Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
sumirprimus

#7576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

sve je lova i interes.
ljubav prema drzavi i narodu se najbolje prodaje.
sumirprimus

#7577 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

zamisli sad da dodje i kaze posteno, ljudi otkaz bar 20k ljudi instant sa administracije,...
ostavke svih vodstava svih stranaka ,glavnih obora i slicno.
smanjenje plata svima do daljnjeg, zoposljavanje bez stranackiog uplitanja. odvojit stranke i zaposlenje ko drzavu od crkve
nema razbvoga vanjskih dokse unutra ne uredimo, unutra ovo gdje imamo uticaja.
javni radovi.
nema zaposljavanja i usluge za uslugu,
krv znoj i suze. bar koju godinu
znas koliko bi ti pristalo i odobrilo, i kako bi dobio iduce izbroe :lol:
Last edited by sumirprimus on 21/09/2023 11:20, edited 1 time in total.
dr_Evil

#7578 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 21/09/2023 11:15 sve je lova i interes.
Kad pogledas historiju Bosnjaka, i koliko je bratoubilackih ratova bilo za polozaj, dobro nas ima ikako. Posalju ferman iz Stambola da jednom bratu pripada kapetanija, ovaj kaze jok to ide po nasljedstvu, par stotina Bosnjaka pogine ko tamo se, toliko postalo normalno da se i ne uci iz historije, mada ima tu i tamo zapisano.

Ili otac podijeli kapetaniju ko u slucaju Rizvanbegovica, onda cim on pod zemlju ova se dvojica pobiju, par stotina mrtvih, kad je dosao Ali beg Rizvanbegovic do svog brata kaze mu : "auu brato sto je to, eto te ko djevdjir, curi iz tebe na sve strane".

Danas sa ove distance mi posmatramo te likove sa romantikom, begovi, veliki Bosnjaci, a sve go lopov bio ko i danas.
sumirprimus

#7579 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

dobro iz istambula su kao okupatori uviek bili neprijtleji valjda vam je to bar malo jasno. nema od njih nikakvog hljeba, ko recimo u proslom ratu?
ili koliko su bosnaski muslimani kostali, tih godina pvlacenja turaka 1878 posle berlinskog kongresa kad vec. koja je cijena takorec?
DonieBrasco

#7580 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Zasto imamo osjecaj da ce prisjesti bosnjacima i BiH ovi govori Komsica i Konakovica u UN-u ?

Jako se radujem nadolazecem periodu, dolazi jos zakona u razmatranje kao da gledam da ce sve i jedan bit mimo EU principa a onda par godina usklađivanja.

Da ne pricamo imovina i izborni zakon, gdje ce stranci da odluce - kako vidjet cemo.
sumirprimus

#7581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

da imovina bi trebala i nas da intresuje ne u smislu samo rsa i toga sto oni zahtijevaju nego zbog mnogobrojnih nerijesnih slucajeva kod nas upravo te iste imovine. gdje se ne zna sta je cije. i uskladjivanje tih odnosa sa eu.
saimidin

#7582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by saimidin »

Jedna trijezna analiza

https://www.klix.ba/vijesti/bih/front-u ... /230918132

Ukratko, ne pita se niko ništa u komšija osim vučića, svi ostali rade šta im se kaže, a tako je bilo i prije vučića, pa vjerovatno će i poslije, ko doživi
Seyfo

#7583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Seyfo »

Svi kažu,baš svi"Dodik je gotov" , a nikad da bude gotov. I tako 17 godina .
dr_Evil

#7584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Seyfo wrote: 21/09/2023 11:30 Svi kažu,baš svi"Dodik je gotov" , a nikad da bude gotov. I tako 17 godina .
Ne da nije gotov, nego je postao apsolutni vladar politicke scene BiH.

Nego ljudi, mislim da je Covic spreman za penziju, pardon mirovinu. Nigdje ga. Prenosi sve na mladje pastuhe u crnim kosuljama
dr_Evil

#7585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 21/09/2023 11:23 dobro iz istambula su kao okupatori uviek bili neprijtleji valjda vam je to bar malo jasno. nema od njih nikakvog hljeba, ko recimo u proslom ratu?
ili koliko su bosnaski muslimani kostali, tih godina pvlacenja turaka 1878 posle berlinskog kongresa kad vec. koja je cijena takorec?
Ma pusti stambol, ja pricam o Bosnjacima, i odnosima medju prvacima kroz historiju.
Piaty

#7586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Piaty »

dr_Evil wrote: 21/09/2023 11:20
sumirprimus wrote: 21/09/2023 11:15 sve je lova i interes.
Kad pogledas historiju Bosnjaka, i koliko je bratoubilackih ratova bilo za polozaj, dobro nas ima ikako. Posalju ferman iz Stambola da jednom bratu pripada kapetanija, ovaj kaze jok to ide po nasljedstvu, par stotina Bosnjaka pogine ko tamo se, toliko postalo normalno da se i ne uci iz historije, mada ima tu i tamo zapisano.

