Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jao, tu sam jednom pojeo i nikad više. Svratim s planine jedne prilike. Gluho bilo, konkurišu za najgore ćevape koje sam pojeo u zivotu. Još se onaj gazdica, sto je bio konobar u Zmaju godinama, ko nafuro da je veliki gazda. Mozda i jeste, kolika seljadija se sliva kod njega i ostavlja pare. Pojedoh kod Beska jučer. Kvalitet ćevapa mu dosta varira i nisu svaki put isti. Bili su ljepljivi nekakvi i prepečeni, iako kasnije sam ih dobro provario. Moram primjetiti, on nema muškarca roštiljđiju i često zagore sa jedne strane. Nema roštiljdije bez muškarca. Žene neke su uvijek za roštiljem.
HelaS wrote: ↑17/09/2023 12:06
Ćevapi iz "Petice" na Čaršiji. Tvrdi, malo sočni, ali sa osjećajem da je meso...
Ćevapi iz "Želje". Nisu tvrdi, ali na neki način gnjecavi u ustima...
Uglavnom, neukusni oboje. Nisu ovo ćevapi kakvi trebaju biti.
to su dvije filozofije ćevapa, neko voli ovo a neko ono.
očito ima vas koji ne volite ni jedno ni drugo
Sarajevski ćevapi imaju samo jednu filozofiju. Svaka drugačija je improvizacija.
RJ57 wrote: ↑24/09/2023 17:54
nune je konstantan, slično besku, to stoji!
E jbg. Nune i Besko ni u istoj ulici ne mogu biti po kvalitetu. Nune ima sočne ćevape, mesne i bez nadimanja, Besko jednom suhe, drugi put mljecave u ustima, itd. Nije ćevabdžinica koja stavlja ćevape na roštilj tek kad kupac uđe unutra. Jeste, u nekoj vukojebini, imalo prometna ćevabdžinica ih ima stalno na roštilju i samo vrti...
Cuo sam da je Petica promijenila dobavljaca somuna i kajmaka, navodno je dosta kvalitetnije. Ali ja tamo nisam usao sigurno 10 godina, tako da ne znam sta je istina.
Kad razmislim, na carsiji nisam jeo cevape ne pamtim. Ko je uopce sad tamo najbolji, moram tog Nuneta probati, prodjem milion puta i milion puta kontam uci, a nikad gladan nisam da udjem.
to su dvije filozofije ćevapa, neko voli ovo a neko ono.
očito ima vas koji ne volite ni jedno ni drugo
Sarajevski ćevapi imaju samo jednu filozofiju. Svaka drugačija je improvizacija.
Ne postoji sarajavski, travnicki i ini gradski cevapi, a ta filozofija je obicna prdimahovina. Postije cevapi kod Nuneta, Zmaja, Zelje, Mrkve, Harija itd.
O nekoj filozofiji moze biti rijeci kad jedan gazda bude vlasnik stada, mesnice i cevapdzinice.