Dakle nisu bili 'champions of europe'?Student_u_Ostavci wrote: ↑20/09/2023 11:26
Zvezda nikad nije osvojila ligu prvaka. Osvojila ja europski kup.![]()
UEFA Champions League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- vaučer
#40426 Re: UEFA Champions League
- Student_u_Ostavci
#40427 Re: UEFA Champions League
Zajebaem se bavaučer wrote: ↑20/09/2023 11:28Dakle nisu bili 'champions of europe'?Student_u_Ostavci wrote: ↑20/09/2023 11:26
Zvezda nikad nije osvojila ligu prvaka. Osvojila ja europski kup.![]()
Nešto su tih godina Englezi imali ban igranja u ligi prvaka. Liverpol čini mi se nije ni učestvovao tada kada je Zvezda osvojila ali nisam siguran. Uglavnom znam da je tih godina bilo zavrzlama sa Englezima pa je ta titula pomalo i neregularna.
- Isner
#40428 Re: UEFA Champions League
Englezi i Holanđani nisu igrali te godine..
-
Adobeg
#40429 Re: UEFA Champions League
Ne moze se porediti sistem stari i danasnji u evropi,malim klubovima treba bruka utakmica da doguraju do neke faze kada je zvezda osvojila tad nije bilo ovoliko drzava ni pretkola.vaučer wrote: ↑20/09/2023 11:20Errr... Ti znaš da je Zvezda osvojila LP?
Ovo se pjeva kao provokacija 'malim' klubovima, koji nikad u povijesti kluba neće osvojiti takav trofej.
Što su ovi valjda zaključili da je Zvezda, neki tamo ljevaci s Balkana koji su im došli na Etihad, a imaju isto trofeja prvaka Europe kao i City.
- dječak sa šibicama
#40430 Re: UEFA Champions League
Grasshoper, Dinamo Drezden, Rangers iz Skotlanda i hop eto te u polufinalu. Imate pravo jednom pogadjati ko i kada 
Ne moze se to mjeriti sa ovim danas. Titula je titula ali budimo realni. Takvu je i Steaua iz Bukuresta osvojila.
Ne moze se to mjeriti sa ovim danas. Titula je titula ali budimo realni. Takvu je i Steaua iz Bukuresta osvojila.
- vaučer
#40431 Re: UEFA Champions League
A jeboga, tko poredi prokleti sistem? Jesu li bili prvaci Europe u najvišem tadašnjem natjecanju za prvaka Europe? Jesu. Sve što sam napisao je da mi je smiješno da se tim s jednim naslovom prvaka Europe, ruga drugom timu s isto jednim naslovom prvaka Europe da oni nikad neće biti prvaci Europe - koji god sistem bio u pitanju.
- Isner
#40432 Re: UEFA Champions League
Real Madrid tako uzeo 7 titula prvaka Evrope.... Milan četiri... Istim sjajem sijaju kao i Cityjeva iz prošle sezone.
- dječak sa šibicama
#40433 Re: UEFA Champions League
City ce opet biti prvak Europe ili Lige Prvaka, Zvezda nikada pa ni tada. Osim ako Vucic ne uleti milijardicu u budzet.
-
Karikaturist
#40434 Re: UEFA Champions League
Salis se da si ozbiljno ovo napisao 
- avetinja
#40435 Re: UEFA Champions League
Najsmiješnije je što se takmičenje zove Liga prvaka, a u njoj su nastupali ili nastupaju klubovi koji nikada do tada/sada nisu bili prvaci u svojoj državi (Bayer Leverkusen, Union Berlin, RB Leipzig, Hoffenheim, Udinese, Parma, Atalanta, Mallorca, SC Heerenveen, Thun, Krasnodar, Molde, Boavista). Molde i Boavista su nastupali u grupnoj fazi u sezoni 1999/2000, a prvi puta su bili nacionalni prvaci u sezoni 2011, odnosno 2000/2001.
Da se zadržao stari sistem da nastupaju samo prvaci, koji je bio jedini ispravan, do sada bi i klubovi iz manjih država, vjerovatno, bili prvaci.
U vezi pjesme navijača Cityija jedino što je smiješno je to što su Cityiju trebale milijarde da bi se uopšte dočepao trofeja i to na jedvite jade. Razumijem da je lijepo provocirati srbijanske klubove, ali, ako ćemo biti realni, City nije neko ko može provocirati Zvezdu, Steauu ili druge osvajače. Neka prvo osvoje veći broj trofeja pa neka se onda jave. Da su to pjevali navijači Milana, imalo bi veću težinu, ali opet bi bilo suvišno, jer zašto bi se Milan bavio Zvezdom kada je privilegovan Uefinim pravilima i kada ima toliku veličinu da se ne mora zamarati sa nekim ko je Zvezda.
