Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#8251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

A_A_AKCIJA wrote: 25/09/2023 15:28
BHCluster wrote: 25/09/2023 15:18 Institucije drzave bi regovale a prema Dejtonu i NATO. A Dodiku spomenik izgraditi u zahvalu radi samounistenja.
I mene odavno zanima ovo.

Šta bi i kako reagovale?

Kako bi NATO reagovao, ako smo odjebali zapad, u tom hipotetskom scenariju? Krstaši i hambasade ne postoje kao faktor.

Samo Srbija, dosta više naoružana od BiH, Rusija u raspadu, ali uvijek u stanju poslati Wagner, par hiljada.

Šta bi SDA uradila? Osim što bi dokazani dezetreri pobjegli po drugi put, a vi dijasporci ostali na tom istom kauču gdje ste sada?

Na čemu bi se temeljila naša odbrana, ko bi nam bili saveznici, šta bi bilo sa Hrvatskom, Hrvatima u BiH, kako mislite bez podrške zapada očuvati OS BiH na okupu?

Naravno, pretpostavljam odgovore, jer je lako ispaliti rješenje kada ono uključuje gloginje i zna se šta još.

Zapad je naš strateški saveznik, EU naš glavni finansijer i trgovinski partner, a uskoro i davalac penzione zaštite, NATO je vojni garant Daytona. A u SDA postoje genijalci sa sjekirom u ruci koji bi ovo lagano posjekli i gurnuli nas u avanturu.
Nas, jer oni bi bili jako glasni navijači i posmatrači.
K'o je sa sejtanom tikve sadio, o glavu mu se lupale.
U se i u svoje kljuse.
Bolje biti ratnik u vrtu, nego vrtlar u ratu.

A ti sad dumaj sta sam ja rekao.
sajber87

#8252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

BHCluster wrote: 25/09/2023 15:29
sajber87 wrote: 25/09/2023 15:23

:lol: nadrobio si svega kontradiktoran si u mnogo cemu , ali primjecujem da citanje mojih postova utice pozitivno na tebe postoji bar naznaka razumijevanja nekih stvari. Samo nastavi :mrgreen:
Ti bas oshinut mokrom chOrapom po glOvi?
Na zalost ovo nisi razumio :sad: , nadoces, desavanja u buducnosti ce te natjerati osim ako ne budes zelio da vidis, gledao hayat citao istragu faktor itd, tada treba jaca sok terapija :mrgreen:
zigson

#8253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zigson »

W0rM wrote: 25/09/2023 15:30

Šta bi i kako reagovale?

Kako bi NATO reagovao, ako smo odjebali zapad, u tom hipotetskom scenariju? Krstaši i hambasade ne postoje kao faktor.

Samo Srbija, dosta više naoružana od BiH, Rusija u raspadu, ali uvijek u stanju poslati Wagner, par hiljada.

Šta bi SDA uradila? Osim što bi dokazani dezetreri pobjegli po drugi put, a vi dijasporci ostali na tom istom kauču gdje ste sada?

Na čemu bi se temeljila naša odbrana, ko bi nam bili saveznici, šta bi bilo sa Hrvatskom, Hrvatima u BiH, kako mislite bez podrške zapada očuvati OS BiH na okupu?

Naravno, pretpostavljam odgovore, jer je lako ispaliti rješenje kada ono uključuje gloginje i zna se šta još.

Zapad je naš strateški saveznik, EU naš glavni finansijer i trgovinski partner, a uskoro i davalac penzione zaštite, NATO je vojni garant Daytona. A u SDA postoje genijalci sa sjekirom u ruci koji bi ovo lagano posjekli i gurnuli nas u avanturu.
U se i u svoje kljuse.

A sta je to nase kljuse tacno?
Nista mi nemamo
W0rM

#8254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

zigson wrote: 25/09/2023 15:36
W0rM wrote: 25/09/2023 15:30

U se i u svoje kljuse.

