Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Moderator: anex
- poznanik
#1 Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Paralelno s temom "Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?" trebamo imati temu i s najlošijim BiH proizvodima široke potrošnje, i započeti raspravu o razlozima za takve, njihovoj proizvodnji i svemu sličnom...
- poznanik
#2 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Za početak, navodim proizvod "Vitaminke Kreiss" AD iz Banja Luke - cveklu, u staklenkama koje se prodaju u trgovinama u Sarajevu. Redovno kupujem taj proizvod, i svaka teglica u sadržaju ima plod cvekle koji je sav izlomljen, preusitnjen, i u stanju u kojem ga je skoro nemoguće jesti bez kašike

Znam kako se cvekla priprema za konzerviranje i znam kako se dalje prenosi u staklenu ambalažu, i nikako mi nije jasno odakle i zbog čega se u tolikim količinama u staklenim teglicama nalazi usitnjen. Kao jedini razlog, na pamet mi pada konzerviranje otpada od rezanja ploda, ali takav bi onda morao imati i nižu prodajnu cijenu. Pretpostavljam da Vitamnika svoju "uredniju" ambalažu sa cveklom prodaje na inostrano tržište, a za naše ostavlja lomljenu. Moguće je da takvu distribuiraju po nižim cijenama, a da trgovci za nju postavljaju "normalnu" cijenu i tako nepošteno ostvaruju dobit.

Znam kako se cvekla priprema za konzerviranje i znam kako se dalje prenosi u staklenu ambalažu, i nikako mi nije jasno odakle i zbog čega se u tolikim količinama u staklenim teglicama nalazi usitnjen. Kao jedini razlog, na pamet mi pada konzerviranje otpada od rezanja ploda, ali takav bi onda morao imati i nižu prodajnu cijenu. Pretpostavljam da Vitamnika svoju "uredniju" ambalažu sa cveklom prodaje na inostrano tržište, a za naše ostavlja lomljenu. Moguće je da takvu distribuiraju po nižim cijenama, a da trgovci za nju postavljaju "normalnu" cijenu i tako nepošteno ostvaruju dobit.
- karanana
#3 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
za mene je to domaci proizvod. ako nije, zasto ih onda ne priznamo i ne pustimo ljude da idu svojim putem.
na temu: vitaminkini ljuti feferoni u tegli. tvrdi i sa nekakvom kozicom koja se ne moze sazvakati nego se mora oguliti ili ispljunuti.
na temu: vitaminkini ljuti feferoni u tegli. tvrdi i sa nekakvom kozicom koja se ne moze sazvakati nego se mora oguliti ili ispljunuti.
- chuchumbamayumbe
#4 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
ODLIČNO, znači, po tebi RS nije dio naše (tvoje) države?! OMG!motorola01 wrote:Cim to dolazi iz RS treba ga izbjegavati...Licno za mene to nije domaci proizvod,ali svako zna svoje je li tako.
Ja probah neki dan neke sokove što se ubiše od reklamiranja, KAP, totalno razočarenje. Isto tako, ili sam ja postao muhanat s godinama, ili to fakat nije to - probah i Kenijadu koju oni rade po licenci. NIĐE VEZE!

