Ukrajina
- drug_profi
#185351 Re: Ukrajina
Kako je sve rusija kroz historiju ratovala protiv Ukrajine:
- karanana
#185352 Re: Ukrajina
Sta ima progresivac?GandalfSivi wrote: ↑01/10/2023 00:01Opet si zabrinut. U Slovackoj vodstvo progresivaca raste, sada je vec +2%, u Americi od 435 clanova kongresa nekih 20 je protiv pomoci Ukrajini, u senatu ih nema vise od pet, Evropa ugovara ili nove vojne pakete ili zajednicku proizvodnju.karanana wrote: ↑30/09/2023 22:59 Znamo li rezultate u slovackoj? UBlizu je.
I bogami ovo sto citam senat/kongres naginje na prestanak pomoci i finansiranja. I u evropi osjecam rast tog sentimenta. Sta ovo znaci ljudi? Primirje, pregovori ili ruska ofanziva i eventualno napredovanje i dokle?
Mislim, i da se pomoc zavrne 100%, to ne znaci da ukrajina pada ali sta ce biti?
Znaci sve redom sto si lupio je cista laz, opet vikend, opet cuganje i zabrinutost…
Moze se okrenut ali sporo se broji. Zabrinut zabrinut nego sta. Nece ovo globalno na dobro. Jos kad trump uzme...svasta svugdje moze biti.
- Point.
#185353 Re: Ukrajina
Tebi drago?karanana wrote: ↑01/10/2023 03:12Sta ima progresivac?GandalfSivi wrote: ↑01/10/2023 00:01
Opet si zabrinut. U Slovackoj vodstvo progresivaca raste, sada je vec +2%, u Americi od 435 clanova kongresa nekih 20 je protiv pomoci Ukrajini, u senatu ih nema vise od pet, Evropa ugovara ili nove vojne pakete ili zajednicku proizvodnju.
Znaci sve redom sto si lupio je cista laz, opet vikend, opet cuganje i zabrinutost…
Moze se okrenut ali sporo se broji. Zabrinut zabrinut nego sta. Nece ovo globalno na dobro. Jos kad trump uzme...svasta svugdje moze biti.
U slučaju da.proruska govna pobijede, istjerati i Slovačku i Mađarsku iz EU i NATO, jebo im Putin majku.
- karanana
#185354 Re: Ukrajina
Ne nije mi drago. Ali ovo ocigledno pokazuje smjer kojem se evropa i svijet okrecu. Van forumske ljuske i ljuske twitter frendova koji imaju isto misljenje.
- apsidejzi
#185355 Re: Ukrajina
Evropsko okretanje desnici nema veze s rusijom nego sa arapima i crncima koji unistise sve sto dodirnu. Useljenici koji uzivaju sva prava u drzavama u koje dodju. Evropska desnica dobro zna da su rusi govna i da ce i njih napasti ako im se pruzi prilika. Zato ce podrska ukrajini biti nastavljena bez obzira ko pobijedi. Svako voli ratovat u ukrajini nego u svojoj zemlji.
-
Jordan1961
#185356 Re: Ukrajina
Madjari vjeruju da im Rusija moze pomoci da vrate veliku Madjarsku. Slovaci su vise voljeli Ruse od Ceha. Proljece je bilo u Pragu, ne u Bratislavi.apsidejzi wrote: ↑01/10/2023 04:29Evropsko okretanje desnici nema veze s rusijom nego sa arapima i crncima koji unistise sve sto dodirnu. Useljenici koji uzivaju sva prava u drzavama u koje dodju. Evropska desnica dobro zna da su rusi govna i da ce i njih napasti ako im se pruzi prilika. Zato ce podrska ukrajini biti nastavljena bez obzira ko pobijedi. Svako voli ratovat u ukrajini nego u svojoj zemlji.
Ali opet se nadam da si ti u pravu.
- Isner
#185357 Re: Ukrajina
Pa Slovaci ama baš nikakvih problema nemaju sa arapima i crncima, Huni isto tako... Nemaju ni Italijani, migranti su za njih kargo... Pa je baš tu desnica pročepila.apsidejzi wrote: ↑01/10/2023 04:29Evropsko okretanje desnici nema veze s rusijom nego sa arapima i crncima koji unistise sve sto dodirnu. Useljenici koji uzivaju sva prava u drzavama u koje dodju. Evropska desnica dobro zna da su rusi govna i da ce i njih napasti ako im se pruzi prilika. Zato ce podrska ukrajini biti nastavljena bez obzira ko pobijedi. Svako voli ratovat u ukrajini nego u svojoj zemlji.
