Kosovo

Post Reply
ReymondReddington

#3526 Re: Kosovo

Post by ReymondReddington »

swanfilter wrote: 02/10/2023 21:28
ReymondReddington wrote: 02/10/2023 21:24

Cilj je da se sukob zadrzi. 12 godina visoki predstavnik prstom nije mrdnuo u Bih to ti je dovoljan dokaz. Rijesavanje situacije u Bih je za zapda puno lakse od pitanja Kosova pa ga nece da rijese. Zasto mislis da ce rijesiti pitanje Kosova?

Treba sacekati ishod rata u Ukrajini mozda i tamo na kraju bude neki dejton.

Nesto mi mirise, da Ukri nisu picici kao mi ovdje onomad. I da nece popustiti makar ih se zapad odrekao, pa i prijetio kaznom kao nama ovdje. Jer taj narod je ruskog zuluma kusao i vise nego dovoljno ...
Nema veze hoce li se oni boriti. Pitanje je hoce li zapad dozvoliti Rusiji da uzme Krim. Od 2014 Ukrajina ga ne kontrolise ali je defakto njihov teritorijalno. Ako zapad sad dozvoli da to bude dio Rusije mi smo ga ovdje popusili. Isto ti je onda vezano i za Kosovo. Cim Srbija prizna da Kosovo nije teritorijalno njihovo mi cemo biti u problemu. Jedini plus u vezi Kosova je sto je on bio autonomna pokrajina u Jugoslaviji. To zapad donekle moze koristiti da objasni zasto kosovo moze biti drzava.
zilog

#3527 Re: Kosovo

Post by zilog »

ReymondReddington wrote: 02/10/2023 21:39

Nesto mi mirise, da Ukri nisu picici kao mi ovdje onomad. I da nece popustiti makar ih se zapad odrekao, pa i prijetio kaznom kao nama ovdje. Jer taj narod je ruskog zuluma kusao i vise nego dovoljno ...
Nema veze hoce li se oni boriti. Pitanje je hoce li zapad dozvoliti Rusiji da uzme Krim. Od 2014 Ukrajina ga ne kontrolise ali je defakto njihov teritorijalno. Ako zapad sad dozvoli da to bude dio Rusije mi smo ga ovdje popusili. Isto ti je onda vezano i za Kosovo. Cim Srbija prizna da Kosovo nije teritorijalno njihovo mi cemo biti u problemu. Jedini plus u vezi Kosova je sto je on bio autonomna pokrajina u Jugoslaviji. To zapad donekle moze koristiti da objasni zasto kosovo moze biti drzava.
Dovoditi Kosovo u vezu sa Krimom, ili BiH, mozes samo ako mislis da je istorija pocela 2000. Nisu Amerika i zapad intervenisali 1999. zbog toga sto je Kosovo bilo AP, nego zato sto se pokusao ponoviti genocid, vec pocinjen u BiH. Kasnijim priznanjem su samo potvrdili da nece dozvoliti da Kosovo ponovo padne u ruke krvnika, koji ga i dan danas, zamisljaju - bez Albanaca.
swanfilter

#3528 Re: Kosovo

Post by swanfilter »

ReymondReddington wrote: 02/10/2023 21:39

Mislim da zapad nece bas tako olako popustiti po pitanju Krima jer je Rusima jedina baza u ovom djelu svijeta, a da imaju dodir sa istim. Onaj njihov dio CM je nizasta.

Zato je CG u NATO primljena, jer ovi stoljecima preko Srbije sanjaju Jadran.

Zato je Putin branio Asada, da ne izgubi i Tartus.
Athlon64

#3529 Re: Kosovo

Post by Athlon64 »

Caterpilar wrote: 02/10/2023 20:41
pritchard wrote: 02/10/2023 19:42 Ja fkt ne kontam kako ljudi zamišljaju da se 10ak k Srba u Lukavici geografski odvojenih od svega negdje "otcepi" od 400 000 Bošnjaka ili recimo Doboj okružen sa svih strana... Ako se to ne bi oslobodilo u prvim danima nekakve akcije, e onda nam ni ne treba država. :bih:
ne daj Bože da bude , ali MZ ti neće dozvoliti nikakve akcije , da je Doboj 100x u okruženju
Za tebe konkretno znam iz kojih si se namjera registrovao na ovaj forum.

Ali ti samo mogu reći? Jel misliš da će neko u tom slučaju pitati MZ za bilo šta?

