Kosovo

Post Reply
emirolini

#3326 Re: Kosovo

Post by emirolini »

Haha pade eroj a ostali eroji ga ni ne pogledase vec odose u juris na suprotnu stranu. Istorija se ponavlja, ovako su eroji i u Kosovaki boj isli, cekali da bosanski vitezi napadnu Osmanlije pa oni iza… kukavicka krv

Svaka cast Kosovarima, nad nama genocid napravili i mi se uvijek za nesto izvinjavamo… kosovari bez pardona znaju sa cetnicima kako
noviforumas

#3327 Re: Kosovo

Post by noviforumas »

Mishelinke

#3328 Re: Kosovo

Post by Mishelinke »

Point. wrote: 01/10/2023 03:35
Mishelinke wrote: 30/09/2023 20:28

Pa i kažem, de Jure, historijski je tačno da je oficijelno počeo napadom na Poljsku, ali je pitanje da li bi se taj napad na Poljsku zaista i desio, i da li bi Hitler i postao Fürer da se nije desila paljevina Bundestaga.

A napad jugoslovenske policije na kuću Adema Jašarija se desio nakon što je dotični napao policiju. Nešto slično kao neki dan što se desilo, samo su uloge zamijenjene.
Kako si ti pogubljen u vremenu i prostoru. Širiš velikosrpsku ideologiju. Fuj!
Ne širim ja, nego je Alija proširio, potpisom Dejtona.

Ja samo zastupam službeni stav države Bosne i Hercegovine, po kojem je Kosovo dio Srbije.

Za mene će uvijek biti tako, dok god moja država ne prizna Kosovo. Pričati da je Kosovo nezavisno je prvenstveno nepoštivanje moje vlastite države, pa tek onda sve ostalo.

A velikosrpsku politiku je sprovodio Alija u dosluhu sa Dobricom Ćosićem. Na Kovače pa ga pitaj zašto je potpisao Dejton, zbog kojeg BiH nikad neće moći priznati Kosovo.

Mada se to sve zna. Želja za talibanskom militantnom fildžan državom u srcu Evrope, u kojoj bi on bio apsolutni sultan, a njegova porodica dinastija. Stranku je ostavio sinu, a državu Erdoganu u amanet. Smatrao nas je svojim robljem, kmetovima.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#3329 Re: Kosovo

Post by laserShow »

Ma bosnjo ne postuje svoju drzavu. Pogledati samo koliko je ustavnih odluka progrlaseno neustavnim, a i dalje su na snazi. Npr. jedan je eko taksa za tehnicke preglede. Jer nam i tu dodara kriv?

Pa onda kaze za zastavu varta. Pa evo i za Kosovo kaze to je republika, to je drzavetina, a ne naglasi da to nasa drzava ne govori, vec da su to licni osjecaji.

Jebaji ga, nismo mi nikada znali sta je drzava.
Mishelinke

#3330 Re: Kosovo

Post by Mishelinke »

...
Mishelinke

#3331 Re: Kosovo

Post by Mishelinke »

laserShow wrote: 01/10/2023 11:04 Ma bosnjo ne postuje svoju drzavu. Pogledati samo koliko je ustavnih odluka progrlaseno neustavnim, a i dalje su na snazi. Npr. jedan je eko taksa za tehnicke preglede. Jer nam i tu dodara kriv?

Pa onda kaze za zastavu varta. Pa evo i za Kosovo kaze to je republika, to je drzavetina, a ne naglasi da to nasa drzava ne govori, vec da su to licni osjecaji.

:thumbup:

Upravo tako. Puna nam usta Kosova, a sami svoju državu gazimo.

Koliko je Federacija prokrčmila državne imovine?
Koliko Federacija ne poštuje Ustavni sud?

Pa eto naveo si jedan primjer, a takvih primjera ima more.

Busamo se u prsa, razbacujemo se ljiljanima, a sa druge strane državu ne poštujemo i gazimo je.

Važnije nam je pitanje kada će Turska lira porasti, nego šta će naš čovjek sutra jesti. Nešto govorimo Srbima što vole Ruse, a mi 10 puta više zaluđeniji u Tursku, negatoricu genocida.

I da, j...be mi se za Kosovo. Unutrašnja stvar Srbije i neka je Srbija rješava onako kako misli da treba. Nije to naš rat, ni naš sukob.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#3332 Re: Kosovo

Post by PreWiBa »

Mishelinke wrote: 01/10/2023 11:17
laserShow wrote: 01/10/2023 11:04 Ma bosnjo ne postuje svoju drzavu. Pogledati samo koliko je ustavnih odluka progrlaseno neustavnim, a i dalje su na snazi. Npr. jedan je eko taksa za tehnicke preglede. Jer nam i tu dodara kriv?

