Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

apsidejzi

#31126 Re: Danasnji "feminizam"

Post by apsidejzi »

vjeshalica wrote: 12/08/2023 15:35
apsidejzi wrote: 12/08/2023 15:31
Ne pratim slucaj tako da ne znam ko je ubijen i ko ranjen. Komentarisem vijest. Cak sta vise, mogu produbiti pitanje: Zasto clanak ne spominje njegovu suprugu? Mozda zato sto je taj turcin nije maltletirao pa je nebitna kao i ova dva ubijena muskarca? A i tebi je haman nebitna.
Kako je nebitna kad je zena ranjena u teskom stanju u bolnici?
Samo je vi ovdje izostavljate.
I vidi se da ne pratis. Dovoljno.
Nebitna iz vase perspektive sa AGENDOM. Ne mozete je koristiti u vasoj ideologiji jer nije zlostavljana. Vama je nebitna jer vam ne omogucava klikove i lajkove na drustvenim mrezama. Meni je svejedno, kao i za sve ostale zrtve. Ne poznajem nikoga. Platonski mi ih je zao kao ljudi i zalazem se da se uvedu zakoni koji bi kaznili zesce pocinioce. No i to platonsko sazaljevanje je bolje od vase "borbe" iza koje lezi neka agenda.
Bloo
Globalna šefica

#31127 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

apsidejzi wrote: 12/08/2023 15:37 tebi definitivno ne ide. Ako je tebi logicno da ova dvojica nisu bili cvjecke zato sto je ubica bio kriminalac, onda mozemo postaviti pitanje: sta je bila ta zena. Zasto bi ona bila cvjecka? Pazi, ovo je tvoja logika. Ne moja. Ubica je bio sociopat i sve troje su zrtve, plus svi ranjeni. Svi su JEDNAKE zrtve sociopate. Jedna zena nije veca ni manja zrtva od ostalih. Mozda niko od njih nije bio cvjecka, mozda su svi bili cvjecke. Nista vise ne mozemo zakljuciti.

No izdvajati samo jednu zrtvu i pridavati joj vecu vaznost je dokaz AGENDE. U ovom slucaju feministicke.

Cuj oni nisu bili cvjecke jer su bili poslovni partneri a ona je cvjecka a bila mu zena logicno
Ako pazljivo procitas, nisam navela da ona nije cvjecka. ;-)

Sve je agenda. Eto nek je ovo feministicka agenda da se vise fokusa stavlja na smaknutu zenu od ostalih, a tebe dusa zaboli jer tvoja empatija pokriva sve zrtve. Ljudi kao ti na black lives matter odgovaraju sa ALL lives matter. Niko nitijednom rjecju nije umanjio znacaj ostalih zrtava. Na temi se raspravlja o FEMICIDIMA. Ali bitno je da se ti kao moralna empaticna vertikala, neshvaceni dobrodusnik, nades odgovornim da napises da svu svi bitni.
Jok nisu. Jok, boli nas kurac za ostalim ranjenim i pobijenim. Muskarci kao ti se osjecaju nesto ugrozenim i prozvanim iz apsolutno neshvatljivih razloga.

Zelim ti iz dubine duse da se u iducem zivotu rodis kao zensko u Indiji.
Škobo Habu

#31128 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Škobo Habu »

apsidejzi wrote: 12/08/2023 15:39
Nebitna iz vase perspektive sa AGENDOM. Ne mozete je koristiti u vasoj ideologiji jer nije zlostavljana. Vama je nebitna jer vam ne omogucava klikove i lajkove na drustvenim mrezama. Meni je svejedno, kao i za sve ostale zrtve. Ne poznajem nikoga. Platonski mi ih je zao kao ljudi i zalazem se da se uvedu zakoni koji bi kaznili zesce pocinioce. No i to platonsko sazaljevanje je bolje od vase "borbe" iza koje lezi neka agenda.
Da se nadovežem: agenda služi da se opravda "aktivizam" i pozicija u društvu. Da se kaže ono što već znamo svi. Zakazala država!? Ma, hajde, šta mi veliš i to u zemlji u kojoj je sprega kriminala, policije i sudstva javna stvar. I ako te ovakvi masakri ni malo ne čude ispadneš najmanje nastran.

