costacurta wrote: ↑27/09/2023 08:57LAVE KRAAAALJUUUU!!!Halilović tvrdi da Eol Petrol ne isporučuje gorivo direktno aerodromu, već da samo operira na aerodromu uz saglasnost samog aerodroma te da gorivo prodaje aviokompanijama.![]()
Voda nije radioaktivna, ona je malo radioaktivna![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#8526 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- Chloe
- Photo mod
#8527 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
palermo wrote: ↑26/09/2023 22:28Pa logicno.ljubijankic wrote: ↑26/09/2023 22:22
Nema potrebe da ti bilo sta oprastas, istina se ne treba prastati. Hifu jesam spomenuo, ali kako si ti tu jos procitao inu to bi volio znati. Vjerovatno svojim zelenim ocima![]()
Ko ne voli HIFU voli INU. Ko ne voli Dzeku voli Luku (Modrica). Ko ne voli Dzanana voli Bojana. Itd...itd...
iskustveno....
P.S moje su oci, smedje, duboke, utopis se u njima....
- kakotakonikako
#8528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Efendić je na samom početku svog gostovanja iznio mišljenje da se u BiH ne vodi odgovorna politika te da na političkoj sceni vlada opći nered.
U ponedjeljak je, podsjetit ćemo, na sastanku lidera vladajućih stranaka koji je održan u Mostaru, Milorad Dodik predstavio Sporazum o punom suverenitetu BiH, koji međutim Čović i Nikšić nisu potpisali.
Ovo je došlo kao uvertira političke jeseni, za koju Efendić cijeni da je već počela. Međutim, on također smatra da opozicija može zaustaviti i spriječiti ono što, kako kaže, Dodik i Čović traže.
"Ovo što traže Dodik i Čović znam da neće proći. Mi iz opozicije to možemo zaustaviti, konkretno u Domu naroda. Ti zakoni koji idu na štetu države neće proći. Uzalud pričaju o protjerivanju stranih sudija iz Ustavnog suda, kada to ne mogu realizirati. Uzalud pričaju o Izbornom zakonu onakvom kakvog su obećali Čoviću, dio stranaka iz Sarajeva. Neka se posvete barem nekim drugim poslovima koje mogu realizirati", poručuje Efendić.
Ističe, potom, da bi se visoki predstavnik Christian Schmidt trebao više posvetiti entitetu u kojem mu prijete da će ga uhapsiti.
"Da vidi šta se dešava sa policijom tog entiteta. Zašto reforma policije u BiH nikad nije provedena. Bojim se da se u RS nastavlja etničko čišćenje povratnika, a MUP RS niti je multietnički niti ima za cilj da zaštiti stanovnike. Intervencije samo u FBiH nisu nam od koristi"naglašava.
O najavljenoj rekonstrukciji Vlade KS kaže da je "to jedna budalaština".
"Neprekidno se vode procesi smjene vlasti u KS. Čim se formira jedna vlada, tamo neka grupa zastupnika počne tražiti većinu da prave drugu", zaključio je Efendić u svom gostovanju na Federalnoj TV

U ponedjeljak je, podsjetit ćemo, na sastanku lidera vladajućih stranaka koji je održan u Mostaru, Milorad Dodik predstavio Sporazum o punom suverenitetu BiH, koji međutim Čović i Nikšić nisu potpisali.
Ovo je došlo kao uvertira političke jeseni, za koju Efendić cijeni da je već počela. Međutim, on također smatra da opozicija može zaustaviti i spriječiti ono što, kako kaže, Dodik i Čović traže.
"Ovo što traže Dodik i Čović znam da neće proći. Mi iz opozicije to možemo zaustaviti, konkretno u Domu naroda. Ti zakoni koji idu na štetu države neće proći. Uzalud pričaju o protjerivanju stranih sudija iz Ustavnog suda, kada to ne mogu realizirati. Uzalud pričaju o Izbornom zakonu onakvom kakvog su obećali Čoviću, dio stranaka iz Sarajeva. Neka se posvete barem nekim drugim poslovima koje mogu realizirati", poručuje Efendić.
Ističe, potom, da bi se visoki predstavnik Christian Schmidt trebao više posvetiti entitetu u kojem mu prijete da će ga uhapsiti.