-
lajkujMe
#185358 Re: Ukrajina
To za Ameriku nije iznenadjenje, ovako je svake godine kad se budzet usvaja, ovo sto su sad usvojili je privremeni budzet za funkcionisanje vlasti.karanana wrote: ↑30/09/2023 22:59 Znamo li rezultate u slovackoj? UBlizu je.
I bogami ovo sto citam senat/kongres naginje na prestanak pomoci i finansiranja. I u evropi osjecam rast tog sentimenta. Sta ovo znaci ljudi? Primirje, pregovori ili ruska ofanziva i eventualno napredovanje i dokle?
Mislim, i da se pomoc zavrne 100%, to ne znaci da ukrajina pada ali sta ce biti?
Pravi budzet ce biti naknadno odobren a vjerujem da ce se u njemu naci i Ukrajina.
Nemaju pro Rusi u Americkom kongresu dovoljno ruku
Edit: a koliko vidim u pripremi je zasebni paket za Ukrajinu
Last edited by lajkujMe on 01/10/2023 08:26, edited 1 time in total.
- skrbavi-admin
#185359 Re: Ukrajina
italijani nemaju problema sa migrantima

samo mi nikad nece biti jasno sta je to toliko fascinantno u rusofiliji da ljude tjera da vole tu istocnu trulu imperiju koja je pobila vise ljudi nego taj mrski zapad za kojeg se ceka u redovima pred ambasadama.....
samo mi nikad nece biti jasno sta je to toliko fascinantno u rusofiliji da ljude tjera da vole tu istocnu trulu imperiju koja je pobila vise ljudi nego taj mrski zapad za kojeg se ceka u redovima pred ambasadama.....
Last edited by skrbavi-admin on 01/10/2023 08:27, edited 1 time in total.
-
lajkujMe
#185360 Re: Ukrajina
Navodno napad na fabriku aviona?
Koliko vidim ta fabrika je zaduzena i za proizvodnju Krstarecih raketa
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#185361 Re: Ukrajina
Lakse naci izgovor za vlastiti zivotni neuspjeh u takvim drustvima. Pomiri se da mu je tako, dao je sve od sebe i tjt.skrbavi-admin wrote: ↑01/10/2023 08:25 italijani nemaju problema sa migrantima![]()
![]()
![]()
-
Bossona
#185362 Re: Ukrajina
Republikan Senator Mitt Romney
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#185363 Re: Ukrajina
Pa jedna Njemacka se ne pita nista u ovim globalnim kretanjima, kamoli Slovacka. Svakako ce neku siroku koaliciju napraviti u Slovackoj gdje ce jedni druge nesto ucjenjivati. Mozda abudu zatezali oko nekih stvari za Ukrajinu da bi sebi nesto izganjali, ali ide kao i do sada.apsidejzi wrote: ↑01/10/2023 04:29Evropsko okretanje desnici nema veze s rusijom nego sa arapima i crncima koji unistise sve sto dodirnu. Useljenici koji uzivaju sva prava u drzavama u koje dodju. Evropska desnica dobro zna da su rusi govna i da ce i njih napasti ako im se pruzi prilika. Zato ce podrska ukrajini biti nastavljena bez obzira ko pobijedi. Svako voli ratovat u ukrajini nego u svojoj zemlji.
- Gandalf
#185364 Re: Ukrajina
i ja sam uvijek iznenađen koliko ljudi pravdaju Mordor a godinama čekaju vize i zelene kartone za trule zapadne državeskrbavi-admin wrote: ↑01/10/2023 08:25 italijani nemaju problema sa migrantima![]()
![]()
![]()
a niko u bratski Mordor da ode, da tamo živi, na kraju da dovede i porodicu, kada se fino snađe u tim divnim istočnjačkim oazama slobode i prosperiteta
Talijani su uvijek imali jaku desnu orjentaciju, dok ozbiljne probleme s migrantima imaju bar zadnih desetak godina a ne od juče - ljudi koji nisu mrdnuli centimetra od svoje trolovske farme začatavaju ovu temu nekim "informacijama" kojih bi se i mr. Parizer postidio - jadnici stalno zabrinuti visokim cijenama. Bio sam u okolici Genove 2015. i već tada su im parkovi bili puni migranata iz Afrike - a Genova je prilično na sjeveru Italije. Da ne dužim, migranti ili ne, rat u Ukrajini ili ne, talijani su uvijek bili malo više desničari a i sama Meloni je desničarka, ali opet, žena je na pravoj strani, na strani kontra Mordora. Samo naši domaći zabrinutisti i objektivisti na svakoj političkoj temi, vazda vuku mordorlijama.
