Ukrajina

sumirprimus

#184776 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Bizi ba proruse treba ako vec ne mozemo banovat sa prezirom foeovat.
Nebitno jel cetnik il mulanac. Ista mraka je to. Fuj.
Doso nama otvarat oci a vise istomisljenik ima na šitiju. Fuj kad moramo ovo trpit i gledat.
Kakva je to probosanayka politika siljit za ruse i stavljat klipove ubijanja ukrjainaca koji gimu i za nas. To samo nasim dusmanima jos nije jasno.
Jel klon il nije???
karanana

#184777 Re: Ukrajina

Post by karanana »

RefPus wrote: 23/09/2023 20:57
laserShow wrote: 23/09/2023 20:48

zbog takvih kao ti, razumijem lokalnu bubic ekipi kada kipe na postavljanje ovakvih klipova. Ti to postavljas jer siljis za agresore i to je ogavno.
Grijesis. Razlika izmedju mene i dream teama je ta sto ja uopce ne navijam u ovome sukobu ni za jednu od zaracenih strana. Vec sam se izjasnio da bih volio da ovaj sukob potraje da Rusi imaju manje vremena da se bave Bosnom.
Ako ti je to logika i rezonovanje tvog stajalista o konfliktu, zar onda ne bi bilo logicnije da navijas za ukrajinu ma koliko sukob trajo? Jer sta da sukob traje 10 godina i rusija pobjedi? Da li bi to za bosnu bilo bolje nego da traje dvije godine i da ukrajina pobjedi?
Mada mislim da to rezonovanje ne stoji i da bosna nece dobiti nista time sto ce sukob mozda godinama trajati a ni sto ce eventualno nekad ukrajina pobjediti. Ja btw mislim da nece pobjediti. Ali nece ni izgubiti i pasti.
sumirprimus

#184778 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Smradova logika je jednostavna zagadit temu svojim proruskim fekalijama
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#184779 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

RefPus wrote: 23/09/2023 20:40
Bobi wrote: 23/09/2023 20:34

Na 100 ukrajinskih dron napada rusi imaju 1 napad :D. Jedan snimak se reciklira po 100 puta pa tebi izgleda isto :D.
Jok, na 100 ukrajinskih dron napada objavljenih na ovoj temi, 1 se objavi ruski. Samo neka se rokaju, 101 po 101,vec smo na 500 hiljada mrtvih na obje strane.
Pa eto pajdo ako je tako postaj tih 100 snimaka s kojeg god izvora hoces pa ces da vidiš da ti računica nije dobra. Mi cemo na svaki jedan tvoj snimak ruskog napada s dronom staviti 100 ukrajinskih :D.
sumirprimus

#184780 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Sat snimci rezultata stormiiranja sjedista cm flote
Bobi
Forum administrator

#184781 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

Nemoj samo stavjat onaj snimak kad ste gadjali kombajne pa rekli da su leopardi :mrgreen:
sumirprimus

#184782 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Za svaki stavljen klip stradanja ukrajinskih heroja na ovoj temi, otici ce u tri picke lijepe materine.onako indirektno. Jer ne banujete ovu žgadiju.
zigzag

#184783 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Hame_ wrote: 23/09/2023 20:04
Crvene_brigade wrote: 23/09/2023 18:38

@madner: sve ti znaš, pogotovo oko "propasti ofanzive", samo nikako da odgovoriš zašto si tako samouvjereno tvrdio kako će Ukrajina pasti za pet do šest sedmica i da će Putinovi agresorski fašisti izaći na granice sa Rumunijom i Mađarskom? Hoćeš li nam iznijeti informacije i činjenice za takve promašene i proputinovske neostvarene želje?
Joj matero. Jebo vas on. Koji vam je kurac pa toliko pažnje mu pridajete?

Mazohizam ili neki drugi poremećaj (patite od nedostatka pažnje na temi). Pa mene ovdje niko ne jebe ni stručno, niti sam kome važan evo saće treća godina.

