Najbolji igrač Balkana svih vremena

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
JohnnyS

#51 Re: Najbolji igrač Balkana svih vremena

Post by JohnnyS »

Grean wrote: 24/09/2023 13:35 [youtube][/youtube]
JohnnyS wrote: 24/09/2023 13:24 [/spoiler]

Nisam upratio, jel to bilo možda polufinale SP?
Nismo ni mi upratili, Modric ikad ikom dao tri gola :D

Je li pricamo o najboljoj reprezentaciji, timu ili najboljem igracu, individualnom kvalitetu? Hajde da se malo saberemo oko kriterija. Znaci da je Messi igro' za Luksemburg nikad ne bi bio ovakav igrac?

Pa Safet Sušić je igrao za državu čiji je samo jedan dio bila Hrvatska. Dakle, trebao je napraviti više s reprezentacijom.
Ti reci koji kriterij gledamo, klupski uspjesi - Modrić, reprezentacija - Modrić, individualne nagrade - Modrić, ljudi dolaze na stadion - Pape
Ludzak

#52 Re: Najbolji igrač Balkana svih vremena

Post by Ludzak »

Ermedin Demirović
HelaS

#53 Re: Najbolji igrač Balkana svih vremena

Post by HelaS »

Piaty wrote: 24/09/2023 13:32
HelaS wrote: 24/09/2023 10:16

Šta su mjere, norme po kojima se prepoznaje ko je bolji, ili tražiš vlastite procjene i emotivni subjektivni osjećaj za najboljeg.

I ne mogu se mjeriti kvaliteti igrača od prije 70 godina, 50, 30 i danas.

Za konkretan odgovor, moje je mišljenje da od Sušića i Džajića nema boljih.
Zašto taj Džajić, moliću lijepo?

Jel on osvajač titule najboljeg igrača nečega, jel u bio u konkurenciji za najboljeg igrača nečega i u kojim je klubovima igrao?

Zajebi kako je nešto subjektivan osjećaj i te priče. Da sam ja htio biti subjektivan lijepo bih napisao Džeko ili Salihamidžić. Meni je najbolji igrač jedno vrijeme bio Mario Bassler pa ne pišem njegovo ime nikada ili nekakva sranja tipa Džajić.

To isto kao da napišeš da rok ipak nije najbolja muzika jer si ti tu subjektivan, a prava istina je da je Turbo-Folk najbolja muzika.

Kada sam postavio temu, automatski sam pretpostavio da budemo objektivni.

Ili Grean kada piše mladi ste, ovako i onako. E pa on je prvi subjektivan jer ga drži ta priča o starim igračima.
Očito je da nemaš pojma o temi koju si sam postavio, i nisi relevantan za raspravu. Završavam s ovom temom.
Grean

#54 Re: Najbolji igrač Balkana svih vremena

Post by Grean »

JohnnyS wrote: 24/09/2023 13:38
Grean wrote: 24/09/2023 13:35 [youtube][/youtube]
Nismo ni mi upratili, Modric ikad ikom dao tri gola :D

Je li pricamo o najboljoj reprezentaciji, timu ili najboljem igracu, individualnom kvalitetu? Hajde da se malo saberemo oko kriterija. Znaci da je Messi igro' za Luksemburg nikad ne bi bio ovakav igrac?

Pa Safet Sušić je igrao za državu čiji je samo jedan dio bila Hrvatska. Dakle, trebao je napraviti više s reprezentacijom.
Ti reci koji kriterij gledamo, klupski uspjesi - Modrić, reprezentacija - Modrić, individualne nagrade - Modrić, ljudi dolaze na stadion - Pape
Dodao bih

Biti majstor, unikatan igrac - Susic
Biti koristan igrac za kolektiv, trofejan igrac - Modric
Osmi Socrates

#55 Re: Najbolji igrač Balkana svih vremena

Post by Osmi Socrates »

Sušić je imao prilike da se dokaže na međunarodnoj sceni, i kroz klupski i kroz reprezentativni fudbal, pa opet ništa.