- Distortion
#185365 Re: Ukrajina
Lete dronovi iznad rusije, roknulo i u Sočiju.
Jel bio ovaj klip?
22,5 kg TNT
- skrbavi-admin
#185366 Re: Ukrajina
ovo bacanje protuoklopnih mina je genijalno - jos jace nego bacanje granata.....
-
sajber87
#185367 Re: Ukrajina
Propaganda, brutalna visegodisnja propaganda lazi putem drustvenih mreza , poplava proruskih kanala sa desetinama domacih "strucnjaka" placenih ruskim novcem na youtubu, kupovina lokalnih medija u korist ruskih igraca u tim zemljama(kod nas ih ima more) itd. To se savrseno prima na narod koji najblaze receno ne zna nista. A lakse je prevariti covjeka nego ga ubijediti da je prevarenGandalf wrote: ↑01/10/2023 09:44i ja sam uvijek iznenađen koliko ljudi pravdaju Mordor a godinama čekaju vize i zelene kartone za trule zapadne državeskrbavi-admin wrote: ↑01/10/2023 08:25 italijani nemaju problema sa migrantima![]()
![]()
![]()
a niko u bratski Mordor da ode, da tamo živi, na kraju da dovede i porodicu, kada se fino snađe u tim divnim istočnjačkim oazama slobode i prosperiteta
Talijani su uvijek imali jaku desnu orjentaciju, dok ozbiljne probleme s migrantima imaju bar zadnih desetak godina a ne od juče - ljudi koji nisu mrdnuli centimetra od svoje trolovske farme začatavaju ovu temu nekim "informacijama" kojih bi se i mr. Parizer postidio - jadnici stalno zabrinuti visokim cijenama. Bio sam u okolici Genove 2015. i već tada su im parkovi bili puni migranata iz Afrike - a Genova je prilično na sjeveru Italije. Da ne dužim, migranti ili ne, rat u Ukrajini ili ne, talijani su uvijek bili malo više desničari a i sama Meloni je desničarka, ali opet, žena je na pravoj strani, na strani kontra Mordora. Samo naši domaći zabrinutisti i objektivisti na svakoj političkoj temi, vazda vuku mordorlijama.
-
mishic
#185368 Re: Ukrajina
Kada je objelodanjena ova inovativnost među Ukrajincima ja sam se iskreno ponadao velikom preokretu na terenu. To su snažne eksplozije, Rusi su nasijali tih mina da broja nema i mislio sam sada će stotine dronova krenuti da ih vraća Rusima u rovove i na njihove oklope. Međutim potanko nešto. Ne znam zbog čega ali to nije ono što sam ja očekivao.skrbavi-admin wrote: ↑01/10/2023 10:49 ovo bacanje protuoklopnih mina je genijalno - jos jace nego bacanje granata.....
- Distortion
#185369 Re: Ukrajina
Smolensk rusija
In the arrival area (Soldatskoye Lake) in the Smolensk region there are two military units:
military unit 7459 - 25th separate special forces detachment “MERCURY”.
military unit 73582 - GRU special forces, radio intelligence.
Rekose da su sve dronove skinuli
ne prestaju lagat.
A i u Dzankoyu na Krimu je izgleda nesto roknulo, sto bi rekli bavovna.
2SI Gvozdika bup
Ovo je vrijedan bub fpv dronom
lijeva obala.
In the arrival area (Soldatskoye Lake) in the Smolensk region there are two military units:
Rekose da su sve dronove skinuli
A i u Dzankoyu na Krimu je izgleda nesto roknulo, sto bi rekli bavovna.
