Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
seksi_ideje
#8026 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
I sve njiha stiti onaj Murphy i EU koja mrzi muslimane. Nece nas! Ne zele Bosnu i Hercegovinu! Okrenimo se Rusiji! I hurmama!
- Bloo
- Globalna šefica
#8027 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Opet sehohari broji krvna zrnca i ponavlja da su ceste u rukama HDz-a?
Kak ti ne dojadi verglati jedno te isto?
Hos opet da kopiram postove od ranije sa sastavima uprava i svih direktora i izvrsnih direktora?
Nije to ugrozba Bosnjaka vec SDA.
Kao sto nije ugrozba Hrvata vec HDZa.
Hos opet da kopiram postove od ranije sa sastavima uprava i svih direktora i izvrsnih direktora?
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#8028 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Direktor, direktor, ode paritet u pmBloo wrote: ↑23/09/2023 00:14 Opet sehohari broji krvna zrnca i ponavlja da su ceste u rukama HDz-a?![]()
Smatram da je brojanje krvnih zrnaca sasvim ok kada je separatistički element u pitanju. U Njemačkoj se zna svaka komisija gdje sjedi AfD, drugo je što su vama HDZ i SNSD normalna pojava.
Ugrožavanje Bošnjaka je ugrožavanje BiH, a davanje separatistima bilo koji resurs ove države više od nužnog ide u tom smjeru.
- PreWiBa
#8029 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Imaju još tri godine
Do tada, ima dovoljno drugih opcija sem SDA.
U najgorem slučaju, dat ću glas onoj stranci u trojci koja mi je se najmanje zgadila.
Drugo je što za vas, koji ste odrasli uz ideološko nasljeđe komunizma, pa i osmanlijskog feudalizma, odmah "ako nisi uz nas, onda si protiv nas". Ja kritikujem, nisam rekao da bi SDA bilo šta bolje uradila. Naprotiv, čak je i ove ublehe stvorila ta ista SDA, što direktno kroz stranku, što kroz stvaranje sistema u kojem u većini slučajeva najveći šljam izlazi na površinu.
- Prpa.ba
#8030 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
sehohari wrote: ↑23/09/2023 00:27 Imaju još tri godine
U najgorem slučaju, dat ću glas onoj stranci u trojci koja mi je se najmanje zgadila.
Drugo je što za vas, koji ste odrasli uz ideološko nasljeđe komunizma, pa i osmanlijskog feudalizma, odmah "ako nisi uz nas, onda si protiv nas". Ja kritikujem, nisam rekao da bi SDA bilo šta bolje uradila. Naprotiv, čak je i ove ublehe stvorila ta ista SDA, što direktno kroz stranku, što kroz stvaranje sistema u kojem u većini slučajeva najveći šljam izlazi na površinu.
Licno, SDA treba na hidzamu da bi bila ikakva opcija, NiP i NS su sarajevski HDZ tako da ne dolaze u obzir nikad i nikako.
Patriotski dio SDP-a, DF, SBiH, to je taj neki trokut gdje bi se moglo uz malo zmirenja dati glas na iducim izborima, kada iz temelja budemo pospremali sarajevski HDZ na smetljiste historije.
- Styling
#8031 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ugovori o djelu se zloupotrebljavaju a radnici nemaju koristi od toga. Ni zdravstvenog ni penzionig. To treba izjednačiti.Drugclanbiblioteke wrote: ↑22/09/2023 23:06 Kakav nam je do sada presjek ove nove vlasti u FBiH i KS?
Kako vidim registracije ce biti 100km skuplje.
U pripremi je zakon u kojem ce izjednaciti poresko opterecenje ugovora na odredjeno i neodredjeno i povecat ga 5%.
Mislim jesu fakat toliko glupi da sami sebi useru sljedeci mandat.
Mogu napraviti travaj do Konjica, ali nema hljeba da NS, SDP ili nedajboze NiP dobiju moj glas ako ijedno poresko opterecenje dignu za 0,1% a kamo li vise.
Topli obrok oporezovati da bi radnici imali veći koeficijent za penziju.
Poslodavcima ukinuti 10% poreza na dohodak.
Državi će se sve vratiti kroz PDV.
