Da, fakatinsaneinthebrain wrote: ↑19/09/2023 19:41 ko dozvoli da se reklame lijepe na nove tramvaje preko prozora na prvu banderu ga objesiti![]()
to treba zabraniti.
ionako sav kajmak pobere privatna firma iz Banjaluke, a ne GRAS
Da, fakatinsaneinthebrain wrote: ↑19/09/2023 19:41 ko dozvoli da se reklame lijepe na nove tramvaje preko prozora na prvu banderu ga objesiti![]()
Jebiga dodjem na posao treba mi tusiranje. 12h u troli 50 stepeni. Pantole se zalijepe za mene. Nosim stvari presvlacim se na poslu. Jos ja jednom sedmicno trolu koristim.tramvajtrojka wrote: ↑19/09/2023 19:20pa imaju i trole al grasovcima je drazi mokar peksir oko vrata i kuhanje nego da budu u klimatiziranom prostoru, a i neki dan sam slušao vozaca i revizora u novoj troli kako gasi glasovnu najavu stanica jer mu je mrsko slusati najave stanica i sta ce to putnicima svi vec znaju stanice![]()
![]()
![]()
treba "debelo" prečešljavanje likova koji rade u Grasu,tramvajtrojka wrote: ↑19/09/2023 19:20pa imaju i trole al grasovcima je drazi mokar peksir oko vrata i kuhanje nego da budu u klimatiziranom prostoru, a i neki dan sam slušao vozaca i revizora u novoj troli kako gasi glasovnu najavu stanica jer mu je mrsko slusati najave stanica i sta ce to putnicima svi vec znaju stanice![]()
![]()
![]()
Samo odes i vidis remizu u kojoj zaradjuju hljeb na sta lici i sve covjeku bude jasnoproblemnatravunu wrote: ↑20/09/2023 06:50treba "debelo" prečešljavanje likova koji rade u Grasu,tramvajtrojka wrote: ↑19/09/2023 19:20
pa imaju i trole al grasovcima je drazi mokar peksir oko vrata i kuhanje nego da budu u klimatiziranom prostoru, a i neki dan sam slušao vozaca i revizora u novoj troli kako gasi glasovnu najavu stanica jer mu je mrsko slusati najave stanica i sta ce to putnicima svi vec znaju stanice![]()
![]()
![]()
to je očito stoka sa dna kace,
nenaviknuti na život u urbanim sredinama i moderna tehnička i civilizacijska dostignuća čovječanstva![]()
Nije teško, ali zar je toliko teško napustiti taj naš mentalitet da smeće bacamo gdje nam naumpadne, svuda osim gdje treba, pa da za nama mora neko da čisti?moimoi wrote: ↑19/09/2023 13:35Gradjani jesu stoka, ali ni GRAS-ovci nisu nista bolji jer su oni zaduzani za cistocu svojih stajalista. Zar je tesko svako jutro pokupiti smece sa kanti i stajalista i obrisati? Koliko ima onih koji apsolutno nista ne rade u tom preduzecu, a uredno ih placas?tramvajtrojka wrote: ↑18/09/2023 13:22
ev i na stanici kod rtv doma ista stvar kanta prazna smece na njoj![]()
stoki od gradjana su najbolja zaprezna kola sta ce uraditi stadlerima za dva mjeseca tuga mi i pomisliti
Nekad ga je bolje ovako ostaviti nego da se kanta zapali
Sve se ovo može riješiti preko noći, da ima volje.