Da se zadržao stari sistem da nastupaju samo prvaci, koji je bio jedini ispravan, do sada bi i klubovi iz manjih država, vjerovatno, bili prvaci.
U vezi pjesme navijača Cityija jedino što je smiješno je to što su Cityiju trebale milijarde da bi se uopšte dočepao trofeja i to na jedvite jade. Razumijem da je lijepo provocirati srbijanske klubove, ali, ako ćemo biti realni, City nije neko ko može provocirati Zvezdu, Steauu ili druge osvajače. Neka prvo osvoje veći broj trofeja pa neka se onda jave. Da su to pjevali navijači Milana, imalo bi veću težinu, ali opet bi bilo suvišno, jer zašto bi se Milan bavio Zvezdom kada je privilegovan Uefinim pravilima i kada ima toliku veličinu da se ne mora zamarati sa nekim ko je Zvezda.
-
Zoooka
#40436 Re: UEFA Champions League
Zvezda je titulu tada osvojila zbog politike i namjestanja. Njihova titula je relevantna ko ona Bayernova u doba korone
- darius_maximus
#40437 Re: UEFA Champions League
Ma jebo prepucavanja navijača.
Ljudi imaju u prosjeku svake dvije minute šut, probijaju lijevo-desno kako hoće, dva puta te prečka spasi, tvoj golman ima noć života, protivnički golman ti petom sklanja loptu napadaču, vodiš na poluvremenu a svi znaju da ćeš izgubiti jer su ti ljudi loptu sakrili i samo se redaju pred golmanom i komentar je da se "Zvezda predstavila u pozitivnom svjetlu".
Pazi, ja znam da ljudi moraju biti navijački nastrojeni i malo uljepšavati, ali u ovom slučaju se zahvališ svim bogovima, zahvališ se domaćinu jer mu se nije dalo previše zamarati tobom i ne pričaš gluposti.
Naravno, bilo je i prije slabih ekipa u Ligi prvaka, ali ono je baš tegoba bilo gledati.
Ljudi imaju u prosjeku svake dvije minute šut, probijaju lijevo-desno kako hoće, dva puta te prečka spasi, tvoj golman ima noć života, protivnički golman ti petom sklanja loptu napadaču, vodiš na poluvremenu a svi znaju da ćeš izgubiti jer su ti ljudi loptu sakrili i samo se redaju pred golmanom i komentar je da se "Zvezda predstavila u pozitivnom svjetlu".
Pazi, ja znam da ljudi moraju biti navijački nastrojeni i malo uljepšavati, ali u ovom slučaju se zahvališ svim bogovima, zahvališ se domaćinu jer mu se nije dalo previše zamarati tobom i ne pričaš gluposti.
Naravno, bilo je i prije slabih ekipa u Ligi prvaka, ali ono je baš tegoba bilo gledati.
- auspuhc
#40438 Re: UEFA Champions League
City je ubjedljivo najjaca ekipa planete. Zvezda nije ni medju stotinu najboljih. Kad to uzmes u obzir prikazano, a pogotovo rezultat, je ok.darius_maximus wrote: ↑20/09/2023 13:42 Ma jebo prepucavanja navijača.
- darius_maximus
#40439 Re: UEFA Champions League
1. Ja i govorim da je rezultat da se nogom u guzicu udaraš (i da samo šutke pokupiš stvari i ideš kući)auspuhc wrote: ↑20/09/2023 13:45City je ubjedljivo najjaca ekipa planete. Zvezda nije ni medju stotinu najboljih. Kad to uzmes u obzir prikazano, a pogotovo rezultat, je ok.darius_maximus wrote: ↑20/09/2023 13:42 Ma jebo prepucavanja navijača.
2. Ja i govorim da je Zvezda zalutala manje-više u ovo takmičenje (bez obzira na državne koeficijente)
-
Zoooka
#40440 Re: UEFA Champions League
Ne znam jesi li gledao studio poslije. Njih 4 sjede. Samo jedan govori da se Zvezda ne moze nadigravati sa Cityem i da nema sanse, ostala trojica ga haman napadaše, kao Zvezda ima sanse protiv bilo koga. Srbi su posebna sorta ljudidarius_maximus wrote: ↑20/09/2023 13:42 Ma jebo prepucavanja navijača.
-
LSD
#40441 Re: UEFA Champions League
Zvezda moze biti zadovoljna sto je primila samo 3 komada.
Bruka koliko je City bio neprceizan u zavrsnicama. Samo norveski konj je promasio tri zicera, fulao je i Foden svoje sanse i jos neki.
Golman Zvezde glavni igrac utakmice, sve govori. Mislim City trpa Bayern, Real i slicne klubove, a da ne trpa balkanske nacionaliste.