- poznanik
#5 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
De malo smirite strasti, tema su industrijski proizvodi, nije ovdje mjesto za političke rasprave... 
-
StupskaBitanga
#6 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
po meni jedan od najlošijih proizvoda osim ove Kapi je keks Kent iz Visokog
Tako je tvrd i nekakav čudan okus ima da je to strašno
-
motorola01
#7 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
I strudle su im jako lose...StupskaBitanga wrote:po meni jedan od najlošijih proizvoda osim ove Kapi je keks Kent iz Visokog
-
Goblin
#8 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Naravno treba pisati o proizvodima iz rs-a. Svi do jednoga su smece i nekvalitet. Mada i vecina federacijskih prizvoda moze u istu kategoriju.Mislim da je na temi o najboljim proizvodima nabrojano sve sto valja,ostalo je zali para.
-
lajkujMe
#10 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Država wrote:
-
MAN-lion's coach
#11 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Akovine viršle.Odavno ne konzumiram, ali fkt ne valjaju...ono skuhaš ili u ambalaži ili izvan ambalaže one se napušu,pa ispušu pa se slijepe,a ukus ko ustajala kiselina.One mini,jumbo.... 
- bach
#12 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Brajlović sudžuka
Milkos pavlaka
Mira Prijedor - keksovi
Klas - hljeb
Selimovićeva Sarajevska mineralna voda
selimovićevi pivarini sokovi
nastavi niz ...
Milkos pavlaka
Mira Prijedor - keksovi
Klas - hljeb
Selimovićeva Sarajevska mineralna voda
selimovićevi pivarini sokovi
nastavi niz ...
-
StupskaBitanga
#13 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
da zaboravih
Sarajevsko pivo je odron
Sarajevsko pivo je odron
-
vouvl
#14 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
je li ovo ironicno ili...StupskaBitanga wrote:da zaboravih
Sarajevsko pivo je odron
-
StupskaBitanga
#15 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
nevouvl wrote:je li ovo ironicno ili...StupskaBitanga wrote:da zaboravih
Sarajevsko pivo je odron
ona u staklenoj može proci ali ona u pet ambalaži je stvarno odvratna
o glavobolji i mucnini sutradan da ne govorim
- O'zone
- Globalni moderator
#16 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Ovako paštete posebno ona sa plavim poklopcem te definitivno ACE pivarini sokovi od njih dobijem takvu kiselinu da mi ni Ranibos ne pomaže 
-
StupskaBitanga
#17 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
nekakvi sladoledi pingo
o bože kakvo je to smeće
o bože kakvo je to smeće
- bach
#18 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Svi mesni proizvodi sa oznakom MIS - Mesna industrija Stanić...
Ja ne znam kako neko uopšte ne zabrani prodaju tih proizvoda...
-
StupskaBitanga
#19 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
zar to postoji?bach wrote:Svi mesni proizvodi sa oznakom MIS - Mesna industrija Stanić...
možda je digresija ali kada je ono bilo Feroelektro proizvodi SAPI-Sarajevska piletina
Mislim strašno
-
betametazon
#20 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Ne bi bilo lose da ovu temu citaju domaci proizvodjaci, moze im posluziti kao kvalitetan a besplatan feedback, besplatno istrazivanje trzista.
Mada moramo imati u vidu da se nasi proizvodjaci ne mogu nositi ni finansijski ni tehnoloski sa inostranim proizvodjacima koji egzistiraju jako dugo to ne znaci da ne mogu poboljsati kvalitet kako bi se potrosaci ovdje prebacivali na domace proizvode. Meni uglavnom pada na pamet izrazit nekvalitet domacih keksova i slicnih proizvoda, bilo ko da je u pitanju, jako tesko se moze naci nesto kvalitetno.
Takodjer, piletina OVAKO, usporedite je bojom sa PP, mozda je ova domaca (ali mozda) zdravija, drugacije hranjena, ali izgleda manje kvalitetna (zuckasta, blijeda...).
Elem...mogla bi ovo biti opsirna tema
Mada moramo imati u vidu da se nasi proizvodjaci ne mogu nositi ni finansijski ni tehnoloski sa inostranim proizvodjacima koji egzistiraju jako dugo to ne znaci da ne mogu poboljsati kvalitet kako bi se potrosaci ovdje prebacivali na domace proizvode. Meni uglavnom pada na pamet izrazit nekvalitet domacih keksova i slicnih proizvoda, bilo ko da je u pitanju, jako tesko se moze naci nesto kvalitetno.
Takodjer, piletina OVAKO, usporedite je bojom sa PP, mozda je ova domaca (ali mozda) zdravija, drugacije hranjena, ali izgleda manje kvalitetna (zuckasta, blijeda...).
Elem...mogla bi ovo biti opsirna tema
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#21 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Pileća salama "Ovako". Odron 
- MyCore
#22 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Dodao bih cokolade As Jelaha, mislim da se zovu KEnt ?! Apsolutno nejestive
-
Frooteky
#23 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Vecina domacih salama, pasteta, sunki i hrenovki je dno dna.
- lipstick
#24 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Meni je od Vispaka i Kenta sve izgubilo i ono malo kvaliteta sto je imalo dok ih nije kupio As 
- HAVANA
#25 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
StupskaBitanga wrote:da zaboravih
Sarajevsko pivo je odron
Probaj ovo.