Valja meni u Indiji prati ves na rijeciŠkobo Habu wrote: ↑12/08/2023 16:52apsidejzi wrote: ↑12/08/2023 16:39
A zasto mi to zelis? Kakvo sam ja tebi zlo ucinio da mi to zelis? Sta je u mom postu toliko gresno da mi zelis ovakvu sudbinu? Ja sam samo napisao da izdvajanje jedne zrtve i zloupotreba iste za svoju agendu nije OK. Zasto svi pricaju o jednoj zrtvi a ostale su nebitne? Ja sam cak i napisao da treba uvesti strozije zakone i kaznjavati nasilnike, i ti bi mene opet stavila u indiju. Zasto? Kako bi tebi zvucalo da ti pozelim da se u iducem zivotu rodis kao muskarac u Indiji i da moras doci u BiH da pravis prugu za tramvaj u sarajevu i da te tu zgazi neki babin sin i da ti kolege nemaju para da te vrate u Indiju, nego te zakopaju ovdje ko kera.
Ali ja tebi to ne zelim. Pogotovo ne zelim iz dubine duse. Posto ja ne vjerujem u boga a ni u reinkarnaciju, ja tebi mogu samo pozeljeti iz dubine duse da u OVOM zivotu imas mnogo srece i da nikad ne budes u poziciji kao Dzengisova zena koju je monstrum upucao ali nikoga nije briga za nju.![]()
![]()
![]()
Čuj u Indiji?
Joj, Bloo, svaka ti čast. Ti ne znaš kakav je položaj ovdašnje žene u Šerićima kod Zenice, a baviš se Indijkama.
Danasnji "feminizam"
- apsidejzi
#31151 Re: Danasnji "feminizam"
- vjeshalica
#31152 Re: Danasnji "feminizam"
Napisano ti je na prosloj stranici koji je motiv ubistva Nizame, a koji je motiv ubistva ovih Turaka. Dva potpuno razlicita motiva.
Ti i dalje prdi svoju pricu
- Bloo
- Globalna šefica
#31153 Re: Danasnji "feminizam"
Pa prema tvom shvatanju u Indiji nije loše, peru veš. A ako dadnu pičke, onda postanu glumice i plesačice jer se samo tako postaje plesačica.apsidejzi wrote: ↑12/08/2023 17:32Valja meni u Indiji prati ves na rijeciŠkobo Habu wrote: ↑12/08/2023 16:52
![]()
![]()
![]()
Čuj u Indiji?
Joj, Bloo, svaka ti čast. Ti ne znaš kakav je položaj ovdašnje žene u Šerićima kod Zenice, a baviš se Indijkama.Ako budem radodajka, mozda zavrsim u Boolivudu kao plesacica
![]()
Ako zanemarimo: A zasto mi to zelis? Kakvo sam ja tebi zlo ucinio da mi to zelis? Sta je u mom postu toliko gresno da mi zelis ovakvu sudbinu?
I ovime možemo zatvoriti diskusiju sa tobom jer tvoja percepcija žena je divna.
I dalje ti želim ono napisano.
- konoplja
#31154 Re: Danasnji "feminizam"
Ako zamislimo da je Nizama zapravo muškarac Nizam u vezi s Nerminom i da su posvojili dijete. Ostalo sve jednako. Bi li Nermin ubio Nizama?Hakiz wrote: ↑12/08/2023 17:26Ako neki poslodavac pretuče radnika muškarca zato što nije uradio posao koji mu je naredio, a onda pretuče ženu zbog toga što nije skuhala ručak kada joj je rekao, da li je taj poslodavac nasilan prema ženama zbog toga što su žene, ili je uopšte nasilan, ne ciljano prema ženama?vjeshalica wrote: ↑12/08/2023 17:19
Prica se o motivima. Nije isti motiv ubistva Nizame i tog Turcina npr.
Ko hoće može posmatrati da je drugačije tući radnika i ženu, neko drugi može reći da je isto, bez spolne i rodne diskriminacije tuče osobe koje ga nisu poslušale.