:thumbup:

Upravo tako. Puna nam usta Kosova, a sami svoju državu gazimo.

Koliko je Federacija prokrčmila državne imovine?
Koliko Federacija ne poštuje Ustavni sud?

Pa eto naveo si jedan primjer, a takvih primjera ima more.

Busamo se u prsa, razbacujemo se ljiljanima, a sa druge strane državu ne poštujemo i gazimo je.

Važnije nam je pitanje kada će Turska lira porasti, nego šta će naš čovjek sutra jesti. Nešto govorimo Srbima što vole Ruse, a mi 10 puta više zaluđeniji u Tursku, negatoricu genocida.

I da, j...be mi se za Kosovo. Unutrašnja stvar Srbije i neka je Srbija rješava onako kako misli da treba. Nije to naš rat, ni naš sukob.
Postoji razlika između ličnog stava i službenog stava države.

Naravno da nas treba Kosovo interesovati, jer je isti neprijatelj u pitanju. To nije "naš sukob", ali je itekako važno. Tako su ljudi poput tebe mislili da 1989. na Kosovu ili 1991. u Hrvatskoj nije "naš rat" ili "nešto drugo", pa kuku lele kada opkoliše gradove.

Ovo za Tursku je već smiješno, pa na Happy TV bukvalno svaku noć ide 3-satna emisija o Rusiji. A razlozi interesovanja za Tursku nisu sa neba pali, danas je tamo više živih muhadžira i njihovih potomaka nego što ima stanovnika u BiH.
Last edited by PreWiBa on 01/10/2023 12:16, edited 1 time in total.
SmokingMan

#3333 Re: Kosovo

Post by SmokingMan »

Genocid / etničko čišćenje nad Jermenima nimalo nije smiješno!
Još je mračnije što se žonglira sa stavom prema Srebrenici.
Mishelinke

#3334 Re: Kosovo

Post by Mishelinke »

SmokingMan wrote: 01/10/2023 12:15 Još je mračnije što se žonglira sa stavom prema Srebrenici.
Ovo bi trebalo da bude razlog prekida svih diplomatskih odnosa. I ne samo sa Turskom, nego sa bilo kojom državom koja nije priznala genocid.

Ali SDFA kadirovci to neće. Oni bi da se mi okrenemo Srbiji, Rusiji i Turskoj, a da pljujemo po zapadu.
laserShow

#3335 Re: Kosovo

Post by laserShow »

sehohari wrote: 01/10/2023 12:13 Naravno da nas treba Kosovo interesovati, jer je isti neprijatelj u pitanju. To nije "naš sukob", ali je itekako važno. Tako su ljudi poput tebe mislili da 1989. na Kosovu ili 1991. u Hrvatskoj nije "naš rat" ili "nešto drugo", pa kuku lele kada opkoliše gradove.
nama je u cilju da kosovsko pitanje ne bude nikada rijeseno, jer ce servija morati uvijek gledati na tu stranu. Sutra da rijese, koji komprimis ce dobiti od zapada?
Mishelinke

#3336 Re: Kosovo

Post by Mishelinke »

laserShow wrote: 01/10/2023 12:48
sehohari wrote: 01/10/2023 12:13 Naravno da nas treba Kosovo interesovati, jer je isti neprijatelj u pitanju. To nije "naš sukob", ali je itekako važno. Tako su ljudi poput tebe mislili da 1989. na Kosovu ili 1991. u Hrvatskoj nije "naš rat" ili "nešto drugo", pa kuku lele kada opkoliše gradove.
nama je u cilju da kosovsko pitanje ne bude nikada rijeseno, jer ce servija morati uvijek gledati na tu stranu. Sutra da rijese, koji komprimis ce dobiti od zapada?
Bilo je jedno takvo rješenje na stolu, a to ja razmjena teritorije.

Da je prošlo, danas bi Kosovo razmjenilo teritorije, a sutra bi na nas došao red. Komadić Sandžaka za cijelu RS i nešto tome slično.

Kosovo je dio Srbije, tako treba da ostane i to je nama u interesu. Kako će se organizovati unutar Srbije, to je njihova stvar, ali mi ne treba da se bavimo sa tim, niti nas to treba da interesuje. Koliko su se kosovari interesovali za agresiju na BIH, toliko i mi treba da se interesujemo vezano za status Kosova.
studeni76