Koliko sam ja upoznat, ta Jugoslavija je bila uvijek neki dark horse, pa nikad ništa nisu postigli.

PSG nikad nije osvojio ništa u Evropi sa Sušićem. I to u vrijeme kad je bilo lakše postići uspjehe u klupskom fudbalu.

Modrić je igrao u dvije najjače svjetske lige. Osvojio je sve u klupskom fudbalu. I postigao ogromne uspjehe u reprezentativnom fudbalu. Individualno, s obzirom koliki je fokus na napadačima, postigao je najviše što jedan igrač srednjeg reda može i sanjati.
HelaS

#56 Re: Najbolji igrač Balkana svih vremena

Post by HelaS »

Osmi Socrates wrote: 24/09/2023 13:47 Sušić je imao prilike da se dokaže na međunarodnoj sceni, i kroz klupski i kroz reprezentativni fudbal, pa opet ništa.

Koliko sam ja upoznat, ta Jugoslavija je bila uvijek neki dark horse, pa nikad ništa nisu postigli.

PSG nikad nije osvojio ništa u Evropi sa Sušićem. I to u vrijeme kad je bilo lakše postići uspjehe u klupskom fudbalu.

Modrić je igrao u dvije najjače svjetske lige. Osvojio je sve u klupskom fudbalu. I postigao ogromne uspjehe u reprezentativnom fudbalu. Individualno, s obzirom koliki je fokus na napadačima, postigao je najviše što jedan igrač srednjeg reda može i sanjati.
Ma ovaj je forum otišao u kurac sa ovakvim komentarima i sveznalicama sa 15.000 km :( :(
Osmi Socrates

#57 Re: Najbolji igrač Balkana svih vremena

Post by Osmi Socrates »

Pa ne znam ja kakve snove vi sanjate, ali dozovite se pameti. :lol:

U nekom pisanju o Sušiću, naišao sam na podatak da mu je brat bio bolji igrač od njega. Dakle, ako mjerimo po vašem nekom izmišljenom kriterijumu, Sušićev brat je bio najbolji igrač Balkana. :lol:
dječak sa šibicama

#58 Re: Najbolji igrač Balkana svih vremena

Post by dječak sa šibicama »

Susic je bio poznat po golovima na prijateljskim utakmicama, a Jugoslavija posprdno nazivana prvak svijeta u prijateljskim.

Pobijede u prijateljskoj Argentinu tada prvaka svijeta, Susic zabije tri gola, ili je to Rumunima ne sjecam se najbolje, dodju na SP `82 i izblamiraju se. Dark horse, jasta :D

Sljedecih 8 godina vise nisu nego jesu ucestovali na prvenstvima, `84 bolje da nisu, tek sa Osimom u ITaliji vrijedno spomena. A i tada balkanski mentalitet u punom sjaju, jeste Argentina bila mocna ali onakvo skidanje gaca. Covjek koji kazu nikada nije promasio penal, promasi u raspucavanju, Hadzija. A i veliki Piksi zakuca nebu pod oblake.

Luzeri. Modric je winner, to je osnovna kvaliteta svakog sportiste. Ili jesi, ili nisi.
Piaty

#59 Re: Najbolji igrač Balkana svih vremena

Post by Piaty »

HelaS wrote: 24/09/2023 13:41
Piaty wrote: 24/09/2023 13:32

Zašto taj Džajić, moliću lijepo?

Jel on osvajač titule najboljeg igrača nečega, jel u bio u konkurenciji za najboljeg igrača nečega i u kojim je klubovima igrao?

Zajebi kako je nešto subjektivan osjećaj i te priče. Da sam ja htio biti subjektivan lijepo bih napisao Džeko ili Salihamidžić. Meni je najbolji igrač jedno vrijeme bio Mario Bassler pa ne pišem njegovo ime nikada ili nekakva sranja tipa Džajić.

To isto kao da napišeš da rok ipak nije najbolja muzika jer si ti tu subjektivan, a prava istina je da je Turbo-Folk najbolja muzika.