2SI Gvozdika bup
Ovo je vrijedan bub fpv dronom
-
CrveniKuk
#185370 Re: Ukrajina
Mali podsjetnik iz istorije. Za one koji predlažu pregovore sa Rusijom i postizanje sporazuma. Nekad davno, sa Hitlerovom Njemačkom se pregovaralo i sporazumjevalo. Svi znamo, sta je bilo poslije…
https://x.com/visegrad24/status/1708104 ... 57266?s=20
https://x.com/visegrad24/status/1708104 ... 57266?s=20
- bdzs
#185371 Re: Ukrajina
Eksploziv bez fragmentacije nema efekta osim na kontaktnu površinu. Puno je efikasnija 82ojka ili 120kamishic wrote: ↑01/10/2023 11:36Kada je objelodanjena ova inovativnost među Ukrajincima ja sam se iskreno ponadao velikom preokretu na terenu. To su snažne eksplozije, Rusi su nasijali tih mina da broja nema i mislio sam sada će stotine dronova krenuti da ih vraća Rusima u rovove i na njihove oklope. Međutim potanko nešto. Ne znam zbog čega ali to nije ono što sam ja očekivao.skrbavi-admin wrote: ↑01/10/2023 10:49 ovo bacanje protuoklopnih mina je genijalno - jos jace nego bacanje granata.....
-
nebitan lik
#185372 Re: Ukrajina
Sve lafo rusofili a pune ambasade za zapad,zivotni cilj im doci u Ameriku. Sto se tice slovaka i madjara samo ih izbacis iz EU,uvedes vize pa ces da vidis gradjanskih pobuna,protesta,malo su se previse opustili u blagostanju EU. Onda kad budu na dnu bice opet help America help.skrbavi-admin wrote: ↑01/10/2023 08:25 italijani nemaju problema sa migrantima![]()
![]()
![]()
-
Bernardinac
#185373 Re: Ukrajina
Treba svakome biti jasno da se ruski uticaj širi plaćenim, novinarima, političarima, milionima botova svugdje po svijetu, korisnim idiotima i sa zabrinutima.
Ruska agresija je globalna i bori se na frontu ljudskih prava i demokratskih vrijednosti.
Dok na Zapadu slobodno možeš srati po zapadu, izaći na poštene izbore, glasati i otvoreno zagovarati propast tog istog zapad jer ti demokratsko pravo to garantuje i ne brani, za očekivati je da proruski i antizapadni glasači koje je Rusija stvorila svojom globalnom informativnom agresijom biraju Fice, Orbane, Milanoviće i ostale.
A sve to je strogo zabranjeno u zemljama koje takve nove istine formiraju i plasiraju za ostatak svijeta.
Rusija i njeni saveznici putem medija mjenjaju ljudsku percepciju i šta je dobro a šta je zlo.
Mjenjaju istine i istorije.
Veliki dio ljudske populacije kojima je dostupan net, tv i sl. počinju da vjeruju da je Zemlja ravna ploča, da medicina ne produžava život, već obratno i da soda bikarbona liječi sve.
Rusi imaju cenzuru u medijima i potpunu zabranu kritičkog razmišljanja i ponašanja a Zapad ne.
Tu je sav problem.
Zbog tog problema postoje vojske proruskih glasača, idiota koji vjeruju u sve što pročitaju i onih koji su "načeti" pa su neodlučni i zbunjeni oko izbora šta je ispravno a šta ne.
Zapad mora uvesti neprobojnu PVO protiv ruskih medijskih projektila jer vremenom nanose istu štetu kao i prave.
- nota1969
#185374 Re: Ukrajina
zaboravila fukara kako je bit gladan
- Isner
#185375 Re: Ukrajina
O kakvom blagostanju govoriš, minimalna plata u Slovačkoj 561 Euro, nekretnine u Bratislavi trostruko skuplje nego kod nas.. Istok Slovačke bara-bara standard kao kod nas.. I da, pune su ambasade naših ex Yu, nemas u ambasadama Huna, Čeha i Slovaka.. I da, ko si ti da nekog izbacuješ iz EU?nebitan lik wrote: ↑01/10/2023 13:13Sve lafo rusofili a pune ambasade za zapad,zivotni cilj im doci u Ameriku. Sto se tice slovaka i madjara samo ih izbacis iz EU,uvedes vize pa ces da vidis gradjanskih pobuna,protesta,malo su se previse opustili u blagostanju EU. Onda kad budu na dnu bice opet help America help.skrbavi-admin wrote: ↑01/10/2023 08:25 italijani nemaju problema sa migrantima![]()
![]()
![]()