Ili otac podijeli kapetaniju ko u slucaju Rizvanbegovica, onda cim on pod zemlju ova se dvojica pobiju, par stotina mrtvih, kad je dosao Ali beg Rizvanbegovic do svog brata kaze mu : "auu brato sto je to, eto te ko djevdjir, curi iz tebe na sve strane".

Danas sa ove distance mi posmatramo te likove sa romantikom, begovi, veliki Bosnjaci, a sve go lopov bio ko i danas.
Nisu svi.
Nije Husein-beg ali zato jeste lopov taj smrad Rizvanbegović.
On je stao na put konstituiranju Bošnjaka/Bosanaca kao moderne nacije i pokretu Gradaščevića koji je bio samo jedan u nizu nacionalnih pokreta u tom vremenu koji su zahvatili svaku europsku naciju.
Last edited by Piaty on 21/09/2023 11:42, edited 1 time in total.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#7587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

dr_Evil wrote: 21/09/2023 11:36
Seyfo wrote: 21/09/2023 11:30 Svi kažu,baš svi"Dodik je gotov" , a nikad da bude gotov. I tako 17 godina .
Ne da nije gotov, nego je postao apsolutni vladar politicke scene BiH.

Nego ljudi, mislim da je Covic spreman za penziju, pardon mirovinu. Nigdje ga. Prenosi sve na mladje pastuhe u crnim kosuljama
Ja bih prije rekao da se lukavo sklanja u pozadinu i čeka da nova runda lobiranja daje rezultate.

Čović, pogotovo dok traje ova kriza sa Dodikom, može sebi samo naštetiti ako sad počne (javno) pričati o trećem ili nekim drugim planovima.
sumirprimus

#7588 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

saimidin wrote: 21/09/2023 11:27 Jedna trijezna analiza

https://www.klix.ba/vijesti/bih/front-u ... /230918132

Ukratko, ne pita se niko ništa u komšija osim vučića, svi ostali rade šta im se kaže, a tako je bilo i prije vučića, pa vjerovatno će i poslije, ko doživi
s obzirom da je potpisnik s.m sto znaci onaj vajni urednik , tekst nije vrijedan citanja.
dr_Evil

#7589 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Piaty wrote: 21/09/2023 11:40

Nisu svi.
On je stao na put konstituiranju Bošnjaka/Bosanaca kao moderne nacije i pokretu Gradaščevića koji je bio samo jedan u nizu nacionalnih pokreta u tom vremenu koji su zahvatili svaku europsku naciju.
Nemam o Huseinu nista lose za reci, castan zivot, i casno okoncan, nije htio preci u osmansku uniformu, pa je i otrovan u bosanskoj. Rahmet mu lijepoj dusi, sad znam gdje mu je mezar pa cu otici kad budem drugi put u Stambolu.

Ali evo Huseinovi najblizi suradnici, zvornicki kapetan/i Mahmud Pasa Fidahic i Ali pasa Fidahic. Sta je ljudi poginulo, ne znamo, nisu zapisali, ali na kraju je Mahmud pobijedio, ali nije ubio Ali pasu nego ga poslao Huseinu da njemu sluzi. Nemali je broj takvih primjera.

Cak ni sukob Babe i Alije ne bi bio nista zanimljiv da ovaj prvi nakon pada/oslobodjenja V.Kladuse nije doveo Legiju koji je upotrijebio Bosnjake kao topovsko meso protiv Bosnjaka, e tog jos puno nije bilo.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#7590 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by izvrsni direktor »

agent_zero wrote: 21/09/2023 10:29
relativno84 wrote: 20/09/2023 18:35

:shock: :oops: :D :run:
Kad nema šta pametno reći, onda po običaju lupa k'o maksim po diviziji i glumi većeg sda-ovca od samih sda-ovaca.
al pazi, lik nije nijedan twit posvetio zildzicevoj bahatost, ali je nasao za shodno da napise tvit u kojem hinjski proglasava izdajnikom onog/onu kojoj je zildzicevo narusavanje drzavnog ugleda zasmetalo.
botovski bot
Tvrtko II Kotromanić

#7591 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Tvrtko II Kotromanić »

dr_Evil wrote: 21/09/2023 11:52
Piaty wrote: 21/09/2023 11:40

Nisu svi.
Nemam o Huseinu nista lose za reci, castan zivot, i casno okoncan, nije htio preci u osmansku uniformu, pa je i otrovan u bosanskoj. Rahmet mu lijepoj dusi, sad znam gdje mu je mezar pa cu otici kad budem drugi put u Stambolu.

