Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Ateista

#45176 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Jbg, tesko je drzati pravac i drkati po mobitelu...
Laplace

#45177 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

kabal1337 wrote: 30/09/2023 18:41 u zadnje vrijeme sve mi se cesce desava da mi ljudi prelaze u traku haman udes da bude.
Jutros se i desio, nije bila brzina ali mi se naslonio na moj zadnji blatobran ( jer sam osjetio na autu). Sreca izadjem pogledam nema nista, vjerovatno je samo karamboljom. Covjek se izvinio.
Danas kod muzeja, opet ista situacije vozac iz srednje trake hop u moju desnu.
Zar je tesko postalo drzati pravac?
Danas sam na putu od 11,5 km (na kojem je inače slab saobraćaj, lokalni put) bar desetak puta izbjegao sličan sudar. Znači, od nekih 15 vozila možda da su tri bili u svojoj traci tokom mimoilaženja. Iza jedne nepregledne krivine sam morao naglo zakočiti i stati jer je lik sa golfom četvorkom doslovno sa sva četiri točka bio na mojoj strani. Zaobilazio neku neravninu koja je bila na sredini ceste. Na povratku na istom mjestu sam ja (u smjeru u kom je on ranije nailazio) istu neravninu zaobišao svojom stranom. Napomenuću da sa obje strane tog oštećenja ima jednako prostora za zaobilaženje pa mi je nejasna odluka da se zaobilazi sa strane koja te vodi u sudar.

Da ne bude sve crno, mimoišao sam se sa jednim golfom, peticom koji je kroz krivinu prošao a da ni milimetar nije zauzeo suprotnu traku. Valja mi to zapisati u kalendar.
Laplace

#45178 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Ateista wrote: 30/09/2023 18:45 Jbg, tesko je drzati pravac i drkati po mobitelu...
Ne samo mobitel nego i gledanje negdje u stranu. Danas kroz parking lik vozi onaj radnički pickup i gleda negdje u stranu. Usred grada. U svakom trenutku mu ispred kamiona može iskoračiti dijete ili auto može početi da izlazi sa parking mjesta ili nešto treće, on to ne bi ni vidio jer razgleda okolo. Nije to kratak pogled udesno nego je okrenuo glavu desno, vozi i gleda stalno negdje u desnu stranu.
kabal1337

#45179 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

Zaista mi se ne da peglati sa osiguranjima, popravljati auto ali ja dalje od ivicnjaka ne idem. Bjezis da te ne udari i napravis sebi stetu koju ne mozes naplatiti. Oni po gasu i razgule.
Ali stvarno ovoga prije 7 godina bilo minimalno.
zdruzdjo

#45180 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Pravo cesto idem u bingo na stupu. Onaj ex merkur. Ja mislim da nema trgovacki centar da ima vise parking mjesta. I gore i dole u garazi. Medjutim napaceni bosnjo ga voli ćuhnuti na cestu. Uvijek se gore moras provlaciti izmedju auta da bi dosao
Ali ono sto je fascinantno je garaza. Besplatna je. Uvijek, ali bas uvijek, ima barem 2/3 kapaciteta da slobodo. Ali jok. Stavi ga tamo gdje ne treba. Da sam neki security, od dosade bih zvao policiju da dodju i kazne pisu.
Da nema mjeata pa da i provarim takav mentalni sklop.
Image
Image
Image
kabal1337

#45181 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

zdruzdjo wrote: 01/10/2023 08:42 Pravo cesto idem u bingo na stupu. Onaj ex merkur. Ja mislim da nema trgovacki centar da ima vise parking mjesta. I gore i dole u garazi. Medjutim napaceni bosnjo ga voli ćuhnuti na cestu. Uvijek se gore moras provlaciti izmedju auta da bi dosao
Ali ono sto je fascinantno je garaza. Besplatna je. Uvijek, ali bas uvijek, ima barem 2/3 kapaciteta da slobodo. Ali jok. Stavi ga tamo gdje ne treba. Da sam neki security, od dosade bih zvao policiju da dodju i kazne pisu.
Image
Image
Image
Sta, zar ne znas za drevni mit te garaze. Ako ostavis dole auto, na parking mjesto dodje misticno cudoviste i proguta ti auto. Navodno ne ostanu tragovi. Kazu da samo najhrabriji se usude da parkiraju vozilo unutar oznacenih mjesta.
vjeshalica

#45182 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

zdruzdjo wrote: 01/10/2023 08:42 Pravo cesto idem u bingo na stupu. Onaj ex merkur. Ja mislim da nema trgovacki centar da ima vise parking mjesta. I gore i dole u garazi. Medjutim napaceni bosnjo ga voli ćuhnuti na cestu. Uvijek se gore moras provlaciti izmedju auta da bi dosao
Izvini, ja sam pisala ljetos bas o ovom parkingu, koliko vidim na slikama meni se cini da su rasvjetu promijenili? Ili nisu?
Pa to samo lud covjek(tada) bi ostavio dole auto. Prvo bio je mrak,vodurine i smeca dole haos (nije ocisceno bogzna otkad) plus neki likovi sto sjede u autima u mraku da je policija pola dana dole se vozala. Pravi horor. Niko normalan ne bi dole ostavio da mu ga neko slupa ili ga unakazi neki drogalj pomahnitali. Gori parking nisam vidjela. Poslije nikad vise nisam dole otisla iako je bilo logicnije bar na onom dzehenemu dole ostaviti auto da vani se ne cvari. Ventilacija nikaakva,smrad,i KAMARE smeca!
Sad ne znam,mozda su ga i ocistili i sredili u medjuvremenu, ali nisam dole zalazila.
vjeshalica