Sve se može interpretirati tako da potkrijepiš svoju tvrdnju. Zato ove teme neće nikada biti zaključene i riješeni problemi koje obrađuju.
-
Škobo Habu
#31155 Re: Danasnji "feminizam"
Nemam ja protiv tvoje borbe ništa. Podržavam u svakom smislu.
No, jebi ga, sumiraj nekad rezultat pa barem procentualno izračunaj koliko imaš od toga ti koristi, a koliko samo društvo.
Al' ne, stvarno, nisam odavno čuo originalniju kletvu od ove, feminističke, dabogda se rodio k'o žensko u Indiji. I to je vid, mnim, borbe za jednakopravnost žena u svijetu.
- ¤ jelena ¤
#31156 Re: Danasnji "feminizam"
Kad vam se dijete sutra dokopa tog famoznog snimka ubistva uživo made in BiH, šta će vidjeti?
- Bloo
- Globalna šefica
#31157 Re: Danasnji "feminizam"
Ja dusevno zadovoljstvo i osjecaj nadmoci, te zene malo vise koristi.Škobo Habu wrote: ↑12/08/2023 18:31Nemam ja protiv tvoje borbe ništa. Podržavam u svakom smislu.
No, jebi ga, sumiraj nekad rezultat pa barem procentualno izračunaj koliko imaš od toga ti koristi, a koliko samo društvo.
Al' ne, stvarno, nisam odavno čuo originalniju kletvu od ove, feminističke, dabogda se rodio k'o žensko u Indiji. I to je vid, mnim, borbe za jednakopravnost žena u svijetu.
Ja bozanstva nisam spominjala, ali necemo insistirati na ispravnom citiranju.
Dobro je da se zavrsava na kletvama, da hoce poceti da rade palice i otrovi i molotovljevi, bilo bi nam bolje.
-
John Cleese
#31158 Re: Danasnji "feminizam"
Zecove, to je skroz slabo i neodredjenoBloo wrote: ↑12/08/2023 15:43Zelim ti iz dubine duse da se u iducem zivotu rodis kao zensko u Indiji.apsidejzi wrote: ↑12/08/2023 15:37Iznimno sadrzajno izlaganjeShow................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Kao zensko u siromasnoj dalitskoj familiji u Indiji - eh to je vec nesto konkretno.
I ne zna kakvom bi se divnom zivotu mogao nadati
-
Škobo Habu
#31159 Re: Danasnji "feminizam"
Ako je tako onda mi baš drago i imaš moju ispriku.
No, sad bez zajebancije, maloprije sam pročitao tekst Kristine Ljevak na Media.ba gdje dotična od cijelog masakra u Gradačcu forsira samo ubistvo bivše partnerke i femicid. Kompletan akcenat je na tome.
Možeš li mi, molim te, objasniti zašto je ovaj slučaj u crnogorskoj i srpskoj, pa i regionalnoj javnosti okarakterisan kao masakr, dok je slučaj u Gradačcu jednostavno nazvan femicidom?
https://www.blic.rs/masakr-na-cetinju
Druga stvar, definicija "femicida" jeste zločin iz mržnje motiviran spolom žrtve. U konkretnom slučaju se to da nazvati, barem prema feminističkim tumačenjima, femicidom intimnog partnera. Problem cijelog slučaja nadilazi sam femicid, jer ubica nije počinio zločin samo iz mržnje prema ženama, već i iz nekih konkretno sociopatskih pobuda. Izuzimajući motive ubice i svodeći ih na femicid ispada da je masovni ubica iz Gradačca bio motiviran samo zbog mržnje prema ženama, a već znamo da su njegovi motivi dosta širi od same "mržnje prema određenom spolu".
-
caros
#31160 Re: Danasnji "feminizam"
A zašto je problem je li femicid ili nije? Zašto dobar dio muškarčina od jučer ima problem s tim? Kako to utiče na vaše živote?
