Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Adi-g wrote: ↑29/09/2023 00:17
Koristim Unicredit, RFB i Ziraat
Unicredit najbolja opcenito. Meni najvaznije sto ima sve rezije na e-racun usluzi.
RFB je najbolja u ažurnosti. Cim se desi transakcija ista se vidi u sistemu
Ziraat ima sve al eto ko banka su cigani.
Šta je uopšte datom tih e režija? Ja to sve ručno plaćam
Pod ručno mislim u aplikaciji ručno unosim na spašenu transakciju promjenu detalja.
Adi-g wrote: ↑29/09/2023 00:17
Koristim Unicredit, RFB i Ziraat
Unicredit najbolja opcenito. Meni najvaznije sto ima sve rezije na e-racun usluzi.
RFB je najbolja u ažurnosti. Cim se desi transakcija ista se vidi u sistemu
Ziraat ima sve al eto ko banka su cigani.
Pod ručno mislim u aplikaciji ručno unosim na spašenu transakciju promjenu detalja.
E-račun opcija ti automatski učita novi račun sa sve referencom i iznosom pri čemu je tvoje samo da potvrdiš plaćanje, ništa ručno ne unosiš, barem je tako kod mene na Unionu za EPBiH. Dodatni benefit je što nema provizije na plaćanje računa na taj način.
Haris033 wrote: ↑29/09/2023 09:07
Što popljuvaše iPhone Pro Max 15.
Sklon grebanju, mjenja boju, brzo se grije, a na manji pritisak mu puca stražnje staklo..
Ipak uzimam 14 PM.
Puca staklo jer su debili izvadili metal koji je kao podrska da ne moze puknut na pritisak. Vjerovatno jer se sad staklo moze zamjeniti pa da ga prodaju još bolje.
Sklon grebanju, mjenja boju, brzo se grije, a na manji pritisak mu puca stražnje staklo..
Ipak uzimam 14 PM.
Ipak uzimam 14 PM.
A 15 plus ?
Pa ja mislim da je on trenutnoo i najbolji, pogotovo ako si heavy user baterija nadmasiva i 13 pro max i 14 pro max...Ali ja sam odustao od prelaska sa Androida kad vidim šta radi smetljarska firma kao Apple. Sve je fino naravno iOS je mozda malo fluidniji od ostalih sistema, ali ako ce meni lagano puknit mobitel i ja moram trazit teslu koji ce popraviti to po Bosni ne pada mi na pamet
Ipak uzimam 14 PM.
A 15 plus ?
Ne znam za 15 plus, ali se ispostavilo da je, nakon raznih testiranja, 15 Pro izdržljiviji od 15 Pro Max.
E-račun opcija ti automatski učita novi račun sa sve referencom i iznosom pri čemu je tvoje samo da potvrdiš plaćanje, ništa ručno ne unosiš, barem je tako kod mene na Unionu za EPBiH. Dodatni benefit je što nema provizije na plaćanje računa na taj način.
Eh hvala, morat ću to ako ništa roditeljima naštimati da im olakšam a vidjet ću i sebi
Eh hvala, morat ću to ako ništa roditeljima naštimati da im olakšam a vidjet ću i sebi
Unicredit ima mogucnost placanja svih rezija(Struja, Telecom, Telemach, Rad, Sarajevogas, Toplane i td), barem u Sarajevu, izuzev onog odrzavanja zgrade (Tiptop, Sarajevostan i sl) https://www.unicredit.ba/ba/stanovnistv ... tnica.html
Ziraat ima samo BH Telecom i Elektroprivreda.
Samo pazi da kad aktiviras E-racun da ti isti krece od narednog racuna. Zna se desiti prvi mjesec da povuce racun koji si vec platio pa samo ispratis da se nesto ne duplira. Od narednog mjeseca ide sve uredno.
Pa ja mislim da je on trenutnoo i najbolji, pogotovo ako si heavy user baterija nadmasiva i 13 pro max i 14 pro max...Ali ja sam odustao od prelaska sa Androida kad vidim šta radi smetljarska firma kao Apple. Sve je fino naravno iOS je mozda malo fluidniji od ostalih sistema, ali ako ce meni lagano puknit mobitel i ja moram trazit teslu koji ce popraviti to po Bosni ne pada mi na pamet
I ja sam odustao od kupovine. Htio sam uzeti 15 plus ali sam ipak skontao da ne mogu podnijeti ios a da za te pare mogu uzeti samsung s23 ultra ili cak fold 5.