#45183 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Laplace wrote: 30/09/2023 19:09
Ateista wrote: 30/09/2023 18:45 Jbg, tesko je drzati pravac i drkati po mobitelu...
Ne samo mobitel nego i gledanje negdje u stranu. Danas kroz parking lik vozi onaj radnički pickup i gleda negdje u stranu. Usred grada. U svakom trenutku mu ispred kamiona može iskoračiti dijete ili auto može početi da izlazi sa parking mjesta ili nešto treće, on to ne bi ni vidio jer razgleda okolo. Nije to kratak pogled udesno nego je okrenuo glavu desno, vozi i gleda stalno negdje u desnu stranu.
Dva jutra zaredom ,dolazim na raskrsnicu kod Studentskih i hocu da idem pravo kao prema Bitumenki. Jedno jutro neki smolo balavi, u meganu plavom pravi se debil naravno,nalazi se u traci ZA PRAVO, ja uspijem da uhvatim prolaz,i umalo ga raznesem u raskrsnici. A zasto? Jer debilčić se naglo zaustavlja i pali pokazivac lijevo kad se zaustavio(tek)?
I naravno hladno se ne osvrce na sirenu jebe se njemu zivo da pravi probleme.
Isto tako radi neki polustari kreten ista usrana situacija,dakle naglo stane u sred raskrsnice i hoce lijevo iz jebene trake koja samo moze pravo.

I to je postalo agresivno pravilo iz srednje trake (samo pravo) idu ulijevo.
Steta sto na autu nije sirena kao na autobusu jedno 90db,da grmi da mu usi spadnu sa suplje glave.
Laplace

#45184 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

kabal1337 wrote: 01/10/2023 09:00
Image
Image
Image
Sta, zar ne znas za drevni mit te garaze. Ako ostavis dole auto, na parking mjesto dodje misticno cudoviste i proguta ti auto. Navodno ne ostanu tragovi. Kazu da samo najhrabriji se usude da parkiraju vozilo unutar oznacenih mjesta.
Laplace

#45185 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

vjeshalica wrote: 01/10/2023 09:40
Laplace wrote: 30/09/2023 19:09

Dva jutra zaredom ,dolazim na raskrsnicu kod Studentskih i hocu da idem pravo kao prema Bitumenki. Jedno jutro neki smolo balavi, u meganu plavom pravi se debil naravno,nalazi se u traci ZA PRAVO, ja uspijem da uhvatim prolaz,i umalo ga raznesem u raskrsnici. A zasto? Jer debilčić se naglo zaustavlja i pali pokazivac lijevo kad se zaustavio(tek)?
I naravno hladno se ne osvrce na sirenu jebe se njemu zivo da pravi probleme.
Isto tako radi neki polustari kreten ista usrana situacija,dakle naglo stane u sred raskrsnice i hoce lijevo iz jebene trake koja samo moze pravo.

I to je postalo agresivno pravilo iz srednje trake (samo pravo) idu ulijevo.
Steta sto na autu nije sirena kao na autobusu jedno 90db,da grmi da mu usi spadnu sa suplje glave.
I opet ću porediti sa sobom (na kraju, svako se ravna po sebi): mene žena često zeza da volim da kružim. Promašim tako neko skretanje (posebno u početku, dok nisam dobro poznavao Sarajevo), tj. ne prestrojim se na vrijeme, i onda produžim do prilike za polukružno okretanje pa se vratim. Izgubi se par minuta, ali bar ne ispadam seljačina.
kabal1337

#45186 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

vjeshalica wrote: 01/10/2023 09:30
Izvini, ja sam pisala ljetos bas o ovom parkingu, koliko vidim na slikama meni se cini da su rasvjetu promijenili? Ili nisu?
Pa to samo lud covjek(tada) bi ostavio dole auto. Prvo bio je mrak,vodurine i smeca dole haos (nije ocisceno bogzna otkad) plus neki likovi sto sjede u autima u mraku da je policija pola dana dole se vozala. Pravi horor. Niko normalan ne bi dole ostavio da mu ga neko slupa ili ga unakazi neki drogalj pomahnitali. Gori parking nisam vidjela. Poslije nikad vise nisam dole otisla iako je bilo logicnije bar na onom dzehenemu dole ostaviti auto da vani se ne cvari. Ventilacija nikaakva,smrad,i KAMARE smeca!
Sad ne znam,mozda su ga i ocistili i sredili u medjuvremenu, ali nisam dole zalazila.
nije ovako bilo osvijetljeno
vjeshalica