No, ovdje postoji jedna druga stvar kada je aktivizam u pitanju. Ne znam da li se i jedna od ovih famoznih aktivistkinja zapitala kakve koristi od sve te govorancije ima neka žanska osoba zaposlena u tekstilnoj industriji i koja radi po deset-dvanaest sati za 700 km? Šta imaju one od njihovog suhoparnog aktivizma? Da li se uopšte razumije na egzistencionalnom nivou? Da li su bile u situacijama sličnim njima? To su paralelni univerzumi koji se uopšte ne dodiruju. Riječ je, u suštini, o nekom akademskom aktivizmu zasnovanom na konferencijama, team bildinzima i predavanjima namjenjenim jednom uskom broju ljudi koji je po ideologiji i stavovima blizak jedan drugom, te se svodi na najgori mogući aktivistički elitizam.

U nevladin sektor je, od Daytona do danas, skrkano toliko para i napora da bi do sada barem u određenim društvenim segmentima trebao dati rezultate, ali, kao što vidimo, ovdje je i ta ženska solidarnost svedena na jeftinu empatiju i razumjevanje.

Ko se još može prisjetiti monstruoznog ubistva Arnele Džogić iz Olova, koja je ubijena 2016. godine? Ništa drugačije od ovoga u Gradačcu danas.

Imali i jedan "feministički" rad na tu temu, da se bavi uzrocima, motivima i psihologijom samih ubica. Nema. A znaš zašto? Trebaju pare, nema đabe ništa. Toliko o solidarnosti.
Bloo
Globalna šefica

#31129 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Škobo Habu wrote: 12/08/2023 15:57 Imali i jedan "feministički" rad na tu temu, da se bavi uzrocima, motivima i psihologijom samih ubica. Nema. A znaš zašto? Trebaju pare, nema đabe ništa. Toliko o solidarnosti.
Hoš magistarski jedan?
Škobo Habu

#31130 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Škobo Habu »

Bloo wrote: 12/08/2023 16:00
Škobo Habu wrote: 12/08/2023 15:57 Imali i jedan "feministički" rad na tu temu, da se bavi uzrocima, motivima i psihologijom samih ubica. Nema. A znaš zašto? Trebaju pare, nema đabe ništa. Toliko o solidarnosti.
Hoš magistarski jedan?
Jedino u toj formi se i spominje.

Gdje aktivizam i solidarnost sa njenom porodicom nakon sve medijske halabuke?

Ko je to od svih tih "aktivstičkih društava" došao poslije da pita njenu majku, njenu sestru, njenog brata i oca, kako su?
Da im pruži barem psiho-fizičku pomoć.

Porodica ruinirana, otac na Koševu u teškom zdravstvenom stanju.
Bloo
Globalna šefica

#31131 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Škobo Habu wrote: 12/08/2023 16:05 Jedino u toj formi se i spominje.
Gdje aktivizam i solidarnost sa njenom porodicom nakon sve medijske halabuke?
Ko je to od svih tih "aktivstičkih društava" došao poslije da pita njenu majku, njenu sestru, njenog brata i oca, kako su?
Da im pruži barem psiho-fizičku pomoć.
Porodica ruinirana, otac na Koševu u teškom zdravstvenom stanju.
Želiš da se postavljaju slike kao Pomozi.ba i javne kuhinje sa svojim korisnicima?

Ne negiram da ima svakakvih udruzenja i ministarstava itd...ali ima i onih koji nesto rade. Jer gdje je država da ti pruži zaštitu? Gdje su hrabri forumaši da saznaju gdje se dešava nasilje u porodicama i preuzmu pravdu u svoje ruke? Gdje su hrabri moralni forumaši da ubiju boga u ubicama malog Smaje prije nego je došlo do fatalnog ishoda?

