Ukrajina
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#184726 Re: Ukrajina
video analiza napada na ukrajinsku avio bazu. Samo za one koji zele da imaju sve cinjenice
Spoiler
Show
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#184727 Re: Ukrajina
jesi ti neki dosadan cojk
-
emirolini
#184728 Re: Ukrajina
Cekaj Kiki da snimim video pa objavio i moje. Ja i dalje mislim da je napad bio pravi i sve ali da su ovo mamci, te da nisu pravi avioni. Sa par videa gdje se vide pravi Ukrajinski migovi imaju uvijek neke kupole iznad, ovdje su otvoreni za sat. Snimke. Ne vjerujem da bi Ukrajinci takvu greaku napravili.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#184729 Re: Ukrajina
ne konta likus da rusi lažu
garant vjeruje i da postoji djeda mraz
garant vjeruje i da postoji djeda mraz
- laserShow
#184730 Re: Ukrajina
nadam se da je bio mamac.Tu staje prica o tome, ne moram se pravdati.
Vise je interesantna cinjenica lancet + izvidjacki dron 60 kilometara od najblize linije. To je poenta!
Inace, kanal je odlican, radi fine analize.
-
emirolini
#184731 Re: Ukrajina
Ma ok, nista protiv tebe, onako kazem.
Moguce da je manji payload a vise goriva… lancet je kao i shehid, nista novo. Ameri su to imali prije 20 godina.
Ruska tehnologija je upravo tu negdje, 20-30 godina. Iran ih je utekao sa ovim dronovima a jos ni Iran nema nista ni blizu kao Ameri ili cak i Izraelci.
Moguce da je manji payload a vise goriva… lancet je kao i shehid, nista novo. Ameri su to imali prije 20 godina.
Ruska tehnologija je upravo tu negdje, 20-30 godina. Iran ih je utekao sa ovim dronovima a jos ni Iran nema nista ni blizu kao Ameri ili cak i Izraelci.
-
Bossona
#184732 Re: Ukrajina
Topljenje i kremiranje okupatorskih uljeza je sve učinkovitije!
-
zigzag
#184733 Re: Ukrajina
Vikendaš došo da analizira.
Nije bitno što je skršen buljuk oficira ruske crnomorske flote. To ne treba spominjati. Kao nebitna stvar.
Nije bitno što je skršen buljuk oficira ruske crnomorske flote. To ne treba spominjati. Kao nebitna stvar.
- laserShow
#184734 Re: Ukrajina
Koliko god da ih skrsis, nije dovoljno
to sto vi u svakome ko ne izgovara slova kao vi vidite automasa je vas problem.
Nismo u BORG sistemu pa da svi radimo apsolutno isto. Pogledaj kanal, ima finih video zapisa o kojima se moze diskutovati, pa analiza napada na glavesine.
Nismo u BORG sistemu pa da svi radimo apsolutno isto. Pogledaj kanal, ima finih video zapisa o kojima se moze diskutovati, pa analiza napada na glavesine.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#184735 Re: Ukrajina
Ovo je čisto trolanje SBU
-
Bossona
#184736 Re: Ukrajina
Državnik, vojskovođa i vizionar,...
- madner
#184737 Re: Ukrajina
Po broj izgubljenih cijevi i tenkova jasno je da je ofanziva prosla, nakon veceg broja u junu i julu, imamo znatan pad.
-
Bossona
#184738 Re: Ukrajina
Četiri najbolesnija vjersko fašističke spodobe na našoj planeti.
-
Crvene_brigade
#184739 Re: Ukrajina
@madner: sve ti znaš, pogotovo oko "propasti ofanzive", samo nikako da odgovoriš zašto si tako samouvjereno tvrdio kako će Ukrajina pasti za pet do šest sedmica i da će Putinovi agresorski fašisti izaći na granice sa Rumunijom i Mađarskom? Hoćeš li nam iznijeti informacije i činjenice za takve promašene i proputinovske neostvarene želje?
