SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- dječak sa šibicama
#70901 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dobro to i dalje nije bitno, koliko je bitno da je babin sin neprocesuiran.
Jel kokica sjela rado vriskala ubrzaj bolan ili opominjala da uspori, ovaj i dalje slobodan. Meni se cini da je zaba skuhana, ovdje je javnost uzela zdravo za gotovo bezakonje i parcijalno primjenjivanje zakona. Da sam ja uradio to, dobio bi Zenice, ali babin sin nista. I tako ce ponoviti, jer se ne plasi nicega.
Jel kokica sjela rado vriskala ubrzaj bolan ili opominjala da uspori, ovaj i dalje slobodan. Meni se cini da je zaba skuhana, ovdje je javnost uzela zdravo za gotovo bezakonje i parcijalno primjenjivanje zakona. Da sam ja uradio to, dobio bi Zenice, ali babin sin nista. I tako ce ponoviti, jer se ne plasi nicega.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#70902 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronik ... u-sarajevu
Troglodit na sudjenju za premlacivanje 2 maloljetnika
Troglodit na sudjenju za premlacivanje 2 maloljetnika
-
moimoi
#70903 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja na zapadu vidjala starce sa pomagalima za hodanje, koji po 20 min traze auto i nakon toga sjedaju u isti. .. prema tome..dječak sa šibicama wrote: ↑20/09/2023 19:03 Da samo sto kod nas ljekarsko uvjerenje dobijes u svakom slucaju, jedino ako si potpuno slijep ili neki slicni slucaj. Ja imam komsiju dijabeticara, preko 70 godina, ima retinopatiju dakle veliki % slabovidnosti i ostecenja vida, on i dalje ima vozacku dozvolu a ne vozi samo zato jer vise ne moze.
Koliko razumjeh, ovi ce prakticno imati novo polaganje vozackog svaki put kad istekne vazeca dozvola. Spominju se rigorozni ljekarski pregledi od mehanike kognitivnih sposobnosti do psiho stanja.
Ogranicenje za mlade i pocetnike na 90 km/h uglavnom je ciljano sprjecavanje divljanja po autocestama, otprilike su procijenili da sa tom brzinom ne moze preticati nikoga i da ce morati u desnu krajnju traku sa kamionima koji takodje imaju ogranicenje na 90 i najcesce zabranu preticanja na autoputu.
- drug_profi
#70904 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vidi druže. Bogami te nisam htio uvrijediti, a vidim da jesam.vjeshalica wrote: ↑20/09/2023 17:18Hvala na tome. Ti si dovoljno pokazao sebe na drugoj diskusiji(o tome necemo). Ja nemam potrebu da se nekome lazno prezentiram iako je forum (polu)anoniman ili kako vec...nekima je to jedina utjeha da pokazu da su ono sto nisu,kompenzacija za licne jadarluke. Ljudi mogu imati razlicite poglede i stavove ovdje, i svakom njegovo. Poredis neuporedive stvari i nazor guras propagandu. Izbora su uvijek imale,bar kad sjedas sa nekim u auto. Ja sam imala 2 izbora na poslu da biram sta cu voziti i birala sam bolje i sigurije, a ne brze i jace. One su wannabe fencerke ugladjene damice kojima je ispod casti zovnuti taxi ili otici autobusom na odrediste ili sjesti sa nekom pouzdanom osobom. Uglavnom te egzibicije sa sjedanjem u auta koje voze kreteni su vec vidjena stvar i to nek ode na Hadž sto poginula nije.
Samo sam se malo našalio vizavi tvoje oštrine i jezika.
Dapače vjerujem da si u real life neko ko bi mi bio jako simpatičan.
Vrlo se često ne slažem sa tobom i smatram da pregoniš često bez potrebe, ali to je tvoj stil i tako je kako je.
Često napišeš i vrlo informativne stvari i nikako te ne ne treba ignorisat.
To što insinuiraš o drugoj diskusiji, pretpostavljam da znam na šta misliš. To je diskusija gdje sam ja napisao dva posta o selektivnoj primjeni propisa od strane policije po vrlo sumnjivom i ruznom kriteriju.