Budu li se srbi kofrcili i glumili budale, ovi ce ih na Marakani satrati.
Bruka koliko je City bio neprceizan u zavrsnicama. Samo norveski konj je promasio tri zicera, fulao je i Foden svoje sanse i jos neki.
Golman Zvezde glavni igrac utakmice, sve govori. Mislim City trpa Bayern, Real i slicne klubove, a da ne trpa balkanske nacionaliste.
Budu li se srbi kofrcili i glumili budale, ovi ce ih na Marakani satrati.
- jeza u ledja
#40442 Re: UEFA Champions League
Standardno od timova sa naseg podneblja je da se naloze protiv jakih protivnika (i u 99% opet izgube), i onda ga popuse od nekih koji su im mnogo blize na papiru.
Nego, sta li vecearas radi Sammy Kuffour?
Nego, sta li vecearas radi Sammy Kuffour?
- p206
#40443 Re: UEFA Champions League
Ja CZ gledam kroz prizmu ovih stranih igrača što imaju, mislim da je spas za našu ligu potpuno otvaranje prema stranim igračima, samo da u ekipi npr. mora biti 2 domaća ispod 23 godine.
Tada bi i strani sponzori došli jer bi bila liga sigurno jača. Bili bi i ti mladi jači kad svake sedmice igraju sa jačim.
Bugari su se davno otvorili i imaju par solidnih klubova za Europa ligu i Konf. ligu.
Engleska liga je najbolja jer je najotvorenija prema stranim igracima, kapitalu i svemu što je strano. To je budućnost u svim segmentima života.
Tada bi i strani sponzori došli jer bi bila liga sigurno jača. Bili bi i ti mladi jači kad svake sedmice igraju sa jačim.
Bugari su se davno otvorili i imaju par solidnih klubova za Europa ligu i Konf. ligu.
Engleska liga je najbolja jer je najotvorenija prema stranim igracima, kapitalu i svemu što je strano. To je budućnost u svim segmentima života.
- jeza u ledja
#40444 Re: UEFA Champions League
Bugarski fudbal je u kurcu cca 30 godina. Najgora liga i najmanje talenata (ja nisam cuo ni za jednog bugarskog igraca jos od Berbatova). Korupcija, neredi, oduzimanja bodova, itd. Samo onaj plasticni klub iz nekog sela ima neke uspjehe. Vjerovatno nema goreg primjera u Evropi za uzet kao uzor.p206 wrote: ↑20/09/2023 15:09 Ja CZ gledam kroz prizmu ovih stranih igrača što imaju, mislim da je spas za našu ligu potpuno otvaranje prema stranim igračima, samo da u ekipi npr. mora biti 2 domaća ispod 23 godine.
- ultima_palabra
#40445 Re: UEFA Champions League
CZ sad ima 3 domaca igraca u prvih 11, a meni se cini da su bili bolji kad su imali 8-9. Klubovi kao su oni moraju zivjeti od proizvodnje igraca (ako nisu drzavni projekat, ali to je kratkorocno).p206 wrote: ↑20/09/2023 15:09 Ja CZ gledam kroz prizmu ovih stranih igrača što imaju, mislim da je spas za našu ligu potpuno otvaranje prema stranim igračima, samo da u ekipi npr. mora biti 2 domaća ispod 23 godine.
- auspuhc
#40446 Re: UEFA Champions League
Pa srbi mogu i proizvode talente. Kod nas od toga nema nista i maksimalni domet nasih je neki Kukuruzspor. Ali ta proizvodnja zavisi od generacije do generacije i manji je garant uspjeha od dovodjenja stranaca.ultima_palabra wrote: ↑20/09/2023 16:05CZ sad ima 3 domaca igraca u prvih 11, a meni se cini da su bili bolji kad su imali 8-9. Klubovi kao su oni moraju zivjeti od proizvodnje igraca (ako nisu drzavni projekat, ali to je kratkorocno).p206 wrote: ↑20/09/2023 15:09 Ja CZ gledam kroz prizmu ovih stranih igrača što imaju, mislim da je spas za našu ligu potpuno otvaranje prema stranim igračima, samo da u ekipi npr. mora biti 2 domaća ispod 23 godine.
- zarko.filip
- zarko.filip
- jeza u ledja
#40449 Re: UEFA Champions League
A sto Holandjana nije bilo? To nisam znao.
- Point.
#40450 Re: UEFA Champions League
Navijači Ajaxa zasrali.
Ajax, the Dutch champions, were not allowed to participate in a European Cup competition because of the poor behaviour of their fans during a game the previous season, so their spot in the qualification was simply vacated, giving the two-time defending champions Milan a first-round bye