Oni su svoju komponentu ugurali u OSBIH samo zbog toga što financijski nisu mogli konkurirati Vojski FBIH... To je jedina stvar poslije rata gdje jim nije trebalo ruke zavrtati. Budžet za vojsku je uveliko Srbija finansirala kao i ratne zločince.Penicilin wrote: ↑24/09/2023 13:28Treba se zapitati koliko je izvjesno da bi BiH uopšte opstala kao jedinstvena zemlja u zadnjih 15 godina da nisu uspostavljene OS BiH. Unutar OSBiH je uspostavljen takav balans da svi imaju dovoljno zastupljenosti da se odbrane a niko dovoljno da izdominira. Da RS jos uvijek ima vlastitu vojsku mislim da je realno da bi već krenuli u otcjepljenje i da b vjerovatnoi imali rat umjesto političkog prepucavanja. Nisam siguran koliko bi takav novi rat donio dobrih stvari ili nekih boljih rješenja. Taj tvoj najbrojniji narod ako nije u stanju da u miru nađe načina da ujedini zrmlju onda je i ne zaslužuje.eyesburn wrote: ↑24/09/2023 00:26
koliko god zvuči čudno, u neku ruku dijelim mišljenje s tobom.
iskreno, osjećao sam se sigurnije dok smo imali svoju vojsku, jer što kažeš, srbima i hrvatima bi odmah uskočile vojske srbije i hrvatske u pomoć. ovako kao najbrojniji narod imamo trojanskog konja od vojske koji bi nam se samo obio o glavu.
Možda imamo balans u BIH. Pitaš li se koliko imamo balans sa komšijama i susjedima. Ljudi avijaciju imaju a mi se svađamo sa kvislingima oko jebenog helikoptera.