Zatim otisao i dosao na forum tek sutra kad su se o men isprele kojekakve izmsljotine i gdje je cijela tema pobrisana pa i ne znam sta ste pisali.
Tvoj je problem uvijek na ovom forumu sto se drzis svog predubjeđenja tvrdoglavo i ne dopuštaš da si možda prenaglila ili pogrešno zaključila.
Neise, smatraj me za šta god hoćeš. Draga si mi ali ne baš toliko da sam se radi toga nasekirao.
- vjeshalica
#70905 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nicim nisi dokazao svoje tvrdnje. Postoje ljudi koji su te javno provalili da tvoja teorija nema smisla, ali je iz razumljivih razloga obrisana sto je i donekle uredu i ne protivim se tome. Koliko samo lazne patetike...ja ti nisam debil iz Mjedenice da tu ustaljenu semu komunikacije provodis i oslovaljavas me u muskom rodu. A hoces li ti citati moje upise ili neces, a kamoli odgovarati, jebe mi se zivo. Da ne bi dalje sirili besmislenu raspravu, idi svojim poslom.drug_profi wrote: ↑20/09/2023 21:02Vidi druže. Bogami te nisam htio uvrijediti, a vidim da jesam.vjeshalica wrote: ↑20/09/2023 17:18
Hvala na tome. Ti si dovoljno pokazao sebe na drugoj diskusiji(o tome necemo). Ja nemam potrebu da se nekome lazno prezentiram iako je forum (polu)anoniman ili kako vec...nekima je to jedina utjeha da pokazu da su ono sto nisu,kompenzacija za licne jadarluke. Ljudi mogu imati razlicite poglede i stavove ovdje, i svakom njegovo. Poredis neuporedive stvari i nazor guras propagandu. Izbora su uvijek imale,bar kad sjedas sa nekim u auto. Ja sam imala 2 izbora na poslu da biram sta cu voziti i birala sam bolje i sigurije, a ne brze i jace. One su wannabe fencerke ugladjene damice kojima je ispod casti zovnuti taxi ili otici autobusom na odrediste ili sjesti sa nekom pouzdanom osobom. Uglavnom te egzibicije sa sjedanjem u auta koje voze kreteni su vec vidjena stvar i to nek ode na Hadž sto poginula nije.
Samo sam se malo našalio vizavi tvoje oštrine i jezika.
Dapače vjerujem da si u real life neko ko bi mi bio jako simpatičan.
Vrlo se često ne slažem sa tobom i smatram da pregoniš često bez potrebe, ali to je tvoj stil i tako je kako je.
Često napišeš i vrlo informativne stvari i nikako te ne ne treba ignorisat.
To što insinuiraš o drugoj diskusiji, pretpostavljam da znam na šta misliš. To je diskusija gdje sam ja napisao dva posta o selektivnoj primjeni propisa od strane policije po vrlo sumnjivom i ruznom kriteriju.
Zatim otisao i dosao na forum tek sutra kad su se o men isprele kojekakve izmsljotine i gdje je cijela tema pobrisana pa i ne znam sta ste pisali.
Tvoj je problem uvijek na ovom forumu sto se drzis svog predubjeđenja tvrdoglavo i ne dopuštaš da si možda prenaglila ili pogrešno zaključila.
Neise, smatraj me za šta god hoćeš. Draga si mi ali ne baš toliko da sam se radi toga nasekirao.
Najlakse je doci i izvaliti na temi da je zrtva kriva.
Kao zrtve u prici ne znaju sta je brza voznja?
Ako ja znam da je neko debil,pjan,drogiran, i sa njim svjesno sjednem u auto, ne mogu ocekivati nista dobro. Pomirite se sa tim. Vjerovatno i djecu odgajate u tom smjeru, da ne procjene i ne upotrijebe mozak? Sumnjam bas. Al za svakog drugog imate savjet. Nisu one prvi put sjele u bijesno auto,koje vozi bijesan konj, samo sto je sad nastala stetna posljedica na zalost. Pa nek slijedeci put razmisle sa kim sjedaju i sa kim se druze. Prije su ljudi vodili racuna ko im je drustvo i sa kim sjede i nisu dozvolili da ih neko vidi sa losim labrnjama. Danas toga nema.
