Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- DaysleepeR
#8751 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
To je tako kad SDA zauzme politiku da kako Dodik može a mi vazda šutimo.
Ovo je kad primjeniš četničko akcijanje na bošnjačke ekstreme.
Sramotimo se na najgori način.
- tramvajtrojka
#8752 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
zali boze sa kakvim budalasima zivimo i ovaj koji je ovo ucinio je praznoglava glava koja se poji inforacijama sa provjerenih stavova i faktora, i opskurnih sda stranica kao bosnjacki preporod. Nista drugo ti praznoglavci ne kontaju niti razmisljajuDaysleepeR wrote: ↑29/09/2023 12:13 To je tako kad SDA zauzme politiku da kako Dodik može a mi vazda šutimo.

Sad im je ova grupa okupljaliste za sheranje sda radikalnih stavova
-
seksi_ideje
#8753 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Meni je fascinantno kako je njih Sabina uzdrmala i kako vec godinama ne mogu se oporaviti od njenog samaranja.tramvajtrojka wrote: ↑29/09/2023 12:18zali boze sa kakvim budalasima zivimo i ovaj koji je ovo ucinio je praznoglava glava koja se poji inforacijama sa provjerenih stavova i faktora, i opskurnih sda stranica kao bosnjacki preporod. Nista drugo ti praznoglavci ne kontaju niti razmisljajuDaysleepeR wrote: ↑29/09/2023 12:13 To je tako kad SDA zauzme politiku da kako Dodik može a mi vazda šutimo.
Sad im je ova grupa okupljaliste za sheranje sda radikalnih stavova
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8754 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
pa normala da se više boje bosnjackih ljevicara i liberala nego četalja i ujka s kojima surađuju od 1996 prije ne ulazim 
to je tako
binkica je domaća AOC
to je tako
binkica je domaća AOC
- Rejhana
#8755 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Da nije bilo Alije koji nas je izvukao iz mraka jugoslovenskog terora i donio svjetlo slobode ne bi imali ni referenduma za cjelovitu i nezavisnu BiH.
Evo, i sam Čengić kaže kako su se Mladi muslimani borili za referendum kako bi izvukli muslimane iz mracnjastva titoizma i srbokomunizma. Morali su potegnuti čak i veze sa Vatikanom da bi odobrovoljili Hrvate da izađu na referendum da glasaju. Naime, u subotu, prvi dan referenduma izlasnost je bila dosta slaba, pogotovo jer Hrvati nisu taj dan izasli. Iz Vatikana su tražili uslugu, sta ce dobiti Hrvati ako izadju na referendum a Alija je rekao isto sto i Muslimani. Tek nakon nedjeljne mise, Hrvati su u masovnom broju izašli da glasaju za referendumsko pitanje.
Ustati pa spomenuti Aliju
-
seksi_ideje
#8756 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sabina ih u Sarajevu totalno sjebala i ne mogu sebi doci. Sta oni misle postignuti sa ovim? Jel oni stvarno misle da ce iko od glasaca NS ili onih koji glasaju za Sabinu biti uvjereni da je ovo istina?
- dr_Evil
#8757 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Dakle, ako pretpostavimo da je ovaj igrokaz Cengicev istina, sta je Alija obecao Papi?Rejhana wrote: ↑29/09/2023 12:31
Da nije bilo Alije koji nas je izvukao iz mraka jugoslovenskog terora i donio svjetlo slobode ne bi imali ni referenduma za cjelovitu i nezavisnu BiH.
Evo, i sam Čengić kaže kako su se Mladi muslimani borili za referendum kako bi izvukli muslimane iz mracnjastva titoizma i srbokomunizma. Morali su potegnuti čak i veze sa Vatikanom da bi odobrovoljili Hrvate da izađu na referendum da glasaju. Naime, u subotu, prvi dan referenduma izlasnost je bila dosta slaba, pogotovo jer Hrvati nisu taj dan izasli. Iz Vatikana su tražili uslugu, sta ce dobiti Hrvati ako izadju na referendum a Alija je rekao isto sto i Muslimani. Tek nakon nedjeljne mise, Hrvati su u masovnom broju izašli da glasaju za referendumsko pitanje.
- duh_sa_sjekirom
#8758 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Rejhana wrote: ↑29/09/2023 12:31
E svašta...
Hrvati su izašli na referendum jer su tuđman i ekipa skontali da ako BiH ostane u Jugoslaviji onda će težište rata biti u hrvatskoj. I da je BiH ostala u Yu, danas bi hrvatska bila sastavljena od dva entiteta: SAO Krajina i fedralna hrvatska sa županijama/kantonima...