#3337 Re: Kosovo

Post by studeni76 »

sajber87 wrote: 30/09/2023 09:16
mirsek wrote: 30/09/2023 09:08
Znaju li ameri sta vecina u BIH zeli ili samo udovoljavaju
zeljama hrvata i srba ?
Nekom ko ne zeli da shvati ne mozes objasniti. Da su albanci 1999 stavljali religiju ispred nacije i drzave sad bi imali rs na kosovu i neki njihov sda df sbih itd bi se pitao zasto su ameri protiv nas mrze nas kao i u bosni vidis da su napravili dva rs a i kod nas i kod njih itd. Za zlo od sistema koje prozivljavamo najvise su krivi sda i svi njihovi sateliti koji su ih gurali, ali dejton ce se mjenjati bice i novi ustav i izborni zakon kao papagaj ponavljam a znas li zasto? E zato sto smo po prvi put na tkz probosanskoj strani dobili iskrene prave ciste gradjanske opcije sdp nip ns, sa laznim sda df sbih nikad ne bi nista bilo ,samo
sukobi zivotarenje strah pljacka bezperspektivnost itd.
Joj kad vidim ove NS/SDP botove tačno mi dodje da glasam za SDA, po prvi put. Pa jbt ja mislim da ni Nikšić ne piše ovakve manifest :-)
SDA ima svoje botove al ni ovima nije mahane
Nisamsdaali

#3338 Re: Kosovo

Post by Nisamsdaali »

E čuj mi zaludjeniji za tursku neg srbi za ruse :-)

Zvanični stav države je da su VRS branitelji, jel i to moram zastupat da ne ispadne da mrzim svoju zemlju
laserShow

#3339 Re: Kosovo

Post by laserShow »

Nisamsdaali wrote: 01/10/2023 13:06 Zvanični stav države je da su VRS branitelji, jel i to moram zastupat da ne ispadne da mrzim svoju zemlju
Ne naravno. Samo se morqas zapitati sta si kao pojedinac ucinio da se to promijeni. Ukrakto, nista.
vrbas1979

#3340 Re: Kosovo

Post by vrbas1979 »

Mishelinke wrote: 30/09/2023 20:22
PM72 wrote: 30/09/2023 19:57

Ne lupetaj...
WW2 je počeo terorističkim napadom njemačkih specijalaca obučenih u poljske uniforme na njemačku graničnu postaju.Bundestag je spaljen 6 godina prije toga.
Rat u BiH je počeo upadom arkanovaca u Bijeljinu.
Rat na Kosovu je počeo napadom srpske policije na kuću Adema Jašarija...
De Jure je počeo napadom na Poljsku, a de facto je počeo terorističkim napadom komunjara na Budestag, što je učvrstilo vlast Hitlera.

Rat u BIH je počeo na Vrbanja mostu gdje su pale i prve žrtve.

Rat na Kosovu je počeo napadom Adema Jašsrija ja legalne i legitimne jugoslovenske policijske snage.

To su činjenica i to su istine. Mitovi su na drugoj polici.
Zar nisu prve žrtve bile u Sijekovcu?
https://detektor.ba/2020/08/03/zaboravl ... sijekovcu/
biske

#3341 Re: Kosovo

Post by biske »

vrbas1979 wrote: 01/10/2023 13:17

De Jure je počeo napadom na Poljsku, a de facto je počeo terorističkim napadom komunjara na Budestag, što je učvrstilo vlast Hitlera.

Rat na Kosovu je počeo napadom Adema Jašsrija ja legalne i legitimne jugoslovenske policijske snage.

Ravno! Ne Kosovo, selo. Oktobar 1991. Sada opština, nekada u sastavu Trebinja.
Kakav Sijekovac i propaganda...
agim.

#3342 Re: Kosovo

Post by agim. »

Interesantno kako idu na zaborav ovake ubojstva koji su pocinili Srbi i od medjunarodne zajednice ??

Slučaj ‘Panda’, ubistvo srpskih mladića u Peći – okidač zločina
Srbi su u Peći ubili svoje, djecu, mladiće, da bi za to optužili Albance; zvuči poznato, kao u optužbi da su Bošnjaci poubijali svoje civile na Markalama.
Slike , https://www.blic.rs/vesti/hronika/nemam ... je/elv2zsw
Point.

#3343 Re: Kosovo

Post by Point. »

Mishelinke wrote: 01/10/2023 10:54
Point. wrote: 01/10/2023 03:35

Kako si ti pogubljen u vremenu i prostoru. Širiš velikosrpsku ideologiju. Fuj!

Ja samo zastupam službeni stav države Bosne i Hercegovine, po kojem je Kosovo dio Srbije.

Za mene će uvijek biti tako, dok god moja država ne prizna Kosovo. Pričati da je Kosovo nezavisno je prvenstveno nepoštivanje moje vlastite države, pa tek onda sve ostalo.

A velikosrpsku politiku je sprovodio Alija u dosluhu sa Dobricom Ćosićem. Na Kovače pa ga pitaj zašto je potpisao Dejton, zbog kojeg BiH nikad neće moći priznati Kosovo.