- drug_profi
#70906 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#70907 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pricali smo o sociolosko antropoloskom aspektu problema, ne nuzno i krivicnopravnomdječak sa šibicama wrote: ↑20/09/2023 20:15 Dobro to i dalje nije bitno, koliko je bitno da je babin sin neprocesuiran.
-
mali_balon
#70908 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Moj stari ima 74 i vozi odlicno bolje od nekih profesionalaca....ali on je svjetan godina pa zna dokle i kako moze....vitalan je bio do neki dan, brzi jaci i u boljoj kondiciji od menemoimoi wrote: ↑20/09/2023 20:33Ja na zapadu vidjala starce sa pomagalima za hodanje, koji po 20 min traze auto i nakon toga sjedaju u isti. .. prema tome..dječak sa šibicama wrote: ↑20/09/2023 19:03 Da samo sto kod nas ljekarsko uvjerenje dobijes u svakom slucaju, jedino ako si potpuno slijep ili neki slicni slucaj. Ja imam komsiju dijabeticara, preko 70 godina, ima retinopatiju dakle veliki % slabovidnosti i ostecenja vida, on i dalje ima vozacku dozvolu a ne vozi samo zato jer vise ne moze.
Koliko razumjeh, ovi ce prakticno imati novo polaganje vozackog svaki put kad istekne vazeca dozvola. Spominju se rigorozni ljekarski pregledi od mehanike kognitivnih sposobnosti do psiho stanja.
Ogranicenje za mlade i pocetnike na 90 km/h uglavnom je ciljano sprjecavanje divljanja po autocestama, otprilike su procijenili da sa tom brzinom ne moze preticati nikoga i da ce morati u desnu krajnju traku sa kamionima koji takodje imaju ogranicenje na 90 i najcesce zabranu preticanja na autoputu.
Jedne godine u njemackoj idem u lidl da iupim gluposti kad pored auta lezi covjek niko ni da ga pogleda, ja pridjem stariji cica, vidim jeci dise ja ono malo na jesil ok kako si, kad on poce da ustaje, ja mu pomognem da ustane kaze danke otkljuca auto upali i ode
-
moimoi
#70909 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
74 nisu strasne godine. Mog starog ukak ima 93.. mrenu na jednom oku tj ne vidi nix a i dalje vozi. E recimo takvim ja ne bih dala vozackumali_balon wrote: ↑21/09/2023 08:25Moj stari ima 74 i vozi odlicno bolje od nekih profesionalaca....ali on je svjetan godina pa zna dokle i kako moze....vitalan je bio do neki dan, brzi jaci i u boljoj kondiciji od mene
Jedne godine u njemackoj idem u lidl da iupim gluposti kad pored auta lezi covjek niko ni da ga pogleda, ja pridjem stariji cica, vidim jeci dise ja ono malo na jesil ok kako si, kad on poce da ustaje, ja mu pomognem da ustane kaze danke otkljuca auto upali i ode![]()
-
noviclan
#70910 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Automobil udario u stub na Dolac Malti, vozači smatraju da nije na adekvatnom mjestu
http://www.klix.ba/clanak/230921012

E cuj nije na adekvatnom mjestu "izletio mi stub ja lijevo on lijevo ja desno on desno i eto kontakt"

E cuj nije na adekvatnom mjestu "izletio mi stub ja lijevo on lijevo ja desno on desno i eto kontakt"
- nepass1
#70911 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kaze trebaju nadlezni nesta preuzeti, treba samo oci otvoritinoviclan wrote: ↑21/09/2023 08:43 Automobil udario u stub na Dolac Malti, vozači smatraju da nije na adekvatnom mjestu
- drug_profi
#70912 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
JA se slomih ziv da skontam gdje je to stub na sred ceste, kad ono....