Nadajte se.
Bossona

#3530 Re: Kosovo

Post by Bossona »

Tyke

#3531 Re: Kosovo

Post by Tyke »

Mozda ja ne upratim toliko, ali kakvo je misljenje Albanije o svemu ovome, kako ovaj napad tako i cijela situacija oko relacije Kosovo-Srbija?
Ne vidim neke njihove istupe, nastupe, pritiske, podrsku jednoj strani ("svojima", ako se to tako moze nazvati), ne citam cesto o Velikoj Albaniji i pripajanjima sa Kosovom i te fazone.
tramvajtrojka

#3532 Re: Kosovo

Post by tramvajtrojka »

sime_cipol wrote: 02/10/2023 16:38
Peacean wrote: 02/10/2023 14:52 Vučić večeras na CNN, očekujem da će suzu da pusti :-D
Zamisli da ga Amanpur ispituje na CNN :D
sinoc ga je ubila nogama u vugla :lol: :lol:
axe22

#3533 Re: Kosovo

Post by axe22 »

tramvajtrojka wrote: 03/10/2023 08:55
sime_cipol wrote: 02/10/2023 16:38

Zamisli da ga Amanpur ispituje na CNN :D
sinoc ga je ubila nogama u vugla :lol: :lol:
Ma Vucko razvalio CNN, jos ne mogu doci sebi.
(naslovnice medija u Srbiji)
DonieBrasco

#3534 Re: Kosovo

Post by DonieBrasco »

Bossona wrote: 03/10/2023 05:45
Sta mislite da li bi KFOR reagovao ili bi se povukli, da ne napisem da li bi NATO reagovao, na kraju krajeva da li bi EU, USA, qurceva međunarodna zajednica reagovala ?

Ja msilim da bi kosovari bili prepusteni sami sebi, da bi stranci zažmirili, a to bi bila poruka i RS-u da mogu svoje da provode, a budite sigurni kad bi ovo krenulo da ni Zagreb ne bi okljevao za svoj dio BiH.
istra_hr

#3535 Re: Kosovo

Post by istra_hr »

DonieBrasco wrote: 03/10/2023 10:06
Sta mislite da li bi KFOR reagovao ili bi se povukli, da ne napisem da li bi NATO reagovao, na kraju krajeva da li bi EU, USA, qurceva međunarodna zajednica reagovala ?

Ja msilim da bi kosovari bili prepusteni sami sebi, da bi stranci zažmirili, a to bi bila poruka i RS-u da mogu svoje da provode, a budite sigurni kad bi ovo krenulo da ni Zagreb ne bi okljevao za svoj dio BiH.
:lol:
Da, bas jedva cekamo neki novi rat i pizd..a..rije
I ja, koji sam prosao rat ... i moj sin i slicni-koji bi trebali kao to, izvesti.
Bas smo optereceni "nekim svojim dijelom BiH".
Nemam pametnijeg posla
Ajde, smanji dozivljaj...
Problemi su ti na drugoj strani/istoku ... ako nisi to do sad, napokon, shvatio.. 8)
DonieBrasco

#3536 Re: Kosovo

Post by DonieBrasco »

Normalni ljudi u regionu ne zele rat slazem se ali politke Zagreba i Beograda nisu odustale od ideja 90-ih po pitanju BiH i bosnjaka.
saimidin

#3537 Re: Kosovo

Post by saimidin »

Upravu si u smislu da ne bi krenuli da nešto brane, ni na kosovu ni u :bih:

Ali bi nakon što četnici ostvare neki napredak i krenu sa ukopavanjem, oni bi uletili da razdvoje "sukobljene strane" i spriječe dalju eskalaciju, stradanje bla bla bla

Na kosovu ni četnici nemaju ilizije da mogu uzeti sve i tu im je cilj sjever plus još mjesta uz granicu sa vučićstanom

Ps
U :bih: prvo je brčko, zatim goražde, a ako ih krene uzet će sve što ne pruži otpor, a hr će uzeti zap herc sigurno i posavinu vjerovatno, ali je pitanje šta rade srednjoj bosni
istra_hr

#3538 Re: Kosovo

Post by istra_hr »

@DonieBrasco
Mislim da nisi u pravu za "politiku Zagreba".

Imamo i mi layavaca/kretena, koji pričaju svasta.
Nismo ni mi HR-zapadni susjedi "nevinašca", niti ću to ikada tvrditi ...
ali, generalno rečeno - malo mi je smiješno (blago-pristojno rečeno) kad nas svrstavate u "isti koš" sa istočnim komšijama, u pogledu apetita prema BiH. 8-)
agim.

#3539 Re: Kosovo

Post by agim. »

Od danas prenos kanala "Arena Sport" za Kosovo je zabranjen

Mediji: ArenaSport na Kosovu emitovala “Slava herojima”

„Arena sport“, koju emituje nekoliko kablovskih operatera na Kosovu, u subotu je u više sportskih emisija emitovala snimke koji se odnose na slučaj napada u Banjskoj u Zvečanu .

Image

=========================================================================================

Milan Radoičić, kontroverzni biznismen koji je, prema sopstvenim tvrdnjama, organizator oružanog sukoba u Banjskoj na Kosovu u kojem su poginule četiri osobe, uhapšen je danas, saopštio je MUP Srbije.

