Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mustang1 wrote: ↑28/09/2023 13:12
Jesi ti to narucio preko kupiglobal ili negdje drugo?
KG
U pitanju je izgleda "lezarina" na carini koja je uvedena od januara ove godine.
Da si narucivao taj artikal preko amazon global, troskovi na cijenu bi bili cca 200 km sto je manje nego sto su uzeli ovi.
$108.72 Shipping & Import Fees Deposit to Bosnia and Herzegovina
U pitanju je izgleda "lezarina" na carini koja je uvedena od januara ove godine.
Da si narucivao taj artikal preko amazon global, troskovi na cijenu bi bili cca 200 km sto je manje nego sto su uzeli ovi.
Pa toliko me je trebalo izaci bez ove lezarine na carini. A lezarina je uvedena pocetkom ove godine. I dodaj ovu lezarinu i na kraju me na isto izadje.
Pa toliko me je trebalo izaci bez ove lezarine na carini. A lezarina je uvedena pocetkom ove godine. I dodaj ovu lezarinu i na kraju me na isto izadje.
Baš su te legalno pokrali drug... Znači pošiljke iznad 300KM batalit..
Evo i kinezi šta god bi dobro s Aliexpressa naručio bubnu neku cijenu dostave od 100-200KM za čak i dimenzijama male, lagane artikle. Hoće da nas izoliraju skroz.
STR69 wrote: ↑30/09/2023 23:08
Jučer meni stigao poštom laptop (700$), platio 330 maraka sve troškove, nikakve ležarine nije bilo.
Eto ti si npr. za laptop od $700 platio dodatnih 330 KM, a čovjek je za mali SSD od $200 dao 280KM. Meni je to naplaćivanje od strane naše carine i cjelokupnog tog sistema uvijek bilo misteriozno i opet neki na forumu kažu da se uvijek može tačno izračunati koliko će te sve izaći. NE MOŽE.
Gledam za kupi global za vecinu posiljki mi trazi minimalno 25 KM za slanje u BiH meni je to malo poskupo..
Web stranicu bi mogli malo obnoviti ljepse to dovesti u red sve oblike od prijema placanja slanja..dosta im je usporen web
Mustang1 wrote: ↑01/10/2023 12:19Sta bi ti, video i da ti iskoci Rihanna i plese? Stranica je taman i dovoljna za ono za sta treba. A naplacuju po kilazi minimalno pola kg je 8$
Znas kako kazu, nije se rodio ko je narodu ugodio...
arminicos wrote: ↑01/10/2023 10:55
Gledam za kupi global za vecinu posiljki mi trazi minimalno 25 KM za slanje u BiH meni je to malo poskupo..
Web stranicu bi mogli malo obnoviti ljepse to dovesti u red sve oblike od prijema placanja slanja..dosta im je usporen web
Zorge wrote: ↑01/10/2023 19:47
Mislio sam u USA , kada naručujem iz kine
In the US, everything works fine if you order the products at the price of $800. If the order exceeds the $800 per day quota limit, they might charge you 25% of the Aliexpress import tax. On imported goods, you can fill up the customs declaration online and get your invoice to pay the customs charges.