Jebo vas on. I de na spojler ga.
Kako ono reče sin svom babi. :D
Bobi
Forum administrator

#184784 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

Tpićni ruski snimak ovako ide...Uništen ukrajinski položaj i objave video s nekog drona 2 km udaljenog i 5-6 exoplozija nasumičnih u nekoj šumici i tako iz više uglova jedno 3 minute. Prosjecni ruski simpatizer je oduševljen snagom ruske vojske :D. Ili ako kojim slucajem snime pogodak nekog nato vozila objave Uništeno 15 Leoparda :D i takve nebloze :D.
Mrvice_ba

#184785 Re: Ukrajina

Post by Mrvice_ba »

Bobi wrote: 23/09/2023 21:22 Tpićni ruski snimak ovako ide...Uništen ukrajinski položaj i objave video s nekog drona 2 km udaljenog i 5-6 exoplozija nasumičnih u nekoj šumici i tako iz više uglova jedno 3 minute. Prosjecni ruski simpatizer je oduševljen snagom ruske vojske :D. Ili ako kojim slucajem snime pogodak nekog nato vozila objave Uništeno 15 Leoparda :D i takve nebloze :D.
A cetnici sa šitija dodju i postaju ovdje
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#184786 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Vojska: Ukrajina je postigla proboj u Verbove

Nate Ostiller - Yahoo!
Subota, 23. septembra 2023. u 12:31

Image

Ukrajinske snage na fronti u južnom Zaporožju probile su ruske linije u Verboveu, objavio je 23. septembra u intervjuu za CNN general Oleksandr Tarnavskyi, zapovjednik ukrajinskih vojnih snaga koje se bore u Donjeckoj i Zaporožskoj oblasti.

Verbove, koji se nalazi nešto manje od 20 kilometara jugoistočno od Robotynea, koji je oslobođen 28. augusta, nalazi se na putu prema strateškom čvorištu Tokmak.

Tarnavskyi je pohvalio uspjeh kod Verbova, ali je također primijetio da će pravi proboj na južnoj bojišnici biti oslobađanje Tokmaka, što je, kako je rekao, "minimalni cilj" protuofenzive.

Priznajući da je tempo protuofenzive bio sporiji od očekivanog, Tarnavskyi je također bio oprezan i ponovio kako je malo vjerojatno da će biti "kao u filmovima o Drugom svjetskom ratu", te da je za Ukrajinu ključno da "ne izgubi ovu inicijativu " izgrađen prethodnim uspjesima.

Konačni cilj protuofenzive ostaje rušenje ruskog 'kopnenog mosta' prema okupiranom Krimu i dugoročno, oslobađanje svih teritorija koje su trenutno okupirale ruske snage.

Borbe su bile raznolike i intenzivne, rekao je Tarnavskyi, a ukrajinske snage bile su ometane takozvanom "Surovikin linijom", izgrađenom pod zapovjedništvom ruskog generala Sergeja Surovokina, slojevitom obranom koja uključuje značajna minska polja, ali i malim skupinama dobro postavljenih ruskih vojnika.

Iako su mnogi očekivali da će se protuofenziva prvenstveno odvijati tokom ljeta prije nego što vrijeme postane hladno, Tarnavskyi je rekao da ne očekuje da će nadolazeća kišna sezona i zima koja slijedi "jako utjecati na protuofenzivu".

Skepticizam Zapada o konačnom uspjehu protuofenzive bio je razumljiv, rekao je Tarnavskyi, ali je naglasio da se ukrajinska ofenzivna taktika morala prilagoditi uvjetima na terenu, posebno da su ruske snage naučile iz nekih svojih prethodnih pogrešaka.

Unatoč tome, Tarnavskyi je i dalje izražavao optimizam u pogledu uspjeha protuofenzive. "Vjerujem, da (bit će veliki pomak)", rekao je, i "mislim da će se to dogoditi nakon (oslobađanja) Tokmaka."
emirolini

#184787 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

Za ocekivati je bilo da ce doci prekodrinci, ali salik to radi besplatno, obozava Ruse, Irance i ostala govna, sa svog iPhona
sumirprimus

#184788 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Bobi wrote: 23/09/2023 21:22 Tpićni ruski snimak ovako ide...Uništen ukrajinski položaj i objave video s nekog drona 2 km udaljenog i 5-6 exoplozija nasumičnih u nekoj šumici i tako iz više uglova jedno 3 minute. Prosjecni ruski simpatizer je oduševljen snagom ruske vojske :D. Ili ako kojim slucajem snime pogodak nekog nato vozila objave Uništeno 15 Leoparda :D i takve nebloze :D.
Ma nas ne intereuju prisjecni rusli simpatizeri ne zelimo damimamo ista sa njima. Banuj to
sumirprimus