Kada sam postavio temu, automatski sam pretpostavio da budemo objektivni.

Ili Grean kada piše mladi ste, ovako i onako. E pa on je prvi subjektivan jer ga drži ta priča o starim igračima.
Očito je da nemaš pojma o temi koju si sam postavio, i nisi relevantan za raspravu. Završavam s ovom temom.
Baš sam provjerio ovo za Džajića i vidim da sam prekvalifikovan za fudbal u poređenju s tobom.

Naime, Džajić igrao za Fk Bastia i izdržao godinu dana da bi se vratio u Crvenu Zvezdu :lol: :lol:
Piaty

#60 Re: Najbolji igrač Balkana svih vremena

Post by Piaty »

dječak sa šibicama wrote: 24/09/2023 13:57 Susic je bio poznat po golovima na prijateljskim utakmicama, a Jugoslavija posprdno nazivana prvak svijeta u prijateljskim.

Pobijede u prijateljskoj Argentinu tada prvaka svijeta, Susic zabije tri gola, ili je to Rumunima ne sjecam se najbolje, dodju na SP `82 i izblamiraju se. Dark horse, jasta :D

Sljedecih 8 godina vise nisu nego jesu ucestovali na prvenstvima, `84 bolje da nisu, tek sa Osimom u ITaliji vrijedno spomena. A i tada balkanski mentalitet u punom sjaju, jeste Argentina bila mocna ali onakvo skidanje gaca. Covjek koji kazu nikada nije promasio penal, promasi u raspucavanju, Hadzija. A i veliki Piksi zakuca nebu pod oblake.

Luzeri. Modric je winner, to je osnovna kvaliteta svakog sportiste. Ili jesi, ili nisi.
Neralni su ovi Jugosi sa svojim Džajićima. Vode se nostalgijom i emocijama
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#61 Re: Najbolji igrač Balkana svih vremena

Post by _BataZiv_0809 »

Modric je dio jakih ekipa i sve sto je uzeo, nije uzeo kao vodja ili najvazniji igrac ni Real Madrida ni Hrvatske.

Haj mozda i jeste bio u Kataru vodja ove ekipe koja pravi smjenu generacija, ali u Rusiji je to bio Rakitic. Bezobrazno potcjenjen, a odigrao je paklen turnir.

Zlatnu loptu kako je dobio svi znamo. Uz duzno postovanje.

Od igraca sa nasih prostora, ono sto sam ja gledao, da se u svakoj ekipi nametnuo kao vodja jesu Edin Dzeko i Zlatan Ibrahimovic.
Osmi Socrates

#62 Re: Najbolji igrač Balkana svih vremena

Post by Osmi Socrates »

Mislim da je to sa Džajićem ista priča koju je i Vučić furao prije Katara. "Kad prođemo grupu, idemo na Portugal ili Urugvaj, a u četvrtfinalu Hrvatska". :lol:

Neki ljudi stvarno žive u nekim svojim paralelnim svjetovima.
Last edited by Osmi Socrates on 24/09/2023 14:21, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#63 Re: Najbolji igrač Balkana svih vremena

Post by dječak sa šibicama »

Image

i Berbatov je bio nesumljivo lider bugarske reprezentacije
JohnnyS

#64 Re: Najbolji igrač Balkana svih vremena

Post by JohnnyS »

Svakako je lakše biti vođa ekipe u Romi nego u Realu
Osmi Socrates

#65 Re: Najbolji igrač Balkana svih vremena

Post by Osmi Socrates »

Realova dominacija u Evropi je izgrađena na tome da imaju više lidera.