Vaše dusebrižništvo mi grije ovo hladno feminističko srce.
vjeshalica

#31132 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

Bloo wrote: 12/08/2023 15:39 Nije prilozen niti jedan dokaz od strane PU Gradačac...
Image
Drugarice, ko je Muharem Ćelosmanović, Nizami ?
Niko i nista, Sudija je pređonila nesto iz drugog spisa apsolutno pausalno automatski.
vjeshalica

#31133 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

vjeshalica wrote: 12/08/2023 15:35

Kako je nebitna kad je zena ranjena u teskom stanju u bolnici?
Samo je vi ovdje izostavljate.
I vidi se da ne pratis. Dovoljno.
Kod mene nema nikakve agende mnogo puta dosad napisano. Sustina je bila u motivima koji vi ciljano necete da vidite, i svrstavate samo pod ludacko ubijanje kojem se samo neko nadje na putu...
Bloo
Globalna šefica

#31134 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

vjeshalica wrote: 12/08/2023 16:18 Drugarice, ko je Muharem Ćelosmanović, Nizami ?
Niko i nista, Sudija je pređonila nesto iz drugog spisa apsolutno pausalno automatski.
To je standard. Da rade po "urnecima" istih ili sličnih slučajeva, a zbog velikog broja slučajeva i manjka sudija.

Interesuje me ovo da policija nije dostavila dokaze. Koji su to dokazi?
Škobo Habu

#31135 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Škobo Habu »

Bloo wrote: 12/08/2023 16:09

Želiš da se postavljaju slike kao Pomozi.ba i javne kuhinje sa svojim korisnicima?

Ne negiram da ima svakakvih udruzenja i ministarstava itd...ali ima i onih koji nesto rade. Jer gdje je država da ti pruži zaštitu? Gdje su hrabri forumaši da saznaju gdje se dešava nasilje u porodicama i preuzmu pravdu u svoje ruke? Gdje su hrabri moralni forumaši da ubiju boga u ubicama malog Smaje prije nego je došlo do fatalnog ishoda?

Vaše dusebrižništvo mi grije ovo hladno feminističko srce.
Niti sam dušebrižnik, niti sam aktivista tvog kalibra. Ja sam davno odustao od toga, još dok se ti nisi ni formirala kao ličnost, bar u toj feminističkoj fazi.

Meni je licemjernost nevladinog sektora, kao i svih silnih "aktivista" na državnoj sisi, postala kristalno jasna još u doba ubistva Denisa Mrnjavca.
U ta doba se diglo cijelo Sarajevo na noge, i to sa pravom. Održali su se masovni protesti protiv Taje i Samihe. I to je bilo sa pravom.

Par dana prije su se održali najveći sindikalni protesti pred zgradom Vlade u Alipašinoj. Branković je bio premijer u to doba. Od Goražda do Bihaća, od Mostara do Brčkog - svi radnici iz tzv. državnih firmi. Organizator tadašnji Sindikat na čelu sa Edhemom Biberom. Mislim da je bilo oko stotinjak autobusa iz svih djelova BiH. Znaš šta je bilo tu najsimptomatičnije - nigdje nije bilo niti jednog aktiviste, NVO-a, pizde materine. Nigdje niti jednog brkana i sličnim njemu.

Zato su svi izašli na ulicu kada se desilo ubistvo Denisa Mrnjavca. Što je posve legitimno. Ali. isto tako, znam da su mnoge ambasade pogurale proteste i mnogi su akteri izašli iz anonimnosti u prvi plan. Ništa đabe, sve plaćeno. E, vidiš, ja sam te 2008. godine prestao da vjerujem u ovdašnju solidarnost. Ti ne možeš biti hladna koliko sam ja ravnodušan prema svim tim govorancijama za dobru dnevnicu.

By the way, većina tih radnika, koji su se našli na protestima, u Sloveniji je do sada nabrala dvije decenije radnog staža.
Bloo
Globalna šefica

#31136 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Škobo Habu wrote: 12/08/2023 16:21 Ja sam davno odustao od toga, još dok se ti nisi ni formirala kao ličnost, bar u toj feminističkoj fazi.
Ma sve si ti nama... :kiss:
I bombe bacao i letke dijelio i oslobađao Žuc i suflirao Tunji gdje, šta i kako, zapalio olimpijski plamen i nadgledao prve draftove Dejtonskog...

