BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
JohnnyS

#21276 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by JohnnyS »

Ne znam otkud potreba da ti netko treba čestitati ili da bude drago zbog uspjeha kluba. Ja naprosto obožavam kad tovari pizde ako Dinamo napravi nešto, to kad bi u Splitu bili sretni zbog nekog uspjeha Dinama, značajno bi meni smanjilo užitak
JohnnyS

#21277 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by JohnnyS »

Evo recimo čak ni ne navijam za Zrinjski, ali mi je jako drago što pojedinim parlamentarnim zastupnicima iz Mostara prijeti pucanje čira. To je sve ljudski i normalno :D
Crvena Tifoza

#21278 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Crvena Tifoza »

Interesantna utakmica u Mostaru.
Na kraju dobio zrinjski. Na stranu sve sto nema veze sa sportom, mora im se priznati ovaj podvig u Evropi.

Ne vjerujem u neke teorije zavjere, i sumnjam da bi AZ Alkmaar sebi dopustio nekakva namjestanja utakmica, samo se mora priznati da je zrinjski dobio pod jako sumnjivim okolnostima. U prvom poluvemenu nisu ni potrcali kako valja, a ne da su iznijeli loptu iz svoje polovine.
Onda da onako padaju golovi u drugom poluvremenu. :-) Ne znam bil ono poslo za rukom Realu ili Barci onakav preokret.
Ako se pogledaju ostali rezultati, ono je bio najveci preokret svih evropskih utakmica odigranih ove sedmice. Kao takva, valjda bi trebalo da je na udarnoj UEFA web stranici. A tamo skoro ni rijeci. Moras se dobro potruditi da nadjes nesto vezano za utakmicu.

Ako je bilo nekakvih neregularnosti na utakmici sigurno ce isplivati na povrsinu za par godina, kako to obicno biva.

Kako god veliki plus za BH fudbal, valjda.
splinter

#21279 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by splinter »

JohnnyS wrote: 22/09/2023 15:15 Ne znam otkud potreba da ti netko treba čestitati ili da bude drago zbog uspjeha kluba. Ja naprosto obožavam kad tovari pizde ako Dinamo napravi nešto, to kad bi u Splitu bili sretni zbog nekog uspjeha Dinama, značajno bi meni smanjilo užitak
Eh pa to. Eto taman bi neki pitar čestitao da je Željo uradio ovako nešto ili obratno. Čak naprotiv :-D

@konektovan :lol:
jeza u ledja

#21280 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by jeza u ledja »

Jedina 3 forumasa koji sumnjaju da je namjestena utakmica su.....Velezovci. :D

@palermo , da bi se utakmica namjestila, u njoj moraju ucestvovati igraci ekipe koja je izgubila. Zato te i pitam na koga sumnjas? Golmana koji je odigrao stotine utakmica u EPL, ili na nizozemske reprezentativce? :-)
Mislim ono...
Crvena Tifoza

#21281 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Crvena Tifoza »

Nikad ništa pametno da napišeš jbt život.
Zoooka

#21282 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Zoooka »

Pametne su tvoje teorije zavjere i kako je sumnjivo. Jos brines kako UEFA ne pridaje znacaja. Sve je to pametno. Pametno je i sto si pisao da ce Velez ove sezone osvojiti titulu. Pametno je sve, a pogotovo ti.
auspuhc

#21283 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by auspuhc »

Zasto ljudima smeta sto Zooka navija za Zrinjski?
4L0n3

#21284 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by 4L0n3 »

Svaka cast momcima i treneru, na zrinjski bi se moralo ugledati obzirom na uspjeh i ono sta su ljudi napravili..
S druge strane mi nije jasno misljenje onih koji tvrde da ovaj klub predstavlja BiH, malo ste asli coravi pored ociju :)
Izvolite otic sa zastavom bih na bijeli brijeg kad budu igrali pa javite nama pickama iz bolnice kako ste prosli :D
Osmi Socrates

#21285 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Osmi Socrates »

Zvanično predstavlja BiH. Ne vidim da i njima odgovara da predstavljaju bilo koju drugu zemlju.

