Premijer liga BiH - @manijak1
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Maharadza
#21376 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Svaku tekmu 3 komada prime... jesul se to kone počele dodvoravati Vici i Ronhilu?! 
- GandalfSivi
-
Crvena Tifoza
#21378 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Nije mogla Sloga u gore vrijeme dobit vjetar u ledja 
-
mirza_15
#21379 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ma dobit ćete vi Slogu. Hem su igrali danas, hem vi imate dovoljno kvaliteta da ih pritisnete. Popustit će oni pod tim pritiskom. Jedino što je stvarno problem sa ovom Slogom jeste kako braniti prekid i generalno skok igra. Tu su opasni.
-
Crvena Tifoza
#21380 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Nadam se da je tako. Ali dok se ne uhvati nekakav momentum sa novim trenerom i dok on ne nametne neku svoju igru/ideju nisam optimistican.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#21381 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Prodaju ljudi kolcice za paradajz da poguraju klub u kojem vlada SlogaGandalfSivi wrote: ↑20/09/2023 21:54 Hocemo saopstenje!!!![]()
![]()
![]()
https://www.klix.ba/sport/nogomet/kod-m ... /230920184
- perscitus
#21382 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Šta je ovo? Generalni sponzor im uhapšen sa 49 oklagija i gramom spida!? Šta je ba ovo, kakva je ovo retrospekcija kasnih devedesetih, šta je sljedeće: Djeca sa kolodvora Zoo i duvanje sintelana do apsolutnog socijalnog posrnuća radničke klase? Jel to ta mračna strana našega grada, jesu li to te trenerke, palice i torbice iz novogradskih parkova što hoće u istu rečenicu sa transkontinetalnim Divom iz Ritz-Carltona?, Pa jeste li vi normalni, jel možda našoj barbici sa periferije ne odgovara tempo i ritam? Ama čekaj da te pitam, koji je to ritam, ej, to je ritam, ritam da te pitam?
PS. Smijali ste nam se jer smo drugačiji, e pa sad se mi vama smijemo jer ste svi isti! Pu!

PS. Smijali ste nam se jer smo drugačiji, e pa sad se mi vama smijemo jer ste svi isti! Pu!

- perscitus
#21383 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Što se nas tiče, neviđeni bezobrazluk , uz dužno poštovanje gospodine Rožmane ali ja da želim gledati lige petice ja bih gledao lige petice. Šta nam to radiš? Otkud ti pravo? Nije ti bilo dovoljno što ovaj napaćeni narod taman navikao na tegobno i memljivo i ti sad tu došao sa Jogo Bonitom da šokiraš naše umorne oči! To neke finte i ludorije, majstorije i vratlomije, igra se ritmično i tečno, pritiska se oslobađa nonšalantno i arogantno i još sram i stid da te bude pa govoriš kako još nisi zadovoljan, kako još nismo uigrani, kako smo daleko od naših pravih mogućnosti, kako najbolje tek dolazi, kako ovo nije vuk već samo njegova sjenka! Sram i stid da te bude Simone, Tegeltija pička ćelava je počela sezonu na koksu ali zbog tebe će je završiti na horsu. 
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
-
ibizza
#21385 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
perscitus wrote: ↑21/09/2023 07:53 Što se nas tiče, neviđeni bezobrazluk , uz dužno poštovanje gospodine Rožmane ali ja da želim gledati lige petice ja bih gledao lige petice. Šta nam to radiš? Otkud ti pravo? Nije ti bilo dovoljno što ovaj napaćeni narod taman navikao na tegobno i memljivo i ti sad tu došao sa Jogo Bonitom da šokiraš naše umorne oči! To neke finte i ludorije, majstorije i vratlomije, igra se ritmično i tečno, pritiska se oslobađa nonšalantno i arogantno i još sram i stid da te bude pa govoriš kako još nisi zadovoljan, kako još nismo uigrani, kako smo daleko od naših pravih mogućnosti, kako najbolje tek dolazi, kako ovo nije vuk već samo njegova sjenka! Sram i stid da te bude Simone, Tegeltija pička ćelava je počela sezonu na koksu ali zbog tebe će je završiti na horsu.![]()
- HowForWhom
#21386 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ne upratih, ko je kriv za ponizenje u Doboju?
- BHF_Manijak
#21387 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Kokuzluk, fukarastina.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#21388 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ne uzimajuci u obzir tradiciju, za nase uslove velicinu kluba, gledajuci samo na osnovu ovogodisnjeg igrackog kadra i kvaliteta, nije bruka vec neki rezultat koji je necu reci realan ali i ne odstupa previse od onog sto bi trebalo biti ocekivano.
S druge strane gledajuci kroz prizmu gore navadenih atributa, jeste sramota.
Medjutim od tradicije i stare slave se ne zivi.
Zeljeznicar polahko pocinje da lici na Slobodu i Celik, gdje je jedina perspektiva prezivljavanje a od borbe za titulu i zagarantovane evrope doslo se u sitaciju da je borba za evropu realnost a izboriti je uspjeh.
