Nagorno Karabah

Post Reply
sumirprimus

#17376 Re: Nagorno Karabah

Post by sumirprimus »

SanskiBiser wrote: 22/09/2023 11:21
sumirprimus wrote: 22/09/2023 11:10 vidi iako podrzavam oslobdjanje eritorije azerbejdzana., zobg istorije i nacina na koji su ih armeni protjerali 90ih, podsjeca na nas scenarij. i slazem se da je to 100% azerbejdzan.
sve ostlao mi se ne svidja. prvo nacin na koji alijev vlada, daleko je to od parlamentarne demokratije cemu mi tezimo. onda dogvor s rusima. i ruske zastave na ulicama bakua juce. to mi je tek ono.
tako i ovo s orbanom. nisu to cista posla, sto bi jedan forumas reko iamo posla s necastivim :lol:

Pametnom je dosta bilo kad se azersko ministarstvo odbrane oglasilo 19 ili 20 septembra da je ova vojna akcija koordiinisana sa Rusijom...spomenuo je Aleksadar Nevzorov na telegramu da je to u prevodu znacilo da je "Putin dao grlo Nagorno Karabaha pod azerski noz" tj. da je to vjerovatno gotova zavrsena prica...
ok i sad su to zavrsili, i mogu nabit ruje nogom u zicagu. jedini ispravan ptez... inace sve preko toga. fuj
Dugarry

#17377 Re: Nagorno Karabah

Post by Dugarry »

sumirprimus wrote: 22/09/2023 11:10 vidi iako podrzavam oslobdjanje eritorije azerbejdzana., zobg istorije i nacina na koji su ih armeni protjerali 90ih, podsjeca na nas scenarij. i slazem se da je to 100% azerbejdzan.
sve ostlao mi se ne svidja. prvo nacin na koji alijev vlada, daleko je to od parlamentarne demokratije cemu mi tezimo. onda dogvor s rusima. i ruske zastave na ulicama bakua juce. to mi je tek ono.
tako i ovo s orbanom. nisu to cista posla, sto bi jedan forumas reko iamo posla s necastivim :lol:

Pametnom je dosta bilo kad se azersko ministarstvo odbrane oglasilo 19 ili 20 septembra da je ova vojna akcija koordiinisana sa Rusijom...spomenuo je Aleksadar Nevzorov na telegramu da je to u prevodu znacilo da je "Putin dao grlo Nagorno Karabaha pod azerski noz" tj. da je to vjerovatno gotova zavrsena prica...
Rusija je omogucila da NK bude u rukama Armenaca sve ove godine. Pomogli su Armencima u prvom ratu, nesto kao JNA sto je pomogla Srbima u BiH i HR. Znaci, Rusija je uvijek bila na strani Armeenije.

Mislim da ovo sto se sad desava je to da Rusija nema moc da uradi bilo sta. Mislim da Azerbejdzan lafo izvabvljuje zahvalnost Rusiji sto se ne mijesaju, kako bi se Rusija osjecala vazna, ali u stvarnosti Putin nije mogao zaustaviti ovu akciju. Azerbejdzan i Turska su odavno all in sto se tice NK.

Rusima ne idu u prilog ova desavanja, jer ovim gube uticaj u toj regiji.
Krokodajl

#17378 Re: Nagorno Karabah

Post by Krokodajl »

Humanitarni konvoji krenuli prema Hankendiju/Stepanakertu, Azeri poslali pakete hrane i sve što su Armenski predstavnici tražili.

Azeri zauzimaju dio po dio, na ulazu u Šušu iz pravca Stepanakerta uklonili spomenik/tenk iz prvog Karabaškog rata s kojim su Armeni ušli u Šušu, jedan od poznatijih simbola Arcaha.
boshniak

#17379 Re: Nagorno Karabah

Post by boshniak »

Armenija ima parlamentarnu demokratiju, ali su jadni, siromašni i slabi, evo i mi isto imamo parlamantarnu demokratiju stanje nam je gore nego u Armeniji. Azerbejdžan je diktatura, Arabija, Emirati, Katar, Bahrein, Kina, Jednostavno neke zemlje, običaji, narodi nisu za demokratiju koju i ne treba nametati silom nekome. Kad društvo sazrije za demokratiju samo će krenuti tim putem. Eto Afganistanci su imali demokratiju, pa su talibane dočekali kao oslobodioce.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#17380 Re: Nagorno Karabah

