Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
laserShow wrote: ↑25/09/2023 10:34
a ne stvarno, ima li neko info koja je plata radnika u merkatoru, bbi i sl? Radnica mi rece 1400, ali da ne mogu naci radnike. Je li ispod tog iznosa ili?
U Mercatoru 750 i 200 bonova koje najvjerovatnije ne možeš potrošiti kako hoćeš.
To je za obicnu radnicu. Zamjenica sefice u radnji ima 850, a sefica radnje 950. Tih 200 dobiju na PIKA karticu i mogu potrošiti samo u Mercatoru.
U zadnjih mjesec vidio sam 10ak oglasa na radnjama Konzuma i Mercatora, sami traze radnice, kao da nemaju upravu
McGradySA wrote: ↑27/09/2023 12:14
U Mercatoru 750 i 200 bonova koje najvjerovatnije ne možeš potrošiti kako hoćeš.
To je za obicnu radnicu. Zamjenica sefice u radnji ima 850, a sefica radnje 950. Tih 200 dobiju na PIKA karticu i mogu potrošiti samo u Mercatoru.
U zadnjih mjesec vidio sam 10ak oglasa na radnjama Konzuma i Mercatora, sami traze radnice, kao da nemaju upravu
Da...primijetio sam tu suplju kad MENADZERI prepustaju supljom pricom radnicima ono sto je njihov posao...To manage head hunting i tome slicno
Znaju samo 4000 inkasirati a ne zanimaju ih smjene radno vrijeme zasto fali u kasi i da nadju radnike
2-3 sedmice za rjesenje nakon odradjenog termina. Uplatu primas pocetkom iduceg kalendarskog mjeseca, zajedno za broj dana iz prethodnog mjeseca koji nije bio isplacen u isplati pocetkom proslog mjeseca (oko 5-og u mjesecu), plus taj mjesec.Tako da ti prva uplata moze pokrivati i npr. 48 dana.
Hvala, tako je supruzi i rekla zena na terminu, taman je proslo 2 sedmice. Hajde zvali danas da vidimo i kod njih, javi se nekakav covjek, kad rece mjesec i po do dva
Nema na cemu, mislim da im je 60 dana zakonski rok, ali su meni prije 3 mjeseca rekli da nije guzva pa da mogu ocekivati za 2-3 sedmice. Mislim da je bilo tako negdje oko 20 dana na kraju.
Truba wrote: ↑27/09/2023 20:09
Zena zna prioritete
Bolje dobar brak nego 2 fakulteta
Sta ce ti dobar poso ako ti je brak pakao
Ali da jeste guska to stoji
Truba wrote: ↑27/09/2023 20:09
Zena zna prioritete
Bolje dobar brak nego 2 fakulteta
Sta ce ti dobar poso ako ti je brak pakao
Ali da jeste guska to stoji
Bog
Pa sve je u pravu ako cuje da zivis sa materom postajes drug i dobar jaran, a ako imas stan postajes materijal za udaju i medo zenska verzija berze
Najbolje je to onaj budalas savo rekao kad imas kesha i ako imas viska kila onda si slatki medo , a kad ne onda si debela muska svinja
Lajavikrelac wrote: ↑27/09/2023 15:56
Priča mi drugar koji radi u jednoj od ovih mikrokreditnih lihvarskih firmi, da već puca sa glavom od pritiska i stresa...Nabilo im neke norme i targete naplate potraživanja, ubiše ih, koliko god da naplate ovima malo...A plata oko milje, ne dao bog dati koju stoju više, stalno ih jebu za bonuse, samo gledaju da im ne isplate isti i nađu bilo kakav prigovor i razlog...
To ti vjerujem, vidi samo koliko u zadnje vrijeme ima nekih otvorenih pozicija tipa"kreditni službenik".
Kad bi ovdje počeo pisati koliko su banke i te lihvarske agencije neprijateljski otvorene prema običnom čovjeku nikad nikome ne bi palo na pamet da podigne kredit i da je jedan od ciljeva banaka porobiti što više ljudi i oduzeti im što više imovine.
Ljudi kamatama na kredit vraćaju pare koje uopšte ne postoje u prometu, sve je to DUG.
Ali ja kad počnem ljudima o tome pričati dočekaju me s odgovorima "bježi, šta ti znaš"..
Povecanje penzije od 30 KM ce bas jako ugroziti sistem i povecanje inflacije.
Ovi debili iz MMFa su ocito nezadovoljni jer nam ne trebaju njihovi krediti,pa rade sve da se ekonomija oslabi i da se opet zaduzuje kod njih.