Evo sad da vam se oprosti sav dug, opet s ovim prihodima bez investitora, ne mozete dovoditi ozbiljnije igrace i ne biste bili konkurentni za titulu.
Ne pisem ovo radi nekog ponizavanja ili pisanja po zeljeznicarima, vec kao jednu objektivnu realnost.
Zeljeznicar trenutno nema igraca u prvih 11 kojeg bi doveli ni Zrinjski ni Sarajevo. Evo dajte mi jednog da moze upasti na klupu.
Klupa vam je nivo Goška, a sezona se zakuhava, ide kup, povrede, suspenzije.
Nije to nikakva sramota, takva je situacija, samo mislim da bi onda i navijaći trebali u skladu s tim da se ponašaju. Ne kriviti trenera za sve, jer mjenjanje trenera samo put u propast. Mislim da je Basic izvukao max iz ove ekipe za sada.
Kako god, mislim da cete s nama remizirati
Zeljeznicar polahko pocinje da lici na Slobodu i Celik, gdje je jedina perspektiva prezivljavanje a od borbe za titulu i zagarantovane evrope doslo se u sitaciju da je borba za evropu realnost a izboriti je uspjeh.
Evo sad da vam se oprosti sav dug, opet s ovim prihodima bez investitora, ne mozete dovoditi ozbiljnije igrace i ne biste bili konkurentni za titulu.
Ne pisem ovo radi nekog ponizavanja ili pisanja po zeljeznicarima, vec kao jednu objektivnu realnost.
Zeljeznicar trenutno nema igraca u prvih 11 kojeg bi doveli ni Zrinjski ni Sarajevo. Evo dajte mi jednog da moze upasti na klupu.
Nije to nikakva sramota, takva je situacija, samo mislim da bi onda i navijaći trebali u skladu s tim da se ponašaju. Ne kriviti trenera za sve, jer mjenjanje trenera samo put u propast. Mislim da je Basic izvukao max iz ove ekipe za sada.
Kako god, mislim da cete s nama remizirati
- emigrazione
#21389 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ljudi kao preziru komunizam, a žive ga u 2023 godini, mrtvi komunjarski klub zajedno sa ovim proleterima sa tribina...uprava se otvoreno hvali da volontira, pa ako se to ne zove amaterizam ja ne znam sta je onda, pa kako ces imati neke ambicije kada ti je citav menadzment tu iskljucivo iz hobija...
I yebote odlucite se konacno, ratujete li protiv burzoazije, ili ganjate sportski rezultat...
I yebote odlucite se konacno, ratujete li protiv burzoazije, ili ganjate sportski rezultat...
- BHF_Manijak
#21390 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ma mantranje "nikom te ne damo" i ta politika. Ja to 10 godina trubim, ali jok kaze, ne damo ime, historiju, against modern football i ta suplja prica.
Bolan u jebenom smo kapitalizmu, nema bez ulaganja nista, doslovno nista. Mislim ima, ali ovako na fukaru ,na sirotinju, sadaku, zovi 17045 humanitarni broj ha hu i ta prica.
Prezivljavas, obitavas i brukas se.
Znam da sam u manjini s ovim stavom, ali boli me kurac. Kaze nema investitora, pa da si aktivno trazio 5-10 godina, mozda bi dosad bila neka budala. Ali kod nas ti je politika daj Boga ti ti pare, ali da se minimalno pitas. Isto da su ti ljudi s parama idioti i da pristanu na tu igranku. Da da pare, a da mu Hamo neki tamo odlucuje o glavi.
Imas taj jebeni pomocni, pa uradi nesto sa njim, gledaj da prodas, dugove rijesis, neki manji kampo napravis, nesto jebo te...
Ali sviram kurcu, ovdje je opcenito stanje svijesti naroda jos uvijek debelo u socijalizmu, cilj je uvalit se na drzavne jasle, do penzije guslat za milju i 200, udarat pecate, kasnije potomke zaposlit i tako u krug.
Kakvi mi crni i kapitalizam, mi ni blizu te svijesti nismo.
Bolan u jebenom smo kapitalizmu, nema bez ulaganja nista, doslovno nista. Mislim ima, ali ovako na fukaru ,na sirotinju, sadaku, zovi 17045 humanitarni broj ha hu i ta prica.
Znam da sam u manjini s ovim stavom, ali boli me kurac. Kaze nema investitora, pa da si aktivno trazio 5-10 godina, mozda bi dosad bila neka budala. Ali kod nas ti je politika daj Boga ti ti pare, ali da se minimalno pitas. Isto da su ti ljudi s parama idioti i da pristanu na tu igranku. Da da pare, a da mu Hamo neki tamo odlucuje o glavi.
Imas taj jebeni pomocni, pa uradi nesto sa njim, gledaj da prodas, dugove rijesis, neki manji kampo napravis, nesto jebo te...
Ali sviram kurcu, ovdje je opcenito stanje svijesti naroda jos uvijek debelo u socijalizmu, cilj je uvalit se na drzavne jasle, do penzije guslat za milju i 200, udarat pecate, kasnije potomke zaposlit i tako u krug.