Post by Truba »

u armeniji 74% korisnika xindows xp

ovi sa dronovima a oni na xp

zatvaraj temu :lol:

https://gs.statcounter.com/windows-vers ... op/armenia
karanana

#17381 Re: Nagorno Karabah

Post by karanana »

bez zajebancije, mislim da je autokratija najbolji sistem. ima kontinuitet.
evo sta da je alijev mijenjan i da su u zadnjih 20 godina na vlast dolazile raznorazne partije i struje. kitu bi se organizovali i oslobodili zemlju. i mi smo najbolje funkcionisali pod titom. evo armeni imaju demokratiju pa sta? nesta oni protestuju pred skupstinom.....kod divljaka kao sto su armeni, azeri, turci pa i vecina slavenskih naroda, to je najbolje, cvrsta ruka i batina za svaki slucaj. a o aziji i africi da ni ne pricam
irac300

#17382 Re: Nagorno Karabah

Post by irac300 »

karanana wrote: 22/09/2023 15:40 bez zajebancije, mislim da je autokratija najbolji sistem. ima kontinuitet.
evo sta da je alijev mijenjan i da su u zadnjih 20 godina na vlast dolazile raznorazne partije i struje. kitu bi se organizovali i oslobodili zemlju. i mi smo najbolje funkcionisali pod titom. evo armeni imaju demokratiju pa sta? nesta oni protestuju pred skupstinom.....kod divljaka kao sto su armeni, azeri, turci pa i vecina slavenskih naroda, to je najbolje, cvrsta ruka i batina za svaki slucaj. a o aziji i africi da ni ne pricam
To bi imalo smisla da je svaki autokrat mudar i da želi iskrenu dobrobit za narod, ali većinom dobiješ onakve kao Staljin, ovaj buco iz S. Koreje ili pu, pu, pu kao mi Bakira wanna be turskog vezira.
Porodice Foht

#17383 Re: Nagorno Karabah

Post by Porodice Foht »

Dugarry wrote: 22/09/2023 12:12

Rusija je omogucila da NK bude u rukama Armenaca sve ove godine. Pomogli su Armencima u prvom ratu, nesto kao JNA sto je pomogla Srbima u BiH i HR. Znaci, Rusija je uvijek bila na strani Armeenije.

Mislim da ovo sto se sad desava je to da Rusija nema moc da uradi bilo sta. Mislim da Azerbejdzan lafo izvabvljuje zahvalnost Rusiji sto se ne mijesaju, kako bi se Rusija osjecala vazna, ali u stvarnosti Putin nije mogao zaustaviti ovu akciju. Azerbejdzan i Turska su odavno all in sto se tice NK.

Ovo je veliki uspjeh Azerbejdzana a nemijesanje Rusa je vise iznudjeno geopolitickim okolnostima posljednjih godina a ne na osnovu vazne uloge Putka i njegove administracije. Mozda ce dobiti nesto od Aliyeva u teskim godinama koje predstoje, ali Gorski Karabah vise nikad nece biti pod sapom "ruskog sveta"/Armenaca. Nakon Hrvata, ovo je prvi put u skoro 30 godina da neko vrati pod suverenitet toliki komad zemlje. Sreca pa je i Pasinjan postao vrlo racionalan i razuman lider.
Azeri ce im sada otvoriti Lachin koridor i traktorijada moze da pocne. Ostat ce vjerovatno nesto malo vise Armenaca no Srba u bivsoj fantomskoj RSK. Zakjljucajte temu, gotovo je ovo. :wink:
BAK-eV

#17384 Re: Nagorno Karabah

Post by BAK-eV »

Porodice Foht wrote: 22/09/2023 15:51
Dugarry wrote: 22/09/2023 12:12

Ovo je veliki uspjeh Azerbejdzana a nemijesanje Rusa je vise iznudjeno geopolitickim okolnostima posljednjih godina a ne na osnovu vazne uloge Putka i njegove administracije. Mozda ce dobiti nesto od Aliyeva u teskim godinama koje predstoje, ali Gorski Karabah vise nikad nece biti pod sapom "ruskog sveta"/Armenaca. Nakon Hrvata, ovo je prvi put u skoro 30 godina da neko vrati pod suverenitet toliki komad zemlje. Sreca pa je i Pasinjan postao vrlo racionalan i razuman lider.
Azeri ce im sada otvoriti Lachin koridor i traktorijada moze da pocne. Ostat ce vjerovatno nesto malo vise Armenaca no Srba u bivsoj fantomskoj RSK. Zakjljucajte temu, gotovo je ovo. :wink:
Mozda je ovo gotovo ali tek sad pocinje zaplet u nastojanju Turske, da se spoji sa turkmenskim drzavama.
Ja_Ja