#184789 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Samo ovako na temi ruje, sa nogama naprijed
madner

#184790 Re: Ukrajina

Post by madner »

“Proboj” kod Verbova lici vise na reklamni spot za 7. VDV, ali mozda je stari snimak.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#184791 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

kakav merak bi bio roknuti ovaj avion
po drugi put ubiti ruske fasiste i onda neka ih skupljaju po mocvarama
emirolini

#184792 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

Point.

#184793 Re: Ukrajina

Post by Point. »

RefPus wrote: 23/09/2023 20:57
laserShow wrote: 23/09/2023 20:48

zbog takvih kao ti, razumijem lokalnu bubic ekipi kada kipe na postavljanje ovakvih klipova. Ti to postavljas jer siljis za agresore i to je ogavno.
Grijesis. Razlika izmedju mene i dream teama je ta sto ja uopce ne navijam u ovome sukobu ni za jednu od zaracenih strana. Vec sam se izjasnio da bih volio da ovaj sukob potraje da Rusi imaju manje vremena da se bave Bosnom.
Samo neka nemoralna osoba bez imalo obraza može biti neutralan ili na ruskoj strani u ovom sukobu. Ti si jedan od njih..
drug_profi

#184794 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

doboj71 wrote: 23/09/2023 17:06 Prvo pokupe kuhari,neka ima za meze.Pa onda oni sto nose manjerke do linije uzmu malo,i mi ma liniji dobijemo k...c sa grahom ,
Rokanje jednom bilo zesce i nema hrane, prosao svaki vakat.
Pitamo preko veze gdje je hrana (crkavamo svakako gladni i sa hranom i bez nje). Kazu ne moze niko doci puca se.
Da neko od nas sidje s brda po manjerku.

Ja bio tad komandir vatrenog polozaja. Reko bolje da ne silazimo, puca se, pa da ne pripucamo i dole. A gladni smo nervozni...
Dođe neka cura sa manjerkom. Sve mudonje iz kuhine pizde obicne. Curu smo poslije gotivili kao da je nasa.
Johny12

#184795 Re: Ukrajina

Post by Johny12 »

madner wrote: 23/09/2023 20:28
Johny12 wrote: 23/09/2023 19:41

Dovoljno je priznati da su neke procjene i prognoze bile pogresne. To je ok, svi mi grijesimo. Ali iz gresaka nauciti da se te procjene iznose opreznije, s manje prijezira prema drugim misljenjima.

Ok sad natrag na tvoj originalni post: ova ofanziva nije propala, cakstavise, odlicno napreduje. Mislim da imamo potpuno drugaciju definiciju uspjeha (i to je jedan od razloga zbog kojih se treba potruditi i shvatit osobu s kojom se raspravljas). Ti, sumir, lajk itd na ovaj rat gledate kao reprizu 2 sv rata ali naravno sa razlicitih pozicija. Od svake vojne akcije ocekujete vojni rezultat.

No nije to tako. Ja nikad nisam bio tako naivan da mislim da ce UA cak i sa pomoci sa zapada, moci vojno poraziti Rusiju i to do nogu. Ali isto tako sam znAo da je UA vec pobijedila onog trenutka kad su rusi odustali od Kijeva. Svrha svih ovih ofanziva nije Melitopolj ili Mariupolj, vec trosenje ruske sile, kako ljudstva tako i tehnike, trosenje njihovog morala, trosenje ekonomije (vidi rublju i ovaj zadnji embargo na izvoz nafte). I ova ofanzifa je u tom pogledu jako jako uspjesna.

Evo usudicu se da napravim predikciju, mozda grijesim ali rat se nece zavrsiti tako sto ce UA borbenim dejstvima izaci do mora. Rusi ce sami oticu, isto kao sto su sami odustali od Kijeva. Zavrsice se kolapsom rezima i uspostavom novog rezima koji se nece osjecati duznim nastaviti rat.