#45187 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Btw nedavno su stavili lezeci na ulazu na parking plato, a nadam se da ce staviti i automat za naplatu jer se od hordi seljacina ne moze uljudno doci u nabavku,iz jednostavnog razloga jer siru i uzu famEliju povedu u razgledanje i krhaju auta cijeli dan...
zdruzdjo

#45188 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

vjeshalica wrote: 01/10/2023 09:30
Da bio je mrak u velikom djelu. Pretpostavljam bas zbog toga sto je bilo vecina neiskoristeno. Stede ljudi struju kao sto stede i na eskalatoru koji ide odozdo. 😆😆😆😆😆
Sve sto si navela pretpostavljam da je bio uptavo rezultat nekoristenja. Jeee ga drugalji se sklone dole jer nema nikoga. Svi su gore.
Gore parkiram samo ako vidim mjesto. Ono naguljivanje po trotoarima ne bih pa naopako.
Uglavnom ono sto navodim je taj cin parkiranja gdje ne treba pored uredno oznacenih mjesta. Mnogi parkinzu u trg centrima nisu imuni na tu pojavu
zdruzdjo

#45189 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

kabal1337 wrote: 01/10/2023 09:00
A toooo je.
Pa ja neki dan vidim neki mercedes zagrizen napola. Vjerovatno bilo cudoviste sito pa nije moglo sve pojesti.
HelaS

#45190 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by HelaS »

zdruzdjo wrote: 01/10/2023 08:42 Pravo cesto idem u bingo na stupu. Onaj ex merkur. Ja mislim da nema trgovacki centar da ima vise parking mjesta. I gore i dole u garazi.
Dok nisam pročitao tvoj post, nisam ni znao da ima podzemna garaža kod Merkura :(
mali_balon

#45191 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

HelaS wrote: 01/10/2023 12:57
zdruzdjo wrote: 01/10/2023 08:42 Pravo cesto idem u bingo na stupu. Onaj ex merkur. Ja mislim da nema trgovacki centar da ima vise parking mjesta. I gore i dole u garazi.
Dok nisam pročitao tvoj post, nisam ni znao da ima podzemna garaža kod Merkura :(
Haj reci da se zajebajes....
Dzontra_Volta

#45192 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dzontra_Volta »

Ja sam za tu garažu saznao kad sam nekad vozao onaj karting koji se nalazi u njoj.
Ma bila bi ta garaža puna da je čista i osvijetljena.
Ja gotovo uvijek parkiram dole, pogotovo na zvizdanu ili kad kiša ili snijeg pada, ali tražim parking mjesto što bliže ulazu iz garaže, jer sama pomisao predugog hodanja po onoj mrakači me odvraća od korištenja garaže.
kabal1337

#45193 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

Dzontra_Volta wrote: 01/10/2023 13:35 Ja sam za tu garažu saznao kad sam nekad vozao onaj karting koji se nalazi u njoj.
Ja gotovo uvijek parkiram dole, pogotovo na zvizdanu ili kad kiša ili snijeg pada, ali tražim parking mjesto što bliže ulazu iz garaže, jer sama pomisao predugog hodanja po onoj mrakači me odvraća od korištenja garaže.
ona bi bila osvijetljena da radnje iznad a potovo bingo rade mnogo bolje. jbg trosak je struja pokretne stepenice, ventilacija itd.
Dzontra_Volta

#45194 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dzontra_Volta »

kabal1337 wrote: 01/10/2023 14:07
Dzontra_Volta wrote: 01/10/2023 13:35 Ja sam za tu garažu saznao kad sam nekad vozao onaj karting koji se nalazi u njoj.
ona bi bila osvijetljena da radnje iznad a potovo bingo rade mnogo bolje. jbg trosak je struja pokretne stepenice, ventilacija itd.
Šta znači mnogo bolje? Kad god dođem pun je vanjski parking, što konsekventno znači da su radnje pune. Dakle nije sigurno do toga,nego ih zaboli.
Bingo eventualno ulaže u novosagrađene objekte, a ovo što su kupili od drugih je više - manje zadržano u stanju u kakvom su zatekli.
Vidjećemo na šta će ličiti BCC za 10 godina.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#45195 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Udarili su novu rasvjetu u grazi, grmi bajo :thumbup:
nepass1

#45196 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Haj mrak nego voda. Prije nisi mogao do ulaza u bingo ni doci iz auta. Tako da sam prestao u garazu ici. A vala i gore ima parkinga uvjek. Mada ja sub ili ned iza 11 pa do 18h i ne pokusavam tamo ici zbog zivaca.
zigson

#45197 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

Veceras noc retardidanih maloumnika na cesti
ZoomZoomKiwi

#45198 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ZoomZoomKiwi »

Samo večeras?
drug_profi

#45199 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Ja sam kod kuce ostao ako ko pita. Nisam ja majkemi.
zigson

#45200 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

U top 3 mi je kad stane 10m od zadnjeg u koloni na semaforu i onda lagano na kvacilu se priblizava.
Post Reply