"Da vidi šta se dešava sa policijom tog entiteta. Zašto reforma policije u BiH nikad nije provedena. Bojim se da se u RS nastavlja etničko čišćenje povratnika, a MUP RS niti je multietnički niti ima za cilj da zaštiti stanovnike. Intervencije samo u FBiH nisu nam od koristi"naglašava.
O najavljenoj rekonstrukciji Vlade KS kaže da je "to jedna budalaština".
"Neprekidno se vode procesi smjene vlasti u KS. Čim se formira jedna vlada, tamo neka grupa zastupnika počne tražiti većinu da prave drugu", zaključio je Efendić u svom gostovanju na Federalnoj TV
-
DonieBrasco
#8529 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
https://www.klix.ba/vijesti/bih/za-slus ... /230927016
Direktor BH radija 1 Dejan Kerleta
Na pitanje da li je moguće da slušatelji BH radija 1 danas slušaju ozbiljnu muziku u čast aktera terorističkog napada na Kosovu, on je kazao:
"Ne želim da razgovaram na taj način. To terorizam, to razgovarajte s kim ste do sada tako naučili", kazao je Kerleta i spustio slušalicu.
- dječak sa šibicama
#8530 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
HIFA kao mjerna jedinica bosnjackog patrijotizma
Predlazem kompromisno rjesenje, HINA
Predlazem kompromisno rjesenje, HINA
-
ljubijankic
#8531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ja bi isao na HISDAdječak sa šibicama wrote: ↑27/09/2023 09:56 HIFA kao mjerna jedinica bosnjackog patrijotizma![]()
Predlazem kompromisno rjesenje, HINA![]()
- dr_Evil
#8532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
El-tarik Oil susjed
Cuj volit Hifu, svakakvih budalastina cu procitat. Uniste energopetrol koji je bio nas, da bi napravili hifu koja nije nasa nego od 3-4 bega, i jos mjerimo patriotizam po tom jel sipamo kod bega, ili na Ini, koja btw vise vrati u drzavni budzet nego Hifa.
Zasto INA vise vrati u drzavni? Zato sto je otkupila polovinu energopetrola
-
palermo
#8533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
dječak sa šibicama wrote: ↑27/09/2023 09:56 HIFA kao mjerna jedinica bosnjackog patrijotizma![]()
Predlazem kompromisno rjesenje, HINA![]()
P.S Ti kao vlasnik iideje trazi kakvo mjesto u nekom Uptavnom odboru. Ja bih tako, al eto, ti kako hoces...
-
palermo
#8534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
I ti zemo prije za INU nego za HIFU......sta's...dr_Evil wrote: ↑27/09/2023 10:03El-tarik Oil susjed
Cuj volit Hifu, svakakvih budalastina cu procitat. Uniste energopetrol koji je bio nas, da bi napravili hifu koja nije nasa nego od 3-4 bega, i jos mjerimo patriotizam po tom jel sipamo kod bega, ili na Ini, koja btw vise vrati u drzavni budzet nego Hifa.
Zasto INA vise vrati u drzavni? Zato sto je otkupila polovinu energopetrola![]()
-
ljubijankic
#8535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
I zato sto im plate nisu kovertamadr_Evil wrote: ↑27/09/2023 10:03El-tarik Oil susjed
Zasto INA vise vrati u drzavni? Zato sto je otkupila polovinu energopetrola![]()
- dr_Evil
-
palermo
#8537 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ja ni mrtav kod Tojage, i to otkako nisam.mogao pivu kupiti kod njega...
- dr_Evil
-
palermo
- dr_Evil
#8540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ma nista posebno, znas da se Sano bacio u bracu prije toga bio, pravio dzamiju u M. Polju, ko svaki vakat klanja. Ne znam kako mu iskreno to ide kad je clan UZP-a oko autoputa, ali dobro, nebitno. Uglavnom pravo se tu osramotio bio, derao se na sve radnike.
Sad ko sluzbeno nema vise alkohola u Malti poslije toga
-
palermo
#8541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A za Maltu znam da nema.alkohola, to je jos jedna kafana koju sam izbrisao....al nisam znao za ye detalje....ima u nas dobrijwh hadzijq, sto je jedr_Evil wrote: ↑27/09/2023 10:48Ma nista posebno, znas da se Sano bacio u bracu prije toga bio, pravio dzamiju u M. Polju, ko svaki vakat klanja. Ne znam kako mu iskreno to ide kad je clan UZP-a oko autoputa, ali dobro, nebitno. Uglavnom pravo se tu osramotio bio, derao se na sve radnike.
