Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nlt wrote: ↑21/09/2023 08:21
Kaže od danas se pored elektronske karte mora imati i račun
PO KOJEM ČLANU ZAKONA molim lijepo
Tamo piše da putnik mora imati validnu kartu
Ko im je kriv što nisu planirali ništa kako treba
po zakonu da čitači elektronskih karti u centri ne mogu da ocitaju elektronske karte grasa. ljudi se voze u centri i pokazuju karte a ne moraju da imaju napunjenu kartu. pa su se vrli strucnjaci u centri dosjetili da moras nositi racun od grasa kad napunis sa sobom i da pokazujes racun uz kartu
Ja bi volio da znam sta je iste navuklo na pusenje. Zamisli ono probudis se jednog jutra i dodjes na ideju da stavis to govno u usta.
Socijalni pritisak. Tinejdzeri su jako nesigurni u sebe i nalaze nacine da se "dokazu" i budu face pa rade stvari koje rade odrasli, zato pocnu sa cigarama, kafom, alkoholom i slicno, kasnije to postane ovisnost.
Ne bi kafu stavio u tu pricu. Dok je alkohol i vece zlo od cigara.
nlt wrote: ↑21/09/2023 08:21
Kaže od danas se pored elektronske karte mora imati i račun
PO KOJEM ČLANU ZAKONA molim lijepo
Tamo piše da putnik mora imati validnu kartu
Ko im je kriv što nisu planirali ništa kako treba
po zakonu da čitači elektronskih karti u centri ne mogu da ocitaju elektronske karte grasa. ljudi se voze u centri i pokazuju karte a ne moraju da imaju napunjenu kartu. pa su se vrli strucnjaci u centri dosjetili da moras nositi racun od grasa kad napunis sa sobom i da pokazujes racun uz kartu
Znaci zakon je rekao da citac karte Cebtrotransov nije u mogucnosti. Valjda se to softverski podesi?
A sjetili se kad je prošlo više od pola mjeseca i ko zna gdje su računi ljudima , valjda se to trebalo na početku mjeseca obavijestiti kad ljudi kupuju.
Socijalni pritisak. Tinejdzeri su jako nesigurni u sebe i nalaze nacine da se "dokazu" i budu face pa rade stvari koje rade odrasli, zato pocnu sa cigarama, kafom, alkoholom i slicno, kasnije to postane ovisnost.
Ne mislim da je kafa neko zlo, vec da se i na nju tinejdzeri navlace zbog socijalnog pritiska kao i na cigare i alkohol.
Dozer wrote: ↑19/09/2023 15:20
Sta ba starim nije nista falilo...
U raspadu vec godinama, krpe se s dijelovima isto toliko, voznja u njima odavno postala katastrofa.
Pa nije Bakir, da nam dovuce polovne prefarbane autobuse iz Turske, sadaka jbg...A nema veze sto su presli po 3.000.000 km, sto su Euro 0, sto trose litar/metar.
E sto ne mogu ove SDA-ovske suplje...
Ovo kao ono za udzbenik u kojem su SDA poltroni na federalnom nivou dozvolili da pise "drzavna zajednica", a onda optuzuju trojku u KS da su oni krivi za to, jer, kao - nisu reagovali
E jbg Dozer sad, prećera ga
U cemu tacno...? Za stare tramvaje? Ili za one turske polovnjake od autobusa?
Ili kako se vec sad "pravilno" kaze "turske", s obzirom da vidim da se u medijima stalno umjesto "Turska" utrpava "Turkye", pa ne znam kako onda iz toga da izvedem "turski"
Ne može biti Turkye na bosanskom nikako.
Može ali za nepismene ljude.
Turska je intervenisala samo za engleski naziv svoje države, sve ostale države zadržavaju pravo da zovu Tursku kako je već zovu na vlastitom jeziku.
Jedino na engleskom nije više Turkey nego Turkye.
Tako da i dalje ostaje turski, tursko, turskoj. itd.
Jer mi kažemo Turska.
U cemu tacno...? Za stare tramvaje? Ili za one turske polovnjake od autobusa?
Ili kako se vec sad "pravilno" kaze "turske", s obzirom da vidim da se u medijima stalno umjesto "Turska" utrpava "Turkye", pa ne znam kako onda iz toga da izvedem "turski"
Ma prećera ga u smislu da odgovaraš ozbiljno na moju zajebanciju
Baš me zanima kako bi putnik dobio kaznu jer po njihovom bez računa karta ne vrijedi. To bi palo na sudu. Koji član zakona je definisao da putnik ko budala nosa račun sa sobom
Zakon kaže da je putnik dužan imati kartu
DaysleepeR wrote: ↑21/09/2023 15:34
Turska je intervenisala samo za engleski naziv svoje države, sve ostale države zadržavaju pravo da zovu Tursku kako je već zovu na vlastitom jeziku.
Jer mi kažemo Turska.
A šta ima Turska sa engleskim jezikom, na engleskom se kaže Turkey, ne mogu oni rijecnik engleskog mijenjati. To je ko kad bi sad Bosna i Hercegovina odlučila da se na engleskom zove Kingdom of the World. Koliko vidim po medijima vani i dalje su Turkey a to sto im se par SDA medija uvlači u supak je stvar sda amaneta.
Jer mi kažemo Turska.
A šta ima Turska sa engleskim jezikom, na engleskom se kaže Turkey, ne mogu oni rijecnik engleskog mijenjati. To je ko kad bi sad Bosna i Hercegovina odlučila da se na engleskom zove Kingdom of the World. Koliko vidim po medijima vani i dalje su Turkey a to sto im se par SDA medija uvlači u supak je stvar sda amaneta.
nazovimo to "međunarodnim nazivom za državu"
a za ove uvlakače se slažem
Ma mogu oni to forsirati koliko hoće ali strani mediji ih i dalje nazivaju puricom a vidiš koliko to uvlačenje u guzicu ide daleko da su počeli izmišljati rijeci da bi im se još vise uvukli u prkno
nlt wrote: ↑21/09/2023 15:44
Baš me zanima kako bi putnik dobio kaznu jer po njihovom bez računa karta ne vrijedi. To bi palo na sudu. Koji član zakona je definisao da putnik ko budala nosa račun sa sobom
Jer mi kažemo Turska.
To da se kaže Turkey na engleskom nije stvar pravopisa nego odluke. A odluke se mogu promijeniti.
nlt wrote: ↑21/09/2023 15:44