DM Berlin. Supruga kaže da je jeftinije nego kod nas.
Moderator: anex

logicno.ElRe wrote: ↑24/09/2023 17:52 U Yildiz supermarketu Berlin , cijene voća i povrća drastično veće nego kod nas, hrana i piće nešto skuplje nešto jeftinije. Sokovi (otrov) , desetine proizvodjača, cijene bagatela, čokolade (turske i neke noname njemačke) bagatela.
Duplo je jeftinijiElRe wrote: ↑24/09/2023 17:52 U Yildiz supermarketu Berlin , cijene voća i povrća drastično veće nego kod nas, hrana i piće nešto skuplje nešto jeftinije. Sokovi (otrov) , desetine proizvodjača, cijene bagatela, čokolade (turske i neke noname njemačke) bagatela.
Bonita u Merkatoru 1.85 KMDr Arsla wrote: ↑24/09/2023 17:45Evo u Bingu kupljene, derbydječak sa šibicama wrote: ↑23/09/2023 13:12
Vec sam pisao, zadnjih mjeseci nabavljaju nekakve Toco banane, Bonita ne pamtim kad sam vidio, ove Toco banane su sumnjviog kvaliteta a cijenu spustaju jer mogu posto je nabavna cijena jako niska. U sustini, zarade dobro i sa i bez snizenja cijene.
Gdje su pronasli tu Toco marku, nije mi poznato. Samo je poznato da se brzo kvare i neprirodno sazrijevaju. Pa eto na volju nam da mislimo kakva je to banana koja posivi umjesto da dobije pjegice i ostali proces prirodnog sazrijevanja.
edit, kad proguglam, vidim da je Toco uvoznik stanovita obitelj Hrkac sa Sirokog, za Bonitu znam da je ekskluzivni uvoznik bio i valjda je i dalje, nas covjek iz Slovenije. Rastoder, a u BiH Frutis, mislim da uzimaju od njega jer on je "kralj banana". opet edit, Rastoder prodaje Derby, a ne Bonitu![]()
![]()
DM je koristan i zato što ima proizvode koje je izuzetno teško ako ne i nemoguće naći mimo njih.
Hrana, marka "Bio" na da nije povoljna, preskupa je.NecuVise wrote: ↑24/09/2023 21:47DM je koristan i zato što ima proizvode koje je izuzetno teško ako ne i nemoguće naći mimo njih.
Javorov sirup nisam nigdje našao osim kod njih.
Banana chips Sam našao mimo njih još samo jedan prerađivača u našim marekrima ali skuplje nego u dm i to prilično.
Plus ta njihova marka koja je super a povoljna.
Buraz kaze da je jedino DM u de i BiH tu negdje sa cjenama, ostalo sve jeftinije u de po drugim marketima sto se tice hrane/higijenekonektovan wrote: ↑24/09/2023 21:02Duplo je jeftinijiElRe wrote: ↑24/09/2023 17:52 U Yildiz supermarketu Berlin , cijene voća i povrća drastično veće nego kod nas, hrana i piće nešto skuplje nešto jeftinije. Sokovi (otrov) , desetine proizvodjača, cijene bagatela, čokolade (turske i neke noname njemačke) bagatela.
U odnosu na kompletnu istočnu Evropu (Poljska, Slovačka, Mađarska, Rumunija, exYU, Turska) mogu reći da su cijene svakodnevne prehrane i nešto kozmetike jeftiniji u Njemačkoj ili slične cijene kao kod nas. Voće i povrće je jeftinije kod nas.
Joj sad ce neko napisat da nama salju losiju kvalitetu
U BiH pola ekonomije ide na sivo podrucje, ove doznake i javnu upravu. Od prve dvije stavke ljudi zive, ova treca stavka frizira statistiku ....breuer wrote: ↑22/09/2023 20:47mislim da je za početak kod nas problem neralnog tj. preveliko prikazanog broja stanovnika u državi...n+1 wrote: ↑22/09/2023 20:41
Ogroman dio BDP-a također nije uhvaćen. Frizeri, pekari, moleri, stolari, sve to pliva u sivoj ekonomiji i ne vidi se u zvaničnoj statistici. Tako da, kada uračunaš doznake u kešu, i sivu ekonomiju, tu je negdje taj omjer.
S tim da BDP raste brže od doznaka. Prije svega nekoliko godina doznake su činile 13% BDP. Pri čemu doznake nisu u apsolutnom iznosu pale, nego su se povećale.
Imas li neke konkretne podatke ili je ovo tvoj utisak?swanfilter wrote: ↑25/09/2023 19:56U BiH pola ekonomije ide na sivo podrucje, ove doznake i javnu upravu. Od prve dvije stavke ljudi zive, ova treca stavka frizira statistiku ....
Pere. Zato je prije nekoliko godina bila frka u EU._BataZiv_0809 wrote: ↑25/09/2023 21:23 Ne, ti tvrdis da Ariel bolje pere u Njemackoj nego u Bugarskoj.