Madner, svrha ofanzive nije ova ili ona linija i njen proboj. Svrha je destabilizirati rezim, sto jako dobro rade, imali smo dosta dokaza u zadnjih godinu.

Eto toliko
Problem sa tom vrstom analize je da obicno polazi od predpostavke (sve je super sve je ok) i onda pokusava stvoriti oko toga narativ tako sto uzima u obzir samo dio koji joj odgovara.

Svrha vecina vojne akcije je upravo to, da bi ostvario sto bolji omjer u trosenju pokusavas doci u sto povoljniji polozaj na bojnom polju. Ako napadas i protivnik te zaustavi na startu, onda je omjer obicno poprilicno los.

Sada nadati se da je iz nekog razloga ova ofanziva razlicita i da pravila ne vrijede je ok, ali meni dosta nerealno.
Pa jarane to isto radis i ti. Svaka analiza mora poci od nekih pretpostavki, pa i tvoja. Eto sam si priznao da si pogrijesio zbog pretpostavki.

Problem je nadobudan definitivan stav koji uzimas. A grijesis u istoj mjeri i iz istih razloga kao svi mi ostali ovdje. Zato te raja ne gotivi.

Ja sam gore naveo da je ovo moja teorija i da mozda grijesim.
drug_profi

#184796 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

laserShow wrote: 23/09/2023 17:07 video analiza napada na ukrajinsku avio bazu. Samo za one koji zele da imaju sve cinjenice
Spoiler
Show
Evo rekose ti da si dosan, a i jesi.

Neznam oko cinjenica, ali hajd malo sebi objasni kako na dva dijela snimak imas FPV video koji stize paralelno na osu aviona i nisani spoj krila, a na drugom videu sa osmatrackog drona imas totalnu fulu i dolazak pod uglom od 30tak stepeni na osu (neostecenog) aviona.
Sta bi sa prvim dronom?
Pa ako skontas nesto kvalitetno, dodji iznesi teoriju.

Video je star i vec smo ga kometarisali.
Bez zakljucka jeli real ili fake.
A rusi lazu. Aksiom.
drug_profi

#184797 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Bossona wrote: 23/09/2023 17:28
Spoiler
Show
Topljenje i kremiranje okupatorskih uljeza je sve učinkovitije!
A kad ostali na vezi cuju prasak, krik, statici sum.... :mrgreen:
drug_profi

#184798 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Bobi wrote: 23/09/2023 17:43
laserShow wrote: 23/09/2023 17:22

nadam se da je bio mamac.Tu staje prica o tome, ne moram se pravdati.

Vise je interesantna cinjenica lancet + izvidjacki dron 60 kilometara od najblize linije. To je poenta!

Inace, kanal je odlican, radi fine analize.
Ovo je čisto trolanje SBU :D.Niti je Lancet( liči ali nije) niti je ruski izvidjački dron. Aerodrom taze ko nov, trava pošišana, nigdje krhotina ni na asfaltu ni na prilaznim cestama, svi avioni u svojim tim cekaonicama poredani identično isto po istim uglom i na istom mjestu, svaki ima pored kamion lijepo parkiran pored aviona, 6 aviona na udaljenosti od linije 60 km,..i na kraju taj dron je promašio udario ispred nosa u asfalt,....šta reči :D ? Mislim ko farba avion u drečavu žutu boju za vrijeme rata :D ?
Ostaje samo to.
Ne vjerujem da je taj aerodrom sada u funkciji.
Ima li neko pristup kakvim satelitskim snimkama da ga malo pogleda.
Na google maps je napusten i zapusten.
sumirprimus

#184799 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Itekako se ukri bore i za nas i za baltik i poljake i komplet istocnu e čvropu. Svi zajedno imamo vremena do januara 2025 ako vrate onu budalu u bijelu kucu. Evidentno je da i vucic i svi ovi proputlerovci otezu dotad.A onda smo opet sami i neka nam je bog na pomoci. Zato Slava Ukrjaini gazi bagri agresorsku.
drug_profi

#184800 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Bossona wrote: 23/09/2023 17:49

Image

Državnik, vojskovođa i vizionar,... :thumbup:
Čečeni su imali svog Tita.
Dudajev, veliki čovjek.
Sve je na vrijeme upozoravao.
Post Reply