Žena je najbrutalnije ubijena u prenosu uživo i vama je bitno da li se termin femicid koristi pogrešno, ni 24 sata od svega toga. Dođite sebi kad nemate već kome drugom.
Žena je najbrutalnije ubijena u prenosu uživo i vama je bitno da li se termin femicid koristi pogrešno, ni 24 sata od svega toga. Dođite sebi kad nemate već kome drugom.
Last edited by caros on 12/08/2023 22:48, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#31161 Re: Danasnji "feminizam"
Poprilicno je jednostavno:Škobo Habu wrote: ↑12/08/2023 22:22Ako je tako onda mi baš drago i imaš moju ispriku.
No, sad bez zajebancije, maloprije sam pročitao tekst Kristine Ljevak na Media.ba gdje dotična od cijelog masakra u Gradačcu forsira samo ubistvo bivše partnerke i femicid. Kompletan akcenat je na tome.
Možeš li mi, molim te, objasniti zašto je ovaj slučaj u crnogorskoj i srpskoj, pa i regionalnoj javnosti okarakterisan kao masakr, dok je slučaj u Gradačcu jednostavno nazvan femicidom?
https://www.blic.rs/masakr-na-cetinju
Druga stvar, definicija "femicida" jeste zločin iz mržnje motiviran spolom žrtve. U konkretnom slučaju se to da nazvati, barem prema feminističkim tumačenjima, femicidom intimnog partnera. Problem cijelog slučaja nadilazi sam femicid, jer ubica nije počinio zločin samo iz mržnje prema ženama, već i iz nekih konkretno sociopatskih pobuda. Izuzimajući motive ubice i svodeći ih na femicid ispada da je masovni ubica iz Gradačca bio motiviran samo zbog mržnje prema ženama, a već znamo da su njegovi motivi dosta širi od same "mržnje prema određenom spolu".
Masakr (fr. massacre, pokolj, ubijanje, masakriranje, krvoproliće je akt ubijanja većeg broja ljudi neselektivno i okrutno. Neke definicije unose pretpostavku da su žrtve masakra bespomoćne odnosno da nisu u mogućnosti da spreče masakr. O masakru se može govoriti i kada su žrtve životinje, a ne samo ljudi.
Vuk Borilović je, podsetimo, kobnog dana hicima iz puške upravo u kući koja je sada spaljena, prvo ubio svoju podstanarku Natašu Martinović Pejović i njena dva sina, Mašana (11) i Marka (8). Zatim je ubio i Natašinog kuma Milana Mitrovića (37), svog ujaka Gorana Đurišića (54) i komšije Rajka (56), Dimitrija (81) i Danicu Drecun (74). Na kraju je usmrtio i sestre Danijelu (51) Aleksandru Radunović (52), dok je šest osoba ranio.
Nakon što je ubio deset i ranio šest ljudi, Vuk Borilović je i sam ubijen.
- akt ubijanja većeg broja ljudi neselektivno i okrutno.
Kod slučaja u Gradačcu - ubijanje je bilo SELEKTIVNO i okrutno. Likvidirana je supruga iz razloga što je htjela da ode od njega zlostavljača (onda u fonu bićeš moja ili ničija - ona je likvidirana nakon prebijanja). Žrtva je prvo pretučena, onda ponižena snimanjem likvidacije.
Nakon toga se odlazi u svjesno ubijanje osoba sa kojima je imao neku vezu te dolazi do ubistva nemotivisanog spolom.
Ja sam malo umorna (a vjerujem i ostale žene i muškarci) da na ovom forumu muškarcima objašnjavam šta čini femicid.
Femicid nije prosto - ti si žena, sad ću te ubiti.
- vjeshalica
#31162 Re: Danasnji "feminizam"
caros wrote: ↑12/08/2023 22:47 A zašto je problem je li femicid ili nije? Zašto dobar dio muškarčina od jučer ima problem s tim? Kako to utiče na vaše živote?
