Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
Dupli_skalp

#8576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Dupli_skalp »

PM72 wrote: 26/09/2023 18:11
sehohari wrote: 26/09/2023 18:06

Imamo.

Druga je stvar sto radi za srpsku drzavu.
Pa sam si potvrdio da je nemamo ako kažeš da radi za srpsku državu.
:D :thumbup:
Dupli_skalp

#8577 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Dupli_skalp »

erotica wrote: 27/09/2023 11:06 Image

Naši prvaci 💪💪 :bih: :D
brada bradu miluje ilitiga bruda brudu miluje.
Ozimician

#8578 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

To i jeste problem BiH generalno, sto je uvijek tudje bolje od svoga. I onda se ti isti pitaju kako je neka XY drzava uspjesnija od nas, a kod nas se ne moze tako isto napraviti.

Autosovinizam - iskreno upoznao sam ljudi iz barem 30 drzava svijeta i jos nisam nigdje primjetio toliki nivo autosovinizma kao kod nas.
Onda idu oni naslovi - BiH uvezla XY miliona € obicne vode...

HIFA u Stocu ne moze da dobije dozvolu za benzinsku godinama, Bingo godinama ne moze da udje u posjed Hotela Zenit u Neumu.
Po Sarajevu Tibra glavni graditelj. To je odgovor na mnoga pitanja.
dr_Evil

#8579 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 27/09/2023 14:07
Zasto je ciko iz Violete bolji od recimo Hase ? Zasto je Pero Gudelj bolji od vlasnika Binga.? Neki kriterij ? Nesto....

Drustvo pokradeno, dobro jutro Kolumbo, pa naravno da je pokradeno, pa bio je rat, sve unisteno i nakon toga dolazi prvobiyna kaumulacija kapitala koja po svojoj definicije jeste kradja koju kasnije samo stavljas u sistem. Tako stvari funkcioniraju....
Kazem da ja ne znam afere koje ima ciko iz Violete, dok za Hasu znam , i zato je bolji, to je jedini kriterij. Haso je svoj kapital stekao kriminal, dok ciko iz Violete mozda jest ali ja ne znam, ako ne znam polazim od toga da nije.

Pa dobro, znaci ja tebe ubijem(halali uporedbu), i onda ti uzmem zenu, kucu, i poslije toga budem glavni "baja" u selu. To je moje prvobitno akumuliranje kapitala, tako stvari funkcioniraju.

A mozda sam jednostavno mogao biti spretan i zaraditi svoje pare, kao evo sto vidimo nice dosta srednjih preduzeca po nasem Mostaru gdje ljudi rade svojom pamecu i za vani. Jebi ga, posten sam i nesposoban, kud ce gore.
Prpa.ba

#8580 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

tramvajtrojka wrote: 27/09/2023 13:56
Sav pocetak i kraj kvazi balijskih biznismena dok mu radnik skapava od sedam glava plate i nema slobodnih dana da ih provede sa svojom porodicom u tome gazda se kurchi po balkanu i evropi sa vozilicama. Pa ih parkira pred pumpu da ih radnici ribaju i glancaju, a tek ove majice za genocid u Srebrenici e to je tek dno ispod dna bilo samo zbog ovih majica iko sa iole obraza ne bi prismrdio tesanjskim ublehama
Ma znam, ali opet cu radije kod Bosnjackog biznismena (kojeg zoves balijom, lukavi moj RobbieMO, uvijek uvali nesto sto mu je srcu milo a na forumu dopusteno :kiss: ) nego kod ustase ili ruskog fasiste.

Sta ces, ucim od najboljih. Ti se satra obilazeci radnje trazeci Vindiju i Janu da sponzorises dvorce Todoricu, ja se satra trazeci uvoznika Bosnjaka da mu sponzorisem lambordzini. :kiss:
Jordan1961

#8581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

palermo wrote: 27/09/2023 13:49
dr_Evil wrote: 27/09/2023 13:03

Ma susjed tita mi ta ti je prica obicno okretanje vode na tajkunski mlin.
Posto se ocito ideoloski ne slazemo ( sto nije nista strasno) samo cu se krayko osvrnuti na ovaj pasus.