Hadžiju: Čekamo da Sud zvanično zatraži međunarodnu poternicu za Radoičićem, trebalo bi da mu se sudi na Kosovu
Malesija

#3540 Re: Kosovo

Post by Malesija »

https://www.novosti.rs/hronika/hapsenja ... tvo-tereti

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Milan Radoičić se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle, Federacija BIH, koje mu je isporučivano na teritoriji Grada Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokcijama na teritoriji AP Kosova i Metohije, gde ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama, pa je kao kolovođa grupe sa više NN lica, zajedničkim delovanjem i opšte opasnom radnjom 24. septembra izazvao opasnost za život ljudi u mestu Banjska na teritoriji AP KIM.
Excel2

#3541 Re: Kosovo

Post by Excel2 »

Liku odredjen pritvor za aktivnosti u kojima su trojica njegovih kompanjona ubijena i dobili dan zalosti u Srbiji. Pa je li ovo moguce samo u Srbiji?
Lincoln-Burrows

#3542 Re: Kosovo

Post by Lincoln-Burrows »

Kaže ovaj ministar Kosova kako je zapljenjeno dosta teškog naoružanja
ima i bombi itd. Nije mi jasno kako su tako malo toga iskoristili.
Sanjarko

#3543 Re: Kosovo

Post by Sanjarko »

agim. wrote: 03/10/2023 15:18 Od danas prenos kanala "Arena Sport" za Kosovo je zabranjen

„Arena sport“, koju emituje nekoliko kablovskih operatera na Kosovu, u subotu je u više sportskih emisija emitovala snimke koji se odnose na slučaj napada u Banjskoj u Zvečanu .

Image

=========================================================================================

Milan Radoičić, kontroverzni biznismen koji je, prema sopstvenim tvrdnjama, organizator oružanog sukoba u Banjskoj na Kosovu u kojem su poginule četiri osobe, uhapšen je danas, saopštio je MUP Srbije.

Hadžiju: Čekamo da Sud zvanično zatraži međunarodnu poternicu za Radoičićem, trebalo bi da mu se sudi na Kosovu
Super sport digital 1, 2, 3 i Sportova Kosovo 1 i 2, ne znam ima li još tih kanala Albanskih.

Tu ja pratim tekme.👍
Kiki_Musampa

#3544 Re: Kosovo

Post by Kiki_Musampa »

Lincoln-Burrows wrote: 03/10/2023 17:11 Kaže ovaj ministar Kosova kako je zapljenjeno dosta teškog naoružanja
Jebeno je to kad žrtva puca nazad :mrgreen:
Da su bili vezani žicom iza ledja,e tu bi vidjeo herojstva,streljanja,bacanje bombi u prostorije sa zatvorenicima itd
Sanjarko

#3545 Re: Kosovo

Post by Sanjarko »

Kiki_Musampa wrote: 03/10/2023 17:22
Lincoln-Burrows wrote: 03/10/2023 17:11 Kaže ovaj ministar Kosova kako je zapljenjeno dosta teškog naoružanja
Jebeno je to kad žrtva puca nazad :mrgreen:
Da su bili vezani žicom iza ledja,e tu bi vidjeo herojstva,streljanja,bacanje bombi u prostorije sa zatvorenicima itd
A snimila ih dronovima prije toga.
agim.

#3546 Re: Kosovo

Post by agim. »

Malesija wrote: 03/10/2023 17:02 https://www.novosti.rs/hronika/hapsenja ... tvo-tereti

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Milan Radoičić se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle, Federacija BIH, koje mu je isporučivano na teritoriji Grada Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokcijama na teritoriji AP Kosova i Metohije, gde ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama, pa je kao kolovođa grupe sa više NN lica, zajedničkim delovanjem i opšte opasnom radnjom 24. septembra izazvao opasnost za život ljudi u mestu Banjska na teritoriji AP KIM.
Ne vjerujem da ce onako-lako proci takve lazi kao u proslosti ovaj put ?
Dovoljno dosta ima dokaze samo u ovaj forum da se sprotivstave lazi '' o sprovođenju istrage '' MUP-a Srbije .

Jedan je ovaj snimak ,
Bossona wrote: 02/10/2023 08:29
-Dokumenti da je naoruazhanje dato od vojske Srbije su na rukama Kosovske Policije , itd .
Last edited by agim. on 03/10/2023 18:36, edited 2 times in total.
agim.

#3547 Re: Kosovo

Post by agim. »

:thumbup: :thumbup:
Sanjarko wrote: 03/10/2023 17:16
agim. wrote: 03/10/2023 15:18 Od danas prenos kanala "Arena Sport" za Kosovo je zabranjen

Image

Super sport digital 1, 2, 3 i Sportova Kosovo 1 i 2, ne znam ima li još tih kanala Albanskih.

Tu ja pratim tekme.👍
:thumbup:
Bossona

#3548 Re: Kosovo

Post by Bossona »

Duboko oranje po dramoseru i terorspinlandu se nastavlja,...... :izet: :izet:
agim.

#3549 Re: Kosovo

Post by agim. »

Ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Ramo Isak rekao je za Radio Slobodna Evropa da "nema informacija o bilo kakvom oružju na području Tuzle", vezano za slučaj Millana Radoičića.

Iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona su, također, kontaktirali REL, rekli da "nema, niti može biti informacija" o oružju u ovom bosanskom gradu.
https://www.evropaelire.org/a/sarajeva- ... 21499.html
Tyke

#3550 Re: Kosovo

Post by Tyke »

Popisat ce se po Radojicicu i iz BiH. 😂
Post Reply