Broju Jedan.
Škobo Habu

#31137 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Škobo Habu »

Bloo wrote: 12/08/2023 16:25

I bombe bacao i letke dijelio i oslobađao Žuc i suflirao Tunji gdje, šta i kako, zapalio olimpijski plamen i nadgledao prve draftove Dejtonskog...

Broju Jedan.
Eto, baš ću se tebi dokazivati jesam ili nisam. Vjeruj u što hoćeš.

U međuvremenu, duboko preziri "instagramuše" bez pameti, a onda lamentiraj nad njihovom zlom sudbinom kad ispadne prilika.
Bloo
Globalna šefica

#31138 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Škobo Habu wrote: 12/08/2023 16:30
Bloo wrote: 12/08/2023 16:25

Broju Jedan.
Eto, baš ću se tebi dokazivati jesam ili nisam. Vjeruj u što hoćeš.

U međuvremenu, duboko preziri "instagramuše" bez pameti, a onda lamentiraj nad njihovom zlom sudbinom kad ispadne prilika.
Vidim i citac misli. :D
Škobo Habu

#31139 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Škobo Habu »

Bloo wrote: 12/08/2023 16:31

Vidim i citac misli. :D
Pišeš na ovoj temi, pa nema potebe za telepatijom.

Ljudi su po prirodi licemjerni. Samo je pitanje želimo li to sebi priznati.
apsidejzi

#31140 Re: Danasnji "feminizam"

Post by apsidejzi »

Bloo wrote: 12/08/2023 15:43
apsidejzi wrote: 12/08/2023 15:37 tebi definitivno ne ide. Ako je tebi logicno da ova dvojica nisu bili cvjecke zato sto je ubica bio kriminalac, onda mozemo postaviti pitanje: sta je bila ta zena. Zasto bi ona bila cvjecka? Pazi, ovo je tvoja logika. Ne moja. Ubica je bio sociopat i sve troje su zrtve, plus svi ranjeni. Svi su JEDNAKE zrtve sociopate. Jedna zena nije veca ni manja zrtva od ostalih. Mozda niko od njih nije bio cvjecka, mozda su svi bili cvjecke. Nista vise ne mozemo zakljuciti.

No izdvajati samo jednu zrtvu i pridavati joj vecu vaznost je dokaz AGENDE. U ovom slucaju feministicke.

Cuj oni nisu bili cvjecke jer su bili poslovni partneri a ona je cvjecka a bila mu zena logicno

Sve je agenda. Eto nek je ovo feministicka agenda da se vise fokusa stavlja na smaknutu zenu od ostalih, a tebe dusa zaboli jer tvoja empatija pokriva sve zrtve. Ljudi kao ti na black lives matter odgovaraju sa ALL lives matter. Niko nitijednom rjecju nije umanjio znacaj ostalih zrtava. Na temi se raspravlja o FEMICIDIMA. Ali bitno je da se ti kao moralna empaticna vertikala, neshvaceni dobrodusnik, nades odgovornim da napises da svu svi bitni.
Jok nisu. Jok, boli nas kurac za ostalim ranjenim i pobijenim. Muskarci kao ti se osjecaju nesto ugrozenim i prozvanim iz apsolutno neshvatljivih razloga.

A zasto mi to zelis? Kakvo sam ja tebi zlo ucinio da mi to zelis? Sta je u mom postu toliko gresno da mi zelis ovakvu sudbinu? Ja sam samo napisao da izdvajanje jedne zrtve i zloupotreba iste za svoju agendu nije OK. Zasto svi pricaju o jednoj zrtvi a ostale su nebitne? Ja sam cak i napisao da treba uvesti strozije zakone i kaznjavati nasilnike, i ti bi mene opet stavila u indiju. Zasto? Kako bi tebi zvucalo da ti pozelim da se u iducem zivotu rodis kao muskarac u Indiji i da moras doci u BiH da pravis prugu za tramvaj u sarajevu i da te tu zgazi neki babin sin i da ti kolege nemaju para da te vrate u Indiju, nego te zakopaju ovdje ko kera.