-
internazionale
#31163 Re: Danasnji "feminizam"
Neki dan naslov: sin poznatih glumaca, cini mi se spanskih, isjecko partnera na komade. Dijelove tijela razbaco.konoplja wrote: ↑12/08/2023 17:39Ako zamislimo da je Nizama zapravo muškarac Nizam u vezi s Nerminom i da su posvojili dijete. Ostalo sve jednako. Bi li Nermin ubio Nizama?Hakiz wrote: ↑12/08/2023 17:26
Ako neki poslodavac pretuče radnika muškarca zato što nije uradio posao koji mu je naredio, a onda pretuče ženu zbog toga što nije skuhala ručak kada joj je rekao, da li je taj poslodavac nasilan prema ženama zbog toga što su žene, ili je uopšte nasilan, ne ciljano prema ženama?
Ko hoće može posmatrati da je drugačije tući radnika i ženu, neko drugi može reći da je isto, bez spolne i rodne diskriminacije tuče osobe koje ga nisu poslušale.
Sve se može interpretirati tako da potkrijepiš svoju tvrdnju. Zato ove teme neće nikada biti zaključene i riješeni problemi koje obrađuju.
Negdje bili zajedno na ljetovanju, Havaji tako nesto
- vjeshalica
#31164 Re: Danasnji "feminizam"
Nije poenta u tome sto se njima beskonacno secira,problem je sto oni namjerno i svjesno podmecu svoje varijante,da iznova nekoga tretiraju idiotom dok im ponavlja jedno te istu stvar. Cilj je napraviti nekoga idiotom.
Femicid itekako jeste jer zrtva je sve ono sto njen dzelat nije dao da bude. Nju to cini zenom, a on to nije htio. Nema dalje kad je mlavio pred djetetom.
On nije dozvolio da se ona pita u tom njihovom odnosu, on je kako i sam piskara, zelio porodicu. Porodica se ne zeli kako on misli i kako je cini. Nema porodice kad mlavi majku svog djeteta. On je svoj cilj ispunio,unistio je dijete,tu zenu pred smrt upropastio,ona je umrla ne znajuci da li je i dijete umrlo. Pretezak je to slucaj da bi se sa njim ovdje bavili pojedinci koji nisu sposobni nista drugo pisati osim budalastina.
Vjerovatno se sjecas onog raspalog smrada, sto je usmrtio troje djece i sebe objesio iz Bihaca. I to sve ostavio da vidi zena kad dodje,da je nasekira, samo zato jer ga je ostavila i otisla da se snadje za sebe i djecu da ne zivi sa propalicom i tad su dezurni moralnici rekli da je otisla za nekim drugim, i kakva je ona zena sto je djecu ostavila njemu. Otisla je samo par dana dok se ne snadje da zbrine djecu da ne propadaju sa budalom kojoj je bilo krivo sto je nasla popisani posao.
- piupiu
#31165 Re: Danasnji "feminizam"
Samo da ubacim jedan raspršivač ovdje
-
Škobo Habu
#31166 Re: Danasnji "feminizam"
Možda je za tebe jednostavno, no za činjenice nije.Bloo wrote: ↑12/08/2023 22:48
Poprilicno je jednostavno:
Masakr (fr. massacre, pokolj, ubijanje, masakriranje, krvoproliće je akt ubijanja većeg broja ljudi neselektivno i okrutno. Neke definicije unose pretpostavku da su žrtve masakra bespomoćne odnosno da nisu u mogućnosti da spreče masakr. O masakru se može govoriti i kada su žrtve životinje, a ne samo ljudi.
Vuk Borilović je, podsetimo, kobnog dana hicima iz puške upravo u kući koja je sada spaljena, prvo ubio svoju podstanarku Natašu Martinović Pejović i njena dva sina, Mašana (11) i Marka (8). Zatim je ubio i Natašinog kuma Milana Mitrovića (37), svog ujaka Gorana Đurišića (54) i komšije Rajka (56), Dimitrija (81) i Danicu Drecun (74). Na kraju je usmrtio i sestre Danijelu (51) Aleksandru Radunović (52), dok je šest osoba ranio.