BTW, u RS je odavno sve ovako.
- Prpa.ba
#8032 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Svaka cast Fadilu Novalicu, upravo je bio predvidio takva rjesenja. 
-
ljubijankic
- tramvajtrojka
#8034 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
kao sto je predvidio da uvali zgradu na mjestu zraka i da sjebe firmu od vitalnog interesa za opstanak bosnjaka sa nedzadom koldzom
Kad milozvucna imena Fadil i Nedzad unište nesto sto je zivotno znacajno onda je uredu
-
HelaS
#8035 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Plaćanje ishrane radnicima, ili "naknade za topli obrok", je recidiv prethodnog državnog sistema, koji je poznavao društvenu ishranu sa plaćanjem bonovima, ili "liberalno", po želji korisnika, nabavku druge hrane u trgovinama, koje nisu prihvatale bonove, već novac. Plaćanje toplog obroga današnja država treba prestati, i taj novac unijeti u plaću. Isto kao i naknada za prevoz radnika na posao.Styling wrote: ↑23/09/2023 07:52Ugovori o djelu se zloupotrebljavaju a radnici nemaju koristi od toga. Ni zdravstvenog ni penzionig. To treba izjednačiti.Drugclanbiblioteke wrote: ↑22/09/2023 23:06 Kakav nam je do sada presjek ove nove vlasti u FBiH i KS?
Kako vidim registracije ce biti 100km skuplje.
U pripremi je zakon u kojem ce izjednaciti poresko opterecenje ugovora na odredjeno i neodredjeno i povecat ga 5%.
Mislim jesu fakat toliko glupi da sami sebi useru sljedeci mandat.
Mogu napraviti travaj do Konjica, ali nema hljeba da NS, SDP ili nedajboze NiP dobiju moj glas ako ijedno poresko opterecenje dignu za 0,1% a kamo li vise.
Topli obrok oporezovati da bi radnici imali veći koeficijent za penziju.
Poslodavcima ukinuti 10% poreza na dohodak.
Državi će se sve vratiti kroz PDV.
BTW, u RS je odavno sve ovako.
Što se tiče poreza za radnike po ugovoru na određeno i neodređeno vrijeme (po djelu i slično), slažem se da treba izjednačiti sve porezne dažbine, i odobriti neograničeno trajanje takvih ugovora. Kad su izjednačeni porezi, niko neće biti oštećen.
- JohnnyS
#8036 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sramota da u doba nakon presude Kovačević protiv Bosne i Hercegovine netko nekom broji krvna zrnca. Nema više Hrvat, Bošnjak, ovaj ona, sve su to građani BiH koji mogu biti postavljeni na bilo koju pozicijuBloo wrote: ↑23/09/2023 00:14 Opet sehohari broji krvna zrnca i ponavlja da su ceste u rukama HDz-a?![]()
- mirsek
#8037 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa daaaa..JohnnyS wrote: ↑23/09/2023 09:23Sramota da u doba nakon presude Kovačević protiv Bosne i Hercegovine netko nekom broji krvna zrnca. Nema više Hrvat, Bošnjak, ovaj ona, sve su to građani BiH koji mogu biti postavljeni na bilo koju pozicijuBloo wrote: ↑23/09/2023 00:14 Opet sehohari broji krvna zrnca i ponavlja da su ceste u rukama HDz-a?![]()
Krvna zrnca se broje jer ta presuda nije implementirana.. Njenom punom implementacijom ce se uveliko smanjiti brojanje zrnaca.
Sramota je s radoscu i veseljem docekivati ratne zlocince i tvrditi da su oni poslije zatvora potpuno ravnopravni gradjani ocisceni od svojih zlodjela. I to se mora rijesiti, ne mozemo u modernu evropu sa toliko nacista i fasista.
- JohnnyS
#8038 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Veličaju neki ratne zločince po uzoru na Iranmirsek wrote: ↑23/09/2023 09:32Pa daaaa..
Krvna zrnca se broje jer ta presuda nije implementirana.. Njenom punom implementacijom ce se uveliko smanjiti brojanje zrnaca.![]()
Sramota je s radoscu i veseljem docekivati ratne zlocince i tvrditi da su oni poslije zatvora potpuno ravnopravni gradjani ocisceni od svojih zlodjela. I to se mora rijesiti, ne mozemo u modernu evropu sa toliko nacista i fasista.