#17385 Re: Nagorno Karabah

Post by Ja_Ja »

Moras biti dobar i racionalan kada nemas drugu opciju, pa tako i Pasinjan. Trebat ce Armencima generacije da se oporave od ovoga. Prevashnodno sto su jedni od najzescih mitomana u svijetu. Ja opet vidim priliku i za Armeniju ukoliko odluce da je prihvate. Ne vidim da ce ni Turska ni Azerbejdzan slabiti u doglednije vrijeme tako da im je bolje da se baziraju na ekonomiju svoje drzave, potpisu par sporazuma kojim im se garantuje suverenost i zastita od Ruskog uticaja i to je to. Na idelanom su mjestu da budu brana izmedju Irana i zapada te da imaju benefite sa svih strana.
Haris.ba

#17386 Re: Nagorno Karabah

Post by Haris.ba »

Ja_Ja wrote: 22/09/2023 16:42 Moras biti dobar i racionalan kada nemas drugu opciju, pa tako i Pasinjan. Trebat ce Armencima generacije da se oporave od ovoga. Prevashnodno sto su jedni od najzescih mitomana u svijetu. Ja opet vidim priliku i za Armeniju ukoliko odluce da je prihvate. Ne vidim da ce ni Turska ni Azerbejdzan slabiti u doglednije vrijeme tako da im je bolje da se baziraju na ekonomiju svoje drzave, potpisu par sporazuma kojim im se garantuje suverenost i zastita od Ruskog uticaja i to je to. Na idelanom su mjestu da budu brana izmedju Irana i zapada te da imaju benefite sa svih strana.
Ma kakvi. Bice to ista prica - dogodine u Stepanakertu.
Bossona

#17387 Re: Nagorno Karabah

Post by Bossona »

Zaratila braća poderanih gaća.
sumirprimus

#17388 Re: Nagorno Karabah

Post by sumirprimus »

Autokratija dobra, strasno. I cudimo se sto sda i dodik dobijaju izvore :(
Btw
https://twitter.com/Caucasuswar
Wow… Azerbaijan has captured an Armenian NKR Tor-M2KM SAM (with its missile), two 9K33 OSA systems (one reloader and one reloader), multiple command vehicles, artillery ammunition and Igla Manpads in Karabakh region.

To note: The TOR-M2KM was purchased by Armenia and transferred to NKR.
Ganima ili ti ga ratni plijen
emirolini

#17389 Re: Nagorno Karabah

Post by emirolini »

Predaju se masovno i odlaze sa ratista, Azeri ih pustaju. Nema ubijanja ili neprofesionalizma za sad.
karanana

#17390 Re: Nagorno Karabah

Post by karanana »

ovo oruzje sto predaju rusima, valjda nece rusi uzet i odvuc u ukrajinu, ha?

sta kaze sporazum dze to oruzje ide? azerima? treba pripazit da rusi ne pokradu
El_comadante

#17391 Re: Nagorno Karabah

Post by El_comadante »

karanana wrote: 22/09/2023 19:23 ovo oruzje sto predaju rusima, valjda nece rusi uzet i odvuc u ukrajinu, ha?

Vidiš nije ti to loše razmišljanje svašta može biti i očekivati od Rusa. Nebih se iznenadio da ovo oružje završi u Ukrajini
Ja_Ja

#17392 Re: Nagorno Karabah

Post by Ja_Ja »

Nebi ni iznenadilo da im sta Azeri i Turci dobace za ovu sutnjom odobrenu akciju Azera. Bez obzira na trenutnu situaciju, tesko da bi se Azeri odlucili na ovaj potez da bar presutno Rusija nije odobrila.
karanana

#17393 Re: Nagorno Karabah

Post by karanana »

El_comadante wrote: 22/09/2023 21:36
karanana wrote: 22/09/2023 19:23 ovo oruzje sto predaju rusima, valjda nece rusi uzet i odvuc u ukrajinu, ha?