- dr_Evil
#8759 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Upravo, a Bosnjaka bi do sad bilo 5 miliona, ne 1.5milion, i vjerovatno bi se isetali iz Juge kao Kosovo ili CG. Sve ostalo je historija.duh_sa_sjekirom wrote: ↑29/09/2023 12:45
![]()
E svašta...
Hrvati su izašli na referendum jer su tuđman i ekipa skontali da ako BiH ostane u Jugoslaviji onda će težište rata biti u hrvatskoj. I da je BiH ostala u Yu, danas bi hrvatska bila sastavljena od dva entiteta: SAO Krajina i fedralna hrvatska sa županijama/kantonima...
I rasprava kreceee, sad
-
moimoi
#8760 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Oblise me suze.Rejhana wrote: ↑29/09/2023 12:31
Nikad vise vjernika i nikad vise kriminala.
Nesto vam te sijalice pregorile izgleda.
- Rejhana
#8761 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kriz iznad Huma, Hadziosmanovica, dolinu Neretve do Bradine, ali su prosrpski igrači poput Halilovica i Pasalica pokvarili zabavu.
Danas pak nema više Alije, u modi su Mostarski sporazum, izborni zakon, Treći entitet i neki drugi, novi igrači
- dr_Evil
#8762 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- Mate_Miso_Kovac
#8763 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nasu je obitelj papa osobno zvao telefonom da izadjemo i glasujemo. Nije stari htio, al kad je cuo da ide gratis kriz iznad mostara, nije se moglo propustiti... 
- duh_sa_sjekirom
#8764 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Šta bi bilo sa Bošnjacima, koliko bi ih sada bilo i u kakvom bi položaju bili da su ostali u Yu, druga je priča.dr_Evil wrote: ↑29/09/2023 12:48Upravo, a Bosnjaka bi do sad bilo 5 miliona, ne 1.5milion, i vjerovatno bi se isetali iz Juge kao Kosovo ili CG. Sve ostalo je historija.duh_sa_sjekirom wrote: ↑29/09/2023 12:45
![]()
E svašta...
I rasprava kreceee, sad![]()
Ali da nije bilo rata u BiH, hrvatska bi danas sigurno bila drugačija...možda ne po vanjskim granicama ali da po unutarnjem uređenju...
- dr_Evil
#8765 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Da je Bosna ostala u Jugi nezavisnost Hrvatske i pored njihovog referenduma bi bila dovedena u pitanje.duh_sa_sjekirom wrote: ↑29/09/2023 12:57Šta bi bilo sa Bošnjacima, koliko bi ih sada bilo i u kakvom bi položaju bili da su ostali u Yu, druga je priča.
Ali da nije bilo rata u BiH, hrvatska bi danas sigurno bila drugačija...možda ne po vanjskim granicama ali da po unutarnjem uređenju...
-
moimoi
#8766 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Raspad Juge se nije mogao izbjeci. Naivan je svako ko misli drugacije. Zapad je “proglasio” rat komunistickim zemljama u Evropi.
Uz pomoc dijaspore iz 2. Sv. rata i nacionalistickog sljama iznutra, Juga je rasformisana.
Jedino pitanje-zasto rat? Je li se moglo mirnim putem?
Moja teorija je da su zeljeli da se vojno maksimalno oslabi. Da vide sta sve imamo… te da vise ne predstavlja Evropi mogucu “opasnost” tj daj da vas mi kontrolisemo, da vam mi prodajemo naoruzanje, da ste ovisni o mmf-u i sl. Kao i sve banana drzave.
Vrlo slicno se sada desava i u Ukrainskom ratu.
Uz pomoc dijaspore iz 2. Sv. rata i nacionalistickog sljama iznutra, Juga je rasformisana.
Moja teorija je da su zeljeli da se vojno maksimalno oslabi. Da vide sta sve imamo… te da vise ne predstavlja Evropi mogucu “opasnost” tj daj da vas mi kontrolisemo, da vam mi prodajemo naoruzanje, da ste ovisni o mmf-u i sl. Kao i sve banana drzave.
Last edited by moimoi on 29/09/2023 13:13, edited 1 time in total.
- duh_sa_sjekirom
#8767 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Mislim da nezavisnost ne bi bila upitna, ali sam siguran da bi danas imali "rs" u svom sastavu...dr_Evil wrote: ↑29/09/2023 12:59Da je Bosna ostala u Jugi nezavisnost Hrvatske i pored njihovog referenduma bi bila dovedena u pitanje.duh_sa_sjekirom wrote: ↑29/09/2023 12:57
Šta bi bilo sa Bošnjacima, koliko bi ih sada bilo i u kakvom bi položaju bili da su ostali u Yu, druga je priča.