Last edited by mirsek on 29/09/2023 11:01, edited 1 time in total.
Unicredit ima mogucnost placanja svih rezija(Struja, Telecom, Telemach, Rad, Sarajevogas, Toplane i td), barem u Sarajevu, izuzev onog odrzavanja zgrade (Tiptop, Sarajevostan i sl) https://www.unicredit.ba/ba/stanovnistv ... tnica.html
Samo pazi da kad aktiviras E-racun da ti isti krece od narednog racuna. Zna se desiti prvi mjesec da povuce racun koji si vec platio pa samo ispratis da se nesto ne duplira. Od narednog mjeseca ide sve uredno.
AnonymousBIH wrote: ↑29/09/2023 21:19
Prednarucio iPhone 15 Pro, poslali ga danas postom. Na sta ce liciti vidjecemo.
Koliko će koštati to zadovoljstvo? BHTelecom?
BH Telecom, cini mi se da mi rece telefonom nesto malo ispod 3000 KM. Popust na ugovor 90 KM, odbijem, smijesno, kazem stavite ga na otplatu bez popusta.
AnonymousBIH wrote: ↑29/09/2023 21:19
Prednarucio iPhone 15 Pro, poslali ga danas postom. Na sta ce liciti vidjecemo.
Po svim testovima se pokazao kao najbolji!
Sretno sa kupovinom
Hvala puno, ali obzirom na moja prijasnja iskustva sa iPhone koja su trajala po par dana, mislim da ce i ovaj zavrsiti kod supruge. No hate, jednostavno navika na Samsung.
Možda je samo do mene, ali cijela ponuda smartphonea se svela na kamera od ‘insert megapixel broj’ ili kućište od ‘insert egzotični materijal’. Zainteresiran sam za naredni telefon kao za naredne čarape. Hardver a naročito softver su dosadni do zla boga. Ne vidim ni jedan mobitel u ponudi koji bi izmamio ikakav interes, ili nedajbože osmijeh - sve je isto i dosadno. Zbog pomora manjih operativnih sustava smo zaglavljeni u ovoj paradigmi ikona i widgeta, sad je to mentalni model koji i da hoćeš ne možeš prekinuti. Hardver, osim flip telefona, ne pokazuje nikakve dizajnerske iskorake već deset godina - stanji, pumpaj kameru, povećaj - na repeatu.
Sjetim se Lumia Windows modela i kako su ono bili uzbudljivi (i sjebani) mobiteli. Puno mana -da, ali drugačiji. Ili one eksplozije ludih mobitela prije 20 godina kad su svi počeli imati mob. Danas je tako suhoparno u pm.
vaučer wrote: ↑30/09/2023 07:34
Možda je samo do mene, ali cijela ponuda smartphonea se svela na kamera od ‘insert megapixel broj’ ili kućište od ‘insert egzotični materijal’. Zainteresiran sam za naredni telefon kao za naredne čarape. Hardver a naročito softver su dosadni do zla boga. Ne vidim ni jedan mobitel u ponudi koji bi izmamio ikakav interes, ili nedajbože osmijeh - sve je isto i dosadno. Zbog pomora manjih operativnih sustava smo zaglavljeni u ovoj paradigmi ikona i widgeta, sad je to mentalni model koji i da hoćeš ne možeš prekinuti. Hardver, osim flip telefona, ne pokazuje nikakve dizajnerske iskorake već deset godina - stanji, pumpaj kameru, povećaj - na repeatu.
Sjetim se Lumia Windows modela i kako su ono bili uzbudljivi (i sjebani) mobiteli. Puno mana -da, ali drugačiji. Ili one eksplozije ludih mobitela prije 20 godina kad su svi počeli imati mob. Danas je tako suhoparno u pm.
Potpisujem! Nikad necu prezaliti sto je windows phone propao. Da su se samo malo vise potrudili danas bi drzali zavidan % trzista.
vaučer wrote: ↑30/09/2023 07:34
Za otvaranje facebook, klix, youtube, instagram moze posluziti telefon iz 2015. Sve poslije toga je u neku reku preseravanje. 99% ljudi upali kameru i pritisne dugme da slika. A kamera ima nekih 1000 opcija niko to ne cacka.
Telefoni se uzimaju vise da se moze pohvaliti kako se nov telefon uzeo nego sto neko ima potrebu za tim.
Naravno ako je telefon ostecen onda ima smisla ali ovako neko ko je kupio recimo iphone 12 mozda da sad razmisli i uzme 15 ako mu je baterija na telefonu opala dosta.