Ne.znam.okrecem li vodu na tajkunski mlin, al ja zaista mislim da bez kapitala, a kapital stvaraju ljudi nema prosperitnnog drustva. Nama trrbaju bogati, uspjesni ljudi, uz njih ide zivot. Mi ih zovemo yajkunima, na zapadu se to zove krupni kapital, zemlja koja ima krupni kapital ima sanse. Naravno, krupni kapital u nekim nasim razmjerima.

A drustveni kapital, drzavna imovina bojim se da se vrijeme yzv. komunizma iza nas. Barem neko vrijeme.
Ni po jada ne bi bilo da su ti "bogati, uspjesni ljudi" kapital steki na otvorenom trzistu, novim proizvodima, uslugama i inovacijama kojima su zaposlili hiljade ljudi
Nasi "bogati i uspjesni ljudi" su vecinom nastali ratnim profiterstvom, pljackaskom privatizacijom i poslovanjem sa drzavom uz podrsku i zastitu SDA.
BHCluster

#8582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

Image
Kod prvog glasanja dnevni red današnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine nije usvojen.

Zatim je Mahir Mešalić, predsjednik Kluba zastupnika DF-a, rekao kako će opozicija pomoći da se usvoji dnevni red samo zbog zakona o oružanim snagama i borcima.

"Htjeli smo da vam demonstriramo da nemate parlamentrarne većine za dnevni red i pomoći ćemo vam da imate sjednicu radi boraca, zakona o izjednačavanju penzija u oružanim snagama. Tražit ćemo pjedinačno izjašnjavanje i oboriti sve tačke koje su štetne za Federaciju BiH", naglasio je Mešalić.

Nakon pojedinačnog izjašnjavanja dnevni red sjednice je usvojen a na kojem se, između ostalog, nalaze Prijedlog Zakona o ujednačavanju penzija ostvarenih po Zakonu o službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine - hitni postupak, Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica.
:thumbup: :bih:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#8583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by izvrsni direktor »

tramvajtrojka wrote: 27/09/2023 13:56
Prpa.ba wrote: 27/09/2023 13:41 Pa i naucili su.

Samo suznih ociju kazu da je Čiča Murphy odobrio tesku odluku zarad opsteg boljitka, i svi grijesi su saprani.

A da se kratko nadovezem na ovo koprcanje kojim ekipa pokusava racionalizovati svoj ugradjeni autosovinizam: :lol:

Nesvjesni svoje nesvijesti. Prije ce pazariti kod kriminalca iz Hrvatske i Srbije nego kod svog, ovaj prvi mu je gospodin covjek i biznismen i na kraju tudji problem, a ovom komsiji zna nabrojati zensku stranu porodice 5 koljena unazad i mrzi ga svim bicem. :lol:

Na tome i jesu kapitalizirali politicki abortusi poput NiP-a, relativizirajuci kakvo god bilo tudje u korist mrznje prema krimosima i sumnjivim biznisima u svojim redovima.

O sirim finansijskim aspektima HIFA i Bingo nasuprot Gazproma, Jane i Konzuma necemo, voda je to duboka za nesvjesne autosoviniste.

U medjuvremenu, katolici, cak i ovi iz 33% bosnjacke kvote ce obici 10 prodavnica dok ne nadju svoju Janu na polici. Jebe se njih za Todoriceve dvorce.

Zato nam i diriguju, a nama namjenjuju sudbinu obrtaca cevapa.
Image
Image

Sav pocetak i kraj kvazi balijskih biznismena dok mu radnik skapava od sedam glava plate i nema slobodnih dana da ih provede sa svojom porodicom u tome gazda se kurchi po balkanu i evropi sa vozilicama. Pa ih parkira pred pumpu da ih radnici ribaju i glancaju, a tek ove majice za genocid u Srebrenici e to je tek dno ispod dna bilo samo zbog ovih majica iko sa iole obraza ne bi prismrdio tesanjskim ublehama
Ma hajde sta fali sto zaradjuje na genocidu? Nije sve sebi uzeo, podijelio je...sa sda-ovcima
SmokingMan

#8584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by SmokingMan »

Jedan od većih gafova Hifa.e
sumirprimus

#8585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

kako samo upotpune siru sliku, gore postavljena slika salke i rame, obogacena komentarima palerma i prpe..
sav , jad bijeda i cemer, i dno dna , posljedica fola probosanske poltike zadnjih 20 i kusur godina. au jadna majko, ovo je vec za zaljenja.
Prpa.ba

#8586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

dr_Evil wrote: 27/09/2023 14:18 Kazem da ja ne znam afere koje ima ciko iz Violete, dok za Hasu znam , i zato je bolji, to je jedini kriterij. Haso je svoj kapital stekao kriminal, dok ciko iz Violete mozda jest ali ja ne znam, ako ne znam polazim od toga da nije.
Dobili smo i forumsko duhovno naslijedje Konakoviceve mudrolije: "ne znam ima li kriminala tamo gdje vlada HDZ".