Nista mi nemamo
Logika je valjda da stvorimo pa da imamo, samo od sebe nece, pa dzaba.
zigson

#8255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zigson »

W0rM wrote: 25/09/2023 15:37
zigson wrote: 25/09/2023 15:36

Nista mi nemamo
Pa ti si definisao konkretno samo u se i u svoje kljuse, ja reko ti nesto znas sto mi ne znamo. Kad ono obicna suplja.
DonieBrasco

#8256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Sta da stvorimo sve institucije koje treba da reaguju i zastite građane drze Dodik i Covic ?
W0rM

#8257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

zigson wrote: 25/09/2023 15:39
W0rM wrote: 25/09/2023 15:37

Pa ti si definisao konkretno samo u se i u svoje kljuse, ja reko ti nesto znas sto mi ne znamo. Kad ono obicna suplja.
Forum mjesto intelekta pa dodjes jel ovdje da naucis nesto? :lol:

Ali eto, nije sve tako crno, realno, namjenska industrija je dobrostojeca, ima ljudi koji rade na boljem sutra, vidio i svjedocio tome, tako samo naprijed :thumbup: :bih:
zigson

#8258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zigson »

W0rM wrote: 25/09/2023 15:41
zigson wrote: 25/09/2023 15:39

Forum mjesto intelekta pa dodjes jel ovdje da naucis nesto? :lol:

Ali eto, nije sve tako crno, realno, namjenska industrija je dobrostojeca, ima ljudi koji rade na boljem sutra, vidio i svjedocio tome, tako samo naprijed :thumbup: :bih:
Svakakvih umova jelde :D
moimoi

#8259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

Mi sto smo se mogli “use i u svoje kljuse” je unisteno ratom. Da bi bas bilo dokrajceno nakon rata.
Pritom treba opet zahvaliti 30godisnjoj politici punjenja vlastitih dzepova.

Pa nam tako uvoz cvjeta.
BHCluster

#8260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

BHCluster wrote: 25/09/2023 15:18 Institucije drzave bi regovale a prema Dejtonu i NATO. A Dodiku spomenik izgraditi u zahvalu radi samounistenja.

Šta bi i kako reagovale?

Institucije kako zakon nalaze.
NATO bi regovao kako Dejton nalaze.
Ako se neces boriti za drzavu onda je ne trebas ni imati kraj price!

sdO bi kao i uobicajeno, profiterstvo, izdaja i slicna sranja. A ono sto je upadljivo je da to sve nje sprijecilo Konakovica, Kasumovica, Isaka, Kukica i ostalu bratiju da budu dio iste a sad neko postenje izigravaju. I sad dolazimo do toga zasto i kome je potreban ovaj hipoteticki scenario. Pa da je to tako Dodik bi vec proglasio nezavsnost samo sta bi on nakon toga, treba mu 100 000 vojnika toliko pusaka, metaka, uniformi, treba tesko nauruzanje pa hrana, sanitet itd... Odakle???? Sto bi neko za nas ginuo ovdje? Moze zapd da se ispali radi bilo kojeg razloga ali eto nece plaho nas nesto vole nemaju svoja pametnija posla? A vi bi se i onako laHko uklopili u tu novu Dodikovu drzavu kao i sdO.
sajber87

#8261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Saveznistva su kljucna u svijetu, svi trebaju saveznike, mocna amerika ih trazi svuda najnovije je sklapanje saveznistva oko kine australija filipini tajvan vijetnam j koreja itd, samo kod nas zatucani sda df botovi pricaju totalne debilizne i gluposti da neupotrijebim teze rijec i bacaju neke poslovice (use kljuse itd) totalno promasene za vrijeme u kojem zivimo. Sta mi mozemo opkoljenii neprijateljski nastrojenim politikama. Ovo sto sda i df rade je zlo nezabiljezeno u mirnodobskom bitisanju bosnjaka i bosne kao dezave. Ovolika kolicina zla neznanja, halapljivosti, patnje za tenderima kontrolom javnih finansija je nevjerovatna.
Zato treba ponoviti 100 puta da svakom bosanskom iskrenom patrioti sa gramom mozga ili zelje da razmisli udje u glavu.

