naravno kao neki drugi premijum SUV-ovi kada i nema šta sem pogona da ponudi.
Subaru je specifičan i zato ga cijenim, u današnje vrijeme furati tvrdoglavo svoj fazon je sve samo ne lako. I zbog tog njihovog pravca praktično ga ne možeš ni pravilno uporediti sa nekim.
Na onim roller testovima se ni Subaru nije bas proslavio sa pogonom. U takvim situacijama se vidi koliko elektronika moze pomoci mehanici iako na prvu nema logike. Dzaba sve kad vrti tockove koji nemaju grip u prazno
Ne znam otkud baš toliki hejt prema suvićima. Da se razumijemo, nisam ni ja neki fanatik suvova, niti trenutno vozim takvo vozilo a ne vjerujem da ću s obzirom na koji cjenovnik rang gađam tj raspolažem.
Mada ne bi se bunio protiv jednog x3, sa nekim finim dizelom, 4x4,dobrom opremom, ali kao sto velim, izvan mog je ranga, pogotovo godišta i kilometraže koje želim.
hopi wrote: ↑03/10/2023 19:00
Ne znam otkud baš toliki hejt prema suvićima. Da se razumijemo, nisam ni ja neki fanatik suvova, niti trenutno vozim takvo vozilo a ne vjerujem da ću s obzirom na koji cjenovnik rang gađam tj raspolažem.
Mada ne bi se bunio protiv jednog x3, sa nekim finim dizelom, 4x4,dobrom opremom, ali kao sto velim, izvan mog je ranga, pogotovo godišta i kilometraže koje želim.
Ovi sto su ko fol protiv suv..guzice bi dali da ga imaju u garazi..
Ja uopšte ne hejtam SUV, postoje neki modeli koje bih vrlo rado posjedovao. Ja hejtam činjenicu da se sve živo pretvorilo u SUV i bukvalno sve ostale verzije lagano odumiru.
Pošto znamo svi da ne postoji multifunkcionalna sprava koja neku radnju obavlja bolje od specijalizovane sprave, jasno je da mnogi dobri automobili stradaše kako bi živila neka klasa auta u svemu prosječna.
Slažem se, ne mora sve biti ko Fol suv, podignuto, izgledom da podsjeca na suv, puno ih u ponudi itd. Ali ne vidjeti niti jednu prednost u tome je hejt.
Kada bi me sada neko pitao koje bi auto (a da se držimo u domenu realnosti koliko toliko) rekao bi x3 ili onaj jaguarov suv.
A ovo suv suvić
Sve je u masi i pogonu
Realno sve ispod 2000kg su igracke i slabo ces naci nesto vise u odnosu na lemuzin...
Dignut spusten, manje vise, nije to neka japija
Ja od kolege vozao x1
Nikakav ja osjecaj velikih kola nisam imao. Ni da je to aman nesto, sto bi narod rekao đip
hopi wrote: ↑03/10/2023 20:10
Slažem se, ne mora sve biti ko Fol suv, podignuto, izgledom da podsjeca na suv, puno ih u ponudi itd. Ali ne vidjeti niti jednu prednost u tome je hejt.
Kada bi me sada neko pitao koje bi auto (a da se držimo u domenu realnosti koliko toliko) rekao bi x3 ili onaj jaguarov suv.
Pa ne vidim ni jednu prednost u tome što sve ima izgled terenca, a pola njih nije prošlo pored terenca.
Poenta mog pisanja jeste da postoje SUV modeli koji su mi baš dobri. Ali me nervira, evo lupam primjer, što je nestao ili će nestati VW polo GTI ili Clio RS koji je legendaran Hot hatch, a nastali su Taigo i Captur koji su neki kvazi terenci sa malo većim klirensom i naljepljenim plastikama bez ključnih stvari pa makar i opcionih poput 4x4 pogona.
A ko to od nas vozi takve aute? Rijetko! Ljutimo se na nesto sto nismo podrzali ni sekunde tipa da si kupio to auto ili pis‘o VW zbog gasenja nekih modela. Realno, tako je kako je, srat po forumu uvijek mozemo
Rockefeller wrote: ↑04/10/2023 09:13
A ko to od nas vozi takve aute? Rijetko! Ljutimo se na nesto sto nismo podrzali ni sekunde tipa da si kupio to auto ili pis‘o VW zbog gasenja nekih modela. Realno, tako je kako je, srat po forumu uvijek mozemo
Ma ovi "ljubitelji" i "strucnjaci" bi da se specijalno auta po njihovom ukusu prave, a bukvalno nijedan nije kupio novo auto.
citroen xm wrote: ↑03/10/2023 20:02
Ja uopšte ne hejtam SUV, postoje neki modeli koje bih vrlo rado posjedovao. Ja hejtam činjenicu da se sve živo pretvorilo u SUV i bukvalno sve ostale verzije lagano odumiru.
Pošto znamo svi da ne postoji multifunkcionalna sprava koja neku radnju obavlja bolje od specijalizovane sprave, jasno je da mnogi dobri automobili stradaše kako bi živila neka klasa auta u svemu prosječna.
Ako su dobri sto ih narod ne kupuje? Ne bi nista propalo da se prodaje u dovoljnom broju.
citroen xm wrote: ↑03/10/2023 20:02
Ako su dobri sto ih narod ne kupuje? Ne bi nista propalo da se prodaje u dovoljnom broju.
jer je glup generalno i vodi se da je najbolje imat sto i vecina
jer je glup generalno i vodi se da je najbolje imat sto i vecina
Pa pitaj svakog od njih, reci ce ti da su ostali glupi jer ne voze to sto i oni. Kao sto i ti za njih pises. Znaci, nije do toga ko je glup nego do perspektive