Vidiš nije ti to loše razmišljanje svašta može biti i očekivati od Rusa. Nebih se iznenadio da ovo oružje završi u Ukrajini
Mislim nije neka pljacka ovo sto vidim, poprilicno staro i nista posebno, ali jebiga opet posluzi i sigurno ima i polusolidnih stvari.
zilog

#17394 Re: Nagorno Karabah

Post by zilog »

Ja_Ja wrote: 22/09/2023 21:39 Nebi ni iznenadilo da im sta Azeri i Turci dobace za ovu sutnjom odobrenu akciju Azera. Bez obzira na trenutnu situaciju, tesko da bi se Azeri odlucili na ovaj potez da bar presutno Rusija nije odobrila.
Samo treba malo razmisliti!!!
Nije Putler niukakvom talu sa Azerima, nego je gutao i guta, krastave zabe, rasturajuci pritom ODKB, iz pukog pragmatizma. I "Bljesak" 2020. i ovu "Oluju" tri godine kasnije...

2020. je mozda izgledalo nejasno, kako su Rusi, tako lako, halalili onaj oboreni helikopter, kao i onaj avion na sirijsko-turskoj granici, nekoliko godina ranije. Danas je jasno, da su to morali napraviti, da bi Tursku imali makar "neutralnu", kad krene agresija na Ukrajinu, cuj mene trodnevna SVO... :mrgreen:

Zna Putler, sta bi se desilo, da krene Brku zahebavati. Ugasio bi za sva vremena...
liyf

#17395 Re: Nagorno Karabah

Post by liyf »

Ironmen wrote: 20/09/2023 17:22 Dolaze ruski mirovnjaci i jos samo trebamo dati Putinu nobelovu nagradu za mir, cuj ruski mirovnjaci lol.
trebali su američke poslati? :-)
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#17396 Re: Nagorno Karabah

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Karabahovanje zasluzuje i GT.
Porodice Foht

#17397 Re: Nagorno Karabah

Post by Porodice Foht »

Ovi su gori od Srba, kako zbog prepotentnosti i arogancije sto dolazi iz Armenske crkve toliko i iz mrznje prema Azerima pa se bojim da ce otvoriti svaki grob i prenijeti umrle u Armeniju. Trebat ce kamiona za tu operacija. I dabome otvoren i siguran koridor. A samo prije 11 g. nije bilo tako:
[yt] https://youtu.be/oBOD908iymE?si=pYKpt8FgcDQz4ZTD[/yt]
:mrgreen:
Ironmen

#17398 Re: Nagorno Karabah

Post by Ironmen »

lavi wrote: 23/09/2023 02:59
Ironmen wrote: 20/09/2023 17:22 Dolaze ruski mirovnjaci i jos samo trebamo dati Putinu nobelovu nagradu za mir, cuj ruski mirovnjaci lol.
trebali su američke poslati? :-)
Zemlja koja vrsi otvorenu agresiju na drugu drzavu, gdje bivsi presjednik i premijer Medvedev prije atomskim oruzjem, gdje postoje likovi poput Peskova i Zaharova sada ucestvuje i mirovnoj misi :lol: :lol:
Rothmans

#17399 Re: Nagorno Karabah

Post by Rothmans »

Porodice Foht wrote: 23/09/2023 09:02 Ovi su gori od Srba, kako zbog prepotentnosti i arogancije sto dolazi iz Armenske crkve toliko i iz mrznje prema Azerima pa se bojim da ce otvoriti svaki grob i prenijeti umrle u Armeniju. Trebat ce kamiona za tu operacija. I dabome otvoren i siguran koridor. A samo prije 11 g. nije bilo tako:
[yt] https://youtu.be/oBOD908iymE?si=pYKpt8FgcDQz4ZTD[/yt]
:mrgreen:
Pa nek nose pesinluk sa sobom. U cemu je problem ?
liyf

#17400 Re: Nagorno Karabah

Post by liyf »

Ironmen wrote: 23/09/2023 09:47
lavi wrote: 23/09/2023 02:59 trebali su američke poslati? :-)
Zemlja koja vrsi otvorenu agresiju na drugu drzavu, gdje bivsi presjednik i premijer Medvedev prije atomskim oruzjem, gdje postoje likovi poput Peskova i Zaharova sada ucestvuje i mirovnoj misi :lol: :lol:
kakve to veze ima sa mojim pitanjem
Post Reply