God bless america tacka
Last edited by sajber87 on 25/09/2023 15:50, edited 1 time in total.
BHCluster

#8262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

sajber87 wrote: 25/09/2023 15:34
BHCluster wrote: 25/09/2023 15:29

Ti bas oshinut mokrom chOrapom po glOvi?
Na zalost ovo nisi razumio :sad: , nadoces, desavanja u buducnosti ce te natjerati osim ako ne budes zelio da vidis, gledao hayat citao istragu faktor itd, tada treba jaca sok terapija :mrgreen:
Eh svasta.
BHCluster

#8263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

sajber87 wrote: 25/09/2023 15:49 Saveznistva su kljucna u svijetu, svi trebaju saveznike, mocna amerika ih trazi svuda najnovije je sklapanje saveznistva oko kine australija filipini tajvan vijetnam j koreja itd, samo kod nas zatucani sda df botovi pricaju totalne debilizne i gluposti da neupotrijebim teze rijec i bacaju neke poslovice (use kljuse itd) totalno promasene za vrijeme u kojem zivimo. Sta mi mozemo opkoljenii neprijateljski nastrojenim politikama. Ovo sto sda i df rade je zlo nezabiljezeno u mirnodobskom bitisanju bosnjaka i bosne kao dezave. Ovolika kolicina zla neznanja, halapljivosti, patnje za tenderima kontrolom javnih finansija je nevjerovatna.
Zato treba ponoviti 100 puta da svakom bosanskom iskrenom patrioti sa gramom mozga ili zelje da razmisli.

God bless america tacka
Pitaj Kurde, onoliko se zrtvovali a gdje su sad.
sajber87

#8264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

BHCluster wrote: 25/09/2023 15:50
sajber87 wrote: 25/09/2023 15:49 Saveznistva su kljucna u svijetu, svi trebaju saveznike, mocna amerika ih trazi svuda najnovije je sklapanje saveznistva oko kine australija filipini tajvan vijetnam j koreja itd, samo kod nas zatucani sda df botovi pricaju totalne debilizne i gluposti da neupotrijebim teze rijec i bacaju neke poslovice (use kljuse itd) totalno promasene za vrijeme u kojem zivimo. Sta mi mozemo opkoljenii neprijateljski nastrojenim politikama. Ovo sto sda i df rade je zlo nezabiljezeno u mirnodobskom bitisanju bosnjaka i bosne kao dezave. Ovolika kolicina zla neznanja, halapljivosti, patnje za tenderima kontrolom javnih finansija je nevjerovatna.
Zato treba ponoviti 100 puta da svakom bosanskom iskrenom patrioti sa gramom mozga ili zelje da razmisli.

God bless america tacka
Da nemas pojma jasno mi je odavno, jedini problem je sto neko ko ne zna i ne prati moze ti i povjerovati to je jedina steta koju mozes prouzrokovati
Last edited by sajber87 on 25/09/2023 15:53, edited 1 time in total.
W0rM

#8265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

moimoi wrote: 25/09/2023 15:44 Mi sto smo se mogli “use i u svoje kljuse” je unisteno ratom. Da bi bas bilo dokrajceno nakon rata.

Pa nam tako uvoz cvjeta.
Neko drugi glasao sem naroda na BH podneblju zadnjih 30 godina?
DonieBrasco

#8266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Sta je ovo dezurna brigada botina i snedvicara danas cekaju ishod sastanka i instrukcije, a u međuvremenu da nas odvrate od zapada ?
moimoi

#8267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

W0rM wrote: 25/09/2023 15:52
moimoi wrote: 25/09/2023 15:44 Mi sto smo se mogli “use i u svoje kljuse” je unisteno ratom. Da bi bas bilo dokrajceno nakon rata.