Ali ja tebi to ne zelim. Pogotovo ne zelim iz dubine duse. Posto ja ne vjerujem u boga a ni u reinkarnaciju, ja tebi mogu samo pozeljeti iz dubine duse da u OVOM zivotu imas mnogo srece i da nikad ne budes u poziciji kao Dzengisova zena koju je monstrum upucao ali nikoga nije briga za nju.
Last edited by apsidejzi on 12/08/2023 16:39, edited 1 time in total.
konoplja

#31141 Re: Danasnji "feminizam"

Post by konoplja »

Ljudi su zatražili ostavku predsjednice suda koji je Sulejmanoviću odbio odrediti zabranu prilaska nakon što ga je Hećimović prijavila za nasilje, kao i ostavku načelnice policije.
Traze se ostavke predsjednice suda i nacelnice policije kao odgovornih osoba na pozicijama moci ciji je los i nesposoban rad uveliko odgovoran za tragediju, ali dezurnim NGO aktivistima je opet je patrijarhat kriv.
Koja je operativna definicija patrijarhata u ovom slucaju?

Nekada je patrijarhat znacio da zene nemaju jednaka prava, da nisu jednako tretirane pred zakonom, da nemaju pravo glasa na izborima, pravo na edukaciju i rad, kao i napredak u karijeri i uzivanje moci, autoriteta i odgovornosti da donose odluke.
Danas, kada su ta prava ostvarena, definicja patrijarhata se toliko razvodnila da je patrijarhat kad kazes da Benjamina ima muda.
apsidejzi

#31142 Re: Danasnji "feminizam"

Post by apsidejzi »

vjeshalica wrote: 12/08/2023 16:20
Kod mene nema nikakve agende mnogo puta dosad napisano. Sustina je bila u motivima koji vi ciljano necete da vidite, i svrstavate samo pod ludacko ubijanje kojem se samo neko nadje na putu...
A tebi ludzacko ubijanje nije problem? Za mene je to i te kako problem. Oni svi su imali posla sa psihopatom a ocito i sociopatom. U drustvu treba podizati svijest o tome. Nasilje u porodici, pogotovo ono sa muske strane, je gotovo uvijek rezultat psihopatije. Ako zene ali i muskarci, nauce da prepoznaju psihopatu, manja je sansa da ce uci u ljubavni ili poslovni odnos sa njim.

Glavni problem svih ovih zrtava jeste to sto nisu znali prepoznati da je lik psihopata. Nije on nikoga ubio iz prvog kontakta. Ocito su imali neku pricu iza sebe. Zapitaj se samo koliko ljudi NIJE ubijeno jer su poznavali Nermina. Ljudi su vjerovatno skontali da je rijec o budali i povukli se od njega. Nizama na zalost nije to skontala i sebi je dozvolila da je izmanipulise. To ju je kostalo glave. Nemoj sad slucajno da bi me optuzila kako okrivljujem zrtve, pogotovo Nizamu, jer ne okrivljujem. Nekada se desi tragedija a da nema krivaca. Jednostavno, splet nesretnih okolnosti. Svi oni su vidjeli nesto u Nerminu sto ih je prevarilo. Psihopate su veoma vjesti manipulatori i traze svoje zrtve veoma vjesto. On je sigurno bio u kontaktu sa hiljadama ljudi dok nije naletio na ove, koji nisu imali alate da ga se otarase. Tu ti ne moze pomoci ni jedan zakon, ni jedan sud, ni jedna policija. Moras sam ili sama biti u stanju prepoznati psihopatu i bjezati sto dalje od njega.
Škobo Habu

#31143 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Škobo Habu »

apsidejzi wrote: 12/08/2023 16:39
Bloo wrote: 12/08/2023 15:43

A zasto mi to zelis? Kakvo sam ja tebi zlo ucinio da mi to zelis? Sta je u mom postu toliko gresno da mi zelis ovakvu sudbinu? Ja sam samo napisao da izdvajanje jedne zrtve i zloupotreba iste za svoju agendu nije OK. Zasto svi pricaju o jednoj zrtvi a ostale su nebitne? Ja sam cak i napisao da treba uvesti strozije zakone i kaznjavati nasilnike, i ti bi mene opet stavila u indiju. Zasto? Kako bi tebi zvucalo da ti pozelim da se u iducem zivotu rodis kao muskarac u Indiji i da moras doci u BiH da pravis prugu za tramvaj u sarajevu i da te tu zgazi neki babin sin i da ti kolege nemaju para da te vrate u Indiju, nego te zakopaju ovdje ko kera.