- kakotakonikako
#8039 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić najavo je da će tužiti kolegu iz Vijeće ministara BiH, ministra odbrane Zukana Heleza.
Svakakvih sam ljudi u životu sreo, ali nekog poput Zukana Heleza nikada. Sve svoje navode imat će priliku da dokaže na sudu. U napadu bijesa koji je sinoć imao, sem gnusnih laži, priznao je da je za strane obavještajne službe plasirao priču o Dodikovom bijegu, pa pozivam nadležne institucije da se tim pozabave jer je riječ o ozbiljnom krivičnom djelu iz KZ BiH - poručio je Nešić u objavi na mreži X.
Njegov bijes izazvao je istup Heleza na FACE TVgdje se ministar odbrane osvrnuo na Nešićeve izjave koji je kazao da Helez "priča gluposti".
Što se tiče Nešića, njemu zavisi koliko potegne "bijelog", tako reaguje. Meni treba logoped da radim s Nešićem, da razumijem šta on kaže. Ako pažljivo pratite, on ima problema. Što se tiče Košarca, on je poslušnik Dodika. To svi znamo u Vijeću ministara, prekine sjednicu kaže mora nazvati Dodika. Tužno je da čovjek tako klekne pred nekoga - naveo je, između ostalog, Helez.

Svakakvih sam ljudi u životu sreo, ali nekog poput Zukana Heleza nikada. Sve svoje navode imat će priliku da dokaže na sudu. U napadu bijesa koji je sinoć imao, sem gnusnih laži, priznao je da je za strane obavještajne službe plasirao priču o Dodikovom bijegu, pa pozivam nadležne institucije da se tim pozabave jer je riječ o ozbiljnom krivičnom djelu iz KZ BiH - poručio je Nešić u objavi na mreži X.
Njegov bijes izazvao je istup Heleza na FACE TVgdje se ministar odbrane osvrnuo na Nešićeve izjave koji je kazao da Helez "priča gluposti".
Što se tiče Nešića, njemu zavisi koliko potegne "bijelog", tako reaguje. Meni treba logoped da radim s Nešićem, da razumijem šta on kaže. Ako pažljivo pratite, on ima problema. Što se tiče Košarca, on je poslušnik Dodika. To svi znamo u Vijeću ministara, prekine sjednicu kaže mora nazvati Dodika. Tužno je da čovjek tako klekne pred nekoga - naveo je, između ostalog, Helez.
-
moimoi
#8040 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nisi ti meni odgovorio na pitanje. Koje su to opcije i koji ljudi?sehohari wrote: ↑23/09/2023 00:27Imaju još tri godine
Evo @Prpa.ba je odgovorio samo se pitam ko je to u DF-u osim Komsica. Sta je df bez komsoglavog?? Ta stranka ce se raspasti cim je on napusti. I ti ljudi ce preci u sdO ili nip.
-
sajber87
#8041 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Evo ga jos jedan koji me "razotkrio", tacno ovi zelenonarandzasti cetniculjci sve znaju nista od njih ne mozes sakriti(bio sam zivorad, pa ustasa pa uzp ovac evo sad i hns ovac)Prpa.ba wrote: ↑22/09/2023 18:51Od svih HNS botova, si si najprovidniji i na tome ti hvala.
Dakle, dragi moji sunarodnjaci, culi ste. Nemojmo da mi Bosnjaci ponovo izazivamo konflikte (implikacija je valjda da smo mi "zakuhali" sopstveno etnicko ciscenje i genocid devedesetih), ili ne ponudimo ruku apsolutnog pomirenja i halala onima koji su nas do jucer trpali u logore i ubijali.![]()
![]()
- Prpa.ba
#8042 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ti si samo decko na zadatku, i to je sasvim u redu. Hljeb se mora zaraditi. 
-
sajber87
-
plavi_E
#8044 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
https://www.klix.ba/vijesti/bih/predloz ... /230921067
Na inicijativu vlada Njemačke i Francuske grupa stručnjaka kreirala je dokument u kojem se predlaže usvajanje novih mehanizama odlučivanja u EU, novi pristup proširenju EU, i osnivanje dodatnih formata saradnje evropskih zemalja, koji ne bi podrazumijevali samo članstvo u EU.
