Slo Burner wrote:Toaletni papir tuzlanski neki proizvoidjac, malo malo pa ti prst uleti![]()
Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Moderator: anex
- Ajatolah_
#426 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
- karanana
#427 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
A zaista steta da u necemu u cemu bi automatski darom prirode i tradicionalno trebo biti dobar i poznat kao sto je proizvodnja mlijeka i mlijecnih proizvoda, da imas karina firme i proizvode.
- Thorgerson
#428 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Meni je Poljorad pojam nestandarda.dustaban wrote:POLJORAD, POLJORAD, POLJORAD...
Ta firma ne pravi ser vec ga samo prepakira, pa zato imamo i dobrog i (uglavnom) loseg u onim vakumiranim vrecicama... cista lutrija.
Ali problem je mnogo veci, oni UNISTAVAJU JEDAN OD NAJBITNIJIH BH BRENDOVA - TRAVNICKI SIR i cine nepopravljivu stetu.
Pa jbmu zivot zar je toliko tesko utvrdit jednu recepturu i furat to. Pa i ako samo pakuju, pogledaju li oni, probaju li sta pakuju?
Imam jednog covjeka kod kojeg uzmen nekad onaj ko dimljeni sir, uvijek je isti. UVIJEK. Dakle, covjek ima nekoliko krava, on i zena to rade i uvijek im isto ispadne. Jedino velicina nije ista, oblik, ali okus je isti.
Tako da ne mogu fkt da skontam da jedna firma ne moze od 5 tura imati barem tri iste.
Da ne govorim da travnicki koji oni prodaju nema ni 5% slicnosti sa travnickim sirom kojeg uzmes gore od ljudi sa Vlasica.
-
Naslovnica
#429 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Jučer kupio Ovako viršle, nisam 100 godina.
Nekada su bile OK (znam da su viršle smeće, otpad, bla, bla bla...
), ali ovo danas je SMEĆE.
Fuj, bljak.
Ni okusa, ni mirisa, ni teksture, žali bože para.
Nikad više.
Nekada su bile OK (znam da su viršle smeće, otpad, bla, bla bla...
Fuj, bljak.
Nikad više.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#430 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Probaj Madi i VimarNaslovnica wrote: ↑27/08/2023 10:06 Jučer kupio Ovako viršle, nisam 100 godina.
Nekada su bile OK (znam da su viršle smeće, otpad, bla, bla bla...), ali ovo danas je SMEĆE.
Fuj, bljak.
Nikad više.
S Vimarom sam se iznenadio...
-
HelaS
#431 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Ja sam nedavno uzeo KENT keks. Masnoća mi se za nepce lijepila, umalo nisam povratio 
- Ironmen
-
dječak sa šibicama
#433 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Poljoradov "travnicki sir" samo ubacite u vodu dan dva, i vidjecete u sta se pretvori.
Pravi sir, a takav u nekada imali, ostane isti samo salinitet spadne zbog vode. Ovo danas sto prodaju, pretvori se u pastu.
Pravi sir, a takav u nekada imali, ostane isti samo salinitet spadne zbog vode. Ovo danas sto prodaju, pretvori se u pastu.
-
moimoi
#434 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Boga pitaj sta oni kupuju. To bi sve valjalo na analize slati.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#435 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Slo Burner wrote: ↑10/06/2016 09:36 Toaletni papir tuzlanski neki proizvoidjac, malo malo pa ti prst uleti![]()
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#436 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Kent napolitanke,..maza, ljesnjak mogu proci..imaju i nove sa cokoladnim prelivom, skroz korektno.
-
rimano
#437 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Slucajno kupio harmony iz banjaluke troslojni, kosta kao violetion dvoslojni ali je extra, nije mi niti jednom uletio.Slo Burner wrote: ↑10/06/2016 09:36 Toaletni papir tuzlanski neki proizvoidjac, malo malo pa ti prst uleti![]()
- nivla
#438 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
sto se poljorada tice, nisam travnicki kravlji kupovao ima sigurno godina, ali uvijek je bio dobar, dosta bolja varijanta od vakuum pakovanja je bio onaj u limenoj konzervi od 1kg i bio uvijek dobar
kajmak bude od odlicnog do groznog, tako da ne kupujem
sro se kent elit tice to nikad nije valjalo ali je prejeftino pa ima svoju publiku
kajmak bude od odlicnog do groznog, tako da ne kupujem
sro se kent elit tice to nikad nije valjalo ali je prejeftino pa ima svoju publiku
- oldtajmer
#439 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
ako neko uzima nek vodi racuna pogotovo ko ima djecu, od jedno zadnjih 5 drugi put se desava da naletim na vecu kost tako da im je mahanje od mene

- vjeshalica
#440 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Pa da ne kupujes to smece ne bi ni nasao klaonicki otpad 
- oldtajmer
#441 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
sto posto tacno
- vjeshalica
#442 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Ma dobro svi preletimo...al radije sam napravi neku pastetu samelji meso...ta pureca u sastavu su u dobrom procentu pileca. Sasvim slucajno pogledam deklaraciju.