- ultima_palabra
#21391 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Bez mjesecne rate poreznoj bili bismo u povoljnijoj situaciji, ne drasticno ali mislim da bi se osjetila razlika u igrackom kadru.F&N wrote: ↑21/09/2023 14:28 Ne uzimajuci u obzir tradiciju, za nase uslove velicinu kluba, gledajuci samo na osnovu ovogodisnjeg igrackog kadra i kvaliteta, nije bruka vec neki rezultat koji je necu reci realan ali i ne odstupa previse od onog sto bi trebalo biti ocekivano.
Kako god, mislim da cete s nama remizirati![]()
Drugo, ne vidim da navijaci tjeraju nekoga (jos uvijek).
-
last mohicans
#21392 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Jedan od tvojih boljih i realnih postova. Mislim da se uprava i svi oko njih zavaravaju svim ovim hajpovima koje si gore pobrojao, umjesto da se zadaju traziti investitora, jer Zeljo je brend koji treba kvalitetno prodati, a ovi, a i oni prije njih, to nisu u stanju. Bit će bljeskova kao pred Evropu, par utakmica i sl. Za sve nesto veće, a navijači to uvijek žele i očekuju u današnje vrijeme, će biti teško ostvariti uz samo hajp, priče nikom te ne damo, zavaravanje samog sebe i bacanje prašine u oči. Najgora stvar je kad sam lažeš sebe, a čelnici Zelje to rade i vješto spinuju nekim stvarima manje važnim. Eto onaj press Kovačevića je najbolji primjer toga, Jug..itd. Evo danas neki mlak tekst mir, mir,mir niko nije kriv.BHF_Manijak wrote: ↑21/09/2023 15:01 Ma mantranje "nikom te ne damo" i ta politika. Ja to 10 godina trubim, ali jok kaze, ne damo ime, historiju, against modern football i ta suplja prica.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#21393 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Uprava je pomislila da ako su jednom uboli evropu sa igracima od 5000 mjesecno (da toliki je plafon koji trenutno Zeljo daje, a vecina ih je ispod toga) da ce se to ponovo dogoditi. To je realno ekces i splet nekih okolnosti. S takvim platama nisi ni u 5-6 klubova u ligi, jer vecina daje vise (na racun, na crno, na ruke, svejedno).
Evo ja vjerujem da u oktobru i novembru opet mozemo zaredati neki dobar rezultat, pa ponovo na nos i tako u krug.
Evropi se ne nadam, evo ja cu pregrmiti godinu bez evrope ako ce se dugovi sanirati, ali shvatam da vecina nije takva i da zele vise.
Imamo budzet od 5 miliona, dok imas dva kluba koji imaju duplo i jos 2-3 sa vecim. O onim sto posluju u sivoj (da ne kazem crnoj) zoni da ne govorim.
Covjek bio na probi, kad smo ponudili uslove, otisao u GOSK kod Luje. To dovoljno govori gdje smo.
P.S. ne bi me čudilo da odigramo dobro protiv HSK i uzmemo barem bod, a sto ne i sva 3

Evo ja vjerujem da u oktobru i novembru opet mozemo zaredati neki dobar rezultat, pa ponovo na nos i tako u krug.
Evropi se ne nadam, evo ja cu pregrmiti godinu bez evrope ako ce se dugovi sanirati, ali shvatam da vecina nije takva i da zele vise.
Imamo budzet od 5 miliona, dok imas dva kluba koji imaju duplo i jos 2-3 sa vecim. O onim sto posluju u sivoj (da ne kazem crnoj) zoni da ne govorim.
Covjek bio na probi, kad smo ponudili uslove, otisao u GOSK kod Luje. To dovoljno govori gdje smo.
P.S. ne bi me čudilo da odigramo dobro protiv HSK i uzmemo barem bod, a sto ne i sva 3
-
VinoMadirazza
#21394 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Kako u životu tako i u nogometu, nema ništa bez šoldi
Sve ostalo je šuplja priča
Sve ostalo je šuplja priča
- omega369
#21395 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Gigovic jako dobar u prvom. Sta li ce biti u drugom?!
- Student_u_Ostavci
#21396 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Kakvo dodavanje velemajstora Šahinovića 
- karanana
#21397 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Sace i pitari u krizu
- N.N.
#21398 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Toliko para ulupas u ekipu i ostavis ovo nedoraslo čeljade na golu. Kakav danak neiskustvu.
Nema od njega golmana nikada.
Nema od njega golmana nikada.
-
last mohicans
#21399 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Očekujem da se mnogobrojne komšinice vrate na temu nakon izbivanja par dana.
-
Bazinga1234
#21400 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Pa jeste golman prodao, ali krivac za poraz je i Avramovski jer nije proslijedio loptu Hasiću na samom početku utakmice.
Generalno je utakmica bila dobra, uprkos užasnom terenu. Malo je i Giggs navlačio Širokom ali nije odlučio utakmicu.
Generalno je utakmica bila dobra, uprkos užasnom terenu. Malo je i Giggs navlačio Širokom ali nije odlučio utakmicu.