Za Bosnjaka on zna, na osnovu svoje odokativne procjene, unatoc izostanku bilo kakve sudske presude, a za katolika i pravoslavca odokativno ne zna pa pretpostavlja da tu nema kriminala.

Mada, na kraju dana, svako nadje nacin da sebi objasni ono na sto je kondicioniran. U ovom slucaju, autosovinizam je gradjen desetljecima, onda promovisan u poslijeratnom periodu i prigrljen od SDA kao jedan od alata vladanja, i sada imamo sto imamo.

Tj. nemamo kriminala gdje je HDZ.
Prpa.ba

#8587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

BHCluster wrote: 27/09/2023 14:21
Image
Kod prvog glasanja dnevni red današnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine nije usvojen.

Zatim je Mahir Mešalić, predsjednik Kluba zastupnika DF-a, rekao kako će opozicija pomoći da se usvoji dnevni red samo zbog zakona o oružanim snagama i borcima.

Schmidt da uradi nesto, zurno. :mrgreen:
dr_Evil

#8588 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Ozimician wrote: 27/09/2023 14:17 To i jeste problem BiH generalno, sto je uvijek tudje bolje od svoga. I onda se ti isti pitaju kako je neka XY drzava uspjesnija od nas, a kod nas se ne moze tako isto napraviti.

Autosovinizam - iskreno upoznao sam ljudi iz barem 30 drzava svijeta i jos nisam nigdje primjetio toliki nivo autosovinizma kao kod nas.

HIFA u Stocu ne moze da dobije dozvolu za benzinsku godinama, Bingo godinama ne moze da udje u posjed Hotela Zenit u Neumu.
To su gluposti, kakav crni autosovinizam je reci da je HIFa ratni tajkun. Kakav autosovinizam je reci da je u ratu Alija obecao Budnji da ce kad pocne mir komplet gradjevinski materijal za obnovu ici preko njegovih ruka kao sto i jest. Kakav autosovinizam je reci da je Haso dobio masineriju Hidrogradnje i dozvoli da gradi kvadrat ceste po duploj cijeni, pa kad dodje inspektor da mu Haso kaze gdje da kopa.

Ako HIFA ne moze da dobije dozvolu za benzinsku u Stocu to znaci neko ima jaci privatni lobij od njega, neki drugi tajkun. Samo sto je to njihov tajkun, a obojica su jednako stetna za drzavu.

Sve sta mogu kupim domace, to je stvar principa, ali nemojte me uvjeravati da su ratni i poratni tajkuni dobri za BiH, Bosnjake i za nase drustvo. Hepok je mogao da bude domaci, i da puni vodu, nisu morala braca Mujkic. Nije moralo da mu se pola zemlje oduzme i dodijeli Hami Badzadki, opet onom Istom Hasi Pekusicu, niti onom za zapadne sta drzi Romansu. Jel to vino bolje otkako je privatno?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8589 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

mene se uopće ne dotiče kriminal hdza
nisu mi oni bili nabili redukcije vode nije se pod njima tramvaj ljuljao i 10 000 kuća nelegalno ili koliko već se izgradilo + u plavnoj zoni
nije hidrogdradnja uništena pod HDZom nego pod SDA

to se nikad ne može halaliti

ko živi pod HDZom nek se bori s njima

nas je SDA uništila
sumirprimus

#8590 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

prpa je je nema dalje, prostro se ko šira, gazi ko hoće,kako ti to polazi za rukom? ono mozes gutat nevidjeno, iskreno?
jel to toliko licini interes iznad svega jbm mu sunce koliki god da je a ne moze biti prevelik :lol: :-)
dr_Evil

#8591 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Prpa.ba wrote: 27/09/2023 14:23
dr_Evil wrote: 27/09/2023 14:18 Kazem da ja ne znam afere koje ima ciko iz Violete, dok za Hasu znam , i zato je bolji, to je jedini kriterij. Haso je svoj kapital stekao kriminal, dok ciko iz Violete mozda jest ali ja ne znam, ako ne znam polazim od toga da nije.
Dobili smo i forumsko duhovno naslijedje Konakoviceve mudrolije: "ne znam ima li kriminala tamo gdje vlada HDZ".