-
Johny12
#184740 Re: Ukrajina
Ruku na srce, u jedom od davnih postova je odgovorio rekavsi nesto kao: postavke ili pretpostavke ili informacije koje su isle u njegovu analizu tada su bile pogresne.Crvene_brigade wrote: ↑23/09/2023 18:38@madner: sve ti znaš, pogotovo oko "propasti ofanzive", samo nikako da odgovoriš zašto si tako samouvjereno tvrdio kako će Ukrajina pasti za pet do šest sedmica i da će Putinovi agresorski fašisti izaći na granice sa Rumunijom i Mađarskom?
No, namece se drugo pitanje, zasto lik nije naucio iz te greske pa da malo bolje skrutinizira te svoje informacije? Zasto je tako nadobudno siguran da su danasnje tvrdnje tacne?
- madner
#184741 Re: Ukrajina
Ovo je bot account i nema fajde o tome raspravljati sa njim. Jos uvijek nije uklonjen. Inace nisam rekao da ce UA pasti, ali jesam ocekivao da ce doci do Odese.Johny12 wrote: ↑23/09/2023 18:42Ruku na srce, u jedom od davnih postova je odgovorio rekavsi nesto kao: postavke ili pretpostavke ili informacije koje su isle u njegovu analizu tada su bile pogresne.Crvene_brigade wrote: ↑23/09/2023 18:38
@madner: sve ti znaš, pogotovo oko "propasti ofanzive", samo nikako da odgovoriš zašto si tako samouvjereno tvrdio kako će Ukrajina pasti za pet do šest sedmica i da će Putinovi agresorski fašisti izaći na granice sa Rumunijom i Mađarskom?
No, namece se drugo pitanje, zasto lik nije naucio iz te greske pa da malo bolje skrutinizira te svoje informacije? Zasto je tako nadobudno siguran da su danasnje tvrdnje tacne?
Ne moze se sve pogoditi, no to sto mora ici tako daleko da nadje promasaj sve kaze.
- GandalfSivi
-
Crvene_brigade
#184743 Re: Ukrajina
@madner: opet me etiketiraš i vrijeđaš da sam bot, te otvoreno prijetiš nekakvim uklanjanjem?! Svojim postom si zapravo sve priznao (ili bolje rečeno potvrdio): ko si, čije interese zastupaš i kakve su ti bile "želje"...madner wrote: ↑23/09/2023 19:13Ovo je bot account i nema fajde o tome raspravljati sa njim. Jos uvijek nije uklonjen. Inace nisam rekao da ce UA pasti, ali jesam ocekivao da ce doci do Odese.Johny12 wrote: ↑23/09/2023 18:42
Ruku na srce, u jedom od davnih postova je odgovorio rekavsi nesto kao: postavke ili pretpostavke ili informacije koje su isle u njegovu analizu tada su bile pogresne.
Ne moze se sve pogoditi, no to sto mora ici tako daleko da nadje promasaj sve kaze.
- GandalfSivi
#184744 Re: Ukrajina
S pogresnog si nicka odgovorioCrvene_brigade wrote: ↑23/09/2023 19:38@madner: opet me etiketiraš i vrijeđaš da sam bot, te otvoreno prijetiš nekakvim uklanjanjem?! Svojim postom si zapravo sve priznao (ili bolje rečeno potvrdio): ko si, čije interese zastupaš i kakve su ti bile "želje"...
-
Johny12
#184745 Re: Ukrajina
Dovoljno je priznati da su neke procjene i prognoze bile pogresne. To je ok, svi mi grijesimo. Ali iz gresaka nauciti da se te procjene iznose opreznije, s manje prijezira prema drugim misljenjima.madner wrote: ↑23/09/2023 19:13Ovo je bot account i nema fajde o tome raspravljati sa njim. Jos uvijek nije uklonjen. Inace nisam rekao da ce UA pasti, ali jesam ocekivao da ce doci do Odese.Johny12 wrote: ↑23/09/2023 18:42
Ruku na srce, u jedom od davnih postova je odgovorio rekavsi nesto kao: postavke ili pretpostavke ili informacije koje su isle u njegovu analizu tada su bile pogresne.