Kako bi uopšte Zrinjskom odgovaralo da predstavlja Hrvatsku?
avetinja

#21286 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by avetinja »

Ne znam čemu potreba da se raspravlja o politici. Niko ne treba očekivati da će navijači drugih klubova navijati za Zrinjski, kao što niko ne treba očekivati da će navijači Zrinjskog navijati za druge klubove, ali treba postojati doza realnosti i sportske kulture. Pri tome razloge za ne podržavanje ne treba tražiti u politici, jer je uobičajena praksa da navijači navijaju samo za svoj tim ili eventualno još neki koji smatraju bliskim. Ali isto tako je bezobrazno, bahato i nerealno pokušati osporiti ili umanjiti sve ono što je Zrinjski do sada učinio u Europi. Također, možda bi trebalo napraviti razliku između rukovodstva kluba, navijačke grupe Ultras i ostalih navijača.
palermo

#21287 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by palermo »

jeza u ledja wrote: 22/09/2023 15:52 Jedina 3 forumasa koji sumnjaju da je namjestena utakmica su.....Velezovci. :D

@palermo , da bi se utakmica namjestila, u njoj moraju ucestvovati igraci ekipe koja je izgubila. Zato te i pitam na koga sumnjas? Golmana koji je odigrao stotine utakmica u EPL, ili na nizozemske reprezentativce? :-)
Mislim ono...
Moguce da ima subjektivnosti. :D

A ko je uvestvovao (naravno sa moje tacke gledista :D ) golman sigurno, vjeroatno centarhalf, neko iiz vezne linijei , bolje reci, oni su bili obavijesyen i zaduzwni i. Al naravno, utakmicu je namjestilq, prodala sya vec uprava AZ, sto ne.znam, a.ne.znam ni kakva im je vlasnicka struktura.....kakav su kluv kalvi su interesi vlasnika itd....da ga jebes, meni sumnjivo, pa vi kako hocete....nikog ne ubjedjujem
fortaleza

#21288 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by fortaleza »

JohnnyS wrote: 22/09/2023 15:18 Evo recimo čak ni ne navijam za Zrinjski, ali mi je jako drago što pojedinim parlamentarnim zastupnicima iz Mostara prijeti pucanje čira. To je sve ljudski i normalno :D
Sanel Kajan?
ultima_palabra

#21289 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

Ma nema govora o namjestanju… maloprije pogledao snimak. Ono je jedna od hiljadu utakmica kad ti se sve potrefi, s tim da je i AZu sve ulazilo u prvom.

Prva dva gola na dusu golmana, mada su bili odlicni sutevi. Onda u prvom kontaktu zabije igrac koji je dosao iz Stupcanice :D Izmedju svih tih golova mrtve sanse za AZ…
dječak sa šibicama

#21290 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by dječak sa šibicama »

I nakon 24 sata, frustracije se ne smanjuju :D
Charuga
Globalni moderator

#21291 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Charuga »

Banned user for reason “Kršenje pravila foruma”
» Zoooka

7 dana
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#21292 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Truba »

Zrinjski treba jos samo 1 utakmicu pobiejditi npr 1 0 ili 0 1
Da bi ova bila regularna
Ako sve izgubi do kraja ovo je klasicna namjestaljka
Ili pocetnicka sreca :mrgreen:
Bas sam bivsi navijac veleza :run: :lol:
So What!

#21293 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by So What! »

Ne mora Zrinjski ništa do kraja, osim odigrati najbolje što može.

Ovo je bila samo takva reklama i promocija našeg fudbala koji je decenijama evo već na niskim granama.

Sjetite se da je Zrinjski u kvalifikacijama za Europa Ligu, prošao holandskog Utrechta, sa pobjedom u gostima i remijem kod kuće, što je samo po sebi bilo jedan od najvećih uspjeha domaćeg fudbala nakon rata.

Leže im Holanđani izgleda :D
jeza u ledja

#21294 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by jeza u ledja »

So What! wrote: 23/09/2023 01:54 Ne mora Zrinjski ništa do kraja, osim odigrati najbolje što može.

Ovo je bila samo takva reklama i promocija našeg fudbala koji je decenijama evo već na niskim granama.

Sjetite se da je Zrinjski u kvalifikacijama za Europa Ligu, prošao holandskog Utrechta, sa pobjedom u gostima i remijem kod kuće, što je samo po sebi bilo jedan od najvećih uspjeha domaćeg fudbala nakon rata.