Ali ja tebi to ne zelim. Pogotovo ne zelim iz dubine duse. Posto ja ne vjerujem u boga a ni u reinkarnaciju, ja tebi mogu samo pozeljeti iz dubine duse da u OVOM zivotu imas mnogo srece i da nikad ne budes u poziciji kao Dzengisova zena koju je monstrum upucao ali nikoga nije briga za nju.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Čuj u Indiji?

Joj, Bloo, svaka ti čast. Ti ne znaš kakav je položaj ovdašnje žene u Šerićima kod Zenice, a baviš se Indijkama.
vjeshalica

#31144 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

Bloo wrote: 12/08/2023 16:20
vjeshalica wrote: 12/08/2023 16:18 Drugarice, ko je Muharem Ćelosmanović, Nizami ?
To je standard. Da rade po "urnecima" istih ili sličnih slučajeva, a zbog velikog broja slučajeva i manjka sudija.

Interesuje me ovo da policija nije dostavila dokaze. Koji su to dokazi?
Pa sad zavisi sta je ona prijavila. Ako je fizicko nasilje,onda iz medicinske ustanove nalazi, mozda poruke telefonom itd.
Sad ne znamo nemamo zapisnike na uvid niti sta tacno pise. Ovo Rjesenje je sto bi se reklo rep dogadjaja.
Urnek zena ima i samo stanca...zalosno.
vjeshalica

#31145 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

apsidejzi wrote: 12/08/2023 16:50
vjeshalica wrote: 12/08/2023 16:20

A tebi ludzacko ubijanje nije problem? Za mene je to i te kako problem. Oni svi su imali posla sa psihopatom a ocito i sociopatom. U drustvu treba podizati svijest o tome. Nasilje u porodici, pogotovo ono sa muske strane, je gotovo uvijek rezultat psihopatije. Ako zene ali i muskarci, nauce da prepoznaju psihopatu, manja je sansa da ce uci u ljubavni ili poslovni odnos sa njim.

Glavni problem svih ovih zrtava jeste to sto nisu znali prepoznati da je lik psihopata. Nije on nikoga ubio iz prvog kontakta. Ocito su imali neku pricu iza sebe. Zapitaj se samo koliko ljudi NIJE ubijeno jer su poznavali Nermina. Ljudi su vjerovatno skontali da je rijec o budali i povukli se od njega. Nizama na zalost nije to skontala i sebi je dozvolila da je izmanipulise. To ju je kostalo glave. Nemoj sad slucajno da bi me optuzila kako okrivljujem zrtve, pogotovo Nizamu, jer ne okrivljujem. Nekada se desi tragedija a da nema krivaca. Jednostavno, splet nesretnih okolnosti. Svi oni su vidjeli nesto u Nerminu sto ih je prevarilo. Psihopate su veoma vjesti manipulatori i traze svoje zrtve veoma vjesto. On je sigurno bio u kontaktu sa hiljadama ljudi dok nije naletio na ove, koji nisu imali alate da ga se otarase. Tu ti ne moze pomoci ni jedan zakon, ni jedan sud, ni jedna policija. Moras sam ili sama biti u stanju prepoznati psihopatu i bjezati sto dalje od njega.
Znaci zena ne bi bila ubijena samo da se povukla i nije prijavila uopce dogadjaj? Otkud ti znas Nerminove odnose sa drugim ljudima? Dosta je imao naroda oko sebe tj.bio je drustven u kontaktima,znaju da je olos ali se druze i mozda ne petljaju previse, ali se druze. S druge strane imao je i bliske prijatelje bas bas, sa kojima on odnos nije imao kao sa zenom jer su to dijametralno suprotne relacije i ne mozes posmatrati neki prijateljski-jaranski odnos isto kao i intimni-bracni.
Ja sam se referisala na to da ubistvo njeno samo svrstavas pod opce ubistvo, a ne da postoji motiv ikakav. Taj motiv tebe ne zanima i zato upires u mene licno. I ne lazi da mi nije problem ludacko ubijanje. Valjda dosad se iz mojih upisa dovoljno vidi sta mislim.
Vama je samo tesko shvatiti da u ovom ubistvu nema agende feministicke,da je zena ubijena jer se sakrivala od ludjaka,sa kojim je imala ranije problema,da je svakako opasan,i da je ubijena sto ga je prijavila. On je odlucio iskaliti bijes nad njom da je kazni za to, i javno da to pokaze da je on taj koji odlucuje o njenom zivotu sto je i ucinio. S obzirom na razmjere uzasa i povreda i steti na stolu,moze se zakljuciti da je mrcvario udarajuci je u predmete oko sebe. To nije agenda nikakva feministicka nego nastup mrznje i bjesa jer ko je ona da njega prijavi policiji radi "par šamara". Odakle joj pravo da prijavi, kad on "zeli samo porodicu a kurve mu unistavaju". Kakva porodica? Porodica u kojoj maltretira zenu i dozvoljava da mu se dijete od 2 godine valja tu materinoj krvi. To su te vrijednosti koje zelimo? On je htio da ima porodicu po svojoj mjeri koju ce maltretirati, a to da je ziv i da nije ovo uradio bi provodio i nad djetetom. Niko se ziv ne obazire na sve te "simbole" dogadjaja i to prozivate posranom agendom.