Ko kaže da Modrič nije lider u Realu prati fudbal površno.
Grean

#66 Re: Najbolji igrač Balkana svih vremena

Post by Grean »

Ko ne zna sta znaci najbolji igrac 1. treba da promijeni naziv teme, 2. prati fudbal povrsno, 3. treba da se bavi statistikom

Najbolji igrac nije broj titula, u kakvoj si reprezentaciji igrao vec jesi li najbolji ili nisi, gol, pas, dribling, centarsut, slobodni udarac, pregled igre pa i taj umjetnicki dojam.
Osmi Socrates

#67 Re: Najbolji igrač Balkana svih vremena

Post by Osmi Socrates »

Po tom kriterijumu, onda konkurencija nije ni važna.

Najbolji može biti i X Y iz Tuzla Citija.
Naslovnica

#68 Re: Najbolji igrač Balkana svih vremena

Post by Naslovnica »

Semir Tuce
Osmi Socrates

#69 Re: Najbolji igrač Balkana svih vremena

Post by Osmi Socrates »

I, sudeći po karijeri, Stoičkov je na drugom mjestu. I sa Bugarskom je bio četvrti na svijetu.
auspuhc

#70 Re: Najbolji igrač Balkana svih vremena

Post by auspuhc »

_BataZiv_0809 wrote: 24/09/2023 14:05 Modric je dio jakih ekipa i sve sto je uzeo, nije uzeo kao vodja ili najvazniji igrac ni Real Madrida ni Hrvatske.

Haj mozda i jeste bio u Kataru vodja ove ekipe koja pravi smjenu generacija, ali u Rusiji je to bio Rakitic. Bezobrazno potcjenjen, a odigrao je paklen turnir.

Zlatnu loptu kako je dobio svi znamo. Uz duzno postovanje.

Od igraca sa nasih prostora, ono sto sam ja gledao, da se u svakoj ekipi nametnuo kao vodja jesu Edin Dzeko i Zlatan Ibrahimovic.
Edin Dzeko vodja. :shock: :lol:

Dobra ti zajebancija. :thumbup:
Grean

#71 Re: Najbolji igrač Balkana svih vremena

Post by Grean »

Ma po ovim vasim kriterijima bilo bi jedno 15 igraca boljih od Maradone ukljucujuci Modrica sto je u najmanju ruku smijesno.

Tako da zavrsimo (bar ja) sa ovim nadmudrivanjem jer ocito pricamo o razlicitim stvarima.
HelaS

#72 Re: Najbolji igrač Balkana svih vremena

Post by HelaS »

Grean wrote: 24/09/2023 14:41 Ma po ovim vasim kriterijima bilo bi jedno 15 igraca boljih od Maradone ukljucujuci Modrica sto je u najmanju ruku smijesno.

Tako da zavrsimo (bar ja) sa ovim nadmudrivanjem jer ocito pricamo o razlicitim stvarima.
Ovo je dokona tema koja je, kao i niz sličnih, potpuno besmislena i na kojoj se takmiči "čiji je veći". Plus što je ovu temu postavio forumaš iz Dijaspore koji sam nema više od 25 g, i koji BiH vidi jednom godišnje kad doveze auto da ga svi u selu vide, uspješnog i bogatog
Osmi Socrates

#73 Re: Najbolji igrač Balkana svih vremena

Post by Osmi Socrates »

Pa ti si vukao paralelu između Messija i Sušića. :lol:

Postoji razlog zašto je Sušića doveo PSG a Stoičkova Barcelona.

Neozbiljni argumenti su na drugim temama.

Džeko je značajniji igrač od Sušića svakako. Možda mu se nije prelomilo u karijeri na najbolji način kako je moglo, tu i tamo. Tako da Sušić nije ni najbolji BiH igrač.
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#74 Re: Najbolji igrač Balkana svih vremena

Post by hilmija frlj »

dječak sa šibicama wrote: 24/09/2023 14:08 Image

i Berbatov je bio nesumljivo lider bugarske reprezentacije
Na klupskom planu Diego nema nista od ovoga . A za Modrica je Bog.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#75 Re: Najbolji igrač Balkana svih vremena

Post by _BataZiv_0809 »

Nema ni debeli Ronaldo.

Nije mu cak ni formalno upisana Milanova titula u CL 2007.
Post Reply