Leže im Holanđani izgleda :D
Ja se isto tako sjecam brukanja Zrinjskog prije 20-ak godina kad su ispali od luksemburskog tima Dudelange, kod kuce. U gostima prvu dobili 0-1, i onda se u Mostaru zajebavaju da bi ovako pred sam kraj primili gol. I onda ode na produzetke i zavrsi, pazi sad - Zrinjski - Dudelange 0-4 :shock: .
I to je jos iz doba kad je nas fudbal bio mnogo bolje rangiran od luksemburskog (sad smo tu negdje). Ne bi me cudilo da je to tada bila najveca pobjeda u gostima nekog luksemburskog tima ikada.
Tako da, ono, cuda su se njima desavala i prije. Samo ne bas uvijek ugodna.
ultima_palabra

#21295 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

Kultni grafit u Mostaru: Skidaj tange, ide Dudelange :D
JohnnyS

#21296 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by JohnnyS »

fortaleza wrote: 22/09/2023 23:49
JohnnyS wrote: 22/09/2023 15:18 Evo recimo čak ni ne navijam za Zrinjski, ali mi je jako drago što pojedinim parlamentarnim zastupnicima iz Mostara prijeti pucanje čira. To je sve ljudski i normalno :D
Sanel Kajan?
A koji drugi :D
darius_maximus

#21297 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by darius_maximus »

darius_maximus wrote: 01/09/2023 16:55
Englezi ih jedino mogu podcijeniti jedno poluvrijeme i to je to.

Najbolja varijanta po Zrinjski bi bilo da igraju prvu s Poljacima kući.
Poljaci da ih podcijene i da odigraju možda neriješeno.

AZ i Villa ako ih i podcijene mogu uzeti na ime i individualni kvalitet i kući i u gostima.
Negativna posljedica ovog raspleta bi bila što bi ih onda Poljaci tamo odrali od batina, čisto reda radi.

Realistično govoreći, to bi bilo otprilike to.
Moguće je možda još i da ekipa s kojom bi igrali zadnju ima već osiguran prolaz ili prvo mjesto, pa da izvedu pjetliće protiv Zrinjskog, jer novčani iznos za pobjedu u Konferencijskog ligi nije dovoljan da se npr. Villa lomi u zadnjem kolu ako je već prošla.

Eto, tu se traže bodovi.
Moguće iznenađenje kući u prvoj i u zadnjoj, ako sve bude već odlučeno.
Jedino sam zamijenio Poljake i AZ.
Podcijenili su ih jedno poluvrijeme i eto bodova.

Jedino što još sada ubacujem je da će ih AZ u uzvrati pokušati poniziti i vjerovatno ih hoće natrpati momački.
Sada više nisu nepoznati i više nema tog elementa iznenađenja, pa ćemo vidjeti.
sinuhe

#21298 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sinuhe »

Ne znam samo kakve bi koristi hrvatska nacionalna politika imala od namjestaljke.
fortaleza

#21299 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by fortaleza »

dječak sa šibicama wrote: 23/09/2023 00:33 I nakon 24 sata, frustracije se ne smanjuju :D
To je normalno.

Sad ide suočavanje s tim da veliki sarajevski klubovi više nisu veliki i da se povijest uvijek piše nanovo.

Zrinjski ipak ima najviše kvalitete u igračkom kadru, upravi, sponzorima i dobroj suradnji s klubovima iz HNL-a.

Samo sedam bivših igrača Hajduka su tu, Balić, Bradarić, Kožulj (koji je dijete Zrinjskog), Kiš, Maglica, Tičinović, Radić.

I svi su ostvarili solidne igračke karijere, od Italije, Poljske, Belgije, Turske, Nizozemske.

I kad se tu dodaju veterani Bilbija, Jakovljević, Zlomislić dobiješ najbolju ekipu u državi.
studeni76

#21300 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by studeni76 »

sinuhe wrote: 23/09/2023 10:30 Ne znam samo kakve bi koristi hrvatska nacionalna politika imala od namjestaljke.
Utakmicu namješta ekipa koja izgubi a ne koja pobijedi! I nije Zrinjski neka sila pa da igra iz 2 u 1.
Post Reply