Za Bosnjaka on zna, na osnovu svoje odokativne procjene, unatoc izostanku bilo kakve sudske presude, a za katolika i pravoslavca odokativno ne zna pa pretpostavlja da tu nema kriminala.

Mada, na kraju dana, svako nadje nacin da sebi objasni ono na sto je kondicioniran. U ovom slucaju, autosovinizam je gradjen desetljecima, onda promovisan u poslijeratnom periodu i prigrljen od SDA kao jedan od alata vladanja, i sada imamo sto imamo.

Tj. nemamo kriminala gdje je HDZ.
Da ne citas samo prvu recenicu, vidio bi da sam napisao u istom redu da je potpuna drugacija prica za FEAL. E vidis FEAL drze ratni tajkuni i zlocinci iz HDZ-a.

Posto si zaradio sendvic svojim laznim postom, sada idi kod Vucica i reci da mu je Bakir porucio da temeljna stranka nece reagovat oko terorista na Kosovu i da je SDA priznaje teritorijani integritet Srbije. Emisar
Prpa.ba

#8592 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

dr_Evil wrote: 27/09/2023 14:25 To su gluposti, kakav crni autosovinizam je reci da je HIFa ratni tajkun.
Nije to autosovinizam.

Autosovinizam je zbog toga preferirati Gazprom.

A tvoje pisanje je takvo.
BHCluster

#8593 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

Prpa.ba wrote: 27/09/2023 14:25
BHCluster wrote: 27/09/2023 14:21

Schmidt da uradi nesto, zurno. :mrgreen:
Nesto =U= smislu vladu cini hdZ/uzP i koga izaberu oni.
palermo

#8594 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

Jordan1961 wrote: 27/09/2023 14:19
palermo wrote: 27/09/2023 13:49

Posto se ocito ideoloski ne slazemo ( sto nije nista strasno) samo cu se krayko osvrnuti na ovaj pasus.

Ne.znam.okrecem li vodu na tajkunski mlin, al ja zaista mislim da bez kapitala, a kapital stvaraju ljudi nema prosperitnnog drustva. Nama trrbaju bogati, uspjesni ljudi, uz njih ide zivot. Mi ih zovemo yajkunima, na zapadu se to zove krupni kapital, zemlja koja ima krupni kapital ima sanse. Naravno, krupni kapital u nekim nasim razmjerima.

A drustveni kapital, drzavna imovina bojim se da se vrijeme yzv. komunizma iza nas. Barem neko vrijeme.
Ni po jada ne bi bilo da su ti "bogati, uspjesni ljudi" kapital steki na otvorenom trzistu, novim proizvodima, uslugama i inovacijama kojima su zaposlili hiljade ljudi
Nasi "bogati i uspjesni ljudi" su vecinom nastali ratnim profiterstvom, pljackaskom privatizacijom i poslovanjem sa drzavom uz podrsku i zastitu SDA.
Pa ko je to sporio, pobogu ? O kakvom otvorenom yrzistu vi pricate, o o onom 1999 godine....

Pa hajde sada ( dakle 2023) udji u bilokoju malu prodavnicu na zapadnoj strani Mostara i nadji jogurt koji nije Dukatov ili Z' bregov.......znas gdje ces naci tuzlanski jogurt na zapadnoj strani Mostara....u Bingu.....jes u Bingu koji vode , kako vi kazete, ratni profiteri i kriminalci....

Dobro Prle kaze, nesvjesni svoje nesvijesti.....sto je najgore, izgleda kao narod da nam je to sudbina..
sumirprimus

#8595 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

evo stigla prpi i ispomoc...
valja naradit danas
svu bol na sdfa!
sumirprimus

#8596 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

trio fnatastkus u borbi za ocuvane obraza kriminalne postratne sdfa lopovske vlasti...
dr_Evil

#8597 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Prpa.ba wrote: 27/09/2023 14:29
dr_Evil wrote: 27/09/2023 14:25 To su gluposti, kakav crni autosovinizam je reci da je HIFa ratni tajkun.
Nije to autosovinizam.