- tramvajtrojka
#70913 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne mere mobitel i voznja nikako, ovo je samo jos jedan od pokazatelja koliko smo u cjelini retardirana nacija i nesposobni fo bola, ej ono trazi izmjestanje stuba zbog svoje nesposobnostidrug_profi wrote: ↑21/09/2023 08:53 JA se slomih ziv da skontam gdje je to stub na sred ceste, kad ono....![]()
![]()
![]()
- vjeshalica
#70914 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tolike godine stub tu stoji ,milijarda auta prodje bez problema i opet se nadje ipravdanje da je stub kriv jer vozac ne zna da ocijeni udaljenosti objekata od svog auta.
- shape of despair
#70915 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prošao na ovom skretanju 10-tak puta i svaki put sam rekao da samo čekam sudar. Uklonili su ivičnjake a nisu ni iscrtali nikakvu horizontalnu signalizaciju da te barem malo usmjeri. Ovo ovdje jeste greška i nedostatak
- DaysleepeR
#70916 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bez obzira na nedostatak signalizacije, valjda vidiš stub, zašto ljudi voze drito u stub?
Očekuju da će se skloniti?
Očekuju da će se skloniti?
- shape of despair
#70917 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Svaka raskrsnica ima ivičnjake koje pratiš pri skretanju, ovdje toga nema i lako izgubiš osjećaj gdje je ivica puta, jer je i nema zapravo, i onda više namotaš, jer se cijelo vrijeme zapravo krećeš po kolovozu i bup.
Ne pravdam vozača ali se ovdje lako pogriješi. Možda su mu trubili iza i sl. čovjek dao gas, nije obraćao pažnju i gotovo
Ne pravdam vozača ali se ovdje lako pogriješi. Možda su mu trubili iza i sl. čovjek dao gas, nije obraćao pažnju i gotovo
-
noviclan
#70918 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sarajevo: Vozač izgubio kontrolu nad autom i napravio udes na Dolac Maltivjeshalica wrote: ↑21/09/2023 08:56 Tolike godine stub tu stoji ,milijarda auta prodje bez problema i opet se nadje ipravdanje da je stub kriv jer vozac ne zna da ocijeni udaljenosti objekata od svog auta.
http://www.klix.ba/clanak/230818003

Izgleda da je ovaj stup atentatorski nastrojen
- DaysleepeR
#70919 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kako udariš u stub?
Znači da pješak kojim slučajem čeka na pješačkom, mrtav bi bio?
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#70920 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam na Šipu prejahao ostrvo ono na semaforu bočnom 
Isto poravnat trotoar, a inače stoji stub za usmjeravanje, mada tad nije bilo stuba, neko ga odsjekao, tako da nemaš uopće osjećaja da je tu to "ostrvo" sa "trotoarom" od 2cm visine
Isto poravnat trotoar, a inače stoji stub za usmjeravanje, mada tad nije bilo stuba, neko ga odsjekao, tako da nemaš uopće osjećaja da je tu to "ostrvo" sa "trotoarom" od 2cm visine
- vjeshalica
#70921 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sta ocekivati od profesionalaca koji nisu u stanju ni da drze kutiju od cipele u saobr traci kojom se krecu.
- kabal1337
#70922 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
suvise rano krenu da motaju i ako brzo krenu hop tup tjtjDaysleepeR wrote: ↑21/09/2023 09:10 Kako udariš u stub?
- DaysleepeR
#70923 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ljudi, stub ko kuća, kreće se sa crvenog ulijevo, malom brzinom...
- drug_profi
#70924 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije da ne bi bilo loše da se ofarba ovaj dio u zeleno ili neku uocljivu boju. Sad je na svakom raskršću ovako izvedeno i nekad jeste teško procijeniti jesi li izašao sa kolovoza jer nema jasne oznake dokle je on. To je svakako nepravilno i protupropisno.
Ali da zaždiješ u stub i da onda kažeš da je kriv stub.... e jbga.
Ali da zaždiješ u stub i da onda kažeš da je kriv stub.... e jbga.
-
NediM17
#70925 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa kud' bi oni, tramvajskim sinama k'o hitna.kabal1337 wrote: ↑21/09/2023 09:15suvise rano krenu da motaju i ako brzo krenu hop tup tjtjDaysleepeR wrote: ↑21/09/2023 09:10 Kako udariš u stub?