Mada se to sve zna. Želja za talibanskom militantnom fildžan državom u srcu Evrope, u kojoj bi on bio apsolutni sultan, a njegova porodica dinastija. Stranku je ostavio sinu, a državu Erdoganu u amanet. Smatrao nas je svojim robljem, kmetovima.
Znamo svi zašto BiH još nije priznala nezavisno Kosovo a to je zbog Srba. No, većina u BiH priznaje Kosovo tako da ja nemam tu dileme.

Druga stvar, ne trebam na Kovače da pitam za Dejton, čitao sam biografije glavnih igrača tog doba a posebno pokojnog Hooldbruka koji je maltene priznao da bošnjačka strana nije imala izbora nego potpisati DMS. Malo više knjige u ruke a malo manje prosrpske propagande ti preporučujem.

Alija koliko znam nikada nije zagovarao talibansku militantnu fildžan državicu, šta više, uvijek je zagovarao nezavisnu i cjelovitu BiH. Mnogo toga se može Aliji staviti na teret al to što tvrdiš je čista laž i propaganda nastala iz agresorskog pera.

I uopšte nije ostavio stranku svome nesposobnom sinu, govorio je za njega da nije za politike, nego ga je naslijedio rahmetli Sulejman Tihić.
Mishelinke

#3344 Re: Kosovo

Post by Mishelinke »

Point. wrote: 01/10/2023 14:37
Mishelinke wrote: 01/10/2023 10:54

Alija koliko znam nikada nije zagovarao talibansku militantnu fildžan državicu, šta više, uvijek je zagovarao nezavisnu i cjelovitu BiH. Mnogo toga se može Aliji staviti na teret al to što tvrdiš je čista laž i propaganda nastala iz agresorskog pera.

I uopšte nije ostavio stranku svome nesposobnom sinu, govorio je za njega da nije za politike, nego ga je naslijedio rahmetli Sulejman Tihić.
:lol:

Mladomuslimanska kadirovska mitomanija.

I ne čudi, kada mu je mentor bio najveći mitoman na Balkanu, Dobrica Ćosić.
PM72

#3345 Re: Kosovo

Post by PM72 »

Ti si,de facto i de jure,opijen četničkom mitomanijom.
PM72

#3346 Re: Kosovo

Post by PM72 »

vrbas1979 wrote: 01/10/2023 13:17

01.10.1991 i napad na selo Ravno,ubijanje civila i razaranje sela dođe mnogo prije 26.03.1992 i sukoba u Sijekovcu.Gdje se volovi bodu trava nastrada...u oba slučaja civili i starci
zilog

#3347 Re: Kosovo

Post by zilog »

agim. wrote: 01/10/2023 13:44 Interesantno kako idu na zaborav ovake ubojstva koji su pocinili Srbi i od medjunarodne zajednice ??

Slučaj ‘Panda’, ubistvo srpskih mladića u Peći – okidač zločina
Srbi su u Peći ubili svoje, djecu, mladiće, da bi za to optužili Albance; zvuči poznato, kao u optužbi da su Bošnjaci poubijali svoje civile na Markalama.
Slike , https://www.blic.rs/vesti/hronika/nemam ... je/elv2zsw
Tacno. Pisao sam o tome...
zilog wrote: 21/11/2020 20:13 Interesantno da je Vucic, kada je dosao na vlast, rekao rasvjetliti ubistvo cetvorice srpskih djecaka u kaficu Panda u Peci, decembra 1998. Naime, javna tajna u Srbiji je da je to napravila SDB Srbije, kako bi optuzili Albance i poceli ono sto je na kraju prekinuto bombardovanjem 1999. Vucic je, vjerovatno da bi pritisnuo i ucijenio Dacica, demantovao da su to pocinili Albanci i obecao istragu. Od tada ni mukajet... :roll:

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/za ... caju-panda
https://www.kurir.rs/vesti/politika/118 ... -peci-1998
Kako mati jednog od ubijenih djecaka rece: "Da ne ispadne veca bruka nego muka".
Interesanto, da je tada Petronijevic (Radoicicev sadasnji advokat), bio iatrazni sudija na ovom slucaju u Peci...
PM72

#3348 Re: Kosovo

Post by PM72 »

Petronijević što je branio Jadovana u Hagu?
zilog

#3349 Re: Kosovo

Post by zilog »

PM72 wrote: 01/10/2023 15:04 Petronijević što je branio Jadovana u Hagu?
Da, Goran Petronijevic - stari udbas...
PM72

#3350 Re: Kosovo

Post by PM72 »

zilog wrote: 01/10/2023 15:04
PM72 wrote: 01/10/2023 15:04 Petronijević što je branio Jadovana u Hagu?
Da, Goran Petronijevic - stari udbas...
Koga je on branio :lol: a to je meščini njihov Karkin...fukaru "ne brani"Uzeo je dobru lovu u Hagu
Post Reply