Pa nam tako uvoz cvjeta.
Naravno da nije. Zato i nema nista od “use i u svoje kljuse”.
W0rM

#8268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

moimoi wrote: 25/09/2023 15:58
W0rM wrote: 25/09/2023 15:52

Naravno da nije. Zato i nema nista od “use i u svoje kljuse”.
Nikad nije kasno da se pocMe.
BHCluster

#8269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

sajber87 wrote: 25/09/2023 15:52

Da nemas pojma jasno mi je odavno, jedini problem je sto neko ko ne zna i ne prati moze ti i povjerovati to je jedina steta koju mozes prouzrokovati
Ocigledno.
Athlon64

#8270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

sajber87 wrote: 25/09/2023 15:13
zigson wrote: 25/09/2023 15:10
:thumbup:
Prijatelju u citavom postu samo je jedna stvar koja je njemu bitna zapamti dobro, a to je da je zahiragica i konakovica izjednacio, a to ko iole zna stvari govori da im je konakovic zaprzio corbu koju ce jos dugo da kusaju da ga mrze iz dubine duse i da se jos nisu oporavili a dugo i nece, znam ih kako disu :mrgreen: , tako citaj ovaj post dobronamjeran savjet.
Budi pozdravljen
Zapržit će i Salko i Zahiraga čim im se uskrati neka funkcija - živi bili pa vidjeli.

Kao što Zahiraga danas brani Bakira i Seku - tako je nekad činio i Konaković.

Ali ljudi slabo pamte - to je ovdje glavni problem - ko te je*o godianma - je*at će te opet.
A_A_AKCIJA

#8271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

sajber87 wrote: 25/09/2023 15:52

Ono kada krenem da pišem o važnosti strateških savezništava kroz istoriju, da se referenciram na uspjeh Jevreja, pa malo o povezanosti ekonomije sa političkom stabilnosti, važnosti tih strateških savezništava sa makroekonomskog aspekta, pa se ohladim jer skontam da odgovaram navijačkim patriotama keramičaru i periguzu iz Njemačke koji ne razlikuju upravni od nadzornog odbora...
plavi_E

#8272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Trojkasi ko papagaji o nekakvom saveznistvu sa zapadom. Za svako saveznistvo moras nesto ponuditi. Sta to BiH ima za ponuditi za to saveznistvo? Srbija ima za ponuditi to da se okrene od Rusije i Kine. Barem teoretski. Od cega/koga jadna BiH da se okrene?
Grean

#8273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Grean »

Spoiler
Show

Šta bi i kako reagovale?

Pitanje je ko nam je na zapadu strateski saveznik, koje tacno zemlje na koje se mozes osloniti npr. ako velikohrvati krenu u neke slicne avanture kao npr. sto je bilo sa samoupravom? Vjerujes li onima koji su ti 90' drzali embargo?

Normalno da treba biti saveznik sa zapadom za ono sto ti je interes ali ne i poslusnik. Veci su saveznici Kosovarima pa opet Kurti ne dozvoljava da ga nekakav Eskobar i Borelji jebe a da on trci za njim kao cuko. Uveli su mu sankcije tihe jer je uveo policiju na sjever ali evo on opet povali teroriste.

Ne pravi se saveznistvo kad ti VP uvali HDZ zakon da ti sutis ili ga hvalis jer te je poguro da dodjes na vlast.
plavi_E

#8274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Sad da neko kaze da se u BiH takodje moze dgditi i ovo sto se upravo dogodilo na Kosovu krenula bi standardna balavurdijska prica o "dijaspori" i "huskanju na rat". :-)
moimoi

#8275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

plavi_E wrote: 25/09/2023 16:39 Sad da neko kaze da se u BiH takodje moze dgditi i ovo sto se upravo dogodilo na Kosovu krenula bi standardna balavurdijska prica o "dijaspori" i "huskanju na rat". :-)
To sto se na kosovu desava, desava se i u tvojoj usa svakodnevno. Ciljevi nisu isti, ali je zastrasivanje naroda isto. Ako zelis zivjeti u konstantnom strahu, onda si izmanipulisana i nema ti zivota. Sjedi, zabarikadiraj se i kupi zalihe hrane.
Locked