Autosovinizam je zbog toga preferirati Gazprom.

A tvoje pisanje je takvo.
Mislis na moju recenicu "SIpam na Gazpromu da Putko moze bacit atomsku na nas" ili kako je vec islo. Nauci se ironiji, makar je nas bosanski jezik bogat istom. Kod nas se ne kaze bravo sine, nego bjezi tamo ja bih to bolje lijevom rukom. Znam da kod vas u Srbiji nema puno takvih jezickih peripetija.

Blokada ratnih tajkuna nije autosovinizam kako god da ga predstavljas.
Ozimician

#8598 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

dr_Evil wrote: 27/09/2023 14:25
Ozimician wrote: 27/09/2023 14:17 To i jeste problem BiH generalno, sto je uvijek tudje bolje od svoga. I onda se ti isti pitaju kako je neka XY drzava uspjesnija od nas, a kod nas se ne moze tako isto napraviti.

To su gluposti, kakav crni autosovinizam je reci da je HIFa ratni tajkun. Kakav autosovinizam je reci da je u ratu Alija obecao Budnji da ce kad pocne mir komplet gradjevinski materijal za obnovu ici preko njegovih ruka kao sto i jest. Kakav autosovinizam je reci da je Haso dobio masineriju Hidrogradnje i dozvoli da gradi kvadrat ceste po duploj cijeni, pa kad dodje inspektor da mu Haso kaze gdje da kopa.

Ako HIFA ne moze da dobije dozvolu za benzinsku u Stocu to znaci neko ima jaci privatni lobij od njega, neki drugi tajkun. Samo sto je to njihov tajkun, a obojica su jednako stetna za drzavu.

Sve sta mogu kupim domace, to je stvar principa, ali nemojte me uvjeravati da su ratni i poratni tajkuni dobri za BiH, Bosnjake i za nase drustvo. Hepok je mogao da bude domaci, i da puni vodu, nisu morala braca Mujkic. Nije moralo da mu se pola zemlje oduzme i dodijeli Hami Badzadki, opet onom Istom Hasi Pekusicu, niti onom za zapadne sta drzi Romansu. Jel to vino bolje otkako je privatno?
Jaci privatni lobi? Koji?

Tvoja percepcija ne moze to da pojmi da te drzava "institucionalno sabotira", jer to jos nisi dozivio - dozivio si samo ove lokalne tajkune i begove.

Ponovo kazem, vracas se na lokalne begove, svaka tranzicijska drzava ima iste probleme, cijeli istocni blok, od ruskih oliharha do BH wanna-be begova. Pogledaj po HR Todorica, Keruma, Rajica i ostale, jednostavno ljudi koji su imali srece da se nadju na pravom mjestu u pravo vrijeme, a nije da su imali obraza. Da ne pricam o Srbiji i njihovoj vlasteli, oni se jos nisu pomakli iz mjesta.

Zemlje Zapada su tu fazu prosle prije najmanje 100 god., iz koje mi tek sad lagano izlazimo, pogledaj dokumentarce o americkim tajkunima od prije 100 i 200 god.

Svaka zemlja ima takve ljude, kad se generacije izrode - to ce preci u neki DD, Holding, nesto, sa dionicarima gdje vise neces ni znati ko je zapravo vlasnik (kao na Zapadu), ali za to trebaju barem 3-4 generacije da se izrode.

Ne ulazeci u to da li su domaci tajkuni za drustvo dobri, smatram da su strani tajkuni jos gora opcija (siri ekonomski znacaj).
Lug

#8599 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Lug »

:thumbup:
pa vidis da se i ovdje sve omalovazava sto ima veze sa BiH, to i jeste cilj i tako ces lako prepoznati ubacene elemente koji se predstavljaju kao patriote.

Ima onaj vic kad su Suljo i Drago otisli u Deutchlan. Nakon par godina vraca se Drago sa novim mercedesom. Lakta se nas narod i govore, vidi ga jes' se snasao, a jes' sposoban.. Nakon par mjeseci dolazi i Suljo u novom mercedesu, a nas narod ce na to, vidi lopova jebo majku svoju, za dvije godine novog mercedesa dovezao. :D :izet:
ultima_palabra

#8600 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ultima_palabra »

Vidi se da SDFA pristalice nisu dosli dalje od feudalizma… najveci uspjeh u zivotu kad Bakir da bajram-banku ispred Begove.
Locked