Ja majko mila jesi bukvalac ili mozda nisi pusac. Cigareta i kada se ugasi zna jos uvijek tinjati. Mislis da si ugasio a zapravo nisi. Zato nikad ni kuci ne bacas opusak ravno u kantu vec je gasis u pepeljari i ostavis par minuta prije nego sto istreses
SumLJam da bi to pomoglo, svi zavrse osnovnu a vecinom i srednju skolu, pa je opet puno nepismenih, zasto ocekivati da bi taj predmet promijenio svijest buducih ljudi o ekologiji...ramizovstrasni388 wrote: ↑20/09/2023 09:02 Jedini način da se ovo prevenira u budućnosti je uvođenje predmeta ekologija od vrtića do kraja osnovne, makar da se mlađe generacije nauče nečemu, ove starije su svakako izgubljene po tom pitanju
Bez veze trošenje resursa na nastavu. Neće se sa tim ništa postići.ramizovstrasni388 wrote: ↑20/09/2023 09:02 Jedini način da se ovo prevenira u budućnosti je uvođenje predmeta ekologija od vrtića do kraja osnovne, makar da se mlađe generacije nauče nečemu, ove starije su svakako izgubljene po tom pitanju
Jasno da nisam pušač, ne pada mi na pamet da to smeće guram u usta. Zašto pušite ako ne znate ugasiti cigaretu?moimoi wrote: ↑20/09/2023 09:00Ja majko mila jesi bukvalac ili mozda nisi pusac. Cigareta i kada se ugasi zna jos uvijek tinjati. Mislis da si ugasio a zapravo nisi. Zato nikad ni kuci ne bacas opusak ravno u kantu vec je gasis u pepeljari i ostavis par minuta prije nego sto istreses
Ili je ugasis pod vodom pa u kantu.
ima kanta poseban spremnik za strane za opuske koji je naravno prazan na svim stajalištima
Da. Prvo (mnogi) roditelji i ne pokušaju odgojiti djecu a uz to ih nauče da nikako ne slušaju nastavnike a onda očekujemo od škola da tu istu djecu preodgoje.Mishelinke wrote: ↑20/09/2023 09:05Bez veze trošenje resursa na nastavu. Neće se sa tim ništa postići.ramizovstrasni388 wrote: ↑20/09/2023 09:02 Jedini način da se ovo prevenira u budućnosti je uvođenje predmeta ekologija od vrtića do kraja osnovne, makar da se mlađe generacije nauče nečemu, ove starije su svakako izgubljene po tom pitanju
Ovo se iz kuće nosi.
Nevjerovatno je da su jedva punoljetne osobe toliko ovisne o pušenju da ne mogu ni pola sata izdržati a da ne zapale.tramvajtrojka wrote: ↑20/09/2023 09:07ima kanta poseban spremnik za strane za opuske koji je naravno prazan na svim stajalištima
jebo heroin kako su kod nas ljudi navučeni na ovo sranje
ne moraju se trošiti nikakvi dodatni resursi, samo se može ovo sve provesti u sklopu ovih bezveznih predmeta tipa moja okolina, demokratija i ostalihMishelinke wrote: ↑20/09/2023 09:05Bez veze trošenje resursa na nastavu. Neće se sa tim ništa postići.ramizovstrasni388 wrote: ↑20/09/2023 09:02 Jedini način da se ovo prevenira u budućnosti je uvođenje predmeta ekologija od vrtića do kraja osnovne, makar da se mlađe generacije nauče nečemu, ove starije su svakako izgubljene po tom pitanju
Ovo se iz kuće nosi.
Laplace wrote: ↑20/09/2023 09:06Jasno da nisam pušač, ne pada mi na pamet da to smeće guram u usta. Zašto pušite ako ne znate ugasiti cigaretu?moimoi wrote: ↑20/09/2023 09:00
Ja majko mila jesi bukvalac ili mozda nisi pusac. Cigareta i kada se ugasi zna jos uvijek tinjati. Mislis da si ugasio a zapravo nisi. Zato nikad ni kuci ne bacas opusak ravno u kantu vec je gasis u pepeljari i ostavis par minuta prije nego sto istreses
Ili je ugasis pod vodom pa u kantu.
I sad je to opravdanje za bacanje opušaka na cestu? Ponesi sa sobom flašicu vode pa ugasi u vodi i baci u kantu. Uvijek postoji rješenje.
Je li sada tema trebaju li ljudi pusiti ili ne?! Ili je tema odlaganje opusakaLaplace wrote: ↑20/09/2023 09:11Nevjerovatno je da su jedva punoljetne osobe toliko ovisne o pušenju da ne mogu ni pola sata izdržati a da ne zapale.tramvajtrojka wrote: ↑20/09/2023 09:07
ima kanta poseban spremnik za strane za opuske koji je naravno prazan na svim stajalištima
jebo heroin kako su kod nas ljudi navučeni na ovo sranje
Razumljivo. Nema tu pomoći.tramvajtrojka wrote: ↑20/09/2023 09:23 imaju naravno al kao da to ovaj nas pogani mentalitet jebe i 5%