Ok sad natrag na tvoj originalni post: ova ofanziva nije propala, cakstavise, odlicno napreduje. Mislim da imamo potpuno drugaciju definiciju uspjeha (i to je jedan od razloga zbog kojih se treba potruditi i shvatit osobu s kojom se raspravljas). Ti, sumir, lajk itd na ovaj rat gledate kao reprizu 2 sv rata ali naravno sa razlicitih pozicija. Od svake vojne akcije ocekujete vojni rezultat.
No nije to tako. Ja nikad nisam bio tako naivan da mislim da ce UA cak i sa pomoci sa zapada, moci vojno poraziti Rusiju i to do nogu. Ali isto tako sam znAo da je UA vec pobijedila onog trenutka kad su rusi odustali od Kijeva. Svrha svih ovih ofanziva nije Melitopolj ili Mariupolj, vec trosenje ruske sile, kako ljudstva tako i tehnike, trosenje njihovog morala, trosenje ekonomije (vidi rublju i ovaj zadnji embargo na izvoz nafte). I ova ofanzifa je u tom pogledu jako jako uspjesna.
Evo usudicu se da napravim predikciju, mozda grijesim ali rat se nece zavrsiti tako sto ce UA borbenim dejstvima izaci do mora. Rusi ce sami oticu, isto kao sto su sami odustali od Kijeva. Zavrsice se kolapsom rezima i uspostavom novog rezima koji se nece osjecati duznim nastaviti rat.
Madner, svrha ofanzive nije ova ili ona linija i njen proboj. Svrha je destabilizirati rezim, sto jako dobro rade, imali smo dosta dokaza u zadnjih godinu.
Eto toliko
- Gandalf
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#184747 Re: Ukrajina
Joj matero. Jebo vas on. Koji vam je kurac pa toliko pažnje mu pridajete?Crvene_brigade wrote: ↑23/09/2023 18:38@madner: sve ti znaš, pogotovo oko "propasti ofanzive", samo nikako da odgovoriš zašto si tako samouvjereno tvrdio kako će Ukrajina pasti za pet do šest sedmica i da će Putinovi agresorski fašisti izaći na granice sa Rumunijom i Mađarskom? Hoćeš li nam iznijeti informacije i činjenice za takve promašene i proputinovske neostvarene želje?
Mazohizam ili neki drugi poremećaj (patite od nedostatka pažnje na temi). Pa mene ovdje niko ne jebe ni stručno, niti sam kome važan evo saće treća godina.
Jebo vas on. I de na spojler ga.
- GandalfSivi
#184748 Re: Ukrajina
Pametno je napisati kakvu originalnu analizu, korisno je podijeliti kakvu informaciju, ali nista ljepse nego spustiti na zemlju kakvu pticicu koja se fura da visoko leti.Hame_ wrote: ↑23/09/2023 20:04Joj matero. Jebo vas on. Koji vam je kurac pa toliko pažnje mu pridajete?Crvene_brigade wrote: ↑23/09/2023 18:38
@madner: sve ti znaš, pogotovo oko "propasti ofanzive", samo nikako da odgovoriš zašto si tako samouvjereno tvrdio kako će Ukrajina pasti za pet do šest sedmica i da će Putinovi agresorski fašisti izaći na granice sa Rumunijom i Mađarskom? Hoćeš li nam iznijeti informacije i činjenice za takve promašene i proputinovske neostvarene želje?
Mazohizam ili neki drugi poremećaj (patite od nedostatka pažnje na temi). Pa mene ovdje niko ne jebe ni stručno, niti sam kome važan evo saće treća godina.
Ljudska priroda jebiga, nismo AI da podvladjujemo…
- madner
#184749 Re: Ukrajina
MiranHame_ wrote: ↑23/09/2023 20:04Joj matero. Jebo vas on. Koji vam je kurac pa toliko pažnje mu pridajete?Crvene_brigade wrote: ↑23/09/2023 18:38
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno