Ukrajina

Jordan1961

#184476 Re: Ukrajina

Post by Jordan1961 »

sumirprimus wrote: 21/09/2023 17:23
Ironmen wrote: 21/09/2023 16:10

Kako komentarises potez Poljske nema vise oruzja zato sto moramo zastiti svoje interese u sukobu sa zitaricama sa Ukrajinom... ??
Kako cu komentirat, supacki potez poljaka, slovaka madjara, dok urki krvare i za njih oni im udaraju zabrane .krenuvsi od zitarica.interes ok.
Zastita domace proizvodnje sve ok. Ali udarat ljudima zabrane dok su u boor i za ipstanak i s aki dinar i svaka pomoc je bitNa je TAKO EVROPSKI/ ŠUOAČKI

Kod Ukr a nema labavo kazu sve sto misle.
Moraju se dogovoriti jer ako Rusi prodju Ukrajinu, iduci su Poljaci.
Madjari kao nesto suruju s Rusima ali ako im ovi zakucaju na vrata bice druga prica. Sjetice se 50-ih.
geralt

#184477 Re: Ukrajina

Post by geralt »

Poljaci su se sad naoruzali i smatraju da su sigurni sta god da se desi sa Ukrajinom. A realno njihova ekonomija ne moze podnijeti da naoruzavaju i sebe i Ukrajinu istovremeno.
CrveniKuk

#184478 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Po prvi put, da je snimljeno, Ukrajinska oklopna vozila, su prošla zmajeve zube.
https://x.com/georgewbarros/status/1704 ... 29560?s=20
Labirint

#184479 Re: Ukrajina

Post by Labirint »

RefPus wrote: 21/09/2023 17:30
sumirprimus wrote: 21/09/2023 17:23
Kako cu komentirat, supacki potez poljaka, slovaka madjara, dok urki krvare i za njih oni im udaraju zabrane .krenuvsi od zitarica.interes ok.
Zastita domace proizvodnje sve ok. Ali udarat ljudima zabrane dok su u boor i za ipstanak i s aki dinar i svaka pomoc je bitNa je TAKO EVROPSKI/ ŠUOAČKI

Kod Ukr a nema labavo kazu sve sto misle.
Ne znam kako Ukri krvare za Poljake, mozes li nam to objadniti, geopoliticki magu?
Pa ovi tvoje zaharove peskovi i ostali "geopolitički magovi" - smradovi, sami najavljuju da kad se obračunaju sa Ukrajinom onda idu na Poljsku. Više puta. Nije valjda da ne pratiš Konosenkova ili jos gore ne gledaš Solovljeva.. Sendvič manje za tebe nastaviš li nećeš ni ikonu trojeručice miročastive dobiti...
Bossona

#184480 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

Ukrajinske snage su po prvi put dovezle tešku opremu (Strykere i Mardere) izvan protivoklopnog jarka i Zmajevih zuba.

Ukrajinske snage proširuju svoj prodor kroz odbrambene linije posljednjih nekoliko sedmica i vjerovatno se pripremaju za novi napad.
RefPus

#184481 Re: Ukrajina

Post by RefPus »

Labirint wrote: 21/09/2023 17:44

Ne znam kako Ukri krvare za Poljake, mozes li nam to objadniti, geopoliticki magu?
Pa ovi tvoje zaharove peskovi i ostali "geopolitički magovi" - smradovi, sami najavljuju da kad se obračunaju sa Ukrajinom onda idu na Poljsku. Više puta. Nije valjda da ne pratiš Konosenkova ili jos gore ne gledaš Solovljeva.. Sendvič manje za tebe nastaviš li nećeš ni ikonu trojeručice miročastive dobiti...
Jasta, i ti i ostatak forumske svite sasvim sigurno vjerujete kako ce ruski cetnici kad zavrse sa ukrajinskim cetnicima krenuti put NATO drzave. Not. Tako da moje pitanje i dalje stoji, kako to Ukri krvare za Poljake?
sumirprimus

#184482 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Mislim da je njegov homeini, mada tu je to sa ruskimcetnicima ,ista mraka
sumirprimus

#184483 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Klonovi, pro ruski proiranski samo foe. I ignor. I prijezir. To ih pojede
Johny12

#184484 Re: Ukrajina

Post by Johny12 »

RefPus wrote: 21/09/2023 17:54

Jasta, i ti i ostatak forumske svite sasvim sigurno vjerujete kako ce ruski cetnici kad zavrse sa ukrajinskim cetnicima krenuti put NATO drzave. Not. Tako da moje pitanje i dalje stoji, kako to Ukri krvare za Poljake?
Cekaj, covjek ti kaze da ruski cetnici sami najavljuju dalja osvajanja. Dakle kazes da im ne treba vjerovati? Govorili su i prije da nece napasti ukrajinu, pa ocigledna laz.

Dakle, magu, de ti nama objasni kada je ok vjerovat Rusima a kada nije?

Licno im ne vjerujem nikad!
detroit-mercy

#184485 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

Johny12 wrote: 21/09/2023 18:27

Cekaj, covjek ti kaze da ruski cetnici sami najavljuju dalja osvajanja. Dakle kazes da im ne treba vjerovati? Govorili su i prije da nece napasti ukrajinu, pa ocigledna laz.

Lako je siljit kurac na zemljama koje nisu u NATOu, haj silji protiv prve sile u svijetu, Rusi ne mogu da izguraju ovo sa Ukrajinom a da guraju sa NATOM :-). Sad sto se raja pale na Ruske Riste Djoge je drugi par opanaka :skoljka:.
Mislim bespotrebna rasprava.
Peacean

#184486 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

detroit-mercy wrote: 21/09/2023 18:58

Lako je siljit kurac na zemljama koje nisu u NATOu, haj silji protiv prve sile u svijetu, Rusi ne mogu da izguraju ovo sa Ukrajinom a da guraju sa NATOM :-). Sad sto se raja pale na Ruske Riste Djoge je drugi par opanaka :skoljka:.
Potpuno je nebitno šta rusija može ili ne može, bitno je kako bi rat sa NATO savezom uticao na podršku Putinu unutar rusije. Tom manijaku su rusi samo još jedan resurs za održavanje moći.
Bossona

#184487 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

Ruski pokušaj napada prema Robotyne. Odbijen od 47. brigade. Takođe, kako je navedeno, Rusi su greškom izveli napad TOS-1 na poziciju gdje se nedugo prije iskrcala ruska pješadija.
sumirprimus

#184488 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Naravno likovi govore sto godi njihovom proruskom prosrpskm I proiranskomm narativu samo je rszlika kojem od ta tri pripadaju. To nema petlje ni karaktera bar priznat u kom je zlotvorskom agresorskom klanu.
sumirprimus

#184489 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

detroit-mercy

#184490 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

Peacean wrote: 21/09/2023 19:05
detroit-mercy wrote: 21/09/2023 18:58
Potpuno je nebitno šta rusija može ili ne može, bitno je kako bi rat sa NATO savezom uticao na podršku Putinu unutar rusije. Tom manijaku su rusi samo još jedan resurs za održavanje moći.
Putin jeste mozda glup ali toliko glup ipak nije, posebno nakon ovog debakla :-). Prelazite malo u neke sfere koje su ipak izvan dosega bilo kakvog rezonovanja. Finska udje u NATO Rusi se nisu ni pocesali, malo se ko bunili ali vise reda radi. Njima je bitna Ukrajina i ono sto oni smatraju svojom zonom interesa (bivsi SSSR minus balicke drzave). Medjutim, Ukrajina nadvladava sve ove druge, jebes Kazahstan i druge pripizdine, Ukrajina je ono sto je bitno (sada vise ne ni cijela Ukrajina vec samo dijelovi) i bez cega sebe ne vide kao veliku drzavu/imeriju.
Sad sto neki lokalni Riste Djoge bi da marsijraju do Lisabona, treba malo drzati hipe :mrgreen:.
Mogucnosti su sasvim drugacije.
drndalo

#184491 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

karanana wrote: 21/09/2023 17:21
Ironmen wrote: 21/09/2023 16:10

Kako komentarises potez Poljske nema vise oruzja zato sto moramo zastiti svoje interese u sukobu sa zitaricama sa Ukrajinom... ??
poljaci su uglavno sve sto su planirali i dali, i vjerovatno procentualno su i dali najvise. sad i nema toliko da podanu, ali i dalje nije ipak fer od ukrajine sto ovo radi. poljska je glavna logisticka stanica. milion izbjeglica je na poljskoj sisi.
Sta to UKR radi nefer? Prosvijetli nas sta to Rusi brinu za Poljsku, da im se sta ne desi...?
karanana

#184492 Re: Ukrajina

Post by karanana »

drndalo wrote: 21/09/2023 21:13
karanana wrote: 21/09/2023 17:21

poljaci su uglavno sve sto su planirali i dali, i vjerovatno procentualno su i dali najvise. sad i nema toliko da podanu, ali i dalje nije ipak fer od ukrajine sto ovo radi. poljska je glavna logisticka stanica. milion izbjeglica je na poljskoj sisi.
Sta to UKR radi nefer? Prosvijetli nas sta to Rusi brinu za Poljsku, da im se sta ne desi...?
dumping jeftinog ukrajinskog zita na trziste poljske i drugih susjednih zemalja stvarajuci probleme za lokalne poljoprivrednike. a znamo da je u vecini normalnih zemalja briga za lokalne poljoprivrednike najbitnija.
zasto to rade najblizem savezniku?
ne znam ja brinu li se rusi ili ne brinu, ali znam da se brinu poljaci i jos neke zemlje.
drndalo

#184493 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Jell ti stvarno vjerujes svemu sto pise po internetu?

I da je Ceca Velickovic nevina?

Te stvari se vrlo lako i u normalnim vremenima rjesavaju uvoznim kvotama, prelevmanima, carinama, kontingentima, akcizama. A kamoli u ratu gdje toliko zavisis od jednog susjeda... Damping? Poljska sigurno svojim seljacima isplacuje poticaje za proizvodnju, a radi li to UKR u ratu? Sumnjam.