-
McGradySA
#443 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Ta pureća prsa Menprom se mogu naći i u manjim pakovanjima u narezanoj varijanti, užas počevši od sastojaka pa do okusa.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#444 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Meni je njihova pureća šunka skroz ok..
- Ludzak
#445 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Šta vi svašta unosite u sebe, nevjerovatno. I još se čudimo i pitamo se da je sve više oboljelih.
- VladaFBiH
-
suspect_zero
#447 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
I ja imam naviku čitati deklaracije (ono dok tražim halal certifikat) i tačno tako, piše meso peradi-okoštena piletina i puretina.vjeshalica wrote: ↑21/09/2023 21:29 Ma dobro svi preletimo...al radije sam napravi neku pastetu samelji meso...ta pureca u sastavu su u dobrom procentu pileca. Sasvim slucajno pogledam deklaraciju.
Čini mi se da ona Vindija četvrtasta ima najveći udio puretine i malo masnoće.
Što kažeš izbjegavam koliko mogu ali nekada prosto dodije i kuhati svaki dan, smišljati, nekada nemam vremena....a nekad radije hoće ove mazalice nego grašak i buraniju
-
mali_balon
#448 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Kako tako pa zar se forumasi ne hrane najzdravije i sve najbolje kuhaju i jedu....suspect_zero wrote: ↑22/09/2023 18:04I ja imam naviku čitati deklaracije (ono dok tražim halal certifikat) i tačno tako, piše meso peradi-okoštena piletina i puretina.vjeshalica wrote: ↑21/09/2023 21:29 Ma dobro svi preletimo...al radije sam napravi neku pastetu samelji meso...ta pureca u sastavu su u dobrom procentu pileca. Sasvim slucajno pogledam deklaraciju.
Što kažeš izbjegavam koliko mogu ali nekada prosto dodije i kuhati svaki dan, smišljati, nekada nemam vremena....a nekad radije hoće ove mazalice nego grašak i buraniju![]()
Preradjevine bilo cega treba izbjegavati zbog aditiva....ali zivot nas nekad jebe pa moramo to jesti jbga....ali kod nas nisi siguran ni u namigisli komad mesa u mesnici, dal je 39g star iz argentine ili je skinut sa krave u poljskoj koja je crknuta na ledini lezala 10 dana pa je odvukli u klaonicu, i bajra je dovuko nama....
Mos ti povrce uzgajat koliko hoces kisela kisa pada, gledam raju kupuju pobrce pores puta pa u tom povrcu/vocu vise olova nego u livnici....itd itd....
Na zalost, pored toga sto kod nas moras biti, doktor, advokat, mehanicar, mesar....moras biti i prehrambeni tehnolog, povrtlar itd itd....
- Ludzak
#449 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Ne može biti olova u voću i povrću koji su uzgajani na selu, daleko od gradskog zagađenog zrakamali_balon wrote: ↑23/09/2023 09:00Kako tako pa zar se forumasi ne hrane najzdravije i sve najbolje kuhaju i jedu....suspect_zero wrote: ↑22/09/2023 18:04
I ja imam naviku čitati deklaracije (ono dok tražim halal certifikat) i tačno tako, piše meso peradi-okoštena piletina i puretina.
Što kažeš izbjegavam koliko mogu ali nekada prosto dodije i kuhati svaki dan, smišljati, nekada nemam vremena....a nekad radije hoće ove mazalice nego grašak i buraniju![]()
Preradjevine bilo cega treba izbjegavati zbog aditiva....ali zivot nas nekad jebe pa moramo to jesti jbga....ali kod nas nisi siguran ni u namigisli komad mesa u mesnici, dal je 39g star iz argentine ili je skinut sa krave u poljskoj koja je crknuta na ledini lezala 10 dana pa je odvukli u klaonicu, i bajra je dovuko nama....
Mos ti povrce uzgajat koliko hoces kisela kisa pada, gledam raju kupuju pobrce pores puta pa u tom povrcu/vocu vise olova nego u livnici....itd itd....
Na zalost, pored toga sto kod nas moras biti, doktor, advokat, mehanicar, mesar....moras biti i prehrambeni tehnolog, povrtlar itd itd....
- Ironmen
#450 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Memprom proizvode samo za macke okolokucne uzimam, mada i njima moram miksati svaki put drugu salamu..