Sad ko sluzbeno nema vise alkohola u Malti poslije toga![]()
P.S al meni opet nije jasno sto je ljudima HIFA kriva, ovo ako se vratis na prvo spominjanje HIFE u kontekstu onog sto se pricalo (nisi ti to upratio, vjerovatno)
-
DonieBrasco
#8542 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zildzic ... /230927056
Zasto imam osjecaj da ce ovaj da uzme par miliona od drzave za dusevnu bol i odsustvo o porodice, poslovi ispastali i sta sve ne, onako jer mu se zeza ?!
Zasto imam osjecaj da ce ovaj da uzme par miliona od drzave za dusevnu bol i odsustvo o porodice, poslovi ispastali i sta sve ne, onako jer mu se zeza ?!
- erotica
- dr_Evil
#8544 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nemam pojma nisam upratio o cemu ste, ali na HIFU ne idem generalno. Pokusavam da izbjegnem ako mogu ratne tajkune, znam da nisu cista posla i da ih nisu posteno zaradili, i znam da bi se napravili tajkuni da su unistili drzavne firme.palermo wrote: ↑27/09/2023 10:59
A za Maltu znam da nema.alkohola, to je jos jedna kafana koju sam izbrisao....al nisam znao za ye detalje....ima u nas dobrijwh hadzijq, sto je je...
P.S al meni opet nije jasno sto je ljudima HIFA kriva, ovo ako se vratis na prvo spominjanje HIFE u kontekstu onog sto se pricalo (nisi ti to upratio, vjerovatno)
Mnogi ovdje bi rekli da sam samo ljubomoran jer eto nisam ja taj koji jebe nego me jebu.
Onda imas koncept i koliko toga novca ide za mutne poslove stranke, koliko se vraca Bakiru i onima oko njega, sa koliko se placaju odredi smrti, i tome slicno. Ali i da ovo nije istina i dalje ostaje da je rijec o ratnom i poratnom tajkunu, i da je zarad njega unistena drzavna firma.
-
tutku
#8545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Šta je konkretan nepotizam ovdje? Znaš li šta znači riječ nepotizam?Hakiz wrote: ↑26/09/2023 20:43Nema veze. Predložila ga je opcija na vlasti, a obećavali su da takvih "nepotizama" biti neće.
Trojkino pristajanje na "isake" i koalicija sa HDZ i SNSD je po formi, a i po sadržaju, trojku približila sdaovštini. Umjesto da svakim postupkom razlika trojke i SDA bude što veća, tojka je na početku imala najveću razliku, a kako vrijeme prolazi javlja se sve više sličnosti.
Bilo je za očekivati.
Iz svega što je napisano, ovaj lik radi u ovoj kompaniji, nije odgovorno lice, a ta kompanija ne trguje sa Aerodromom nego je samo prisutna na aerodromu jednako kao još XY broj kompanija. Ti bi sad po tom osnovu onemogućio da bilo koji radnik (ne direktor) kompanija koje su prisutne na aerodromu (od onog coco maison do bh telecom) ne može biti imenovan u nadzorni odbor, jer je to nepotizam?
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#8546 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zar moze neko obavljati bilo kakvu funkciju i biti zaposlen u drzavnom sluzbi ako je osudjen na visu kaznu od 6mj 
- Haris.ba
#8547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Na koga mislis? Salku? Nije on drzavni sluzbenik.sime_cipol wrote: ↑27/09/2023 11:21 Zar moze neko obavljati bilo kakvu funkciju i biti zaposlen u drzavnom sluzbi ako je osudjen na visu kaznu od 6mj![]()
- sinuhe
#8548 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sprda se sa drzavom. I ovaj lik se za nesto pita.
NEGIRA DA JU JE IMAO
Zildžić o "aferi Iskaznica": Postojala je viber grupa "državna bezbjednost", tu smo se zezali
-
statixx
#8549 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jutros na BH radiju rekose da ce mu CIK oduzeti mandat i da bi trebao platiti 36.000 km ako ne misli u kucni pritvor.
-
vernes81