Nakon što je ubio deset i ranio šest ljudi, Vuk Borilović je i sam ubijen.
- akt ubijanja većeg broja ljudi neselektivno i okrutno.
Kod slučaja u Gradačcu - ubijanje je bilo SELEKTIVNO i okrutno. Likvidirana je supruga iz razloga što je htjela da ode od njega zlostavljača (onda u fonu bićeš moja ili ničija - ona je likvidirana nakon prebijanja). Žrtva je prvo pretučena, onda ponižena snimanjem likvidacije.
Nakon toga se odlazi u svjesno ubijanje osoba sa kojima je imao neku vezu te dolazi do ubistva nemotivisanog spolom.
Ja sam malo umorna (a vjerujem i ostale žene i muškarci) da na ovom forumu muškarcima objašnjavam šta čini femicid.
Femicid nije prosto - ti si žena, sad ću te ubiti.
Prvo, ubica na Cetinju je ubio dvoje djece. To nije neselektivno i okrutno, to je monstruozno.
Drugo, na Cetinju je ubica pobio vlastite podstanare, komšije i rodbinu i za tebe je to neselektivno? Imaš problem za osnovnom logikom.
Treće, ubica u Gradačcu nije ubijao selektivno, jer je u svom pohodu ranio policajca, žrtvinog rođaka i slučajnog prolaznika.
Vi koji braniti SAMO i jedino SAMO femicid u Gradačcu svjesno žmirite na činjenicama koje su tako očite.
Ne samo da sam umoran od vaših krutih ideologija, već mi ih je pun kurac. Kao i vašeg nazovi humanizma.
Last edited by Škobo Habu on 13/08/2023 11:10, edited 1 time in total.
-
Škobo Habu
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#31168 Re: Danasnji "feminizam"
Gradacac mozete zaliti odlaskom na sahranu.
- Snake Eyes
- MarlboroGold
#31170 Re: Danasnji "feminizam"
Vidim poznata mi i sjetim se...
https://www.youtube.com/shorts/iiZ-hZ8uNz0
Apsurdno mi je da je čak imala i youtube kanal toliko dugo vremena, da se iživljavala na djeci u klipovima i da su tek sad djelovali.
https://www.youtube.com/shorts/iiZ-hZ8uNz0
Apsurdno mi je da je čak imala i youtube kanal toliko dugo vremena, da se iživljavala na djeci u klipovima i da su tek sad djelovali.
-
no_sikiriki
#31171 Re: Danasnji "feminizam"
Muškarac tužio bolnicu jer je posmatrao porod supruge: 'Izazvalo mi je psihičke probleme...'
https://radiosarajevo.ba/vijesti/svijet ... eme/513158

- n+1
#31172 Re: Danasnji "feminizam"
Admir Čavalić na N1. When you see it...

-
Hakiz
#31173 Re: Danasnji "feminizam"
Zašto nije tužio ženu?no_sikiriki wrote: ↑16/09/2023 19:52 Muškarac tužio bolnicu jer je posmatrao porod supruge: 'Izazvalo mi je psihičke probleme...'
![]()
A i sebe, da nije hopa-cupa bez gumiice, ne bi bilo traume.
- ¤ jelena ¤
#31174 Re: Danasnji "feminizam"
Što ženu?
Je l' zato što nije to uradila da on ne zna, a ne pred njegovim očima, sram je i stid bilo?
-
Hakiz
#31175 Re: Danasnji "feminizam"
Upravo. Zato što je morao prisustvovati. Muškarci prisustvuju porodu iz interesa, taktički, proračunto, to jeste samo zato da poslije ne bude svađe. Ne zbog toga što stvarno žele.¤ jelena ¤ wrote: ↑23/09/2023 15:18![]()
Što ženu?
Je l' zato što nije to uradila da on ne zna, a ne pred njegovim očima, sram je i stid bilo?
![]()
Ili ne