Ja sam siguran da je ova "vijest" dogovorena igranka POL/UKR/NATO sluzbi, da se opet Rusi u iscekivanju pojebavanja odnosa saveznika skuhaju kao zabe... Kada nakon 2 mjeseca skontaju da su se "pomirili", prosla baka s kolacima.

Takodjer sam siguran da kamaru UKR zita Poljaci imaju dozvolu da izvoze kao "svoje" zbog raznih razloga, i kao vid zahvale na pomoci. Ukrajinci su svasta, ali glupaci nisu.
Dugarry

#184494 Re: Ukrajina

Post by Dugarry »

karanana wrote: 21/09/2023 21:18
drndalo wrote: 21/09/2023 21:13

dumping jeftinog ukrajinskog zita na trziste poljske i drugih susjednih zemalja stvarajuci probleme za lokalne poljoprivrednike. a znamo da je u vecini normalnih zemalja briga za lokalne poljoprivrednike najbitnija.
ne znam ja brinu li se rusi ili ne brinu, ali znam da se brinu poljaci i jos neke zemlje.
Briga za lokalne poljoprivrednike, pogotovo za PIS, koji je najjaci u provinciji, je najveca pred izbore, a oni ce se uskoro odrzati u Poljskoj.

Ovo je politika namjenjena domacim glasacima.
atmel

#184495 Re: Ukrajina

Post by atmel »

Excel2 wrote: 19/09/2023 21:12 Pa sta su Ukrajinci pogodili a da nije vazno? Podmornicu, avione, brodove, PVO? Sta je od tog cim su oni gadjali gamechanger?
Na puno vecim udaljenostima od 70 km. Picka si jer nisi karanana, nego kukavica.

Skida gace i guzi se. Da si pored mene u rovu, prvo bi na tebe pucao, pa se sam branio.
:lol:
karanana

#184496 Re: Ukrajina

Post by karanana »

Dugarry wrote: 21/09/2023 21:44
karanana wrote: 21/09/2023 21:18

Briga za lokalne poljoprivrednike, pogotovo za PIS, koji je najjaci u provinciji, je najveca pred izbore, a oni ce se uskoro odrzati u Poljskoj.

Ovo je politika namjenjena domacim glasacima.
pa jeste. i treba da bude namjenjena za domace glasace. i ukrajina treba razmisljati o tim istim glasacima i gdje njihov glas ide, da li pro ukrajinskim strujama ili nekim pro ruskim koji ce ovaj damping zita iskoristiti u pridobijanju glasova.

evo nesto si izgleda dogovorili i potpisali. ne znam sta ali vjerovatno je zeleni malo razmislio i skotno sta radi.
RefPus

#184497 Re: Ukrajina

Post by RefPus »

Pa ako im ne vjerujws nikad, kako to da im odjednom vjerujes da ce napasti NATO drzavu? Zar se ovdje na forumu ne pise mjesecima kako je Rusija pokazala da je sve osim druga vojna sila svijeta? Sta cemo se sad lagati kako su dovoljno hrabri, jaki, sposobni da nakon Ukrajine napadnu Poljsku, a ne Gruziju? Kakvi ste vi klaunovi.
drndalo

#184498 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

A_A_AKCIJA wrote: 21/09/2023 11:02 Snimak rijetke borbe dva tenka.

Ukrajinski T64 uništava ruski T90.

Ključni faktor, ko je koga prije vidio

Uh, ovo danas kad sam prvi put pogledao, bilo mi ih je cak i malo zao, na jedan kratak momenat...

Onda skontam kako bi meni bilo da sam bio u UKR tenku i da sam ih ja ovako opleo, i zaboravim brige, jebem ti kako im je sigurno adrenalin i endorfin danas bio predoziran...

Od tada sam vec 3-4x vracao ovo da repriziram... :mrgreen:
drndalo

#184499 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

RefPus wrote: 21/09/2023 22:06

Pa ako im ne vjerujws nikad, kako to da im odjednom vjerujes da ce napasti NATO drzavu? Zar se ovdje na forumu ne pise mjesecima kako je Rusija pokazala da je sve osim druga vojna sila svijeta? Sta cemo se sad lagati kako su dovoljno hrabri, jaki, sposobni da nakon Ukrajine napadnu Poljsku, a ne Gruziju? Kakvi ste vi klaunovi.
Jedini klovn ovdje si ti... Kao pokusavas neki shuk nekome ovdje, nesto sa visine... A u stvari plitak potok.

I taj shuk lose radis, pa dzaba trud.
drug_profi

#184500 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Ne bi Rusija na Poljsku... još.
Prvo bi na Balkan, testirala odlučnost NATO.
A onda sabotirala NATO preko uticaja na izbore u zemljama EU, dok se NATO ne posvađa međusobom.
E onda bi na Poljsku, Baltik, cijeli Balkan...
Post Reply