Ali evo Huseinovi najblizi suradnici, zvornicki kapetan/i Mahmud Pasa Fidahic i Ali pasa Fidahic. Sta je ljudi poginulo, ne znamo, nisu zapisali, ali na kraju je Mahmud pobijedio, ali nije ubio Ali pasu nego ga poslao Huseinu da njemu sluzi. Nemali je broj takvih primjera.

Cak ni sukob Babe i Alije ne bi bio nista zanimljiv da ovaj prvi nakon pada/oslobodjenja V.Kladuse nije doveo Legiju koji je upotrijebio Bosnjake kao topovsko meso protiv Bosnjaka, e tog jos puno nije bilo.
zar se zna lokacija mezara Husein kapetana?
koliko sam cuo, nepoznat mu je mezar
sumirprimus

#7592 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

kod hardline sda krila u obliku df, nema nikad kritike prema glavnini stranke... :D
dr_Evil

#7593 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 21/09/2023 11:55

Nasli su, pise na staro-osmanskom Husein Gradascevic. Dzamija Ejub u Istanbulu. Ako laze Avdo Huseinovic lazem i ja. Sto bi rekao Komsic kad hoce da je fakin, posto kupio poto prodao!
seksi_ideje

#7594 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by seksi_ideje »

izvrsni direktor wrote: 21/09/2023 11:54
agent_zero wrote: 21/09/2023 10:29

Kad nema šta pametno reći, onda po običaju lupa k'o maksim po diviziji i glumi većeg sda-ovca od samih sda-ovaca.
al pazi, lik nije nijedan twit posvetio zildzicevoj bahatost, ali je nasao za shodno da napise tvit u kojem hinjski proglasava izdajnikom onog/onu kojoj je zildzicevo narusavanje drzavnog ugleda zasmetalo.
botovski bot
Moze on preko Twittera, nek on dodje na jednu politicku debatu sa Sabinom. Ne bi od njega puno ostalo nakon te debate.
Tvrtko II Kotromanić

#7595 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Tvrtko II Kotromanić »

dr_Evil wrote: 21/09/2023 11:59

Nasli su, pise na staro-osmanskom Husein Gradascevic. Dzamija Ejub u Istanbulu. Ako laze Avdo Huseinovic lazem i ja. Sto bi rekao Komsic kad hoce da je fakin, posto kupio poto prodao!
pokusavali su univerzitetski profesori u vise navrata da pronadju mezar i nisu uspjeli

sumnjam nesto da je Avdo mogao to, ali eto, neka javi akademiji i nacelniku Gradacca da je nasao :-)
posto u gradaccu vec ima maltene spremno mjesto za povratak posmtrnih ostataka Husein kapetana
dr_Evil

#7597 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 21/09/2023 12:00

pokusavali su univerzitetski profesori u vise navrata da pronadju mezar i nisu uspjeli

sumnjam nesto da je Avdo mogao to, ali eto, neka javi akademiji i nacelniku Gradacca da je nasao :-)
posto u gradaccu vec ima maltene spremno mjesto za povratak posmtrnih ostataka Husein kapetana
Nemam pojma u onom svom dokumentarcu je doveo nekog naseg historicara, mladog, sta je zavrsio skolu u stambolu, i sta je pisao neke radove o Huseinu rahmetli, i on je pokazao gdje je, i jos procitao sta pise na basluku. Neki basluk u stilu francuskih vojnika, samo prilagodjen islamu.

Posto ja kupio, poto prodao :D

Evo da ne trazis 1:35

https://www.youtube.com/watch?v=IoxcZmz04YI
Piaty

#7598 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Piaty »

Ja mislim da 98% nas uopće ne zna za činjenicu da je Huseinov grob pronađen.
Evo od tebe i ja saznah.
agent_zero

#7599 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by agent_zero »

Kakvo bahaćenje sda krivovjernika:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/supruga ... /170926095
dr_Evil

#7600 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

agent_zero wrote: 21/09/2023 12:48 Kakvo bahaćenje sda krivovjernika:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/supruga ... /170926095
Ma to su namjerne greske koje oni prave da se ima stoka sitnog zuba, to jest mi, cime zabavljati. To kolike su plate, pausali, dnevnice, sluzbena auta, i tako te stvari su sitnice kojima nas opterecuju. U medjuvremenu oni preko tendera, duboke drzave i svojih stranackih gradjevinskih firmi izvlace stotine miliona.

Znas kad vidis ima onaj platu 5000KM, a nista ne radi, naljutis se, kupio Dinokio auto 130.000KM naljutis se, jer to su pare koje su opipljive. Kad vidis ukrali 70miliona na tunelu, to je novac za koji nemas orijentir koliko je to, ono ide pod na jedno uho uslo, a na drugo izaslo.

Nek zaposle i deseto koljeno, sad kad bi radili posteno.
Locked