Napisao sam specifično "plus neka državna sredstva". Sidranu (i Vešoviću) ostavljam to. Celzijus i ova druga i ne traže ništa od države, tako da ne znam zašto si Celzijus i ovu drugu poredio sa njima. One preuzimaju i rizike koje slobodno tržište podrazumijeva.Paul Gascoigne wrote: ↑29/09/2023 00:09Poenta primjera je da nije svaki rad lako monetarno kvantifikovati. Po tvojoj logici Nives Celzijus ili Kija Kockar VRIJEDE više od jednog Marka Vešovića?Neće biti. Kapitalizam "radi poso", ali civilizacija bi vremenom morala doći do humanijih i plemenitijih oblika i uređenja.Osmi Socrates wrote: ↑29/09/2023 00:03 Abdulah Sidran vrijedi koliko mu se knjiga proda i koliko profita ostvare filmovi po njegovom scenariju.
Plus tome dodaj neka državna sredstva koja bi se odvajala zbog njegovog značaja za kulturu.
Ako si odlučio da budeš pjesnik, moraš biti spreman i da gladuješ s vremena na vrijeme. Ostavljaj slovo generacijama koje dolaze. Svaka čast. Svejedno će i tvoje proći, kako na ovom dunjaluku, tako i kroz sjećanja onih generacija koje dolaze.
Celzijus će zaraditi onoliko koliko joj publika dobrovoljno da. Tu se ja ne pitam ništa. Obratite se publici.