e bogati dalje ako ne shvatas motiv njenog ubistva, nemoj me citirati. Rasprave su postale bessmislene zahvaljujuci pojedincima poput tebe,i na drugim temama jer nemaju nista pametno reci osim lijeciti licne frustracije kad im se govno ne servira u ukrasnom papiru.
Hakiz

#31146 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Znači, monstrum je ubio jednu ženu, dva muškarca, jednog muškarca ranio i jenu ženu ranio. Žrtve su mu dvije žene i tri muškarca.

I govori se o femicidu, to jeste nasilje koje je počinio je upereno baš protiv žena zbog toga što su žene iako su većina njegovih žrtava muškarci?
Bloo
Globalna šefica

#31147 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Škobo Habu wrote: 12/08/2023 16:52 Čuj u Indiji?

Joj, Bloo, svaka ti čast. Ti ne znaš kakav je položaj ovdašnje žene u Šerićima kod Zenice, a baviš se Indijkama.
Ne znam.
;-)
A pogotovo Vrandučanki.

Ali, oni koji se bore nemaju potrebu da dokazuju svoju borbu moralistima i konfabulatorima.

Bacaj bombe, Nenade!
vjeshalica

#31148 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

Hakiz wrote: 12/08/2023 17:13 Znači, monstrum je ubio jednu ženu, dva muškarca, jednog muškarca ranio i jenu ženu ranio. Žrtve su mu dvije žene i tri muškarca.

I govori se o femicidu, to jeste nasilje koje je počinio je upereno baš protiv žena zbog toga što su žene iako su većina njegovih žrtava muškarci?
Prica se o motivima. Nije isti motiv ubistva Nizame i tog Turcina npr.
Hakiz

#31149 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

vjeshalica wrote: 12/08/2023 17:19
Hakiz wrote: 12/08/2023 17:13 Znači, monstrum je ubio jednu ženu, dva muškarca, jednog muškarca ranio i jenu ženu ranio. Žrtve su mu dvije žene i tri muškarca.

Prica se o motivima. Nije isti motiv ubistva Nizame i tog Turcina npr.
Ako neki poslodavac pretuče radnika muškarca zato što nije uradio posao koji mu je naredio, a onda pretuče ženu zbog toga što nije skuhala ručak kada joj je rekao, da li je taj poslodavac nasilan prema ženama zbog toga što su žene, ili je uopšte nasilan, ne ciljano prema ženama?

Ko hoće može posmatrati da je drugačije tući radnika i ženu, neko drugi može reći da je isto, bez spolne i rodne diskriminacije tuče osobe koje ga nisu poslušale.

Sve se može interpretirati tako da potkrijepiš svoju tvrdnju. Zato ove teme neće nikada biti zaključene i riješeni problemi koje obrađuju.
ortodont

#31150 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ortodont »

Cak i ublehaski fasisticki pokret BLM tema ovdje. :lol:
Post Reply