Izvještaj ističe potrebu za reformom procesa donošenja odluka unutar Vijeća Evropske unije. Prije sljedećeg proširenja mora se promijeniti način odlučivanja, tako da za donošenje odluka bude dovoljna kvalificirana većina (QMV), a ne kao do sada konsenzus svih članica.
Znaci ide se na to da se nema pravo veta nego da se ide na vecinsko odlicivanje sa mogucnost zastite. Sad kad imamo "nikad bolje odnose sa EU" i "nikad vece prijateljstvo sa EU" trebalo bi to iskoristiti i takve promjene traziti i u BiH. Ako je nesto dobro za EU zbog cega nebi bilo dobro za BiH. A posto navodno idemo putem EU onda je to jos veci razlog za promjene u koje prate promjene u EU. Da li bi ovo bilo dobro za BiH? I zasto ne?
Na inicijativu vlada Njemačke i Francuske grupa stručnjaka kreirala je dokument u kojem se predlaže usvajanje novih mehanizama odlučivanja u EU, novi pristup proširenju EU, i osnivanje dodatnih formata saradnje evropskih zemalja, koji ne bi podrazumijevali samo članstvo u EU.
Izvještaj ističe potrebu za reformom procesa donošenja odluka unutar Vijeća Evropske unije. Prije sljedećeg proširenja mora se promijeniti način odlučivanja, tako da za donošenje odluka bude dovoljna kvalificirana većina (QMV), a ne kao do sada konsenzus svih članica.
Znaci ide se na to da se nema pravo veta nego da se ide na vecinsko odlicivanje sa mogucnost zastite. Sad kad imamo "nikad bolje odnose sa EU" i "nikad vece prijateljstvo sa EU" trebalo bi to iskoristiti i takve promjene traziti i u BiH. Ako je nesto dobro za EU zbog cega nebi bilo dobro za BiH. A posto navodno idemo putem EU onda je to jos veci razlog za promjene u koje prate promjene u EU. Da li bi ovo bilo dobro za BiH? I zasto ne?
- PreWiBa
#8045 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Rekoh, imaju još tri godine.moimoi wrote: ↑23/09/2023 11:32Nisi ti meni odgovorio na pitanje. Koje su to opcije i koji ljudi?sehohari wrote: ↑23/09/2023 00:27
Imaju još tri godine
Evo @Prpa.ba je odgovorio samo se pitam ko je to u DF-u osim Komsica. Sta je df bez komsoglavog?? Ta stranka ce se raspasti cim je on napusti. I ti ljudi ce preci u sdO ili nip.
Ne vidim u trenutnoj situaciji iskreno rečeno nikoga kome bih mogao dati glas punim srcem, ali moguće da će se pojaviti opet neko novi.
Ako ne, bit će "vote barrage" pa ću glasati za onu stranku trojke koja je po mom mišljenju najmanje razočarala. Po trenutnom bi to bio SDP, a najmanje NiP. Da li će se tu nešto promijeniti do 2026, nadam se da hoće.
- tramvajtrojka
#8046 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

turkofilski sdaovski minder mediji nastavljaju antizapadnjacku i anti americku retoriku, trebalo bi malo protresti ove turske medije u Sarajevu da se vidi ko ih financira da pisu ovakve antizapadnjacke narative koji štete bosnjacima
- PreWiBa
#8047 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne prica Stav o saveznistvu Srbije i Amerike i hvali javno Pink, vec ambasador SADa u Beogradu.tramvajtrojka wrote: ↑23/09/2023 17:25
turkofilski sdaovski minder mediji nastavljaju antizapadnjacku i anti americku retoriku, trebalo bi malo protresti ove turske medije u Sarajevu da se vidi ko ih financira da pisu ovakve antizapadnjacke narative koji štete bosnjacima
- Styling
#8048 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Plete ih Latić samo tako na FACE.
- Grean
- SmokingMan
#8050 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Latić, the beacon of bosniaks.
Jajara u procesu.
Jajara u procesu.