- Ozimician
#8768 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ovo je srpski narativ. Ko nas bre zavadi?moimoi wrote: ↑29/09/2023 13:12 Raspad Juge se nije mogao izbjeci. Naivan je svako ko misli drugacije. Zapad je “proglasio” rat komunistickim zemljama u Evropi.
Eto Juga bila neka vojna sila koja je prijetila nekoga da napadne.
Ista ta Juga se takodjer masovno zaduzivala kod tog istog MMF-a i kupovala oruzje sa raznih strana.
- DaysleepeR
#8769 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Da je BiH ostala u Jugi, ništa nam ne bi bilo lošije nego sandžaklijama danas za koje ne vidim da im je nešto grozno u Srbiji.
S druge strane, ja prvi ne bih htio živjeti u velikoj srbiji, skupa sa mnom velika većina, jer ipak drugo je BiH a drugo Sandžak.
Budimo realni.
S druge strane, ja prvi ne bih htio živjeti u velikoj srbiji, skupa sa mnom velika većina, jer ipak drugo je BiH a drugo Sandžak.
Budimo realni.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8770 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
juza se mogla spasiti da se na vrijeme demokratizirala i okrenula zapadu
a ne egiptu indiji i kubi
dakle redoviti izbori od 1969 -1973 ako ne već od 1949
nato ezz eu... sve dok se moglo koristiti polozaj i dok je iole imalo se kakve ekonomske snage
a ne egiptu indiji i kubi
dakle redoviti izbori od 1969 -1973 ako ne već od 1949
nato ezz eu... sve dok se moglo koristiti polozaj i dok je iole imalo se kakve ekonomske snage
-
moimoi
#8771 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nikakav srpski narativ. Nisam ja rekla da srbi nisu zeljeli veliku srbiju.. ja sam samo rekla da te njihove zelje ne bi nikada isplivale da nije bilo onih koji su po bijelom svijetu lobiraliOzimician wrote: ↑29/09/2023 13:20Ovo je srpski narativ. Ko nas bre zavadi?moimoi wrote: ↑29/09/2023 13:12 Raspad Juge se nije mogao izbjeci. Naivan je svako ko misli drugacije. Zapad je “proglasio” rat komunistickim zemljama u Evropi.
Vrlo slicno se sada desava i u Ukrainskom ratu.![]()
Eto Juga bila neka vojna sila koja je prijetila nekoga da napadne.![]()
![]()
Ista ta Juga se takodjer masovno zaduzivala kod tog istog MMF-a i kupovala oruzje sa raznih strana.
Juga jest bila “vojna sila” naspram jedne Cehoslovacke, Bugarske, Rumunije … I nisu tacno znali koliko naoruzanja imamo i kakvog.
Opet se sve svodi na trziste. Uvijek je lova u pitanju.
- Dupli_skalp
#8772 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
političko dešavanje u bih je ovakvo:
dodik i čović ne mogu izasrati onoliko govana koliko trojka može pojesti. isto kao i sda.
dodik i čović ne mogu izasrati onoliko govana koliko trojka može pojesti. isto kao i sda.
- Dupli_skalp
#8773 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
kakve nebulozne idiotarije i gluposti.Rejhana wrote: ↑29/09/2023 12:31 Da nije bilo Alije koji nas je izvukao iz mraka jugoslovenskog terora i donio svjetlo slobode ne bi imali ni referenduma za cjelovitu i nezavisnu BiH.
-
moimoi
#8774 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne bi.
Rasparcali su Cehoslovacku… SSSR.. Jugu.. sa razlogom.
- Ozimician
#8775 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Slabo poznajes historijsku faktografiju tog vremena, svo to naoruzanje se pokazalo kakvo je cak i u BiH, a da ne pricam 1999 u okrsaju s NATO-m, ovo sad vec granici sa srpskim teorijama zavjere, eto Juga imala neko oruzje kojeg se NATO plasio.moimoi wrote: ↑29/09/2023 13:27Nikakav srpski narativ. Nisam ja rekla da srbi nisu zeljeli veliku srbiju.. ja sam samo rekla da te njihove zelje ne bi nikada isplivale da nije bilo onih koji su po bijelom svijetu lobiraliuz pomoc neprijatelja iznutra.
Juga jest bila “vojna sila” naspram jedne Cehoslovacke, Bugarske, Rumunije … I nisu tacno znali koliko naoruzanja imamo i kakvog.
Opet se sve svodi na trziste. Uvijek je lova u pitanju.