Pa znam da je SDA tu kriva. Ako ništa, mogla je se dati neka socijalna pomoć dok se ljudi ne snađu na tim područjima.moimoi wrote: ↑22/09/2023 12:59Nisu se bolan zeljeli vratiti. Ni dan danas se ne zele vratiti jer nemaju posla.. jer su sva ta sela i manji gradovi totalno zapusteni i ostavljeni na milost i nemilost. Ko je kriv za to? Ljudi ne zele vise zemljoradnjom da se bave. Ko je kriv za to?sehohari wrote: ↑22/09/2023 12:53
Eto koliko znaš o tim ljudima.
I u njihovim kućama je neko drugi živio, pa ti je trebalo i do 10 godina da ih opet istjeraju
Pa moji su kuću tek dobili 2003.
Čuj odakle mu lova, pa nisu te izbjeglice pale sa neba, neko je još imao nešto uz sebe, a drugi su mukotrpnim radom skupili lovu, pomagali se međusobno, a neki su i zamijenili jer su se bojali da od povratka imovine nema ništa.
Ukljuci malo taj mozak. Ko je sirom otvorio vrata uvoznoj robi? Zasto su nasi proizvodi skuplji od stranih? Ko je upravljao ovom drzavom 30god i slabio sistematski sav njezin potencijal i zasto?
Ali ti ljudi nisu krivi. I tačka.
Pa naš dedo nas je molio da kupimo nešto u Sarajevu, pričao o tome kako će on sa 70 i kusur godina opet ako treba i sve sam oko kuće zidati. Jednostavno, tri generacije klanja su previše da bi se neko tek-tako opet vratio.
Tim ljudima su trebali neki programi pomoći, i to jači od par kila cementa i nešto cigli.
Da ne govorimo uopšte o tome da veliki dio kuća uopšte i nije bio oštećen.